icon

Ktoré vianočné koláčiky u vás "miznú" ako prvé?

nela_cukor
6. dec 2016

Čo dobrého upiecť na Vianoce? Podeľte sa s nami o VAŠE OSVEČENÉ recepty na vianočné cukrovinky!

Ktoré vianočné koláčiky u vás "miznú" ako prvé?
madeleine
8. dec 2016

Pralinky jednoznacne...

maminecka2
9. dec 2016

Baby toto mi fakt nerobte! Tie fotky su neskutocne! Mna dnes deti tak sra.., mam nervy vytecene ako dnesnu hrachovu polievku...., asi budem musiet navstivit nejaku tortickaren, ach joj! aby som sa ukludnila! Pride mi operka k detom aj ja si na 2 hodky vybehnem po nakupoch, to asi dobre nedopadne 😝

maminecka2
9. dec 2016

Inak moja svokrusa pecie makove medvedie labky a su teda mnamozne.
Ze som tu ja liezla, zas som si len chute narobila! 😵

dagmar_cukor
9. dec 2016

@pencil tak klobuk dole pred maminou 👍 lebo je ozaj na čo pozerať 😉

pencil
10. dec 2016

@dagmar_cukor dakujem velmi pekne, odkazem 🙂

lenkafirka1
10. dec 2016

Ahojte..pozeram ze nikto nespominal Smalcovniky z bravcovej masti 😋 to su moje naj od mala, a teraz uz aj mojho maleho 😉

anicka245
10. dec 2016

Linecke trochu inak 🙂

anicka245
10. dec 2016

@madeleine ahoj, tvoja výroba?

kvojtanikova
10. dec 2016

@lenkafirka1 mozes napisat recept prosim? Mne sa nieco mari z detstva ze sa pieklo z masti ale neviem presne co. Dakujem

lenkafirka1
10. dec 2016

@kvojtanikova Takze 250g bravcovej masti, 270g hladkej muky, 60g kakao, 240g pras.cukru, dzem. Vsetko (okrem dzemu 😉) zmiesame, mozme dat zachladit ak sa lepi a tvarujeme gulky. V strede urobime jamku vareskou,dame piect na 150°C. Po upeceni jamku naplnime dzemom najlepsie ribezlovym,zapichneme oriesok,mandlu a mozeme poliat cokoladou 😋 . A potom uz len dobre schovat 😂

ukulela
10. dec 2016

tak ja nie som extra gazdinka, na 12 druhov sa necitim 🙂 ale pekavam linecke, pernicky, vanilkove a daco slane. a moj drahy si oblubil snehove rozky, tak pri tych sa vzdy narobim - a tie mi vyjeda aj napriek zakazom. a velky uspech mava u nas marlenka, tie robievam 2. a snehove ltak z 9 bielkov. a pre hosti/mna ostane len par kusockov. ale pre seba si pekavam tvarohovy zakusok - s orechovym cestom a zapecenym snehom navrchu. ten milujem zas ja ...

dai
10. dec 2016

tak u nas su to urcite medovniky a suhajdy... okrem toho linecke, kokosove gulicky, gastanove gulky, bonbony domace, vanilkove rozky, coko pusinky, metrovy, medovy...

kvojtanikova
11. dec 2016

A ozaj ja som este prednedavnom objavila fazulovu roladu- chuti ako gastanova. To je tiez mnamka a urcite si ju na Vianoce urobime. A dakujem
@lenkafirka1 za receptik, vyskusame. Dzemu mam domaceho plne skrine

luciaalex
11. dec 2016

baby nemate niekto overeny recept na vanilkove rozky do formiciek? take ze ich aj vyklopim🙂 mam klasicke kovove formicky, este som ich nepouzila (ale napríklad kosicky robim vo formickach z rovnakého materialu a mam take cesto, ze ich nemusim ani mastit ani vysypavat mukou..). ale neviem ci cesto na rozky nie je suchsie... dakujem vopred za tip

demi123
11. dec 2016

Zdravím zienky šikovné mám recept na linecke a idú tam len žĺtka chcem sa opýtať čo s bielkami keďže robim veeela lineckych prosim okrem kokosiek a klasických snehových pusiniek niečo ak by sa našlo vďaka😊😊😊

camilka54
11. dec 2016

Keď nevyužiješ, tak kľudne ich môžeš zamraziť.Ja to mám vyskúšané.

alena76
11. dec 2016

salkove suhajdy🙂

adik64
11. dec 2016

@demi123 Ja robievam tieto sucháriky: http://www.mimibazar.sk/recept/1552/orechove-ke...
U nás najobľúbenejší vianočný koláč, urobila by som aj z dvoch dávok, len ja mám opačný problém - neviem čo so žltkami 🙂

77mirinka77
11. dec 2016

U nas miznu prve "plnove" puncove rezy,opity izidor,bratislavske rezy potom kavove zrna a suhajdy a ako posledne "suchare"-medovnicky ,vanielkove rozky,macie oci

madeleine
12. dec 2016

@anicka245 ano, nasa kazdorocna zabavka :D

maminecka2
16. dec 2016

Baby pomoc! Prave robim cesto na medovnicky (taky zdravsi variant) a strasne sa mi droli, neviem to vymiesit, sa mi akoby "vyzrazava" na povrchu cukor (dala som trstinovy miesto kokosoveho, moze to byt tym?). Myslite ze pridat med? Neviem co s tym. Dakujem za kazdu radu. Inak ako ste asi spravne pochopili robim medovnicky sama prvykrat v zivote 😵

berginkan
16. dec 2016

u nas zltkove rezy a samrolky 🙂

trdelnik234
16. dec 2016

@vlasticka185

To je krasa. Ako si robila tych jezkov?

libawet
16. dec 2016

do Vianoc kričím " nežerte mi tie medovníky " a po Vianociach " prosím vás, žerte to " 🙂 🙂 🙂

ludkas31
16. dec 2016

@demi123 bielkove suchare s mandlami...mnamka

vlasticka185
16. dec 2016

@trdelnik234 Ahoj,je to uplne jednoduche,v mise som si zamiesala nepecenu zmes podla receptu na gulicky z gastanoveho pyre,potom som cesto dala asi na pol hodky do chladnicky zatuhnut, potom som si vygulala gulicku,a tvarovala jezkov,kde som jeden koniec gulicky viac rozvalkala na doske s prtami,ako do gulatej pyramidy,potom som namocila ten gulaty koniec jezka do cokolady,potom do kokosu a sparadlom namocenym v cokolade som mu urobila oci a nostek,😉
dufam,ze som ti to postacujuco a pochopitelne opisala,..

bocianka123
16. dec 2016

tie , ktoré sú napečene s láskou 🙂

anicka245
17. dec 2016

@madeleine 🙂 ja tiež robievam, ale aj cez rok, nielen na Vianoce 🙂 krásne ich máš

trdelnik234
17. dec 2016

@vlasticka185
Takze klasicky recept "jezkovia z gastanoveho pyré".
Dakujem

luciaalex
17. dec 2016

@alena76 alenka nehodis sem recept? Suhajdy vyzeraju super