icon

Zväčšia sa prsia pri druhom tehotenstve?

9. aug 2026

Ahojte tie čo máte malé prsia a je to vaše druhe tehotenstvo. Zväčšili sa vám prsia v druhom tehotenstve alebo až po pôrode sa vám naliali ? Kojili ste druhe babo malý ste dostatok mliečka ? Nabehlo vám mlieko po druhom pôrode rýchlejšie ?
Je to moje druhe tehotenstvo a prsia mám odjakživa malé ale v prvom tehotenstve sa mi dosť zväčšili a odsavala som si vyše roka mala som dosť mliečka len teraz v tomto druhom tehotenstve sa mi ani prsia nezvacsili ani kolostrum mi netečie zatiaľ, som v 7 mesiaci a v prvom tehotenstve tieklo. Neviem čo mám od toho očkovať tak by som chcela vedieť vaše skúsenosti ako ste to malý vy. Ďakujem

anonym_3f0456
9. aug 2026

@anonym_autor nijak extra sa mi nenaliali ani po pôrode (pri prvom som mala už v tehu strie na prsiach od toho ako sa zväčšili) a kojila som druhé 2.5r. Bolo to oveľa lepšie, než keď mi pri prvom tiekli potoky mlieka nonstop.

autor
9. aug 2026

anonym_3f0456
Takže ste mala dosť mliečka po tom druhom tehotenstve pre babo aj keď sa vám prsia nezvacsili ?
Či pri tom druhom vám už tak mliečko netieklo potokom ako pri prvom ?

anonym_c74cff
9. aug 2026

Ahoj, prsia sa mi pri oboch detoch naliali az po porode 3-4 den. Dojcila som do 3 rokov a prsia 70/A.

anonym_3be6a6
9. aug 2026

@anonym_autor ja mam prsia velke cely zivot, 85G, kolostrum mi nikdy netieklo v tehotenstve a cakam piate babo. Mlieko sa mi vzdy spustilo az na 3.-4. den po porode, pri prvom som mala mlieka vela, pri dalsich tak menej. Ale kojila som kazde dieta cca 2 roky a stvrte 3. Uvidime, ako to bude teraz.
Ono to nezavisi od velkosti prs. To vobec.
Dokonca som dojcila 3x ako tehotna, prve 3 mesiace priblizne a cakala som, ze to mlieko sa rozbehne skor. Ale vobec. Deti sa odstavili, lebo prestalo v tehotenstve tiect uplne a potom akoby to startovalo nanovo.

anonym_370a7d
9. aug 2026

Nikdy mi mlieko netieklo skor nez realne v obdobi porodu a po narodeni. (Bcka) Zvacsili sa uz behom tehotenstiev, to ano. Ale nic z nich netieklo...
Druhe dieta - neviem ci sa nalialo rychlejsie, skor som uz vedela, co a ako cakat a necakat.

anonym_3f0456
9. aug 2026
@anonym_autor

anonym_3f0456
Takže ste mala dosť mliečka po tom druhom tehotenstve pre babo aj keď sa vám prsia nezvacsili ?
Či pri tom druhom vám už tak mliečko netieklo potokom ako pri prvom ?

@anonym_autor áno, úplne dostatok, nemusela som vôbec riešiť žiadne UM ani nič bol takmer do roka výhradne dojčené, netreba sa zbytočne stresovať. A nie, prsia sa mi tak rapídne nezväčšili.

anonym_19578e
Včera o 01:42

Vieš, že tvorba mlieka nezávisí od veľkosti prsníka?

anonym_87e1f2
Včera o 09:10

Ja som citila rozdiel v prvom a druhom tehotenstve. Pri prvom sa mi dost zvacsili prsia uz v tehotenstve a prve mesiace po porode mi mlieko tieklo doslova stale, dlho trvalo kym sa ustalila tvorba. Pri druhom som mala pocit, ze mam mlieka menej, ale skor to bolo asi tym, ze sa mi ustalila tvorba mlieka skor. Normalne som mohla fungovat bez vloziek do podprsenky, to som pri prvom nepoznala. Kojila som obidvoch do 2 rokov. Pred porodom mi ale ani pre jednom mlieko netieklo