Záleží vám na zdraví dieťaťa pri vyberaní hračiek?

julius_tpd
1. dec 2015

Myslíte si, že potrebujete kvalitné hračky s ohľadom na bezpečnosť pre vaše dieťa, alebo nakupujete hocikde podľa ceny? Ja osobne som si raz kúpil v jednom nemenovanom obchode plyšovú hračku. Stála iba pár centov, tak že ju zoberiem aspoň pre psa a poteší sa. Na druhý deň som ju musel vyhodiť, nakoľko fenka sa celá vyhádzala a opuchla jej polka tváre pri oku, nehovoriac o minutí desiatok eur u veterinára.

ivankajar
1. dec 2015

Dobrý deň,
záleží a veľmi. Nie je dôležitá kvantita ale kvalita. A čo dieťaťu prinesie čo ho naučí je tiež veľmi dôležité. No a najdôležitejšie je aby si hračky aj vážilo.

pribinak
1. dec 2015

zasadne nekupujem hracky v cinskych obchodoch, kde ani srnka netusi z coho je to vyrobene a kde, lebo made in china je prilis vseobecne
tiez preferujem hracky, ktore dieta rozvijaju a nieco mu
"daju" a vydrzia viac nez jedno-dve pouzitia mojim dietatom
v ramci rodiny si hracky aj posuvame, takze to, ze ta hracka uz prezila jedneho majitela, je tiez dokaz kvality

makovicka8
1. dec 2015

Na hračky si potrpim vždy vyberám také ktoré podporujú vývoj mojej dcérky

trudy1717
1. dec 2015

Hracky pre dcerku vyberam opatrne. Hracka musi splnat urcite kriteria na ktore dbam. Dolezite je aby hracka ako taka splnala svoj ucel a bola vyuzitelna v roznych druhoch hier. Mame sice dost hraciek, ale moja beky sa aj tak najradsej hraje s vareskami, krabickami a inymi domacimi potrebami.

bubloska135
1. dec 2015

dobry den, urcite dbame na vybere hraciek pri detoch. u mna hra kvalita a nie mnozstvo. Tak isto to plati aj pri obleceni ci potravinach 🙂

dankaa78
2. dec 2015

Jednoznacne🙂

irenaliza
2. dec 2015

Určite je dôležitá kvalita. Aj mne sa už stalo, že sme dostali bábiku ktorej onedlho vypadli všetky vlásky, kocky ktoré nesmierne smrdeli... ale kúpila som aj drahšiu, myslela som si, že bude super a nebola... vlásky boli všade a postupne ... išla do koša. dávam si pozor a radšej mám aj hračky, ktoré sú aj po mne a vydržali takú dobu a sú super a hrajú sa s nimi aj moje dcérky, ale kvalita jednoznačne pri de´toch, ktoré všetko dávajú do úst a hryzú ,olizujú, ... pekný deň

kupcovci
2. dec 2015

Určite my záleží Na zdravi mojich deti však ako by nie, radsej s manželom kupujeme kvalitne zdraviu neskodlive hracky aj za vyššiu cenu ako lacne prkotinky kt.skodia.

matricia
2. dec 2015

Áno, jasne, že záleží na kvalite, aby neboli hračky toxické, nebezpečné zložením a podobne. Uprednostňujem známych výrobcov, nie Číňanov.ale treba dávať pozor aj na to, ako sa deti hrajú A čo dávajú do pusy. Vždy sa môže niečo odlomiť napríklad z autíčka a také kúsky sú nebezpečné.

dasa71
3. dec 2015
Používateľ dasa71 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od dasa71.

myslim si ze to kazdemu zalezi

johanka_de_arko
4. dec 2015

Isteze.ale okrem rozvijajucich kreativnych hraciek z klasickych obchodov(nie z cinakov)nase deti miluju aj bezne veci ako hracky-napr.kuchynske hrnce s vareskami a naberackami,prazdne kelimky od jogurtov,vrchnaciky z pet flias,...tak im ich vymyslam a dotvaram.uz maju kuchynku aj "super auto"z kartonu,vlacik z toaletakovych suliek,rozne rucne vyrobene hudobne nastroje,manusky z handriciek...atd.cize nemozem povedat,ze davam detom len kvalitne hracky na ktorych bola pouzita vyhradne nezavadna farba ci lak.priznavam ze maju aj hracky ktore nemaju peciatku pravosti ci dokonalosti,ale ako moj muz hovori,pri niektorych podomacky vyrobenych hrackach moze ist "fisherprice"handry fajcit.deti sa s nimi zabavia viac a niektore si uz aj sami vymyslaju a vyrabaju.

maryon1
6. dec 2015

Pri hračkách u mňa vždy rozhoduje kvalita - a nielen pri nich, aj pri oblečení, jedle.
Zastávam názor, že radšej jedna hračka - a kvalitná, ako desať nekvalitných, ktoré môžu mojim deťom ublížiť. Neuznávam ani nákupy hračiek z Číny - možno robím chybu, že dám viac eur za takú istú drevenú či inú hračku domáceho výrobcu, ale som si istá, že boli použité materiály/farby, ktoré sú neškodné. A nie je to o financiách - tiež nemáme veľa peňazí na rozhadzovanie, ale radšej priplatím za kvalitu hračky, ako potom lekárovi, keď už budem riešiť dôsledky svojej "šetrnej kúpy".

ajka30
6. dec 2015

samozrejme, vacsina ludi v mojom okoli hlada kvalitu, ale zial, castokrat ani znacka ci vysoka cena nie je zárukou kvality a nezavadnosti :(

lucik194
6. dec 2015

kazdy sem napise ze mu na kvalite hraciek zalezi ale nie vzdy to musi byt pravda.... vacsina veci sa vyraba pre deti v Cine, jedna fabrika vyraba jeden tyzden pre jednu znacku a druhy tyzden pre druhu, kto viac zaplati ten vyrobi.... proste nech sa deje co sa deje, vzdy je to len Cina.... s farbenim a neekologickou vyrobou... je jedno ci je to "znacka" alebo nie, aj "znackove " veci sa vam za mesiac mozu rozpadnut.... preto davat prednost vyrobe v europe... a co myslite preco lego stale vyraba v Europe a nepresunulo vyrobu do Ciny?

maryon1
6. dec 2015

@lucik194 tak určite riziko je aj pri značkových hračkách či veciach, ako pri všetkom, nikdy si človek nemôže byť istý na 100 %, ale minimálne mám dobrý pocit, že som sa snažila pre svoje deti vybrať to najlepšie.

my sme napríklad dostali ako darček dvakrát podobné kocky ako lego - kupované v nejakom lacnom obchode - tie prvé smrdeli, tie druhé boli zasa z takého plastu, že stačilo, aby decká silnejšie pritlačili, alebo hodili kockou o zem - čo sa pri hre a malých deťoch stáva bežne, a už sa z kocky kúsok odštiepil, nalomila sa. to sa mi napríklad pri spomínanom legu nestalo. takže už tu vidím, že sa za kvalitu oplatí priplatiť.

no a čo mám ešte dobrú skúsenosť aj s kamoškou - s českým výrobcom hračiek značky Lena napríklad. autá, ktoré sme tam kúpili /tatry do piesku, smetiarske/, slúžia už roky, deti ich používajú ako odrážadlá, a teda nepukli, stále držia. a pokiaľ človek natrafí na dobrú akciu, tak ich kúpi aj za dobrú cenu. alebo nemecký Bruder. tiež som pre jej syna kupovala auto, a sme obe nadmieru spokojné. takto by som mohla pokračovať, ale nechcem tu robiť niekomu reklamu.

len som chcela poukázať na to, že sa snažím kúpiť hračky inde ako v nejakom "číňaku", kde niekedy už keď človek vôjde dnu, tak cíti takú arómu, že sa otočí a vyjde von.