icon

Bábätko odmieta spánok bez prikrmu? Rady a tipy

18. jún 2026

Ahojte, babatko ma 6 tyzdnov, kojenie je takr ze pil do 3-4 tyzdnov potom zacali strajky, plakanie na prsniku, odmietanie prsnikov, bojujem s nim kazdy den aby sa kojil, ale nakoniec musim aj tak kazdy vecer dat prikrm posledne dva tyzdne, bez neho nezaspi, a tym padom si to vydrete kojenie kazim flasou, neviem ci mam stale dufat ze ten strajk skonci a zaspi aj bez prikrmu alebo kaslat na to? poradite? tiez dalsia vec, zacinaju horka, poti sa mi cez den, a v noci ho uz do perinky davat nechcem aby sa neprehrial tiez, lenze on bez perinky proste nezaspi, resp, zaspi ale kazdu pol hodinu hore, doteraz spal v noci aspon 5-6 hodin ale teraz beviem co mam robit, mna poty oblievaju ked si predstavim ze budeme cele noci a dni hore, lebo on cez den nespi skoro vobec 😓

anonym_2bf18a
18. jún 2026

@anonym_autor no pokoj , šťastie a plne brucho je asi viac ako hocičo a áno aj MM.

anonym_2bf18a
18. jún 2026

@anonym_autor a ak skoro cez deň nespí a z toho čo čítam proste je hladné... Pre neho je plné brucho všetko na svete

anonym_2bf18a
18. jún 2026

@anonym_autor existujú tenké také vaky čo schovajú ruky aby ho nenudili. Pod to kľudne len plienka ak máte 24+

anonym_398840
18. jún 2026

Jasne ze mu davaj na vecer mlieko ked vyzaduje a ma malo Tvojho. 😳 Ci lepsie Ti pride dieta nechat hladne, lebo ved nech si "nekazis kojenie"?
Mozno je chudak hladny aj cez den.
Pri druhom dietati to bola u nas nutnost, proste na vecer mala vysoku spotrebu mlieka, bola hladna. Iba po bonusovej flaske bola spokojna. A co, nic som si nepokazila. Dieta spokojne a zdrave.

anonym_8d271f
18. jún 2026

baliť do perinky nemusíš, stačí ak ho previažeš len cez bruško. nohy bude mať volné a polož do postieľky.
dcéra sa narodila v takých horúčavách že aj keď bola novorodenec v perinke bola doslova pár dní. Ona perinku nevyžadolala.

anonym_4e3e31
18. jún 2026

Netráp bábätko hladom a nirmalne mu daj papať. Priorita je napapane dieťa a je jedno či fľaša alwbo UM

Na Perinku je fakt horúco, daj ho do plienky

anonym_bc1a95
Včera o 03:49

@anonym_autor prečo si chceš komplikovať nasilu život? Keď je dieťa spokojne s prikrmom, v perinke. Tak mu daj príkrm a zabal ho do perinky. Nerob paniku popredu, že bude teplo a neviem co. Ved keď ho v nej bude oblievat teplo, dá ti to najavo a rýchlo aj samé pochopí, že bez nej mu je zrazu už lepšie... Moc všetko riešiš, proste sa nalaď na bábätko a viac ho ,,počúvaj,,

anjelicek26
Včera o 06:25

Podla toho co pises, mas hladne dieta... skusala si vazit pred-po kojeni, co to spravi? Ja prave u tohoto najmladsieho, strajky, nemal rad prsnik, nevedel si efektivne vytiahnut, pil male mnozstva, jedoval sa, nechcel... pritom ja som odsavala a mala mlieka inak vela, ale on sal nejako neefektivne 🙄 Materske mlieko mal do roka, ale od 4 mesiacov uz len odsavane.

sara07
Včera o 06:39

nekazíš si um pri dokrmovaní kojenie
ja som posledného nakojial a potom dávala um,nemala som už tolko mlieka
ano bez dokrmenia nezaspal a kojila som takto 8 mesiacov
netrap sa , podstatné že má nejaké

autor
Včera o 11:39
@anonym_2bf18a

@anonym_autor a ak skoro cez deň nespí a z toho čo čítam proste je hladné... Pre neho je plné brucho všetko na svete

@anonym_2bf18a ale niektore kojenia cez den su celkom ok, normalne je potom pokojny a tulkane sa, ale vecer a poobede/noc, to vkuse len plac, rev, ja si to fakt neviem vysvetlit, ci mi to mlieko poobede a vecer zmizne z tych prs alebo on zmeni naladu a uz zlenivie

autor
Včera o 11:40
@anjelicek26

Podla toho co pises, mas hladne dieta... skusala si vazit pred-po kojeni, co to spravi? Ja prave u tohoto najmladsieho, strajky, nemal rad prsnik, nevedel si efektivne vytiahnut, pil male mnozstva, jedoval sa, nechcel... pritom ja som odsavala a mala mlieka inak vela, ale on sal nejako neefektivne 🙄 Materske mlieko mal do roka, ale od 4 mesiacov uz len odsavane.

@anjelicek26 praveze pribera dost, v priemere okolo 200g za tyzden, tak ja neviem akoze… a ja odsavackou nevytiahnem nic… mozno tak 30-40ml ked sa zadari

autor
Včera o 11:42
@sara07

nekazíš si um pri dokrmovaní kojenie
ja som posledného nakojial a potom dávala um,nemala som už tolko mlieka
ano bez dokrmenia nezaspal a kojila som takto 8 mesiacov
netrap sa , podstatné že má nejaké

@sara07 asi ma nejake moje, ved aj odgrgne ked sa “dokoji” lenze on to moje popije mozno 5-10 minut dokopy z oboch prs, a potom stale place, a ja neviem ci to je unava ci hlad, na ten vecer by nezaspal preto dokrmujem, ale cez den striedam prsniky aj hodinu aj dlhsie len aby po kojeni bol konecne ticho, ale neviem uprimne povedat ci je toto cesta, je to veeelmi psych. narocne

autor
Včera o 11:44
@anonym_bc1a95

@anonym_autor prečo si chceš komplikovať nasilu život? Keď je dieťa spokojne s prikrmom, v perinke. Tak mu daj príkrm a zabal ho do perinky. Nerob paniku popredu, že bude teplo a neviem co. Ved keď ho v nej bude oblievat teplo, dá ti to najavo a rýchlo aj samé pochopí, že bez nej mu je zrazu už lepšie... Moc všetko riešiš, proste sa nalaď na bábätko a viac ho ,,počúvaj,,

@anonym_bc1a95 ja som uz bola dnes rozhodnuta ze idem na UM, lenze neviem alo to funguje ci mi to mlieko z prs zmizne same alebo budem musiet odsavat alrbo co budem robit lebo mna tie prsia pocas dna aj pobolievaju, aj ked ho kojim, evidentne nevytiahne mlieko a ostava to asi tam 🤷‍♀️

autor
Včera o 11:44
@anonym_4e3e31

Netráp bábätko hladom a nirmalne mu daj papať. Priorita je napapane dieťa a je jedno či fľaša alwbo UM

Na Perinku je fakt horúco, daj ho do plienky

@anonym_4e3e31 zavinut do plienky?

autor
Včera o 11:45
@anonym_398840

Jasne ze mu davaj na vecer mlieko ked vyzaduje a ma malo Tvojho. 😳 Ci lepsie Ti pride dieta nechat hladne, lebo ved nech si "nekazis kojenie"?
Mozno je chudak hladny aj cez den.
Pri druhom dietati to bola u nas nutnost, proste na vecer mala vysoku spotrebu mlieka, bola hladna. Iba po bonusovej flaske bola spokojna. A co, nic som si nepokazila. Dieta spokojne a zdrave.

@anonym_398840 tajze vy ste kojili a vecer ste este dali plus UM?

autor
Včera o 11:46
@anonym_2bf18a

@anonym_autor existujú tenké také vaky čo schovajú ruky aby ho nenudili. Pod to kľudne len plienka ak máte 24+

@anonym_2bf18a skusala som, vrti sa v tom

anonym_398840
Včera o 12:15
@anonym_autor

@anonym_398840 tajze vy ste kojili a vecer ste este dali plus UM?

@anonym_autor ano, pretoze plakavala, bola hladna. Po flasi spokojne zaspala.

Takze nespekukuj a daj dietatu flasku. A to, ako sa uz prisposobi Tvoje materske mlieko je druha vec. Mozno sa nic na produkcii nezmeni, mozno sa produkcia zmierni. Vsetko bude prirodzene, nemusis sa nad tym nijak zamyslat.

anonym_4e3e31
Včera o 12:21
@anonym_autor

@anonym_4e3e31 zavinut do plienky?

@anonym_autor áno, veď v perinke sa zi uvari v tejto horúčave
Niekedy bábätka len tak potrebuju mat pocit že sú v perinke

anjelicek26
Včera o 12:32
@anonym_autor

@anjelicek26 praveze pribera dost, v priemere okolo 200g za tyzden, tak ja neviem akoze… a ja odsavackou nevytiahnem nic… mozno tak 30-40ml ked sa zadari

@anonym_autor moji priberali 350-500g za tyzden tie prve mesiace, tazko radit... kludne odsaj a miesaj UM a MM nejaku dobu, ak sa ti da... prsia si na odsavacku zvyknu relativne rychlo, my sme to potiahli dlho... a k teme este laktacnej ukazat uzdicku pod jazykom u maleho, mne starsiemu strihali, hned sa kojil lepsie a efektivnejsie potom..

autor
Včera o 12:48
@anjelicek26

@anonym_autor moji priberali 350-500g za tyzden tie prve mesiace, tazko radit... kludne odsaj a miesaj UM a MM nejaku dobu, ak sa ti da... prsia si na odsavacku zvyknu relativne rychlo, my sme to potiahli dlho... a k teme este laktacnej ukazat uzdicku pod jazykom u maleho, mne starsiemu strihali, hned sa kojil lepsie a efektivnejsie potom..

@anjelicek26 uzdicku mu strihli vcera, rano sa krasne najedol, odvtedy nervy a plac 🤷‍♀️ a ja neodsajem skoro nic fakt

autor
Včera o 12:50
@anonym_398840

@anonym_autor ano, pretoze plakavala, bola hladna. Po flasi spokojne zaspala.

Takze nespekukuj a daj dietatu flasku. A to, ako sa uz prisposobi Tvoje materske mlieko je druha vec. Mozno sa nic na produkcii nezmeni, mozno sa produkcia zmierni. Vsetko bude prirodzene, nemusis sa nad tym nijak zamyslat.

@anonym_398840 ja by som asi pre vlastny pokoj najradsej presla na UM, on mi pri kazdom kojeni bojuje a place, aj po, kym ho na prsiach nemam aspon hodinu… niekedy sa ani neprisaje len place …

anonym_398840
Včera o 13:02
@anonym_autor

@anonym_398840 ja by som asi pre vlastny pokoj najradsej presla na UM, on mi pri kazdom kojeni bojuje a place, aj po, kym ho na prsiach nemam aspon hodinu… niekedy sa ani neprisaje len place …

@anonym_autor no tak potom nie je o com. Chod na UM, netrapte sa. A uzivaj si babatko.

beckinka
Včera o 19:06

Moja bola na um od narodenia lebo som nemala mlieko. Vyrástla a nič jej nechýba. Skús to um a uvidíš.

sara07
Včera o 20:02
@anonym_autor

@sara07 asi ma nejake moje, ved aj odgrgne ked sa “dokoji” lenze on to moje popije mozno 5-10 minut dokopy z oboch prs, a potom stale place, a ja neviem ci to je unava ci hlad, na ten vecer by nezaspal preto dokrmujem, ale cez den striedam prsniky aj hodinu aj dlhsie len aby po kojeni bol konecne ticho, ale neviem uprimne povedat ci je toto cesta, je to veeelmi psych. narocne

@anonym_autor však si stlač prsnik a uvidíš či tam je mlieko alebo nie, pripadne odsat a uvidiš či tam je alebo nie
prípadne zmiešaj tvoje a um, ja som nakojila a dokrmila
čim si viac unavena tym máš menej mlieka , začarovany kruh

anonym_b03a7e
Dnes o 05:11

@anonym_autor a čo preboha zle na tych perinkach? Ak sa tam citi dobre, tak ho normalne zabal, ved mu nechaj len bodyčko a do perinky .. a proste dieta je hladné, mozno mas slaby tok, slabe mlieko, a nikto ma nepresvedcí, že to neexistuje.. daj mu na noc um a nech sa krasne vyspinka, a ak nie tak sa tráp