icon

Ako dlho by malo prebiehať prvé - druhé kojenie?

denkadenka
27. jan 2012

Ako dlho by malo prebiehať prvé - druhé kojenie? Čítala som že maminy si nechali bábätká aj 20 - 25min a spravili chybu lebo im popraskali bradavky... a ja sa chcem takýmto chybičkám vyhnúť.... Ďakujem

janinah
27. jan 2012

už riadne kojenie,či len prikladanie ,kým ešte nemáš mlieko? to prvé prikladanie len 5 minút,to stačí

li_la
27. jan 2012

Hmm... Ja som zase čítala, že ragády - popraskanie bradavky, súvisí s nesprávnym prisatím dieťaťa. Nezávisle od dĺžky dojčenia. A možno ide len o nezvyk bradavky na niečo podobné ako je satie dieťaťa. Myslím, že veľmi nepomôže odtŕhať dieťa od prsníka, ak sa ti to nespraví pri druhom kojení, tak možno pri treťom., keď ho necháš dlhšie... Navyše by som dieťa od prsa neodtŕhala. Keď sa napije, napapá, samo sa pustí. Na ragády sú potom iné finty...

dazdovka
27. jan 2012

@denkadenka Ahoj, v skutocnosti ti moze byt dietatko prisate aj cely den, ak je spravne prisate. To znamena, ze bradavky popraskaju kvoli tomu, ze mas zlu techniku kojenia. Dolezite je to, aby malo babo bradavku hlboko v puse, ale ozaj hllllboko, vtedy to ani neboli, ani nepopraska. Babo musi otvorit veeelku pusinku a spravit ooobrovsky haaam 🙂 Kojit mozes zo zaciatku tak dlho, ako si babo pyta, ok? Vela stastia 😉

strapco13
27. jan 2012

nie je dolezite sledovat cas ale to ako sa dietatko na prsniku sprava..ci pije, ci dudka, ako je prisate. Spravne prisate babatko ti bradavku neposkodi aj keby bolo pricucnute cely den vkuse
doprucuje ti stranky www.mamila sk a www.dojcenie.wordpress.com/ su to stranky venovane dojceniu
z tej druhej stranky..zacni clankami http://dojcenie.wordpress.com/prve-chvile-s-bab...
http://dojcenie.wordpress.com/ako-dojcit/kedy-b...
http://dojcenie.wordpress.com/ako-dojcit/spravn...
pozri si aj fotky a videjka

adamnina
28. jan 2012

U nás papanie doteraz netrvá dlhšie ako 5 max. 10 minút. Najprv som mala obavu, či si potiahne dosť, ale potom som prestala stále pozerať na hodiny a aj doktor mi povedal, že ona si potiahne, koľko potrebuje. Sú ale detičky, ktoré papajú aj hodinu a dokonca inak ani nezaspia, ale to je individuálne. Veď uvidíte ako, keď bude maličká na svete. Len sa netreba vzdávať, ak to nepôjde tak, ako si mamička predstavuje 🙂. My už máme 10 mesiacov, kojíme sa už iba v noci a nič jej nechýba, živá je aj za troch a že má len necelých 8 kg, to je nepodstatné.

monikamajova
28. jan 2012

Ja som kojila svoju dcérku 45 min,ona doslova "dutkala" a spala na prsníku,potom sa sama "odpojila" a spala 3-4 hodiny a ked som to povedala sestričke,tak povedala 20min.a dosť.Ja blbá som ju poslúchla a o chvíľu dieťa hladné.Zavolala som krstnej,ona je zdravotná sestra a povedala : každé dieťa je iné,a dala mi otázku,že čo by si robila,keby pred teba položili najobľúbenejšie jedlo?tak si ho vychutnávaš a nepozeráš na čas..nenahádzala by si to do seba..Tak som si robila po svojom,pri dojčení som oddychovala a relaxovala,čítala knihy a časopisy a ked bola dcérka staršia, intervaly sa postupne zmenšovali a vôbec som to neriešila a nikdy som nemala popraskané bradavky.Na to je bio nechtíková masť alebo cicaderma..dojčila som skoro do troch rokov.Teraz máme chlapčeka,má rok a napapá sa za 10min a má taký ťah,že v momente mám prsia ľahké..v prípade problémov si zavoláš laktačnú poradkyňu 🙂

dankamat
29. jan 2012

Ja som prvý mesiac kojila aj 50min. - malý bol lenivý ťahať, častokrát mi pri tom zaspal a proste som videla, že za 20-30min toho spapal málo. Bolo to strašne vyčerpávajúce, no nevzdala som to. Poznám veľa takých čo to vzdali, kojili max. 30min dieťatko sa nenapapalo, teda ani nepriberalo a museli prejsť na UM. Ja som mala tiež popraskané bradavky občas, no aj napriek bolesti som to nevzdala a kojím dodnes. Potom sa to upravilo na 20min., potom na 10min. a teraz sa napapá aj za 3min 😀
Veľa šťastia

zuzka1008
29. jan 2012

kolko len babatko chce, nam to trvalo aj hodinu a o 20min zasa cuckala 😲

evitka82
29. jan 2012

@strapco13 ti dala velmi dobre stranky.
my sme mali tiež kapania na začiatku.Bradavky som mala ako karfiol dopraskane,krvavé odsávala som krv...a bolo to zlým prisatím.Mala som aj vpáčene bradavky a tak mi šikovná sestrička na novorodeneckom hned doniesla klobúčiky...tiež jedna veľmi dobrá vec na ragády-popráskané bradavky.
Bábo keď papá aj 10min a je zle prisaté tak sa ti urobia ragady.Takže na čase nezáleží.Ide len o prisatie a klobučiky.Davaj si na to pozor pretože z ragád vznikne veľmi rýchlo infekcia a už to ide....a je to paráádna bolesť,mne prsty na nohách vykrúcalo do pravého uhla keď sa šla malá prisať ale zvladli sme to a dojčíme sa stale.Krpaňa sa naje do 5 minút a odfukuje... 😎
Držím palce!!!