Vajíčko do auta a kočík

27. nov 2023

Ahojte, som prvorodička a potrebovala by som radu. Pozerám po vajíčkach do auta, ale samozrejme nejaké cenovo priaznive. Zatiaľ sa mi pozdáva Cybex Aton 5 - čo hovoríte, myslíte, že je dobré?
Ak by som teda ale brala toto vajíčko, aký vlastne kočík k nemu kúpiť? Tak aby pasovalo na kočík, chodím všade autom, tak keby potrebujem iba rýchlo do obchodu aby som to vajíčko mohla pripojiť na kočík. Pozerám po dvojkombináciach, ale je ich veľa a netuším ako vybrať.. Bývame v meste v byte, mám v aute obrovský kufor, s manželom sme v podobnej výške. Predstavujeme si tak do 800€. Keďže zatiaľ sa mi pozdáva toto vajíčko tak ten kočík asi od tej istej značky, ak máte nejaké skúsenosti.
Ďakujem každému za rady 🙂

nin12345
27. nov 2023

Na kocik sa vajicko pripaja cez adaptery

anjelicek26
27. nov 2023

Ja som objednavala cez vikend a brala som tuto https://www.bugaboo.com/de-de/autokindersitz/bu... vyslovene kvoli rozmerom lebo do toho cybexu co si vybrala sa ti uz ani 9 mesacne babatko nezmesti... su uzsie, ano pre malicke babatko je to parada, ale co potom... ja chcem mat maleho na baze s adaptorom a mat tu moznost kliknut to na kocik aspon do tych 12-13 kil... teda u mojich do 1,5 roka pomaly...

kati301
27. nov 2023

@anjelicek26 toto vôbec nie je pravda o tom vajíčku, čo si napísala. Nasa má 10mes a ešte minimálne pol roka jej bude vajíčko Aton 5 dobre, praveze toto je jedno z tých najväčších na trhu(je do 13kg a cca 83cm).

Autorka, my ho mame a som spokojná, osobne ho vidím ako veľmi bezpečne a kvalitne. Je síce ťažšie, ale my ho používame len v aute, čiže ty na presuny určite potrebuješ adaptéry na kočík a naklikavat, my ho prakticky z autá ani nevyberáme.
A kočík nemusíš tej istej značky kupovať, stačí len adaptéry a dáš na hocijaký kočík aj toto vajíčko, to ti určite poradia tam kde chceš vajíčko kupovať. 🙂 my mame napr. Kočík Dvojkombinaciu Roan bass next a som spoko 🙂 stala 550€.

anjelicek26
27. nov 2023

@kati301 tak kamoska ho ma a maly je nieco vyse 8 mesiacov a sardinka je proti tomu nic... a nema viac ako 75cm podla mna... co ti ja viem😅 Kvalitne rozhodne je, ale na sirku ramien ho tam proste nenapasuje poriadne, vyzera to uz zvlastne... mozno ma aj mlady vacsie faldy ako tvoja dcerka, to je mozne 😅

nivea777
27. nov 2023

určite odporúčam stránku na FB " deti v aute" kde poradia podľa požiadaviek a hlavne podľa sklonu sedačiek,aby bábätku nepadala hlav a tak. Ja idem kupovať Joie i gemm 3 so základňou Encore, ktorá je otočná čiže si vajíčko nakliknem a potom otočím.

michaelavet
27. nov 2023

@anjelicek26 moja dcéra má 18 mesiacov a 11 kíl,vajíčko Aton5 je jej stále dobré 😉 váhovo do 13kíl sa pohodlne do neho zmestí😉

nana8989
27. nov 2023

Ja som mladšej kupovala Joie I-level. Za mňa je to skvelé vajíčko, je polohovateľné, ako jediné sa dá dat do ľahu nielen na kočíku ale aj v aute keď je nakliknute na isofix. Mala som ho s adaptérmi na kočíku mamas&papas.. Mám ho aj na predaj, lebo dcéra má už 1,5 roka. Stále sa doňho zmesti, ale už máme pre ňu inú autosedačku. Ak by si mala záujem môžem ti poslať reálne fotky 😊

majlo1234
27. nov 2023

Aton 5 je dobre vajce, obrovske a reltivne lahke, ale uz su na trhu aj lepsie a lepsie polohovatelne, napriklad to spominane od Joie

panda21
28. nov 2023

Aton 5 je bezpečné vajíčko, ale
@anjelicek26 má pravdu, že z tých menších a aj horšie vložky. Maličké bábätko alebo predcasniatko by malo problém, príliš veľa miesta okolo seba. Určite sú väčšie a vlozkovo lepšie vajíčka. My máme Klippan dinofix, väčšie vajce nenájdeš a vlozkovo bezkonkurenčne, aj pre úplne predcasniatka. Ale na kocik sa blbo naklikava, ale ja som vajce na kočík ani pri jednom nedávala.
Väčšina vajíčok sa na kočík naklikava maxi cosi adaptérom, nemusíš mať rovnakú značku 😊

milanemila
28. nov 2023

@anjelicek26 my sme mali vajicko cybex cloud a mala sa tam zmestila ako 1,5 rocna 🤷🏼‍♀️ 3,5 rocna ma 107cm, takze mala nie je. Je pravda, ze mozno atom, kt pise autorka je mensie.

panda21
28. nov 2023

@milanemila napriklad už len medzi Aton 5 a Aton M je minimálne 8-10cm rozdiel.. Aton 5 je jedno z tych najmenších od Cybexu. Mko bolo zasa kedysi z najväčších.. Ale už sú novšie modely.

milanemila
28. nov 2023

@panda21 dobre vediet 🙂 ja mam skusenost iba so cybex cloud a to je fakt velke a aj to polohovanie do lahu je fajn, ked autorka chce babo v nom mat nie iba v aute.