Nervozita pri dojčení - ako dlho to bude ešte trvať?
Ahojte ženy, prosím poraďte. Viem, že tu už bola podobná diskusia, ale chcela by som aktuálne skúsenosti. Takže moja malička sa už nejaký čas hnevá na prsníku, nejaký čas saje a potom už začne byť nervózna, sa to zhoršuje postupom dňa. Mlieka myslím mam dost, užívam aj bylinky na zvýšenie tvorby. Mate podobne skúsenosti? Ako dlho to trvalo, čo vám pomohlo? Ja skúšam vsetko možné, ale je ťažke. Večer už je úplne nervózna a nevie zaspať a ci chcem ci nie musím jej dat cumlík na ukludnenie, nedokrmujem. Včera som jej skúšala dat odsate mlieko cez lyžičku ale tiež plakala. Prosím poraďte.
Ďakujem
Otazka je, ci je dieta ozaj hladne. Co si vsimam, je to bezny jav, nepokoj dietata pri dojceni v obdobi 2m, teraz to vela mojich terminoviek preziva, aj u nas sa to deje, hlavne vecer. Ja robim vtedy ššš, trosku hupem, pustam uspavanku co ju upokojuje. Baby radia aj nakojit dieta v polospanku, vtedy sa nebude jedovat. Ale raz sa mi stalo, ze sa mi normalne nechcelo pustit mlieko, asi zo stresu, ja vzdy citim, ked sa spusta. Ja som jej vtedy zarobila trocha umeleho, neni to koniec sveta, ani koniec dojcenia, mozes ho podat striekackou/cievkou, ked sa bojis flase. Isla som si dat sprchu, zrelaxovala sa, zobrala som malu tiez okupat a hned som citila, ze prsniky sa zacali ozyvat, takze vseho vsudy o 2h som ju normalne nakojila na spanok. Samozrejme, treba robit maximum, co sa da, aby dojcenie pokracovalo, ale len take maximum, ake mamicka zvlada, psychicky, fyzicky, co ma samozrejme kazda zena hranicu inde.
@mamicka2405 ahoj. no nepises ako stara je tvoja mala. mne sa syn tiez takto jedoval, odhadzoval, plakal... a tiez som si davala bylinky aj som si myslela ze mam dost mlieka. ale nemala som, malo priberal. skus malu zvazit pred kojenim a po kojeni a uvidis ci si potiahla. a este sa spytam- uzdicky mu pozerali? lebo mojmu bolo potrebne obe strihnut, potom sa prestal jedovat, lepsie si potiahol a samozrejme aj mlieko sa lepsie zacalo robit. ale ak je hladna tak to ries. ked nechces UM, skus najst darkynu na MM. Dieta nemoze byt hladne za ziadnu cenu! Mne syna museli dokrmit UM v porodnici, aj som si tam poplakala, ale uz by som neplakala kvoli takej bobosti. dolezite je aby babo bolo najedene. UM nie je jed, a obcas je nevyhnutnost
A pribera Ti?Ak ano,asi to bude zle prisatie alebo bohvieco,ak nepribera tak ma malo mlieka a tu treb asi dokrmovat alebó ptm este skusit kojit kazdu hodinubaby nebola taka hladna.Ale zas umelemu mlieku by som sa tak tiez nestranila.No zalezi od toho ako pribera.
A presne,vaz si ju pred kojenim,uvidis kolko vytiahne a podla tohobsa mozes riadit,mozno je aj take ze nespokojna povaha,noja sa napr najojila a ked som jubpolozila 4’ klud a uz nespokojna a to priberala z kojenia az kilo mesacne.
Ja som sice obe dcery dojcila (nastastie som mlieka mala dost) no urcite ak by som mala pocit, ze je dieta hladne, tak by som nevahala a dala mu UM. Dieta ked place a je hladne, co ine ma clovek robit? Moja mama ma dojcila iba par tyzdnov, potom iba na umelom mlieku a som tu, ziva a zdrava.
@mamicka2405 a koľko má dieťa , dôležité pri diskusi
@evittam dojcomafia , 1 x UM je nič zaujímavé by bolo koľko ML to bol len dezert .
Ak ide kojenie je to super , ak to nejde tak to nejde ..dieťa môže byt nespokojne a môže byt na to xy príčin , aj únava . 🤷🏼♀️
@evittam aj ja mám rada po obede koláč . 😉
Každá vieme čo je najlepšie pre to naše dieťa .
Prvé som kojila 2 a pól r - a teraz opäť kojím , každý podľa chuti stále tvrdím , ja keď teraz počúvam čo sa robilo pred 30 r “ moja mamka čo stvarala “ tiež kukam jak blázen , ale nevadí každý ako najlepšie vie a vedel .
Prvý mesiac bol masaker u nás išiel aj dudel a aj UM na dračku ale teraz nedá sa ani dudel ani UM kua , mám po zábave 😂😂😂😂😂
Mala ma 8 týždňov a pribera, boli sme ju prevazit pred pár dňami, takže zatiaľ nechcem prechádzať na UM.
@mamicka2405 este si ju vaz pred kojenim ze kolko vytiahne,mozno jej aj napriek romu ze pribera nestaci
@mamicka2405 môj drobec tiež pri tom laktačnom štrajku priberal. Fakt, trvalo to možno mesiac a prešlo to. Len to hneď zbytočne nevzdávať a skúšať. Mne pomohlo aj kojiť kým bol ešte v polospánku. Chcelo to síce viac môjho času, ale stalo to za to. 😉
A preco povazujes zle sat cumel?ci chces alebo nechces?ved ak je a nim spokojna,co to riesis take hlupoviny.Nervozna je vecer lebo asi nevie spat?A ako ju uspavas?No asi ju musis asi aj ppnosit na rukach,ike ri neostava,nemusi vediet zaspat na prsniku,to bude problem.
@ktochytavzite no neviem ci je nervózna z toho ci nevie zaspať alebo je hladna ale prisat sa nechce.. Cez deň pekne pije aj keď už kratšie ako kedysi.. Mam pocot že možno to bude aj tým ze cez deň malo pospi, tak po polhodine niekolkokrat, q v3v34 keď ju u spím okolo 10 tak do 3 spi a potom až ráno vstane tak neviem
@mamicka2405 mali sme aj problém so zaspávaním, ale v inom obdobi. Môj drobec mal problémy s kolikami, potom so spánkom, potom laktačný štrajk. Prvého pol roka bol celkom zaberák. Ale všetko prešlo 🙂 Ja ho od narodenia až doteraz (14 mesiacov) uspavam kojenim. Aj počas dňa a aj na noc a s tým problém nebol.
@mamicka2405 no mozno aj ten spanok ma na nic,ze ked je vecer nervna,inak to bycaju aj najedene dwti nervoznejsie vecer.

@kate_cs ďakujem