icon

Dojčenie a nechránený sex

21. júl 2022

Ahoj. Som 7 tyzdnov po porode. Este som ani nebola na kontolu. Dopredu pisem, ze mudrosti o tom, ako sme si mali davat pozor a byt zodpovedni a bla bla bla ma nezaujimaju. Predstavte si,ze sme na to prisli aj sami 😅 takze si ich prosim odpustite. Boli sme teraz dlhsie bez sexu. Teda dost dlho az priliz. No a dnes sme sa na to nejak vrhli a moj muz si tusim odvykol davat pozor 🤣 no a teraz otazka. Je mi jasne, ze sanca tam je. Ale je to velka sanca, alebo je to podla Vas skor nepravdepodobne? Plne kojim, ms som este nemala. Pri prvom som bola bez ms rok, ale to som aj uzivala antikoncepciu. Dakujem za vecne odpovede 🙂

Strana
z2
elizabet173
21. júl 2022

to je veľmi ťažko predpovedať, je to veľmi individuálne, podľa mňa je veľmi málo pravdepodobné, že by si mala tak skoro ovuláciu a ešte by ste sa do nej aj trafili, ale sama dobre vieš, že tá možnosť tu je a že sú ženy, ktoré takto otehotneli.

kitycat
21. júl 2022

Ocividne vsetko vies, tak ja len nalestim vestecku gulu a hned ti poviem pravdepodobnost 🧐

Az na tomto fore som zistila, ze kojenie je ta jedina spolahliva antika 🔮🔮🔮

mikadooo
21. júl 2022

Ak kojíš často, tak šanca je malá. Ale na percentá ti to teda nepoviem, plus každý organizmus je iný, čiže či sa to tvoje vajíčko zrovna nevybralo putovať z vaječníka, no ťažko povedať. Ale šanca je malá.

luliu
21. júl 2022

Mám kamošku čo presne takto otehotnela, takže je to možné....

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
h2o2
21. júl 2022

Moja kamoška tak tiež otehotnela a skončila u psychiatra. Kojenie nie je antikoncepcia.

autor
21. júl 2022

@jabadabadu ked nevies, tak naco pises? 😃

gionella
21. júl 2022

Súhlasím, že sanca je, ale je malaaaa malinká.

slniecko66
21. júl 2022

🍿

petamich
21. júl 2022

ja by som to radila do kategorie mozne ale nie caste 🤷‍♀️ % si netrufam povedat ale bude nizke

autor
21. júl 2022

@elizabet173 ano, dakujem. Nasla som akurat clanok, kde sa pise, ze ak zena plne dojci a medzi dojceniami nie je dlhsia pauza ako 6 hodin, doeta nema viac ako 6 mes, tak je to vraj az 98% spolahlive. Tomu sice moc neverim, ale snad to u nas bude.v pohohe. Sice chceme tretie, ale nie hned. By som prisla o nervy 🤣

autor
21. júl 2022

@kitycat ked mas gulu, tak rovno povedz ci to u mna bude v pohode, alebo nas bude zas viac. Mne sa moja pokazila, inak by som sa nepytala 😄

dzulli1980
21. júl 2022

Moja švagriná tak otehotnela ... kojila skoro nonstop, otehotnela 3 mesiace po pôrode ... takže je to možné 😉

cecilia29
21. júl 2022

Šanca jas mala ,ak otehotenjes tak to znamená že to bábo vás veľmi chcelo a je vám to fakt súdene😃 prvú MS som mala po prvom 5 MS a po druhom 4 MS, ovulku pred tým, kojila som často .

jana65l
Autor odpoveď zmazal
jana65l
Autor odpoveď zmazal
anjelicek26
21. júl 2022

Ked si pri prvom nemala rok, teraz to moze byt podobne, ale nemusi... ratajme ze mas babatko kolko - minimalne 3 mesacne? Rataj na 9 mesiacov to mas cca. 270 dni, spermie preziju 5 dni, trafit prvu ovu mas sancu teda asi niekde okolo 2%... nie nemozne, ale nepravdepodobne.

matkahelka
21. júl 2022

uz som to tu pisala asi 3x, opat zopakujem. moja svokra ma 3 synov, planovany bol len prvy. druhy a treti su "nehody" pocas plneho svokrinho dojcenia bez menstruacie.
Neviem ako tvoj gynekolog, ale moj ma v cakarni plagaty o rozmere A0 "Dojcenie nie je antikoncepcia".
Mam 7mesacnu, dojcim, ms este nemam a fungujeme na kondomoch.

jaskolka
22. júl 2022

Ťažko povedať, aká je šanca. Skutočne každé telo je iné. Sú ženy, ktoré neotehoneli ani pri nepravidelnom dojčení a rok po pôrode, a su ženy, čo kojili každú hodinu a predsa majú rozdiel medzi deťmi 10 mesiacov.
Mne doktorka tiež povedala po narodení syna, že dojčenie nie je antikoncepcia, ani pri plnom dojčení novorodenca. Skratka cyklus ženy sa neriadi nijakymi všeobecnymi pravidlami.

annnna18
22. júl 2022

@matkahelka mne toto hned prve prizvukoval gynekolog na kontrole po sestonedeli ze kojenie nie je ziadna antikoncepcia 🙈

h2
22. júl 2022

7 týždňov po pôrode, ak navyše často dojčíš, je šanca minimálna. Ale nabudúce radšej dajte pozor (tým myslím spoľahlivejšiu metódu, než spoľahnúť sa na chlapa).

autor
22. júl 2022

@anjelicek26 dakujem, take nieco som potrebovala pocut 🙂

domka222
22. júl 2022

Aby bolo kojenie "účinné", musíš dojčiť veeeeľmi v pravidelných intervaloch, dokonca aj v noci. Ja som dojčila už nepravidelne a veru mám doma ďalšie

stanulienkat
22. júl 2022

@mikadooo sanca vobec nie je mala. To je riadna hlupost.

nevenka
22. júl 2022

Toto je tazka otazka. Nam sa nic nestalo, ale jedneho pekneho dna som dostala velke bolesti, mala som velku cystu a vtedy ta cysta praskla. Isla som na kontrolu k doktorovi a ten skonstatoval, ze naozaj praskla a aktualne mala 3 cm a vytekala ta tekutina. Pytala som sa ho, ako to vyzera s ovulaciou, ci nahodou nebola uz, 3,5 mesiaca po porode. Tak mi povedal, ale kdeze, ked plne dojcite, to este tak skoro nebude. No a o 2 tyzdne som dostala prvu MS. Keby som verila doktorovi, tak uz davno mam dalsie dieta 😆. A poznam jedneho gynekologa, ktory sa na poporodnu neplodnost spolahol a hadajte co??? Ma druhe dieta veeeelmi skoro po prvom dietati...🙂.
Takze toto je dost velky risk.
Moj muz, ked uz som mu povedala, ze fakt uz pozor, lebo aj pri prvom a druhom dietati som menzes dostala velmi skoro, tak si ten pozor fakt daval a nic sa nestalo. Az teraz neskor, po covide, ked som mala rozhodeny cyklus a otehotnela som, v dost nepravdepodobnej dobe vzhladom na bezny cyklus. Ale nam to nevadi...🙂.

maribell
22. júl 2022

Moja teta tak otehotnela ešte pred 30 rokmi.. išla na prehliadku po 6-nedeli ku gyn a on jej povedal, že "niečo sa mi nezdá, prídite za týden-dva na kontrolou"...a veru bola tehotná.. 😁

katica06
22. júl 2022

Kamoška takto otehotnela , vekový rozdiel medzi jej deťmi je iba 8,5 mesiacov. Deti chodia do jednej triedy, ľudia si zvyknú mysleť že sú dvojičky.

nwnw
22. júl 2022

Kamoska otehotnela este v 6nedeli plne kojila a MS nic. 😉

loliki
22. júl 2022

Bla bla ťa nezaujíma, takže šanca tam je, keď obaja ste mali veľkú chuť. Daj nám vedieť o mesiac, ako si na tom. 😉

autor
22. júl 2022

@domka222 mas doma dalsie s tym, ze ste si dlhodobo nedavali pozor, alebo sa Vam to stalo raz?

Strana
z2