Môžem odmietnuť dojčenie v pôrodnici?
Ahojte, ake dovody ste mali, ak ste nechceli v porodnici dojcit?
Pozerali na vas setricky cez prsty? Alebo…
Prekonali ste sa a zacali dojcit?
Mne to konkretne pride “nechutne” aj ked viem, ze pre babatko je to najlepsie.
Mozno to skusim a prekonam sa pre vyssie dobro(zdravie dietatka) ale vazne s tym od zaciatku bojujem.
Dakujem za komentare.
@huxy podľa mňa to takto reálne ani nebolo, zase len prikreslena situácia.
A potom su tu tie vyhody nedojcenia. Krmenie len raz za noc, nemusis riesit co si oblecies lebo budes potrebovat vytiahnut prso, hocikto ta zastupi a mozes hocikde ist….ale urcite to skus. Ja som mlieko nemala, a nasla som si vela vyhod nedojcenia. Ale keby mam na vyber chcem kojit.
Mne to tiez prislo nechutne a 3,5 roka som kojila 😂😂😂 ehm, zariekaneho chleba…
normálne povedz že nechceš dojčit, sestričky to budu mat v paži
ja som chcela dojčit, potrebovala som pomoc, odbili ma , požiadala som, poprosila, povedala s čím mam problém
údajne nemali čas ale rehot vkuse zo sesterskej, potom jedna mi na nočnej pomohla. len to už som bola dohryzená
vôbec to nebudu riešit, to su len kecy o tom baby friednly a neviem čo
Pozerať sa budú všelijako a najskôr ak hovoriť ale je to tvoje rozhodnutie. Viacero mamičiek v Novej nemocnici v KE som takéto stretla. Všetci to predýchali. Je to o tebe a dieťati. Nie o nich.
Ja som chcela dojcit a aj dojcim len a len z cistej pohodlnosti 😄
Kupovat sunar, ohrievat vodu, mat v noci nachystanu vodu v termoske ci mat dokonca nonstop pustenu ohrievacku, no co som milionarka? Je to skratka pohodlnejsie, vzdy a vsade mozes. Decku to nekrivi zuby, nekazia sa tak a lahsie to stravi. No a mozes furt 😄
A to mala moja zo zaciatku v porodnici domrm lebo bola predcasne, no stacilo mi so striekackou 5 dni.
Uvidis ako sa budes citit 😀
Dakujem dievcata, myslela som, ze ma tu zvozite. Ja to teda skusim, mozno to nebude take hrozne ako si predstavujem. Uz som po termine, takze sa to blizi. 🙂 napisem ak nezabudnem, ci kojim alebo som sa nakoniec rozhodla pre um. Samozrejme aj jedno aj druhe ma vyhody, nevyhody.
Mne je to tiez,, nechutne" ,alebo skor mi nieje prijemne uz len to pomyslenie. Ja som sice nemohla ale keby mozem, poviem normalne ze nebudem. Moja kamoska to v nemocnici povedala, vraj nehovorili nic. Mozno ju poohovarali, teda isto
Mne bolo absolútne mdlo pri predstave ,že moje dieťa mi hryzie prsník az na odpadnutiee ,ale dojčiť som chcela
a dojčenie milujem ..;))
Ja som k tomu mala skôr taký nijaký postoj, potom som strašne chcela dokázať, že to dám, lebo som sa cítila menejcenne, ale nešlo to, a akurát som z toho mala depku riadnu. Ale nerobí mi problém aj sa priznať, že som zo samotného odsávania mala úzkosť. Akonáhle sa tá vec pricucla na moje prsia a začala som odsávať, cítila som, akoby boli na mne pricucnutí dementori. Bolo to veľmi nepríjemné. Až fyzicky nepríjemné, a nemám na mysli bolesť. Skôr nevoľnosť a úzkosť.
Ale na druhý pokus to chcem skúsiť znova a trošku sa tomu viac venovať do hĺbky už dopredu a viac sa na to pripraviť, nastaviť sa na to celé ináč, uz viem, čo ma zhruba čaká. Za pokus nič nedám.
Priprav sa na to, že ťa budú za to odsudzovať. Aj v mojom prípade boli reči, a to som sa snažila, aj odsávat, aj dojčiť a do toho robit umele mlieko aj v noci. Nebolo to nič platné. V pôrodnici mi to dali tiež "vyžrať". Po pôrode hormónmi rozbitej žene to príde stokrát horšie. Už by ma ale nezaujímali cudzie názory a reči.
@kacena4 nemyslím so ze su veľké výdavky spojené len s UM. Ja odsavam len 2 týždne a uz som za to všetko okolo toho minula cez 500€
Odsavacka ( handsfree ma stála 300 aby som mohla fungovať v domácnosti ) , sacky do mraznicky , flase na uskladňovanie v chladnicke, krem na bradavky, vlozky do podprsenky. Prvý nebol kojeni a sa mi zda ze aj menej roboty bolo okolo kŕmenia...no a to ešte nerátam kvalitnú vyváženú stravu. Ono to vide podľa mňa narovnako
Dievcata, zmenila som asi nazor a pokusam sa dojcit, maly sa po porode hned prisal. No uvidime 🙂
ale v porodnici boli v pohode aj s tym, ze dojcit nechcem. Ale ze za pokus nic nedam. Netlacili ma vobec, ani na mna nezazerali.🙃

@mama_ tak neviem aký lekár túto somarinu vypustil z úst. Stačí pár sekúnd na googli, zistíš aké je to ochorenie a prečo vzniká.