icon

SÚŤAŽ!!! Sladké Vianoce so SLOVENSKÝM CUKROM!

nela_cukor
9. dec 2016

Radi pečiete pred Vianocami, napríklad aj s detičkami? Pochváľte sa nám fotkou vašich vianočných cukroviniek, alebo pošlite fotku malých pomocníkov pri práci 😉 👶 👦 👧Potešíme sa, ak pridáte aj pár slov o tom, ako sa koláčiky volajú, alebo odkiaľ máte na ne recept.

Súťaž potrvá od 9.12.2016 do 11.12.201 do 19:00. V nedeľu večer uverejníme mená výhercov, ktorým do dvoch týždňov zašleme výhru.
Ceny do súťaže venujú slovenskí výrobcovia cukru, ktorých produkty môžete nájsť po značkami Sweet family a Korunný cukor. Foto je ilustračné. Presné znenie výhier je uvedené nižšie.

Vyhrať môžete:

1. cena: Meteo stanica (2 ks), 1 plech na pečenie, formičky na vykrajovanie,
Korunný cukor – 1x 500g hnedý kandizovaný cukor, 1x 500g bio kryštálový cukor,
Sweet family - 1 kg kryštálový cukor, 1 kg práškový cukor

2. cena: Športová taška, termoska s obalom na jedlo pre dieťa,
Sweet family - 1 kg kryštálový cukor, 0,5 kg tyčinkového balenia,
Korunný cukor – 1x 500g hnedý kryštálový cukor, 1x 1kg práškový cukor

3. cena: Sada na špagety, 3 pečiatky na vykrajovanie,
Korunný cukor – 1x 500g hnedý trstinový cukor, 1x 250g práškový cukor mlynček,

4. cena: Tričko (2 ks)
Sweet family - 1 kg kryštálový cukor, 0,5 kg tyčinkového balenia
Korunný cukor – 1x 1kg práškový cukor, 1x 500g hroznový cukor

5. cena: Omaľovánky (5 ks)
Korunný cukor – 1x 250g tyčinkový cukor, 1x 500g espresso kocky

SÚŤAŽ!!! Sladké Vianoce so SLOVENSKÝM CUKROM!
kim_rossi_stuard
10. dec 2016

moji pomocnici vykrajuju medovnicky, aj si ich ozdobili 🙂
recept na medovnicky: 750 g hladkej múky
200 g práškového cukru
1 lyžicu korenia do perníka
150 g Hery
230 g medu
3 vajcia
2-3 lyžice kakaa
1 lyžičku mletej škorice
1,5 lyžičky sódy

su makke a mnam....dobru chut dievcence, uzivajte si tieto chvile s detickami😍

sluchatka
10. dec 2016

Moj maly ma 2 roky ale je to moj najvacsi pomocnik. Takto pekne mi valkal cesto na peciatkove keksiky. Bordel v celej kuchyni, ale aspon sa zabavil 🙂 dnes sa chystame piect cokoladove perniky .

reni1512
10. dec 2016

Naše koláčiky 🙂
mam doma aj malu pomocnicku, ktora je pri vsetkom co sa doma deje. Kedze byvame so starymi rodicmi, babka ju zamestnava velmi casto a ja som velmi stastna, ze je to tak 🙂 Pecieme tradicne kolaciky, ktore sme od narodenia Nelky pozmenili vymenou bielej muky za spaldovu a biely cukor za trstinovy.
Zajtra zahajujeme tohtorocne vianocne pecenie, tak hor sa do toho!

blbovina
10. dec 2016

Sice so mnou nepiekli, pretoze potom musim cistit dlhsie ako kym napeciem, ale vynasli sa. Piekla som linecke kolaciky a starsi je v nadobe, kde boli formicky a mladsi hned si zohnal hrniec.
Stihli to, kym som sa otocila.

pillipilli
10. dec 2016

U nas pre maleho je TOP klasika vianocne perniky . Recept ja od babky . Raz za rok ich pripravujeme a velmi si to uzivame 😉

Ps: plastelina moze oddychovat 🙂

jesika35
10. dec 2016

Cukor sweet my radi máme,
do koláčov ho my dáme.
Medovník bude sladučký z neho,
v supermarkete nakúpime ho.
Receptík my dobrý máme,
do fóra ho dáme.
Medovníky sladké budeme mať,
do nich budeme musieť dať:
750 g hladká múka
350 g práškový cukor
4 vajce
125 g maslo
5 PL med
1 KL sóda bikarbóna
1 korenie na perníčky
1 vajce na potretie medovníčkov
Múku, práškový cukor, sódu bikarbónu, korenie na perníčky preosejeme cez sitko.
Všetky suroviny spolu zmiešame na hladké cesto a necháme aspoň 24 hodín v chladničke odstáť. Ja si cesto vždy večer vytiahnem a nechám ho, aby malo izbovú teplotu, potom si ho ešte dobre spracujem. Vyvaľkám cesto na 0,5 mm. Vykrojím ľubovoľnými formičkami uložím na plech s papierom a pečiem pri 180°C.Ihneď po vytiahnutí z rúry potriem rozšľahaným vajíčkom.

olivka26
10. dec 2016

Ja mam skvelu pomocnicku v kuchyni ♥pomaha pri vareni,upratovani,no najradsej pri peceni kolacikov
🙂
zboznujem tie rozziarene oka,ked moze vylizovat dzem zo skla,poprasit cukrom kolaciky,ci ukladat ich uz hotove(do bruska) na tacku :D

gallina
10. dec 2016

U nás sa medovníčky robia s láskou a radosťou.... 🙂

vonava007
10. dec 2016

Dobrý deň, toto je naša Kristínka. Dnes sme piekli vanilkove rožky 🙂 vďaka nej získavajú Vianoce a priprava na ne uplne iny rozmer. Veľmi rada pri všetkom pomáha, je vytrvala a snaží sa byť precízna🙂 Čo na tom, že potom musim upratovať dvojnasobne dlho, čo na tom, že každy rožtek je iný......všetky sú robené s láskou ❤ Viem že jedneho dňa bude lepšia cukrárka a ja budem na to patrične hrdá.

bianca
10. dec 2016

čo dodať

vall1319
10. dec 2016

Aj my sme s drobcami vypekali - sušienky Mickey a Minnie a medovníčky.... Drobčiatka samozrejme pomáhali - jedna zapájala všetky svaly svojej pusy a druhý si pomáhal jazýčkom 😉 😀 😀

oxana1212
10. dec 2016

My najradsej pecieme medovnicky, lebo detom aj najviac chutia. Recept mame od svokry, su to medovnicky ihned makke 🙂

karolina297
10. dec 2016

Moja dvojročná Mirka pomáha pri ukladaní pusiniek do krabičky.

77mirinka77
10. dec 2016

Toto je moj pomocnik Filipko ked sme piekli vianocne medovnicky nepotrebovala som ani minutky 😀 ,kontrola bola kazdu chvilku

irenaliza
10. dec 2016

Krásny večer prajem, Vianoce a blížia, super nálada sa doma chystá.
Dcérky radosť majú , lebo perníčky a koláčiky vykrajovať a zdobiť budú.
Pečieme rady, ale musím prezradiť, že radšej s našim super
tatinom, ktorý s dcérkami pri pečení všelijaké vylomeniny tiež robí,
niekedy kuchyňa vyzerá ako po boji, ale koláčiky sú výborné, aj keď niekedy
všelijakých tvarov.
Recepty na perníčky, vanilkové rožky, linecké kolieska od maminy a
svokry máme a už dlhé roky podľa nich pečieme, lebo tak piekli aj naše
prastaré mamy.Ale my ešte jeden tajný tromf máme,
lebo do našich koláčikov SWETT Family cukor vždy pridávame,
a aj vďaka nemu sú koláčiky tak super chutné, za čo
sa všetkým v Slovenskom cukrovarníctve aj našim super týždňovým sprievodcom @nela_cukor
poďakovať chceme.
A všetkým super sladké a ničim nerušené Vianoce prajeme.

daniela208
10. dec 2016

Môj syn veľmi rád pomáha v kuchyni. Teda, aby som bola presnejšia v poslednom čase je hlavný kuchár on a ja pomáham 🙂. Okrem medovníčkov a ostatných tradičných koláčikov sme tento rok skúsili aj pečiatkové sušienky, ktoré okrem toho, že výborne chutia aj skvelo vyzerajú 🙂.

ferihegy
10. dec 2016

Nie je nic krajsie ako pri vianocnych koledach piect medovnicky so svojim dietatkom. Odkedy mam synceka maju Vianoce pre mna ten pravy zmysel :-*

bella1199
11. dec 2016

@gallina ahoj. Napises mi Recept na medovnicky? Tvoje vyzeraju uzasne 💕💕

minulin
11. dec 2016

Vianocne stromceky z Macarons 🙂 S vanilkovou plnkou.
Drobec mi nepomaha, boji sa mixera, ale miluje Macarons 🙂

lucinka10011
11. dec 2016

unas takto sa pecie 👍😉

bandurka1979
11. dec 2016

mala ukažka aj od nas snehove pusinky kosove pusinky pomocnik masti trubicky

ivankajar
11. dec 2016

U nas klasicke suhajdy ktore mam od mamky. Na vianoce s nimi chodime po navstevach a vsetci sa tesia maju totiz specialnu kokosovo umovu plnku.

jarnicka
11. dec 2016

Dobry den vidim tu veela krasnych vianocnych kolacikov ktorymi sa budem inspirovat. Mne sa ten to ROK "podarilo" Toto nejake divine medovnicky, ktore Len take tajne doma budeme papat a ani ich uz nezdobim jedine stastie je ze su celkom jedle. Stastne a vesele prajem 🙂

matyuska
11. dec 2016

My tiez pecieme spolu...ale ochutnava uz sam😁

vlcica81
11. dec 2016

s dcérkou sme piekli linecké koláčiky...radosť piecť s takou pomocníčkou 🙂
len neviem kto mal väčšiu radosť, či dcérka alebo ja, keď som videla v jej očiach tú radosť ❤❤❤

zuzkabeno
11. dec 2016

Akonáhle Ste súťaž so Slovenským cukrom vyhlásili,
tak sme si sladké cesto so Sweet family zamiesili.

peip
11. dec 2016

Naše mrkvovo-špaldové perníčky chutili dokonca aj dospelákom 🙂

petrah3
11. dec 2016

Pecenie milujeme a hlavne vysledne dielo. Navyse sa da jest 😀 ved kto by sa netesil pomoci trojiciek 😀 spociatku bolo tazke vysvetlit im, ze cesto sa papa az ked ho upecieme, no dnes su to uz skuseni kuchari 😉 tentokrat sme pripravovali Spaldove peciatkove keksy - 250g spaldovej celozrnnej polohrubej muky, 90 g praskoveho cukru, 2 PL medu, 1,5 CL skorice, 125g masla, 1 vajce. Vsetko zmiesame a dame na hodinu do chladu. Potom vyberieme a na poriadne pomucenej doske vyvalkame a vykrarujeme. Pecieme 10 minut na 190 stupnov. Su skvele - my mame radi taketo viac upecene - maju potom chut karamelu 😀

kupcovci
11. dec 2016

@petrah3 krasne deticky 🙂

s1m.one
11. dec 2016

Krasnu nedelu zelame! My s detickami velmi radi pecieme. U nas je to atmosfera plna zabavy. vzdy si k peceniu pustime vianocne pesnicky a popritom spievame a tancujeme. ja som viacmenej dj-ka a nechavam volnu ruku detom. pekne si cesto valkaju, vykrajuju, davaju na plech 🙂 (sem-tam s niecim pomozem) chcem vsak, aby mali pri tom potesenie. takze nejaka muka na zemi ci nieco podobne, to ma nerozhodi. mozno ked som byvala mladsia tak som chcela mat vzdy vsetko tip-top no s pribudajucim vekom prichadzam na to, ze tato atmosfera - chvile stravene s detmi je o niecom inom!!! tak posielam vam fotku z pekneho dnesneho dopoludnia 🙂 medovnicky robievame vzdy z celozrnnej raznej muky🙂
krasny dnik!! a pustite si peknu hudbu a zatancujte si 🙂
s.+b. + d. 🙂