Dá sa odstaviť len od nočného kojenia?
ked sa dieta odstavuje, maminky hovoria ako par noci poplace a potom si zvykne, myslite ze by to fungovalo aj ak ho budem pred spanim nadalej kojit, alebo to ide lahsie ak dieta proste "zabudne" na prsia celkom? dakujem
@katkanova ano, ide to, odskusala som na starsej dcere. cca od 12 mesiacov sa kojila vecer pred spanim, rano a hocikedy cez den. oducanie trvalo asi 2 noci, spinkala s tatom. neboj sa, dieta to pochopi rychlo, netreba ho podcenovat. 😉 a aspon si ponechas denne kojenie, ako dlho chces. skoda by bolo kvoli nociam zrusit prisun tvojho mliecka uplne.
@katkanova:
Da sa podla Pantley's Gentel Removal Plan z knihy The No-Cry Sleep Solution (alebo The No-Cry Sleep Solution For Toddlers and Preschoolers). Autorka je Elizabeth Pantley, ma aj stranku www.pantley.com. Sama autorka odstavila jej syna od nocneho kojenia v 18 mesiacoch, cez den ho kojila do 3 rokov.
Princip velmi zhruba v kocke:
nenechas zaspat na prsniku "do tvrda", ale ked prestane ocividne pit, ale uz iba cucka, tak vyberies prsnik z ust. Nebude sa mu to pacit, ale pockaj par sekund, zase mu daj napit, ked zacne cuckat, zase vyber, atd. Postupne sa nauci nezaspat s prsnikom v ustach, ale bez. Samozrejme, ze ho nadalej drzis, hladkas, spievas atd, co vam obom vyhovuje. Ja som mohjo tazkeho zavislaka tak odnaucila v priebehu 1-2 tyzdnov zaspavat do mrtva na prsku. Ked mu poviem, ze stacilo, tak sa sam otoci a ja ho musim objat a drzat. Moj je uz velky, tak asi viac pomohlo sa s nim rozpravat, ale uz je na 1-2 cuckaniach v noci, a to byvalo ovela viac. V noci sa neda ukecat, to mu musim prsnik aktivne vybrat, teda ak som nezaspala este skor ako on 😉
Autorka este odporuca zavies "heslo" ukoncenia kojenia. Ze pocas dna, ked skonci, povies nejaku frazu, napr. "hotovo!" a tym sa nauci pustit prsko. Potom tuto frazu zavedies aj vecer a v noci. Ja som tento trik neskusala, lebo o cez den uz nekojim, ale za pokus to stoji.
Tu knizku vrele odporucam, autorka ponuka rozne riesenia na rozne problemy a kazdy si vyberie, co sa mu pozdava a skusi, ked nepomaha, skusi ine riesenie. A to vsetko bez nervov a revu a nasilia, pekne pomalicky a s laskou.
urcite da, ale zavisi aj od dietatka, nasa mala nechcela pochopit, preco raz ano a raz nie, musela som ju odstavit uplne, cize zrazu ziadne kojenie, povedala som jej, ze mama ma "bo", ze ju bolia prsia a ona to skor pochopila, ale to zistis len ked vyskusas...
@katkanova Dá, moje dieťa je toho dôkazom. Nočné kojenie som zrušila v roku a kojila som už iba ráno a večer. A po dvoch mesiacoch som zrušila aj to a nahradila UM. Chce to iba pevné nervy a vydržať. Môj syn si prereval tri noci, ale potom to pochopil a mlieko už viac cez noc nepýtal.
jasne ze sa da odstavit od nocneho dojcenia,,,,7 mesacne dieta nepotrebuje v noci jest,,,a nie je to len vymysel ale dokazany fakt,,,tak ako 12 rocne nekrmime v noci tak isto je na tom dieta ked ma 7 mesiacov,,,niektore matky si myslia ze aku velku obetu davaju dietatu zato ze ho krmia a myslia si ze neviem co,,,
ale je to nezmysel,,,nepotrebne,,,aj ked sa hovori ze kazde dieta je ine,,,,to je pravda .....ale keby to tak bolo tak niektore by sme krmili v 9 rokovch a niektore v 5 rokoch len zato ze to je ine a to druhe je tiez ine,,,
7 mesacne nepotrebuje v noci jest a preto je na matke ako sa zariadi a ci bude otrokom a do kolko rokov ..............lebo s hladom dietata to nema uz nic spolocne

@katkanova temu ohladne odstavenia len v noci najdes vo vyhladavaci 😉