Dá sa za 2 dni odsať 3/4 l mlieka, ak som doteraz neodsávala?
Ahojte, dnes som bola na kontrole po šestonedelí a zistili mi, že sa mi úplne nevyčistila maternica s musím ísť v pondelok na kyretáž.
Nakoľko kojím, potrebujem sú odsať na tento deň mlieko a podľa vzorca, čo som našla, by mal malý potrebovať 780 ml na tento deň ( váha 5,2 kg x 150 ml).
Mlieka mám tak akurát, tvorba je prispôsobená malému. Dnes som skúšala prvý krát podávať a nedalo mi ani 20 ml. Nemám proste nič navyše.
Riešili ste niektorá takýto problém? Dá sa behom víkendu zvýšiť tvorba a oddať potrebné množstvo?
Ako pise kocka vyssie..ta hroznova stava je top. A skusaj odsat po kazdom kojeni. Hlavne v noci- vtedy je mliecka najviac. Neda sa ti babo vziat so sebou, ze by ho len tatik strazil pocas zakroku? Toby bolo asi najjednoduchsie. Ja som tak chodila po lekaroch...
Mne nepomohlo nič, žiaľ moje prsia neboli uspôsobené na odsavanie. Vždy som odsala Max 20ml a pritom som mlieka mala kopec.
@malfea zalezi aku mas odsavacku - na tento ucel iba elektricku ja som mala avent
Hlvane mlieko mozes skladovat 24h v chladnickd...do mrazu by muselo ist po tych 20ml. Vsak a keby nakojis pred kyretazou a po nej?
Ak nejde s odsavackou,skús rukou,mne s odsavackou nešlo nič, ručne aj 2 deci😆
Ja mám mlieka stále dosť a môžem robiť čo chcem , ani za 2 týždne som neodsala ani pol litra . Ani ručne , ani odsávačkou.
Ja som boka na kyrete pocas kojenia, ked mala dcerka 6 mesiacov. Da sa to vysvetlit anesteziologicke, ze jojis, aby ti dali inu anestezu, taku, po ktorej budes moct kojit. A na ten jeden den kludne mozes dat aj nutrilon.
@jakubik Dieta moze byt s nou na izbe, ale po anesteze nesmies kojit 24 hodin...
Žienky čo radíte že zobrať dieťa so sebou, neviem teda ako to je, ale ja som mala na izbe mamičku ktorú museli čistiť a bol za ňou lekár, potom ešte aj laktačná a obaja upozornili že 24hodin nemôže dojčiť, teda každé dve-tri hodiny si má odsavať mlieko ale vyliať ho (len aby tvorba stále prebiehala)
Pokiaľ nechceš dávať umelé tak môžeš skúsiť v pôrodnici opýtať sa či by ti dali pre bábätko iné materské mlieko. Tá mamička so mnou na izbe to vyriešila tak
@malfea ahoj, aj ja som bola na kyrete po sestonedeli. Bol to kratky zakrok, jeden dr povedal, ze nekojit 24hod po zakroku, iny, ze staci si odsat prvu davku a dalsia dr, ze to je taka kratka anesteza, ze netrba nic. Ze mozem hned kojit. Ja som nakoniec mala namrzane - odlozene mlieko, tak som tu "prvu davku" po anesteze odstriekala a vecer na dobru noc som uz kojila.
Odstreikavala som postupne - po tych 20-50 ml, az sa mi nazbierala za 3 dni davka na cca 1 den.
Mala som v zalohe kamosku, co tiez kojila - ze keby bolo velmi zle, manzel jej vezme babatko nadojcit. Babatko si vzdy dokaze vytiahnut viac ako odsavacka 😉 a take malicke sa napije aj od cudzej maminy.
Drz sa, nie je to az taky strasny zakrok... hoci samozrejme, clovek by bol radsej bez neho. Ale ked na vedlajsej posteli lezala mamicka po spontannom potrate, tak si clovek povie, ze vlastne dobre je to takto...
nieco odsat a zvysok dokrmit umelym mliekom.Inak toto je sila ta porodnica.Nam v Martine cca 4 dni po porode sonom kontrolovali maternicu,ci nezostali zrazeniny.Tiez som mala,ale rozpustali ich injekciami.Zdrzala som sa tam 7 dni (aj kvoli maleho zltacke).a po prichode domov som bola tusim este 2 x v porodnici na kontrolu na sono a aj s malym kvoli zltacke,kym bola istota,ze je vsetko ok.Aby sa presne predislo prekvapeniu po kontrole po 600nedeli
Inak ked si budes cez vikend odsavat po kazdom kojeni, tak sa ti tvorba zvysi a nakoniec to vyskladas. Podla mna nepotrebujes tolko davok, staci ti tak pol dna vykryt (rano nakojis pred odchodom do nemocky a po 12 hodinach uz vecer v pohode kojis. Mozno aj skor).
Este som pouzivala fintu - odsala som tak 20- 40ml pred nadojcenim babatka. Z plneho prsnika to slo lahko. Tak malicko mu nechyba, aj tak nevypije vzdy rovnako. Navyse - ono si vytiahlo aj to, co by odsavacka nezvladla. Casom sa aj tvorba sa docasne zvysila.
A tusim som vzdy kojila len z jedneho prsnika, ale odsala v tomto pripade z oboch. Kym prisiel rad na ten druhy, tak sa to doplnilo 😉
@jankadr robili mi sono pri prepustani z nemocnice a dr tam nic nevidela, ze vsetko je ok. Az pri kontrole po sestonedeli mi moja dr nasla cosi, co sa jej nepozdavalo... a skoncila som na kyrete...
Ahojte. Tak nakoniec sa svokrovi zdravotníkovi podarilo vybaviť kyretáž už na dnes v inom meste, práve tam cestujeme. Mlieko som samozrejme odsať nestihla, ale tu mám istotu, že až do zákroku bude malý so mnou a môžem ho dojčiť. Po zákroku to dúfam vykryjeme tých pár hodín na umelom.
No musím sa posťažovať na prístup v Ružinovskej nemocnici. Tam som rodila a všetko bolo super, preto som chcela ísť tam aj na tento zákrok. Keď som však volala s pani z oddelenia, aby som sa objednala na zákrok, jej prístup ma totálne odrovnal. Arogantne mi len odfrkovala na všetko, čo som sa opýtala. Jedinú informáciu mi nepodala sama od seba, na čo som sa priamo neopýtala, to som sa nedozvedela. V Ružinove to funguje tak, že som mala prísť ráno nalačno a že oni by ma behom dňa niekedy urobili. Malému som mala odsať mlieko, aby mu ho mohli doma podávať. Podľa informácií z iných zdrojov sa pred tou anestéziou nemôže 6 hod jesť ani piť, čo mi pani z Ružinova nepovedla. Už vidím, ako by som tam prišla ráno síce nalačno, no vodu by som v noci behom kojenia určite pila....no dosť lamentovania, držte palce, na obed už snáď pôjdem domov.

Skus vineu bielu alebo matysak hroznovu šťavu alebo čierne nealko pivo