Ako cestovať s 1 mesačným bábätkom na dlhé trate?
Kedze ma tlacia okolnosti,som nutena vycestovat s mojim drobcom na dlhsiu cestu, 2.5-3hodinovu, preto sa pytam, ci ho mam dat do vajicka v aute, ci mu tak nebude zle na taku dlhu dobu,alebo ho dat dovanicky z kociara?
ja by som dala do vaničky,ak máš autokit a vaničku môžeš používať ako ausedačku. niektoré kočíky to majú. nenechala by som mesačné bábo dve hodiny vo vajíčku.
urcite do vajicka 😉 pokial nemas vanicku na to urcenu tak by som neriskovala , my sme tiez takto cestovali
ako pisu baby, ak je vanicka homologovana na pouzitie v aute, tak vanicku, ak nie vajicko. ved nemusite cestovat v jednom kuse.
Urcite do vajicka, ale ako bolo uz spominane hore, do vanicky, ak to je mozne.
Ale netreba zabudat na to, ze jedine vajicka spolahlivo chrania babo pri nehode. Ich dizajn je taky, ze sa "zavru" nad babom a tak ho chrania. A najdolezitejsie je, ze kedze su otocene proti smeru jazdy, chrania najma krcne svaly. A tie silneju postupne a pomaly.
Navyse, aj ked sa nam to zda nepohodlne, treba si uvedomit, ako bolo dietatko v brusku posledne mesiace - skrcene. Keby to bolo nevhodne, urcite by tie vajicka nevyrabali tak ako ich vyrabaju...
Ja som mala mojho vo vajicku aj na dlhsich trasach. Samozrejme, ze s prestavkami, ked sme ho nechali lezat a pokopat alebo ked sme ho nosili, aby sa pozeral. Mam stastie, ze vacsinu casu mi aj tak prespi. A ked spi tri hodiny, tak ho samozrejme nechame spat tri hodiny, a to uz je zvycajne viac ako polovica cesty za nami 😉 a sami potrebujeme prestavku.
jednoznacne do vajicka. ziadna vanicka nie je natolko bezpecna ako vajicko. tie dve - tri hodiny nie je az tak dlha doba.
ved si predsa mozete spravit prestavku, babatko z vajicka vyberies , troska sa povystiera a bude dobre. ja soms malym ked mal 8 mesiacov cestovala vyse 17 hodin a nebol ziadny problem. Dieta aj tak cely cas vacsinou prespi.
Netreba sa toho bat. Hlavne babo pred cestou dobre nakrm a hned po odgrgnuti sup na cestu. Co sa tyka toho ci sa bude dobre citit vo vajku, tak to sa nemusis bat. vajko je tvarovane tak aby bolo babo ako keby v klbu, ako v brusku. a vajko sa da trocha polohovat na sedacke, myslim tym leh polosed podla toho ako ho natocis. Uvidis vsetko bude ok.
myslim si,ze dietatko vydrzi ovela viac ak je to nevyhnutne...treba robit prestavky a vsetko bude v poriadku.moje deti ako 3 mesacne vydrzali 28 hodinovu cestu....samozrejme vyzaduje to kus odvahy a trpezlivosti a organizaciu.
urcite vajicko, je to bezpecnejsie... my s drobcom cestujeme pravidelne odkedy sa narodil Ba-Ke a ked bol malicky vydrzal uuuplne v pohode, vacsinou skoro celu cestu prespal. Teraz ked je vacsi, je to uz horsie, uz tolko nevydrzi sediet.
jednodnazne vajicko. nas maly v nom prespi nekonecne dlho ked aj dojdeme domov, alebo niekam, cloveku je luto ho z neho vyberat tak ho nechavame dokym sa sam nezobudi. spokojny najviac na svete 😀 . jediny problem casto byva ked niekam treba ist a davame ho tam 😀 ale v opacnom poradi fantazia. date si pauzu na prebalenie a nakojenie ak bude treba, vezmes ho na ruky, pripadne sa vystrie na sedadlo a sup s nim naspat.
ahoj, jednoznacne vajicko. my cestujeme cca 400km a v pohode, vacsinou to prespi. a ked sa zobudi robime pauzu a potom sa ide dalej.
Vajicko je dobra volba, my s nasim cestuvame pravidelne od narodenia aspon 2x do mesiaca trasu 200km. Prvykrat to zvladol ako 6-dnovy 🙂 Vtedy sme sli s jednou pauzou na papanie, ale odvtedy to zvladame bez prestavky - on totiz cestu prespi. Do vanicky by som ho nedala, nezda sa mi to bezpecne.
ak nemas na to vanicku, tak do vajicka ale samozrejme s prestavkami
ahoj my sme robili aj 1000km , mali sme vanicku blo to pohodlnejsie 🙂

Jasne že do vajíčka 🙂