icon

Pokračovať v dojčení po nástupe do škôlky?

Včera o 12:06

Ahojte, syn má 2,5roka a dala som ho do škôlky. Zatiaľ ho ešte dojčím, ale len doma na jednom dohodnutom mieste a nikde inde. V škôlke, na návšteve, či von na ihrisku, lavičke nikdy nepýta. Dojčili ste aj naďalej, ak dieťatko nastúpilo do škôlky alebo s tým sekli?
Akú mali dojčené deti imunitu? Ďakujem

zuzanka.zuzu
Včera o 14:07
@anonym_7d192e

Áno, dojčila som 4 roky. Bežne dieťa spomenulo pred deťmi/dospelými že sa dojčí, nikdy nedostalo negatívnu reakciu.

@anonym_7d192e no však a čo ti mali povedať? či ti nešibe? 😀 to neznamená že si to nepomysleli... ešte aj ty si to sem dala ako anonym 😁

autor
Včera o 14:12
@anonym_c5a977

@anonym_autor Pytas sa o velkom 2,5 rocnom dietati ci pokracovat v kojeni. Tak snad logicky ti na to pridu odpovede, ze uz take dieta je vsetko a kojenie mu uz nic nedava. Ale ano koj az kym pojde do skoly doma za zavretymi dverami. Aspon to nikto vidiet nebude ako kojis velke dieta. A ta tvoja otazka o tom ci kojene dieta je menej casto chore ti ako aj napadnut mohla... Ale tak ako som pisala koj nadalej a ver tomu, ze kojene je menej casto chore. Ale nema ziaden suvis s chorobnostou ci je dieta kojene. Mojkat dieta vies aj bez prsnika v jeho ustach.

@anonym_c5a977 vôbec sa tu nebavíme o dojčení až do nástupu do školy. Má 2,5 nie 6. Mne zas príde chore piť mlieko určené pre teľatá a nedávam každému rady, že je chorý, úchylný a podobne blbosti. 😀

anonym_51e2ef
Včera o 14:13

Toto musi byt nejaka uchylka strkat takemu dietatu prsnik do ust, nejaka forma pedofilie uz 😵‍💫😵‍💫😵‍💫

anonym_533be0
Včera o 14:16
@anonym_c5a977

@anonym_533be0 Upokojit by si mala dieta aj bez prsnika v jeho ustach. Normalne mojkat a pusinkovat dieta nedokazes bez toho aby si mu vopchala prsnik do ust? Piseme o velkom 2,5 rocnom dietati a nie o babatku. Ci ty si z tych matiek, ktorej ked dieta spadne, tak miesto objatia a pusiniek a milych slov vytiahnes prsnik a vlozis mu do ust?

@anonym_c5a977 ano, aj taketo velke dieta som ukludnovala dojcenim ked ine nepomahalo. Co je zle na tom, ked dieta s rozbitou hlavou nadojcim ak viem, ze sa ukludni a ukludni to aj mna, kedze prestane plakat...
Nie, uz nevytiahnem prso, lebo je stredoskolak a nepotrebuje to, dojcenie si nepamata.

autor
Včera o 14:18
@anonym_51e2ef

Toto musi byt nejaka uchylka strkat takemu dietatu prsnik do ust, nejaka forma pedofilie uz 😵‍💫😵‍💫😵‍💫

@anonym_51e2ef jasné som už aj pedofil. 🤣 ak toto môže niekomu napadnúť, že v tom je niečo sexualne tak má asi sám problem v hlave.

anonym_c5a977
@anonym_autor

@anonym_c5a977 vôbec sa tu nebavíme o dojčení až do nástupu do školy. Má 2,5 nie 6. Mne zas príde chore piť mlieko určené pre teľatá a nedávam každému rady, že je chorý, úchylný a podobne blbosti. 😀

@anonym_autor Ano ma 2,5 tak sa nepytaj ci pokracovat v kojeni. Je to uz velke dieta. Mojkat ho mozes aj bez toho aby si mu pchala prsnik do ust. Ak mas muza tomu pchaj prsnik do ust, to je uplne ok. A ak sa snazis teraz urazas zeny, ktore davaju umele mlieko, lebo ty mas uchylku a pchas prsnik velkemu dietatu tak ti to nevyslo. Je to len na zenach ci davaju umele mlieko, alebo svoje. A ty tiez ak chces byt nadalej kojofilka koj do kedy chces, ale cakat reakcie ze uz to je divne.

a0
@anonym_autor

Pred tehotenstvom som mala podobný názor na dojčenie. Dojčiť som ani nechcela. Nie som žiadna Puklušová a nedojčím v prvom rade v kostole, ani vonku, ani pri skrinkách, ani si nepýtam obedňajšie dojčiace voľno. Dojčím len doma. Nie som ani uchýlačka ani kojofilka, kojomaniačka ani trúba, len pretože dojčím väčšie dieťa. Nerozumiem týmto rečiam. Ak to vyhovuje matke a dieťaťu, čo je na tom zlé? Ja sa do iných žien nestarám, nech koja dokedy chcú. Nech si robia, čo chcú.
@zuzanaete ďakujem. Asi to budem takto riešiť, keď si zvykne, tak skúsim odstaviť.

@anonym_autor za mňa ešte chvíľku potiahni, nech nemá veľa zmien naraz.
Niektoré ženy by sa mali zamyslieť ako sa vyjadrujú k ostatným 🤦‍♀️. Sa môžu hanbiť, fakt.

autor
Včera o 14:19
@anonym_c5a977

@anonym_autor Ano ma 2,5 tak sa nepytaj ci pokracovat v kojeni. Je to uz velke dieta. Mojkat ho mozes aj bez toho aby si mu pchala prsnik do ust. Ak mas muza tomu pchaj prsnik do ust, to je uplne ok. A ak sa snazis teraz urazas zeny, ktore davaju umele mlieko, lebo ty mas uchylku a pchas prsnik velkemu dietatu tak ti to nevyslo. Je to len na zenach ci davaju umele mlieko, alebo svoje. A ty tiez ak chces byt nadalej kojofilka koj do kedy chces, ale cakat reakcie ze uz to je divne.

@anonym_c5a977 prsník ale nie je na sexualne uspokojenie muža ale primárne na kŕmenie dieťaťa.

autor
Včera o 14:20

@anonym_c5a977 a nebavím sa o umelom mlieku ale kravskom, od kravy.

anonym_c5a977
Včera o 14:20
@anonym_533be0

@anonym_c5a977 ano, aj taketo velke dieta som ukludnovala dojcenim ked ine nepomahalo. Co je zle na tom, ked dieta s rozbitou hlavou nadojcim ak viem, ze sa ukludni a ukludni to aj mna, kedze prestane plakat...
Nie, uz nevytiahnem prso, lebo je stredoskolak a nepotrebuje to, dojcenie si nepamata.

@anonym_533be0 Tak je smutne, ze velke dieta ked si rozbilo hlavu si dokazala upokojit len prsnikom v jeho ustach. Ine matky upokoja dieta objimanim, mojkanim, pusinkami, peknymi slovami.

anonym_c5a977
Včera o 14:23
@anonym_autor

@anonym_c5a977 prsník ale nie je na sexualne uspokojenie muža ale primárne na kŕmenie dieťaťa.

@anonym_autor Na krmenie babatka je prsnik, ked uz. Ty uz mas velke dieta. Ale rob co chces. Ale ked sa pytas, tak jasne ze dostanes odpovede, ze uz je na kojenie velke.

anonym_146b17
Včera o 14:27
@anonym_533be0

@anonym_146b17 tu nejde len o mlieko, ale aj o pocit bezpecia, rychle upokojenie - u lekarov a v nemocnici mi dojcenie velmi pomahalo dieta ukludnit. Tam mi bolo fakt jedno, ci a kto ma vidi, ked malo moje dieta bolesti a dojcenie mu pomahalo.
A tak trochu sebecky aj o znizenie rizika rakoviny prsnika.

@anonym_533be0 prosím? To ako fakt 2,5 rocne a viac dieťa ideš u lekára upokojoval tým, že mu dáš prso do úst? Nestačí privinut k sebe a pomojkat? Uznávam, asi som divná.

autor
Včera o 14:28
@a0

@anonym_autor za mňa ešte chvíľku potiahni, nech nemá veľa zmien naraz.
Niektoré ženy by sa mali zamyslieť ako sa vyjadrujú k ostatným 🤦‍♀️. Sa môžu hanbiť, fakt.

@a0 ďakujem, nečakala som, že ženy a hlavne matky, budú vypisovať také veci, len pretože dojčím 2,5 ročne dieťa. No nič, idem sa nad sebou zamyslieť. Pozdravuje vás hnusná kojofilka, pedofilka, uchýlačka ktorej dieťa olizuje bradavku.

anonym_ee40ca
Včera o 14:29

Mám dve deti, obe narodené sekciou, obe dojčené približne rovnako dlho, obe nastúpili do MŠ ako 2,5-ročné. Dcéra bola prvý rok v škôlke často chorá, brala každý mesiac ATB a v decembri mi doktorka povedala, že keď prídem ešte raz, už ju do škôlky nepustí. Neviem čo sa stalo, ale odvtedy sa držala a mala len sem tam nejakú virózu. Syn bol chorý pomaly každý mesiac celé 4 roky a chytal šmakocinky typu laryngitída, hnisavá angína, mononukleóza, atď. Teraz je tretiak v ZŠ a už sme doma 🤷‍♀️ dojčenie je síce super vec, ale jeho vplyv na imunitu by som nepreceňovala. Chápem aj emocionálny vplyv, ale ja ako učiteľka tvoje dieťa na prsníku upokojovať nebudem a je fajn trénovať to aj inak 😉 podľa môjho názoru je čas pomaly to ukončiť. Ale je to iba môj názor.

anonym_146b17
Včera o 14:33
@anonym_066070

@anonym_146b17 jezis ze aby pooblizoval bradavku 🙈 mas strasne divne predstavy v hlave. Pre dieta je kojenie okrem vyzivy aj upokojenie napriklad. Tak ako pre ine deti cumel. Alebo su zvyknute tak zaspavat. Bavime sa tu o 2,5 rocnom dietati, nie o 4-5 rocnom. Kojit 2,5 rocne je uplne ok a fakt nechapem tieto komentare, ze ho ma kojit az do vysokej skoly.

@anonym_066070 ano, asi mam fakt divne predstavy v hlave keď idem tak veľkému dieťaťu pchať bradavku do úst a upokojovat ho tým. To nevieš inak? Ci si to robila od malička a teraz to inak nevieš? A vieš, keby sa tým korením aspoň nasytil, ale ani to nie. Je to podľa mňa len.v hlave takýchto matiek, ktoré sa nevedia odpojiť od dietata. Ako keď alkoholik ma abstak

anonym_146b17
Včera o 14:34
@anonym_c5a977

@anonym_533be0 Upokojit by si mala dieta aj bez prsnika v jeho ustach. Normalne mojkat a pusinkovat dieta nedokazes bez toho aby si mu vopchala prsnik do ust? Piseme o velkom 2,5 rocnom dietati a nie o babatku. Ci ty si z tych matiek, ktorej ked dieta spadne, tak miesto objatia a pusiniek a milych slov vytiahnes prsnik a vlozis mu do ust?

@anonym_c5a977 nuž, vyzerá to tak. Toto sú podľa mňa tie matky, ktoré inak nedokážu upokojiť ani babo. Len mu dávať do úst prso, aby si z nich robilo cumel. A potom s tým.nevedia proste prestať. Je to pre nich ako droga

anonym_066070
Včera o 14:35

Vobec si tu tie komentare nevsimaj. Ja neviem co maju niektore v hlavach ked ako prve ich napadne ze dojcit 2,5 rocne dieta je uchylne. Je to ok, robte tak ako to vam vyhovuje. taketo deti sa dojcia uplne bezne, len tu sa zas musia uplne zbytocne vyjadrovat tie, ktore zrejme nikdy ani nedojcili.

anonym_c5a977
Včera o 14:37
@anonym_066070

Vobec si tu tie komentare nevsimaj. Ja neviem co maju niektore v hlavach ked ako prve ich napadne ze dojcit 2,5 rocne dieta je uchylne. Je to ok, robte tak ako to vam vyhovuje. taketo deti sa dojcia uplne bezne, len tu sa zas musia uplne zbytocne vyjadrovat tie, ktore zrejme nikdy ani nedojcili.

@anonym_066070 Dojcili, ale nie velke 2,5 rocne deti. Vedeli, ze uz to takemu dietatu nedava nic. To dieta v takom veku uz ma mormalnu stravu.

anonym_79a499
@anonym_c5a977

@anonym_533be0 Tak je smutne, ze velke dieta ked si rozbilo hlavu si dokazala upokojit len prsnikom v jeho ustach. Ine matky upokoja dieta objimanim, mojkanim, pusinkami, peknymi slovami.

@anonym_c5a977 smutné je, koľko dospelých žuje nechty, ceruzky, perá, atď. len aby sa upokojili. Ale vlastne to je v poriadku, veď to nie je dojčenie avšak práve preto absenciu dojčenia to robia. 🙃

anonym_066070
@anonym_c5a977

@anonym_066070 Dojcili, ale nie velke 2,5 rocne deti. Vedeli, ze uz to takemu dietatu nedava nic. To dieta v takom veku uz ma mormalnu stravu.

@anonym_c5a977 dokedy si dojcila?

anonym_146b17
Včera o 14:38
@anonym_autor

@a0 ďakujem, nečakala som, že ženy a hlavne matky, budú vypisovať také veci, len pretože dojčím 2,5 ročne dieťa. No nič, idem sa nad sebou zamyslieť. Pozdravuje vás hnusná kojofilka, pedofilka, uchýlačka ktorej dieťa olizuje bradavku.

@anonym_autor ešte raz, ty ho už nedojcis. Ty mu len pchas prso do úst aby si potiahlo z dlhej chvile

anonym_c5a977
Včera o 14:44
@anonym_79a499

@anonym_c5a977 smutné je, koľko dospelých žuje nechty, ceruzky, perá, atď. len aby sa upokojili. Ale vlastne to je v poriadku, veď to nie je dojčenie avšak práve preto absenciu dojčenia to robia. 🙃

@anonym_79a499 Kolko dospelych zuje to co pises? Nikoho nepoznam. A to uz ozaj porovnavat pchanie prsnika do ust velkemu dietatu so zlozvykom dospelych. Ci ty si myslis, ze deti ktore nie su kojene ako velke potom zuju nechty, ze si toto porovnala 😃.

anonym_ee40ca
Včera o 14:49
@anonym_79a499

@anonym_79a499 ja som dojčená nebola a nežujem nič. Neobryházavam si nechty a nič nejedlé do úst nestrkám. A to mám už 45+ 🤷‍♀️

anonym_146b17
Včera o 14:50
@anonym_79a499

@anonym_79a499as pravdu, asi zavolám matke, ze si chcem "potiahnut" od nej 🙈🤣

anonym_630ec1
Včera o 14:57

Minule som kdesi čitala, že mamka kojila dieťa v školke .. 🫣🫣🫣🫣 mne to pride niečo strašné neviem to inak oopísať, nie proste s tým sekni, ak má ist do skolky, tak už nech sa nekoji ..

autor
Včera o 14:58
@anonym_630ec1

Minule som kdesi čitala, že mamka kojila dieťa v školke .. 🫣🫣🫣🫣 mne to pride niečo strašné neviem to inak oopísať, nie proste s tým sekni, ak má ist do skolky, tak už nech sa nekoji ..

To sa tu pretekáte, kto napíše väčšiu sprostosť? Pre matku je dojčenie droga? 😀
@anonym_630ec1 on tam už chodí a dojčí sa len doma.

anonym_630ec1
Včera o 15:00
@anonym_autor

To sa tu pretekáte, kto napíše väčšiu sprostosť? Pre matku je dojčenie droga? 😀
@anonym_630ec1 on tam už chodí a dojčí sa len doma.

@anonym_autor tak načo sa pytaš na názor? Čo si čakala, že ti tu niekto schváli kojenie ? Pre mňa za mňa ho koj aj do 18, chcela si názor, a ja som ti napisala, nie, nepokračovala by som v dojčení po nastupe do škôlky a už dávno pred tým

autor
Včera o 15:01
@anonym_630ec1

@anonym_autor tak načo sa pytaš na názor? Čo si čakala, že ti tu niekto schváli kojenie ? Pre mňa za mňa ho koj aj do 18, chcela si názor, a ja som ti napisala, nie, nepokračovala by som v dojčení po nastupe do škôlky a už dávno pred tým

@anonym_630ec1 pýtala som sa na názor matiek, ktoré to mali podobne ako my. Nie žien, ktoré nedojčili a len mudrujú.

anonym_c5a977
Včera o 15:04
@anonym_autor

@anonym_630ec1 pýtala som sa na názor matiek, ktoré to mali podobne ako my. Nie žien, ktoré nedojčili a len mudrujú.

@anonym_autor My sme dojcili, ale vedeli sme kedy prestat. A ty koj aj do 18tky 😄. A ano zabavame sa na kojofilkach, su smiesne a niektore az nechutne. Kludne vytiahnu na ulici prsnik a koja velke dieta na ulici. Ty aspon len doma kojis, ale aj tak uz mas velke dieta na kojenie.

anonym_630ec1
Včera o 15:05
@anonym_autor

@anonym_autor ja nemudrujem, naopak to vy mudrujete.. skuste napisat mamila tam vas podporia ku kojení do 18