Ktoré vianočné koláčiky u vás "miznú" ako prvé?
@nela_cukor Jasné, odmalička robíme len domáce, kúpili sme sem-tam len slivkový. ☺👌
U nas kokosova rolada, tu keby mohli tak by hned celu zjedli, ale je pravda ze aj mne najviac chuti🙂
@nela_cukor ahoj, robím klasické linecke pečivo podobné ako na mrezovnik, ale dávam iba žĺtko a pridávam citrónovu kôru. Čerstvý ananás obsahuje látku,ktora zabraňuje zelatinacii, preto vždy používam na koláče zavarany. Neviem prečo chutil kolac horko, snáď kvôli bromelinu? Ňu😀
@amadora ale ake oplatky? Ja tento recept vobec nepoznam
Linecke ,uz som.piekla.4/krat a nic nemame :D
@kvojtanikova tortové oplátky si nakrájaš na štvorce, naparíš nad parou aby zmäkli a skrútiš do kornútkov. Keď vychladnú a stvrdnú tak naplníš
@amadora ahaa rozumiem. Dakujem, vyskusame.
@kim12345 No ved totok! Moja zasa hus s kapustou a loksami, mnam, mnam!
u nas sa podla stavu kolacov dalo urcit, ktory den sviatkov prave je 😀
na Stefana dosli suhajdy
dvadsiateho osmeho zltkove rezy
na Silvestra sme dojedli isle
na Novy rok medove rezy (medzitym padli dve davky stedraku)
na tri krale dosli linecke
a posledne medovnicky sme si macali do caju niekedy koncom januara... 😅
U nas cappucinove, nuttelove rožky a uliky
A ja teda musim mat na silvestra metrovy koláč. Ten som schopna zozrat sama.
VSETKY 😂
@ikke 👏clap:👏👍
@6mia6 Metrový robievala moja babka...fantastický bol, nečudujem sa, že je aj Tvoj obľúbený👍
@jonnie
@nela_cukor
ja chcem tento rok na Vianoce vyskusat tieto makove na typ lineckych, kedze linecke u nas mozeme
http://varecha.pravda.sk/recepty/makove-srdieck...
No u nas asi najskor kokosove jeze,crincles,medove rezy,ale to preto,ze to robim po jednej davke.Suchych pecirm vela a do zasoby,aby vydrzali az do troch kralov.
@kvojtanikova za málo 🙂
U nas su to kokosove jeze a grilaz 😀
@kim12345 áno presne , ja mám veľmi rada takéto zmyslové návštevy a mám výhodu , že bývam skutočne na veľmi peknom mieste ,kúpeľné mesto, parky a okolo samé hory a z kuchyne sa pozerám na horu so skalami , keď príde švagor , čo býva v meste tak si tam sadne pozerá a vždy tak nostalgicky prehodí " bóže , sa vám čudujem , furt taká istá trápna tapeta"🙂 xixixixixixixixii
pamätám si ako voľakedy mama nervózne furt pozerala do okna , vždy keď cez víkendy varila až potom sme prišli na to , že to bolo v období , keď sa brat venoval horolezectvu , tak sledovala , či nepadá heheheheheh
matky sú proste úžasné stvorenia
rychlo sa minaju medovnicky hlavne ked su ozdobene cukrovou polevou a grilažky
perníčky a po novom aj koláčiky z ovsených vločiek
@pencil krásne 😍 ak sa môžem spýtať koľko času zaberie v priemere jedna perníková chalúpka?
@dagmar_cukor pecenie nie az tak vela, zdobenie rozne, zalezi od zlozitosti vzoru, mamina je uz dama v rokoch, no ja by som to nedala ani teraz 😉
u nas nesmie chybat a prve z taniera zmiznu burizonove jeze a medove rezy,ktore robim na dva sposoby,klasicke a cokoladove,a ak upeciem daky zakusok,ktory som este nepiekla,tak ten ide tiez ako prvy-koli ochutnavke, 😀
kedze ako jedina z rodiny zvyknem vypekat,lebo zraz nakoniec aj tak byva u nas,zvyknem napiect aspon 12-15 druhov,tento rok po prvy krat peciem aj na objednavku,a co bude u nas tento rok?zo suchych linecke kolaciky,vanilkove rozky a kakaove medvedie labky,medovnicky,tie som cez tento tyzden uz upiekla,no a zo zakuskov to urcite budu:sunquickove rezy,oba druhy medovnikovych rezov,puncove rezy,likerove spice,burizonove jeze,samrole,veterniky ,kokosky alebo kokosova rolada,orechova rolada alebo marlenka,z odrezkov robim cokoladove gule v kokose,no a zabudla som este na kokosove jeze a gastanovych jezkov,ktore su u nas tiez TOP,naposledy somskusala tie plnene kornutky,a tiez sa po nich len tak zaprasilo,cize asi opat urobim aj tie,s vanilkovym kremom a poliate cokoladou
Milý ,,cukor" prečo sa nevyrába aj dajaky dia cokor? Do nedávna( asi 2 roky) dia bol

@kim12345 nad týmto uvažujem na troch kráľov to si pozývame s mužom našich priateľov , jeden manželský pár a urobili sme si z toho takú tradíciu , keďže kamarátka nie príliš varí a nemá k tomu ani vzťah , čo naopak kamoš to miluje a zbožňuje jedlo .... Takže vždy prežijeme príjemný deň spojíme to aj s prechádzkou ...... Tak tá morka ma inšpirovala