Druhé tehotenstvo. Aký je rozdiel v dojčení?
Ahojte, v druhom pripadne treťom tehotenstve narástli vám prsia počas tehotenstva ? Narozdiel od toho prvého tehotenstva alebo už sa nijak nezmenili ? Malý ste dostatok mlieka aj pri tom druhom/ treťom pôrode narozdiel od toho prvého ? Alebo vaše skúsenosti prosím.
Moje druhe tehotenstvo a prsia sú také nijaké žiadny rozdiel že by sa s nimi niečo dialo narozdiel od toho prvého tehotenstva kde mi narástli prsia tak že som mala až strie, tak mám strach či budem mať dosť mlieka.
@anonym_autor Rozdiel bol v tom, ze som nemala sialenu nadprodukciu ako pri prvom, ale od zaciatku vedeli, kolko maju tvorit, cize nehrozili prsia tvrde na kamen, ako som rano mavala pri prvom babatku. Mlieka som mala dost pri oboch a napriek tomu, ze som nikdy pri druhom nemala take velke tvrde prsia, nalievanie som citila a mleika mala dost a druhe dieta som aj dlhsie dojcila.
Na tom ci sa prsia zvacsia nezalezi mlieko sa tvori aj pocas sania babatka . Pri prvom som sa natrapila na zaciatku no aj tak som kojila dlhodobo . Pri druhom to bolo jednoduchsie aj viac mlieka hoci pocitovo sa prsia tak nenalievali no babo z porodnej 3200g vazilo v 3m 9kg .😅a namiesto 10 mokrych plienok 14-20 denne a ovela viac kaka . Hlavne neodsavat vela pit vody jest poriadne a nestresovat .
@anonym_84ac55
@anonym_859856
@miadi
Dobre videli ste v tom ďalšom tehotenstve nejakú zmenu na prsiach počas toho tehotenstva že by vám prsia nejak narástli alebo sa zväčšili alebo ste zmenu videli až po pôrode ?
@anonym_autor prvé tehotenstvo malo mlieka… horor… kojila som asi 4 mesiace aj to kombinovane s um. Druhé tehotenstvo krásna kojo cesta ;) do 10mesiacov a aj to len preto som ukončila lebo som opäť otehotnela. Kŕmila som svoje dieťa a ešte jedno. Čo sa týka veľkosti mám teraz väčšie prsia ale celkovo som plnsia ako pred prvým tehotenstvom takze to neviem posúdiť.
Mne pri prvom výrazne narástli hneď na začiatku, v siedmom týždni som už kupovala nové podprsenky, hoci som celkovo chudla kvôli nevoľnostiam. Počas druhého tehotenstva som mala prsia bez zmeny, také nijaké, síce som ešte na spánok dojčila staršieho, ale mlieka som mala minimum. No po pôrode sa prsia normálne naliali, hneď mlieka na rozdávanie, malá má už 2,5 mesiaca a všetko funguje, ako má ;)
Pri prvom dojcenie akosi nešlo, pri druhom a treťom v pohode. Velkost prs nehrá rolu pri dojceni. Kamoška velkost 75 A dojcila dieta do 3,5 roka.
Ja mám prsia rovnaké teraz pri druhom ako pri prvom, nie sú väčšie ani menšie, a dojčenie je jednoduchšie.

Rozdiel nebol vo veľkosti prs, ale v psychickom nastavení mojom. Prvé a druhé dieťa som kojila 6 týždňov, tretie 15 mesiacov až sa samé odstavilo. Tvorba mlieka nesúvisí s veľkosťou prs. Dcéra mala A a kojila 3,5 roka a mlieko mohla aj rozdávať, záleží od žliaz hlavne.