Vonná lampa alebo difuzér? Aký je rozdiel?
Stretli ste sa už s prístrojom - difuzér? Čo je to za zariadenie a aké má výhody?

@tinulka174 môžeš mi pls poslať link kde si to videla?
@cuttina ja ho naozaj používam od mala pri deckách a je to úplne OK. Samozrejme ho difuzujeme, nedávam im ho vnútorne, doterracky Eukalyptus je z Austrálie a je úplne čistý
dakujem za radu 😉😍👍

...najucinnejsi difuzer je aj tak byt sam sebe difuzerom, posuchat kvapku oleja v terapeutickej kvalite v dlaniach a inhalovatz dlani, naniest na spanky, zatylok ..malym detickam na chodidielka a zriedeny v inom oleji
Inak v chripkovom obdobi zmesky ako on guard a breathe su fakt skvele, ale pokial sa nebavime len o doterre tak vo vseobecnosti je mata, citron, levandula takmer najuniverzalnejsia kombinacia ...hanus ma vsak tiez velmi pekne spracovany letak k tomu ako a ktore oleje pouzivat na aky problem
@denisa_stadlerform
Cez mobil to neviem skopírovať...
Daj si na Ali do lupy diffuser
Ano spravne, pri detoch by sa eucalyptus nemal pouzivat. Spomaluje dychanie.
To ze je nieco 100% esencialny olej neznamena ze je to bezpecne! Hlavne pri detoch treba opatrne (aj dospelaci musia davat pozor kedze eo su velmi silne ). Treba sa riadit vystudovanymi aromaterapeutmi nie vikendovo vystudovanymi 'wellness advokatmi' ktory hovoria ze ciste esencialne oleje su bezpecne. A matka dala dietatu levandulu do vody (voda nerozpusta esencialny olej ) a dieta skoncilo na emergency lebo malo popalenu pokozku.
Tak isto esencialne oleje pouzivat vnutorne len po konzultacii s certifikovym aromaterapeutom.
Mne pomaha tato stranka sa orientovat v olejoch
Dotteru pouzivam, miesam si svoje mixy podla tabuliek (pre deti) zabera to fantasticky ale treba preverovat zdroje
@lavender273 a to kolko dala tej levandule? Ved 1-2 kvapky nemozu uskodit ani v tej vode
1- 2 kvapky dala. Male dieta ma inu pokozku ako dospelak. Aj dospely by mali pouzivat rozpustaciu zlozku do vody ak pouzivaju EO. Moja mama pouzila kvapku skorice rozpustenej v oleji a mala reakciu na bruchu. (viem ze skorica je ina ako levandula, ale bolo jej to poradene ze takato aplikacia vyrovnava hladinu cukru v tele )
@lavender273 myslis tou rozpustacou zlozkou olej?
@cuttina ano;presne ako pisete,nesmie sa pouzivat globulus.U deti je povoleny len radiata.Doterra ma len globulus ...
Ano olej.
Voda a esencialny olej sa nezmixuju. To znamena ze olej plava na povrchu vody, a ked sa ti dotkne pokozky tak je v podstate cisty esencialny olej. a to moze iritovat, popalit v niektorich pripadoch (podla oleja) pokozku. Malo by sa davat do vody cca 15 ml oleja, alebo castille mydlo ( alebo hociake ine tekute mydlo), jojobovy olej...
@lavender273 dakujem
podla mna aj bezpecnost dieta moze lampicku zhodit horuci vosk a voda hmm nedobra kombinacia difuzer tam akurat elektrika ale to si clovek vie skor ustriehnut podla mna..my mame doterru od svokry aj olejceky nam nosieva a mozem povedat ze vdaka tomu som sa v tehu celkom rychlo vysekala z chripky ;)
@ivkada a aku kombinaciu si pouzila?
@katharines tak ona mi vtedy doniesla on guard a striedala som to s pepermintom a breathom ;) ako ja sa do toho este stale dostavam ale tieto tri su u nas najpouzivanejsie..teraz som detom dala lemon ked su chore a spali prvykrat celu noc bez kasla ;)
@ivkada dakujem 😊
Suhladim s lavender.My matky sme schopne spravit a vyskusat vsetko ked su deti chore,hlavne u skolkarov.A potom si precitame nejake info a hned v dobrej viere kupujeme,poznam podla seba. Pouzivanie esencialnych olejov je velka veda,najma u deti.V Rakusku napr.aromaterapeuti chodia do skoly aby sa naucili vsetko potrebne. u nas je velmi vela presne ako lavender povedala vikendovych poradcov,aj vela multilevel firiem,kde sa zaregistrujete aby ste kupovali za menej penazi a dalej ponukate silice inym maminam bez akychkolvek hlbsich poznatkov,len to viete co pisu v brozurkach
,cest vynimkam. Pritom pouzivat esencialny olej,to nie je ako napriklad skusat krem na zapareniny ci sadne ci nesadne.ako pisu maminy,u citlivych deti mozu vyvolat popaleniny,rozne alergicke reakcie az po zastavu dychu. to ze moje deti su odolne neznamena ze aj ine budu reagovat v pohode.A plati to aj pri difuzovani.dieta nesmie spat pri difuzovani,nema byt ani pusteny dlho ... Baby nastudujte si o siliciach alebo skontaktujte fakt dobreho nezaujateho aromaterapeuta.
@danielitta6 a keď to chceme len na prevonanie bytu? Aj to môže byť nebezpecne?
Mna najviac dorazilo ked wellness advokat poradila klientke na mykozu dat si na tampon tea tree oil a dat si ho na noc. 😨
Nie je to nebezpecne, len treba pouzivat ciste esencialne oleje ( K mate macku tak nedifuzovat vobec ).
Referencia od Robert Tisserand ('otec' aromatherapie ako ju pozname dnes ) ze pre zdravie nema ziaden benefit difuzovat viac nez 30 az 40min. Najidealnejsie su difuzery kde 10 min difuzuje vypne sa, po case sa zase zapne na 10min.
Najefektivnejsie su personalne 'inhalers'.
Kazdy si musi najst ten svoj olej. Mne je z peppermintu na zvracanie, breathe mi nikdy nezabral, chamomille som darovala kamoske to sa nedalo 😀
Mixujem si svoje a skusam co zabera a co nie.
@flavia1 len sa tym koloidnym striebrom nesmie liecit dlhodobo, pretoze sa uklada do dermy. Su na svete ludia, smolkovia, ktory sa dlhodobo liecili koloidnym striebrom a zosiveli alebo zmodreli, v zavislosti od dlzky liecby a davky.
Diguzér je oveľa účinnejší ako aromalampa, mála som obe, len práve sa mi difuzer pokazil, tak čakám kým nejaký pekný neobjavím. Tento na foto vyzerá sympaticky 😉. Pre nás má zároveň účinok zvlhčovania vzduchu, nakolko ho mame suchý. A tiež fičíme na doterra olejoch, pri malej od narodenia.
@tinulka174 dala som si ale nikde nevidim nič také, ako má Stadler Form v ponuke a s kúpou lacných no name difuzerov by som bola opatrná, osobná skúsenosť - naposledy si tam kolega objednal difuzer do auta a fungoval mu zhruba dva týždne ... takže toto nedoporučujem

@denisa_stadlerform O tom Eukalypte sa pise takmer vo vsetkych clankoch, aj na anglickych strankach, ze by sa nemal davat detom. Vraj sa neodporuca dokonca do 10 rokov, ma nejaky negativny vplyv na CNS a nepise sa o kvalite. Ja som tiez za kvalitu pri esencialnych olejoch. A dakujem za tip, prave citron a pomaranc su teraz na mojom zozname😊. Ten Breath vyzera tiez zaujimavo