Poraďte otočnú autosedačku v smere a aj v protismere jazdy

dana06
17. máj 2019

Ahojte, chcela by som sa opytat aku sedačku by ste mi odporucili.
Malinky ma 9 mesiacov a takmer 80 cm. - vysoky po otcovi
Chcela by som otocnu sedacku aby pri nakladani a vykladnani maleho z auta som si sedacku otocila ku mne a taktiez aby mohla byt v smere aj v protismere jazdy. A samozrejme aby vydrzal maly v nej co najdlhsie obdobie, kedze vyzera ze bude rychlo rast do vysky.
Dakujem

vikusjk
17. máj 2019

Cybex Sirona, jednoznane odporucam. Sice nerastie nejak extra do vysky, ale my sme v nej mali malu od roka do styroch, z toho do dva a pol roka v protismere. Potom sme kupili tu dalsiu Cybexku, ktora je uz do cca 12 r.

yanni
17. máj 2019

@dana06 ono tych otocnych je uz vela. Sedacka musis pasovat k dietary a zaroven aj autu. Nabehni do obchodu a vyskusaj, v ktorej ti dieta bude dobre sediet. Ono tie Cybexy su sice dobre ale nie kazdemu dietatu vyhovvuju, kedze su dos do obluka. Nie kazdy ma rad tuto polohu, hlavne na dlhsie trasy.

sapetka
18. máj 2019

Roomer britax urcite za mna top 👍

tmtm
18. máj 2019

Britax romer aj za mna🙂

zajacik85
23. júl 2019

@sapetka ahoj, ktory model mas prosim ta? Otocna len o 90 stupnov alebo o 360, ze netreba potom sedacku odopinat ked ju chces zvrtnut v smere jazdy? Ja uz pozeram Xxx modelov od vcera a uz som zmagorena.. Chcem tiez idealne romerku, otocnu, polohovatelnu, do 18 kg.. dakujem

sapetka
23. júl 2019

@zajacik85britax roomer dualfix.je otocna o 360st a polohovatelna👍

dana06
autor
23. júl 2019

@zajacik85 ahoj ja som nakoniec kupila Romar Dualfix 360 stupnov otocnu a som spokojna a nemenila by som. a aj malinky je v aute uz kludnejsi.

zajacik85
24. júl 2019

@dana06
@sapetka

Dakujem, uz som si jednu vyhliadla. Ake velke mate deti? Je nutne dodrzat tych 13 kg pri jazde v protismere alebo je tam tolerancia a mozem ho dlhsie vozit opacne? A ten ram co je vpredu potom nezavadzia vacsim detom pri nohach? Ci to sa da potom dole?

tatisna
24. júl 2019

My ma me Joie spin, oveľa lepšie sa ovláda ako Romerka. Tiež máme veľké dieťa s dlhými nohami, pár mesiacov sme ho mali proti smeru jazdy,potom sa už nohami odtlacal a nemal miesto tak chodí už v smere. Ale zas je kludnejsi lebo pozerá na cestu.

sapetka
24. júl 2019

@zajacik85 moj cca od 9-10m sa vozi v smere jazdy lebo inal sa nedalo uz . Takze to ti neviem povedat ci to zavadzia. Teraz ms 2r 92cm a 15kg a je tam stale spoko

yanni
24. júl 2019

@sapetka a preco sa inak nedalo? Ved to je reboarder do 18 kg, i-size najviac do 105 cm. To, ze kope do sedadla auta, nie je problem. Deti si vedia nohy poskladat ako im je najlepsie. Lepsie je mat nohy oprete o sedadlo ako ked sa hompalaju, ked sedia v smere jazdy. V Smere jazdy decka pozeraju akurat tak na predne sedadlo (ak samozrejme sedacka nie je v strede). V protismere jazdy mi dieta pozera cez zadne okno a vykyvuje nakladiakom. Mam dieta v Römerke do 25 kg. Ma 4 roky a tyzden,. 105 cm a medzi 15 a 16 kg. Sedi stale v protismere a je jej fajn. A ver tomu, ze je jej naozaj fajn aj na 800 km ceste na SK. Ma 4 roky a vie so mnou o takychto vecia perfektne komunikovat a diskutovat.

zajacik85
24. júl 2019

@sapetka asi ti nevydrzi ze? Nas ma 11, mali sme velke vajicko tak az teraz ideme vymenit za autosedacku a zatial mu nevadi, ze nevidi dopredu takze ho tak chcem udrzat co najdlhsie, je to vraj neporovnatelne bezpecnejsie akr chapem, ze niektore deti vrieskaju celou cestou a nepaci sa im tak :D

@yanni ja sa dost obavam toho, ze tie nohy ma potom zaprete do sedacky, nemoze dojet k urazu noh v pripade nejakej nehody?? Mne napriklad zase pride bezpecnejsie ked nohy visia nadol ale aj tak ho chcem co najdlsie vozit v protismere az kym vydrzi alebo kym neprekrocimr ten limitx ori dualfix 0-18 je to tusim do 13 kg a potom treba obratit

nikusiak9
24. júl 2019

Britax dualfix

sapetka
24. júl 2019

@yanni on je stale v tej sedacke asi sme sa nepochopili len je otoceny cca od 10m v smere jazdy. Tak sa mu viac paci sleduje tatika ako soferuje, sleduje auta pred nami a tak.. a pisem ze je spokojny 😊

yanni
24. júl 2019

@sapetka ja som pochopila. len nechapem, preso si ho otocila. A k tomu este tak skoro. 10 mesacny ti urcite nepiovedal, ze sa mu tak paci viac. Deti v aute bezne revu. Smer jazdy s tym nema ale nic spolocne.

yanni
24. júl 2019

@zajacik85 nie, dualfix Nemesis vobec obracat. Ten bez isize mozes pouzivat v protismere do 18 kg alebo dieta mutis ist skor von ak sa uz neda spravne zapasat (ako je spravne si precitaj v navode). Dualfix i-size je bud do 18 kg alebo 105 cm, hold, co skor dieta dosiahne. A aj tu samozrejme plati, ze pasy musia byt spravene (kuk zase navod). tych dualfixov je viac. Ktoru mas?

yanni
24. júl 2019

@zajacik85 k tym noham, nie neboj sa. je to velmi dobre testovane (nepozeraj na testy ADAC, to su tak trosku skreslene. najlepsie testy su svedske). A co je lepsie, keby uz fakt malo k nehode prist: zlomene nohy alebo zlomene väzy?

sapetka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sapetka
24. júl 2019

@yanni hej nepovedal mi to to je jasne, sle aspon nereval led sme cestovali a bol kludny😊a to bola lre mna odpoved ze tak mu je lepsie

zajacik85
24. júl 2019

@yanni ahaaa, prepac ja som si ten limit 13 kg v protismere pomylila s modelom first class plus. Uz som zmagorena lebo som fakt vela modelov pozerala. Este som nekupila, rozhodujem sa teda uz len medzi tou dualfix i-size alebo jeden chlapik mi tu v inej diskusii odporucil aj joie spin 360, ktora je veeelmi podobna dualfix ale cena je do 300 € kedze ta znacka este nema taku historiu ako britax. Sice prekrocime financny strop ale za bezpecnost maleho to naozaj stoji tak nejdem setrit a kupovat zakladny model, ktory sa neda vyuzivat v protismere dlhsie. Bola som naklonena britaxu ale ta joie ma zaujala, nemas o nej info od znamych aspon z pocutia ak ju niekto ma?

Dakujem za rady

yanni
24. júl 2019

@zajacik85 joie je fajn. Ja som v jeden nemeckej reboarder skupine na FB, tam su aj profici (v DE,AT a Svajci su specializovane obchody - Zwergperten a Kindersitzprofis) a ich sa mozes aj online opytat a poradia. My sme nase sedacky - od vajca az po "lietadlovu" kupovali v Mnichove u Zwergperten a najlepsim moznym poradenstvom. Ono väcsina ludi kupuje sedacky len tak z brucha a samozrejme sa pozera aj na cenu. Aaaaale, profik ti povie (a ZP a Kindersitzprofis fakt nechcu na ludoch zarabat), sedacka musi pasovat k dietatu a zaroven aj autu. Cize dieta vyskusa mnohe sedacky, ked pasuje, zapnu ju v aute a podla toto sa rozhoduje. Totiz nie kazda sedacka moze ist do kazdeho auta. Römer napr. uplne zakazuje svoje sedacky s nohou pripevnit na miesta v aute, kde su v podlahe uschovne priestory. Dokonca ani ked su tieto "diery" vyplnene.

terezia32
24. júl 2019

@zajacik85 my mame joie spin 360 gt

zajacik85
25. júl 2019

Baby este jednu vec si chcem ujasnit. Co sa tyka dualfixov, je tam rozdiel medzi klasickou a I-Size, ktora bude pohodlna aj pre vyssie dieta. Ta joie spin je na sposob i-size alebo sa moze stat, ze bude krpcovi mala ak podrastie viac ako je ,,tabulkova velkost,, podla veku? Neviem, ci je i-size vseobecne oznacenie alebo to pouziva len britax... vdaka

terezia32
25. júl 2019

@zajacik85 aj joie je i size len musíš pozerať lebo majú rovnaké označenie ale tá i size je drahšia