icon

Pokračovať v dojčení po nástupe do škôlky?

Včera o 12:06

Ahojte, syn má 2,5roka a dala som ho do škôlky. Zatiaľ ho ešte dojčím, ale len doma na jednom dohodnutom mieste a nikde inde. V škôlke, na návšteve, či von na ihrisku, lavičke nikdy nepýta. Dojčili ste aj naďalej, ak dieťatko nastúpilo do škôlky alebo s tým sekli?
Akú mali dojčené deti imunitu? Ďakujem

Strana
z5
anonym_d5921a
Včera o 12:12

dojcene deti maju uplne rovnaku imunitu ako nedojcene respektive jedno moze byt chorlave na druhe sa nic nenalepi. Samotne dojcenie neurcuje obranyschopnost dietata. 🤦🏼‍♀️ Takze sanca, ze budes mat zdrave/nechorlave dieta je 50%.

anonym_d8ed7f
Včera o 12:13

Imunitu rovnakú ako nedojčené
Najvyšší čas dojčenie ukončiť,

svetlonos
Včera o 12:14

@anonym_autor
Moje aj šetríme dojčenie (dvaja z nich do 2 rokov) - všetkých 6 deti imunita úplne na h... .
Kamoskine nedojcene netušili, čo je choroba. Občas doplnky. Moje to vyplo od jesene do apríla minimálne raz za mesiac na týždeň, a ten hrozný kašeľ trval aj mesiac, chvíľu pokoj, potom dookola.
To celé nie je len o kojeni.
Sekni pokiaľ si s tým v pohode a chces.

svetlonos
Včera o 12:14

Sestrine nie šetríme 🤯,

maryetta
Včera o 12:15

Mam 4 deti. Prve bolo dojcene najdlhsie 2,5 roka a dlhsie by som uz nedokazala.

anonym_7d192e
Včera o 12:41

Áno, dojčila som 4 roky. Bežne dieťa spomenulo pred deťmi/dospelými že sa dojčí, nikdy nedostalo negatívnu reakciu.

anonym_87376b
Včera o 12:26

@anonym_autor nas ma v novembri 3 a tiez sa este 1-2x denne dojci. U nas to zvykne byt rano po prebudeni - to sa kvoli rannemu zhonu nestiha. Vysvetlim mu, ze nestihame, ze dostane ked sa vrati zo skolky. Takze ked pride zo skolky, da si mliecko... cez vikendy ked je doma, si da i rano.
Na teraz nic neplanujem, viac menej to nechavam na nom. Niekedy sa stane ze si nepyta ani raz za den. Nechcem to teraz ukoncovat nakolko je na neho dost zmena, ze chodi do skolky a nemyslim si, ze by mu na pohode pridalo este mu vziat aj mliecko. Plus mame 8m babatko, takze by vnimal ze mladsi surodenec dostava mliecko a jemu sa nedostane... ja to uz nerobim ani tak kvoli imunite, ale jeho pohode.
Je to na vas ako to citite, ako to vnima dieta, ale ak to uz zvazujete, pockala by som chvilu nech sa zastabilizuje v skolke a az potom by som sla na odstav aby toho na neho nebolo privela.

anonym_146b17
Včera o 12:41

@anonym_autor samozrejme. O rok nastupuje na VS a stále dojcim. 🤦‍♀️

anonym_c206c4
Včera o 12:51
@anonym_146b17

@anonym_autor samozrejme. O rok nastupuje na VS a stále dojcim. 🤦‍♀️

@anonym_146b17 Si robis srandu, ale podla mna su niektore toho fakt schopne😄😆

anonym_3dec76
Včera o 12:52

@anonym_autor Dojči ho aj nadalej. Práve teraz to veľmi potrebuje. Určite s tým neprestavaj. Si úžasná maminka a veľa zdravia prajem! ❤️

anonym_54595a
Včera o 13:00

@anonym_autor Kľudne môžeš až do maturity😝

anonym_146b17
Včera o 13:01
@anonym_c206c4

@anonym_146b17 Si robis srandu, ale podla mna su niektore toho fakt schopne😄😆

@anonym_c206c4 ja viem. Akože fakt toto je sila. Pamätám si tu na 1 príspevok kedy takáto trúba tu písala, či ju zamsetnavatel je povinný uvoľniť na obed ze chce ísť kojiť do skolky 🤦‍♀️ akoze podľa mňa všetko odtiaľ po tial. 2,5 rocne decko už je normálnu stravu a žiadne cicanie cecku už nepotrebuje. Toto bude ďalšia Puklusova.

anonym_066070
Včera o 13:04
@anonym_146b17

@anonym_c206c4 ja viem. Akože fakt toto je sila. Pamätám si tu na 1 príspevok kedy takáto trúba tu písala, či ju zamsetnavatel je povinný uvoľniť na obed ze chce ísť kojiť do skolky 🤦‍♀️ akoze podľa mňa všetko odtiaľ po tial. 2,5 rocne decko už je normálnu stravu a žiadne cicanie cecku už nepotrebuje. Toto bude ďalšia Puklusova.

@anonym_146b17 dieta moze jest normalnu stravu od roka, to ale neznamena, ze nemoze pit aj mlieko. Su deti, ktore aj umele mlieko piju do 4-5 rokov. To je uz ok? 😀

anonym_c5a977
Včera o 13:05
@anonym_146b17

@anonym_146b17 Taketo kojofilky su schopne sadnut ku skrinkam v skolke a kojit tam tak velke dieta. A dalsie kojofilky sa budu predbiehat, ze kojili az do 4, 5, alebo 5,5 rokov. Take velke deti kojit. Dieta uz ma davno normalnu stravu a nic mu to mlieko nedava. Matky dlho kojace asi nevedia objimat a mojkat svoje deti bez toho, aby vlozili prsnik do ust.

anonym_c5a977
Včera o 13:08
@anonym_066070

@anonym_146b17 dieta moze jest normalnu stravu od roka, to ale neznamena, ze nemoze pit aj mlieko. Su deti, ktore aj umele mlieko piju do 4-5 rokov. To je uz ok? 😀

@anonym_066070 To som este nepocula, aby niekto zarabal mlieko do 5 rokov. Ani neviem, ci az do tolko rokov vyrabaju. Dieta vacsinou uz nechce mlieko ani susene, ani kojene. Ale matky, ktorych dieta pije susene to respektuju. Ale tieto vecne kojace pchaju prsnik az to dieta to povazuje za normalne aj ako 2,5 rocne, 3,4,5 rocne.

zuzanaete
Včera o 13:11

Dojcenie ti nezaruci lepsiu imunitu dietata. Teraz by som neprestavala dojcit. Prechadza obrovskou zmenou, tak mu nechaj istotu dojcenia. Ked bude plne zvyknuty na skolku, tak mozes dojcenie zrusit, ak teda chces.

beata_k
Včera o 13:11

@anonym_autor Mam 2 deti. Jedno dojcene a druhe nie. Imunitu maju +- rovnaku. Uz by som ukoncila dojcenie.

anonym_30e92c
Včera o 13:13

Vieš čo, imunita s tým nemá nič. Prvé dieťa som dojčila dlho, druhé cca 2 mesiace ( skončila som v nemocnici) a paradoxne to prvé je choré skoro stále a druhé nič. Celý čas čo chodil do MŠ vynechal minimum dní. Vlastne možno raz ročne čo niečo chytil.

martinka13
Včera o 13:20

.....aj po nástupe do školy 🤦‍♀️

maminkadeticiek
Včera o 13:24

Nie

anonym_066070
Včera o 13:24
@anonym_c5a977

@anonym_066070 To som este nepocula, aby niekto zarabal mlieko do 5 rokov. Ani neviem, ci az do tolko rokov vyrabaju. Dieta vacsinou uz nechce mlieko ani susene, ani kojene. Ale matky, ktorych dieta pije susene to respektuju. Ale tieto vecne kojace pchaju prsnik az to dieta to povazuje za normalne aj ako 2,5 rocne, 3,4,5 rocne.

@anonym_c5a977 ja take deti poznam. A to ze deti same nechcu mlieko je blbost. To by tu nebolo tolko tem o tom ako ukoncit dojcenie lebo dieta to zle znasa.

anonym_c5a977
Včera o 13:29
@anonym_066070

@anonym_c5a977 ja take deti poznam. A to ze deti same nechcu mlieko je blbost. To by tu nebolo tolko tem o tom ako ukoncit dojcenie lebo dieta to zle znasa.

@anonym_066070 Tak urcite nie je normalne ani zarabat mlieko do 4-5 rokov. Ale aj tak mi to pride normalnejsie, ako pchat takemu velkemu dietatu prsnik do ust. To maju pchat muzovi. Uchylne mi to pride tak velkemu dietatu davat prsnik.

autor
Včera o 13:42
@zuzanaete

Dojcenie ti nezaruci lepsiu imunitu dietata. Teraz by som neprestavala dojcit. Prechadza obrovskou zmenou, tak mu nechaj istotu dojcenia. Ked bude plne zvyknuty na skolku, tak mozes dojcenie zrusit, ak teda chces.

Pred tehotenstvom som mala podobný názor na dojčenie. Dojčiť som ani nechcela. Nie som žiadna Puklušová a nedojčím v prvom rade v kostole, ani vonku, ani pri skrinkách, ani si nepýtam obedňajšie dojčiace voľno. Dojčím len doma. Nie som ani uchýlačka ani kojofilka, kojomaniačka ani trúba, len pretože dojčím väčšie dieťa. Nerozumiem týmto rečiam. Ak to vyhovuje matke a dieťaťu, čo je na tom zlé? Ja sa do iných žien nestarám, nech koja dokedy chcú. Nech si robia, čo chcú.
@zuzanaete ďakujem. Asi to budem takto riešiť, keď si zvykne, tak skúsim odstaviť.

anonym_146b17
Včera o 13:52
@anonym_c5a977

@anonym_146b17 Taketo kojofilky su schopne sadnut ku skrinkam v skolke a kojit tam tak velke dieta. A dalsie kojofilky sa budu predbiehat, ze kojili az do 4, 5, alebo 5,5 rokov. Take velke deti kojit. Dieta uz ma davno normalnu stravu a nic mu to mlieko nedava. Matky dlho kojace asi nevedia objimat a mojkat svoje deti bez toho, aby vlozili prsnik do ust.

@anonym_c5a977 ja si nemôžem pomôcť, ale mne to z ich strany príde normalne ze uchylne. S takýmto veľkými deťmi. Akoby sa na tom ony nejako ukájali🤦‍♀️ ja neviem, nech si cucne to decko mlieko z pohára zo slamkou.

anonym_c5a977
Včera o 13:55
@anonym_autor

Pred tehotenstvom som mala podobný názor na dojčenie. Dojčiť som ani nechcela. Nie som žiadna Puklušová a nedojčím v prvom rade v kostole, ani vonku, ani pri skrinkách, ani si nepýtam obedňajšie dojčiace voľno. Dojčím len doma. Nie som ani uchýlačka ani kojofilka, kojomaniačka ani trúba, len pretože dojčím väčšie dieťa. Nerozumiem týmto rečiam. Ak to vyhovuje matke a dieťaťu, čo je na tom zlé? Ja sa do iných žien nestarám, nech koja dokedy chcú. Nech si robia, čo chcú.
@zuzanaete ďakujem. Asi to budem takto riešiť, keď si zvykne, tak skúsim odstaviť.

@anonym_autor Pytas sa o velkom 2,5 rocnom dietati ci pokracovat v kojeni. Tak snad logicky ti na to pridu odpovede, ze uz take dieta je vsetko a kojenie mu uz nic nedava. Ale ano koj az kym pojde do skoly doma za zavretymi dverami. Aspon to nikto vidiet nebude ako kojis velke dieta. A ta tvoja otazka o tom ci kojene dieta je menej casto chore ti ako aj napadnut mohla... Ale tak ako som pisala koj nadalej a ver tomu, ze kojene je menej casto chore. Ale nema ziaden suvis s chorobnostou ci je dieta kojene. Mojkat dieta vies aj bez prsnika v jeho ustach.

anonym_533be0
Včera o 13:56
@anonym_autor

@anonym_autor dojcila som aj ked zacal chodit do skolky, mal 2 roky, 2 mesiace. Myslim si, ze v tomto narocnom obdobi je to pre dieta velkym prinosom a nevidim na tom nic zle pokial sa neodhalujem vonku na verejnosti a verejnych miestach.
Obrovska pomoc to bola ked bol chory. Pediatricka (pani 60+) ma v tom podporovala a podla jej slov to vplyv na zdravie dietata aj v tomto veku este malo.

anonym_146b17
Včera o 13:57
@anonym_autor

@anonym_autor len taka otázka, naco ho vlastne kojis? Ma normalnu plnohodnotnú stravu. Z akého dovodu mas potrebu mu pchať do úst tvoj cecok, aby sa napilo ako z krabickoveho džúsu? Chápem, že dieťa ktoré ešte samo nepapa, bábätko, pre neho je to zdroj obživy (keď vylúčim UM), ale pre také veľké decko je to na čo? Aby ti poolizoval bradavku?

anonym_066070
Včera o 14:02
@anonym_146b17

@anonym_autor len taka otázka, naco ho vlastne kojis? Ma normalnu plnohodnotnú stravu. Z akého dovodu mas potrebu mu pchať do úst tvoj cecok, aby sa napilo ako z krabickoveho džúsu? Chápem, že dieťa ktoré ešte samo nepapa, bábätko, pre neho je to zdroj obživy (keď vylúčim UM), ale pre také veľké decko je to na čo? Aby ti poolizoval bradavku?

@anonym_146b17 jezis ze aby pooblizoval bradavku 🙈 mas strasne divne predstavy v hlave. Pre dieta je kojenie okrem vyzivy aj upokojenie napriklad. Tak ako pre ine deti cumel. Alebo su zvyknute tak zaspavat. Bavime sa tu o 2,5 rocnom dietati, nie o 4-5 rocnom. Kojit 2,5 rocne je uplne ok a fakt nechapem tieto komentare, ze ho ma kojit az do vysokej skoly.

anonym_533be0
Včera o 14:02
@anonym_146b17

@anonym_146b17 tu nejde len o mlieko, ale aj o pocit bezpecia, rychle upokojenie - u lekarov a v nemocnici mi dojcenie velmi pomahalo dieta ukludnit. Tam mi bolo fakt jedno, ci a kto ma vidi, ked malo moje dieta bolesti a dojcenie mu pomahalo.
A tak trochu sebecky aj o znizenie rizika rakoviny prsnika.

wudz
Včera o 14:05

Ja som dojčila aj po nástupe do škôlky, tiež nastúpil v 2,5 roku. Najlepší spôsob uspávania, tým pádom cez týždeň dojčený raz, cez víkend 2x (aj na obedný spánok). Odstavil sa potom sám niekedy v 3,5 roku. Na imunitu to nepomohlo nijak, kým nešiel do školy, bol furt chorý 😅

anonym_c5a977
Včera o 14:06
@anonym_533be0

@anonym_146b17 tu nejde len o mlieko, ale aj o pocit bezpecia, rychle upokojenie - u lekarov a v nemocnici mi dojcenie velmi pomahalo dieta ukludnit. Tam mi bolo fakt jedno, ci a kto ma vidi, ked malo moje dieta bolesti a dojcenie mu pomahalo.
A tak trochu sebecky aj o znizenie rizika rakoviny prsnika.

@anonym_533be0 Upokojit by si mala dieta aj bez prsnika v jeho ustach. Normalne mojkat a pusinkovat dieta nedokazes bez toho aby si mu vopchala prsnik do ust? Piseme o velkom 2,5 rocnom dietati a nie o babatku. Ci ty si z tych matiek, ktorej ked dieta spadne, tak miesto objatia a pusiniek a milych slov vytiahnes prsnik a vlozis mu do ust?

Strana
z5