icon

Pokračovať v dojčení po nástupe do škôlky?

Včera o 12:06

Ahojte, syn má 2,5roka a dala som ho do škôlky. Zatiaľ ho ešte dojčím, ale len doma na jednom dohodnutom mieste a nikde inde. V škôlke, na návšteve, či von na ihrisku, lavičke nikdy nepýta. Dojčili ste aj naďalej, ak dieťatko nastúpilo do škôlky alebo s tým sekli?
Akú mali dojčené deti imunitu? Ďakujem

Strana
z5
anonym_d5921a
Včera o 17:36
@anonym_50b0e2

@anonym_d5921a ja čítam s porozumením. Ak by to bolo minimálne, tak by to snáď WHO nespomínala v tretej vete o dojčení, nie? Proste to ma relevantný vplyv, Ano nie je to jediný faktor, takže my sa proste nezhodneme

@anonym_50b0e2 nastuduj si nieco o imunologii najprv a potom pochopis, ze vramci inunologie to nema zasadny vplyv. Idealne ak si nastudujes viac odbornych prac - clankov, studii, knih a nie len jeden zdroj zamerany na dojcenie nie obranyschopnost ani tvorbu imunity. Navyse podstatna a dovolim si tvrdit najdolezitejsia alebo minimalne jedna z prvych dvoch najdolezitejsich faktorov imunity je genetika a cele obdobie pred samotnym narodenim a bez nej aj keby bolo dieta dojcene do dochodku tak nebude mat dobru imunitu. Ale asi by som vela od teba chcela aby si si nastudovala nieco aj o genoch preco prave matkine napriek tomu, ze DNA je 50:50 tahaju za dlhsi koniec, co sa tyka imunity dietata resp. v tom obdobi plodu a co vstetko uz pocas tehotenstva ju moze ovplyvnit.

anonym_c5a977
Včera o 17:37
@anonym_066070

@anonym_c5a977 toto su fakt take argumenty…neavdi. Aspon som sa dozvedela ze miliony zien po celom svete su vlastne uchylacky 😀

@anonym_066070 Tolko zien urcite nekoji tak velke deti. Je par vynimiek, co koji dokonca aj 5 rocne deti. Mne to moze byt jedno, nech koja 😃.

anonym_50b0e2
Včera o 17:39
@anonym_d5921a

@anonym_50b0e2 nastuduj si nieco o imunologii najprv a potom pochopis, ze vramci inunologie to nema zasadny vplyv. Idealne ak si nastudujes viac odbornych prac - clankov, studii, knih a nie len jeden zdroj zamerany na dojcenie nie obranyschopnost ani tvorbu imunity. Navyse podstatna a dovolim si tvrdit najdolezitejsia alebo minimalne jedna z prvych dvoch najdolezitejsich faktorov imunity je genetika a cele obdobie pred samotnym narodenim a bez nej aj keby bolo dieta dojcene do dochodku tak nebude mat dobru imunitu. Ale asi by som vela od teba chcela aby si si nastudovala nieco aj o genoch preco prave matkine napriek tomu, ze DNA je 50:50 tahaju za dlhsi koniec, co sa tyka imunity dietata resp. v tom obdobi plodu a co vstetko uz pocas tehotenstva ju moze ovplyvnit.

@anonym_d5921a to by si odomna nechcela tak veľa, lebo som študovala veľmi podobnú disciplínu 😀 si trochu mimo. Však daj hocijakú štúdiu. Ja som dala obyčajný prvý link, ktorý som našla, ktorý je jeden z tých ľahších pre bežne ženy čo to tu čítajú. Ist na scholar nemám problem, mám prístup aj k plateným článkom. Podľa mňa je na tebe podložiť svoje tvrdenia, lebo inak je to len bla bla.
WHO nie je mamila, ani žiadna stránka zameraná na dojčenie, je to všeobecne svetovo uznávaná organizácia o zdraví všeobecne

anonym_066070
Včera o 17:41
@anonym_c5a977

@anonym_066070 Tolko zien urcite nekoji tak velke deti. Je par vynimiek, co koji dokonca aj 5 rocne deti. Mne to moze byt jedno, nech koja 😃.

@anonym_c5a977 myslis ze uchylaci su aj vsetci co pracuju v WHO kedze odporucaju kojenie do minimalne dvoch rokov?

anonym_3e0719
Včera o 17:43
@anonym_146b17

@anonym_c5a977 ja si nemôžem pomôcť, ale mne to z ich strany príde normalne ze uchylne. S takýmto veľkými deťmi. Akoby sa na tom ony nejako ukájali🤦‍♀️ ja neviem, nech si cucne to decko mlieko z pohára zo slamkou.

@anonym_146b17 tebe preskakuje? Dojčiť 2,5 ročne decko je úplne normálne. Stokrát normalnejsie, ako bábätko na práškovom mlieku. Ja mám v podstate v paži, čím kto kŕmi svoje deti, ale niektoré urážky od nekojacich sú totálne cez čiaru.

anonym_c5a977
Včera o 17:45
@anonym_066070

@anonym_c5a977 myslis ze uchylaci su aj vsetci co pracuju v WHO kedze odporucaju kojenie do minimalne dvoch rokov?

@anonym_066070 Uz ma neobtazuj. Mna uz nebavi na tvoje otazky odpovedat. Takze uz ti na nic neodpisem. Si strasne otravna.

anonym_066070
Včera o 17:46
@anonym_c5a977

@anonym_066070 Uz ma neobtazuj. Mna uz nebavi na tvoje otazky odpovedat. Takze uz ti na nic neodpisem. Si strasne otravna.

@anonym_c5a977 ja ta obtazujem 😂 ale tvoje kecy o tom ake su zeny uchylacky ked koja dvojrocne deti a ze maju radsej prsia strkat muzom do ust su uplne ok🙈

anonym_d5921a
Včera o 17:47
@anonym_50b0e2

@anonym_d5921a to by si odomna nechcela tak veľa, lebo som študovala veľmi podobnú disciplínu 😀 si trochu mimo. Však daj hocijakú štúdiu. Ja som dala obyčajný prvý link, ktorý som našla, ktorý je jeden z tých ľahších pre bežne ženy čo to tu čítajú. Ist na scholar nemám problem, mám prístup aj k plateným článkom. Podľa mňa je na tebe podložiť svoje tvrdenia, lebo inak je to len bla bla.
WHO nie je mamila, ani žiadna stránka zameraná na dojčenie, je to všeobecne svetovo uznávaná organizácia o zdraví všeobecne

@anonym_50b0e2 ty si dala prvy link ktory sa ani netyka temy lebo nijak neodporuje tomu, co ja cely cas pisem. Dojcenie ma vplyv ale v celom rebricku vsetkych faktorov je na poslednych prieckach a drviva vacsina mojich zdrojov z coho pochadzaju moje vedomosti nie su internetove ale tlacena odborna literatura a naozaj teraz nemam cas vyhladavat zdroje k danej problenatike pretoze ja ked nieco robim tak poriadne a nehodim hned prvy zdroj ktory mi google vyhlada.

anonym_c5a977
Včera o 17:49
@anonym_066070

@anonym_c5a977 ja ta obtazujem 😂 ale tvoje kecy o tom ake su zeny uchylacky ked koja dvojrocne deti a ze maju radsej prsia strkat muzom do ust su uplne ok🙈

@anonym_066070 Pisala som 2,5 rocne deti ked uz. Najdi si niekoho ineho na sikanovanie. Mne si ukradnuta 😄.

anonym_066070
Včera o 17:50
@anonym_c5a977

@anonym_066070 Pisala som 2,5 rocne deti ked uz. Najdi si niekoho ineho na sikanovanie. Mne si ukradnuta 😄.

@anonym_c5a977 sikanovanie??? Ty tu zeny nazyvas uchylackami a ty hovoris o sikanovani?

anonym_c5a977
Včera o 17:52
@anonym_066070

@anonym_c5a977 sikanovanie??? Ty tu zeny nazyvas uchylackami a ty hovoris o sikanovani?

@anonym_066070 Uz ma naozaj prestan obtazovat!! Pisala som najma nechutne. A nepisala som zeny uchylacky! Ale uchylne spravanie. To je nieco co sa vymyka norme. Opakujem uz ma neobtazuj.

anonym_066070
Včera o 18:01
@anonym_c5a977

@anonym_066070 Uz ma naozaj prestan obtazovat!! Pisala som najma nechutne. A nepisala som zeny uchylacky! Ale uchylne spravanie. To je nieco co sa vymyka norme. Opakujem uz ma neobtazuj.

@anonym_c5a977 vsak mi neodpisuj ked ti to vadi. Hej napisat uchylne spravanie je fakt obrovsky rozdiel…. 🙈 a nie, nevymyka sa to norme, je to uplne normalne a bezne na celom svete.

anonym_533be0
Včera o 18:12
@anonym_146b17

@anonym_533be0 prosím? To ako fakt 2,5 rocne a viac dieťa ideš u lekára upokojoval tým, že mu dáš prso do úst? Nestačí privinut k sebe a pomojkat? Uznávam, asi som divná.

@anonym_146b17 ano, bolo to najmenej stresujuce riesenie pre mna aj dieta, sami sestricky mi na oddeleni hovorili aby som ho nadojcila aby sa ukludnil.
Nevidim jediny rozumny dovod preco dieta nedojcit mimo verejnosti aj v tomto veku. Neobmedzovalo ma to ani v praci, do ktorej som chodila od roku dietata.

anonym_533be0
Včera o 18:17

@anonym_autor chcem ta podporit v tvojom rozhodnuti ❤
velmi ma prekvapili niektore komentare. Ja uz mam skolakov, no pocas doby ked som ich dojcila som citila velku podporu okolia, aj u lekarov, aj od starsich susediek. Neviem, ci sa doba natolko zmenila alebo je to tymto virtualnym svetom 😔

autor
Včera o 18:32
@anonym_533be0

@anonym_autor chcem ta podporit v tvojom rozhodnuti ❤
velmi ma prekvapili niektore komentare. Ja uz mam skolakov, no pocas doby ked som ich dojcila som citila velku podporu okolia, aj u lekarov, aj od starsich susediek. Neviem, ci sa doba natolko zmenila alebo je to tymto virtualnym svetom 😔

@anonym_533be0 ďakujem, asi som aj ja čakala iné reakcie.

adrika88
Včera o 18:36
@anonym_066070

@anonym_146b17 dieta moze jest normalnu stravu od roka, to ale neznamena, ze nemoze pit aj mlieko. Su deti, ktore aj umele mlieko piju do 4-5 rokov. To je uz ok? 😀

@anonym_066070 presne tak a cumel pomaly do 6r

kristina2412
Včera o 18:38

Naozaj sa nestačím čudovať. WHO odporúča dojčiť do 2 rokov a aj po tomto veku,ak to matke a dieťaťu vyhovuje. Hovorí sa, že čistému vše čisté, sexualizovať dojčenie je zvrátené. Mne je ďaleko nepríjemnejší pohľad na dieťa v tomto veku s cumľom , prípadne pijúce z fľašky umelé mlieko ....

svetlonos
Včera o 18:43
@anonym_50b0e2

@anonym_cef851 ale minule som v zložení UM videla corn syrup. Neviem, či to majú všetky alebo len niektoré, ale toto by som dala babu dobrovoľne ako uplne poslednú možnosť

@anonym_50b0e2
Myslím že od dvojky um tam už dávajú takéto sladidlá. V jednotke je minimum ak vôbec. Upozornila má na to sestrička v nemocnici.

lucyliu
Včera o 18:47

Ahoj, ja som tiez kojila "uchylne" dlho, tak ta chcem povzbudit, ak vam to vyhovuje, skoda koncit, urcite to pomoze aj na imunitu, skolka je napor, to je prave ta vlastnost materskeho mlieka, ze vzdy ma optimalne zlozenie a prisposobi sa potrebam dietata. Moje deti maju 15 a 11 a nemali v zivote atb, najhorsia choroba kiahne. A ako ti pisali, aj pre teba to ma benefity.
Z tychto anonymnych hrdiniek mi je smutno, co musi mat clovek v hlave a v srdci, ked tu dokaze pisat o uchylnosti, asi nespracovane traumy. Je tu aj skupina o dlhodobom kojeni a prirodzenom odstaveni, tam najdes pochopenie.
Inak deti ked isli do skolky, tak polka "spoluziakov" si nosila na obedny spanok cumel, ale tak pravdaze umela bradavka je v poriadku, to nie je vobec nechutne u 3rocnych.

svetlonos
Včera o 19:07
@anonym_066070

@anonym_066070
Nie, to budú chlapi teoretici, ktorí si to nedožili 🤪. Kojila som tiež cez 2 roky. Ku konci už len na obed a večer pred spaním. Výhodou to bolo, pokiaľ malý po chvíľke zaspal, super. Aké ku koncu už sa len ukľudnoval, zvyk, cúvol potiahol otočil sa a toto 45 minút. Všetky prínosy, ktoré to malo mať vynilovalo moje rozculenie sa! A ako pri všetkej láske - minimálne dva roky, eventuelle aj viac.... Ehmm... Kedysi som myslela že do samoodkojenia 🤣, veľmi vtipné nastavenie som mala. Slahli by ma. Keď mi to už bolo vinkoncneorujemne a bola som z toho procesu neskutočne netvma, netušila som, že som k tomu znova tehotná. Aj to urobilo svoje. Nekonila by som dlhšie ani za zlaté prasa!
Po týždni bol malý v pohode, dokonca sa sám odlomil do dvoch týždňov aj počas noci! S tým som pokračovala aj po dokončení pred zaslaním, lebo by hrozne plakal a muža by trafil asi slak!
Ako fakt, nech si každý koho koľko chce, ja nehodnotím i keď 4 -5 rokov je za mňa už masaker - pri predstave, že by som mala ja toľko kojit.
Minule tu písala jedna žena, že dokonca boli s bratom kojeny do prvej triedy, takže cucli ešte aj po príchode zo školy a dnes na to nedobre spomínajú...
Takže s ego všetko fajn, no neznamená to, že to tak musí byť, napriek odporucaniu.
A s tou imunitou, no... Náš bol raz na ATB v roku a kým nebol v kolektíve, nikdy nebol chorý, netušila som čo je to odsávačka áno akoten zarlzrak vizera! Akonáhle bol v kolektíve, už to išlo. A nie že za 3 dní vyzdravel, to isto. Kadiaľ chudatko aj mesiac tým dusivum kašľom. No a jeho brat mal prvé ATB asi v pol roku, zápal stredného ucha. Smakotinky zo škôlky. A chorý bol od troch mesiacov kôli bráško i v škôlke, napriek len kojenie na požiadanie. Tak ja ti nie som úplne presvedčená o tej imunite lepšej. Ok, povedzme, že to mám je super pre bábo za určitých okolností. Stačí keď ochutnáme a pricuchneme k tým um, fuj 🤮.
Ale tak deti to pijú a Bohu dik aj za to um. nie každá mama chce, vie kojit.

1sally12
Včera o 19:09
@anonym_c5a977

@anonym_533be0 Tak je smutne, ze velke dieta ked si rozbilo hlavu si dokazala upokojit len prsnikom v jeho ustach. Ine matky upokoja dieta objimanim, mojkanim, pusinkami, peknymi slovami.

@anonym_c5a977 to nie je smutné, ale úchylné🫩

anonym_146b17
Včera o 19:14
@svetlonos

@anonym_066070
Nie, to budú chlapi teoretici, ktorí si to nedožili 🤪. Kojila som tiež cez 2 roky. Ku konci už len na obed a večer pred spaním. Výhodou to bolo, pokiaľ malý po chvíľke zaspal, super. Aké ku koncu už sa len ukľudnoval, zvyk, cúvol potiahol otočil sa a toto 45 minút. Všetky prínosy, ktoré to malo mať vynilovalo moje rozculenie sa! A ako pri všetkej láske - minimálne dva roky, eventuelle aj viac.... Ehmm... Kedysi som myslela že do samoodkojenia 🤣, veľmi vtipné nastavenie som mala. Slahli by ma. Keď mi to už bolo vinkoncneorujemne a bola som z toho procesu neskutočne netvma, netušila som, že som k tomu znova tehotná. Aj to urobilo svoje. Nekonila by som dlhšie ani za zlaté prasa!
Po týždni bol malý v pohode, dokonca sa sám odlomil do dvoch týždňov aj počas noci! S tým som pokračovala aj po dokončení pred zaslaním, lebo by hrozne plakal a muža by trafil asi slak!
Ako fakt, nech si každý koho koľko chce, ja nehodnotím i keď 4 -5 rokov je za mňa už masaker - pri predstave, že by som mala ja toľko kojit.
Minule tu písala jedna žena, že dokonca boli s bratom kojeny do prvej triedy, takže cucli ešte aj po príchode zo školy a dnes na to nedobre spomínajú...
Takže s ego všetko fajn, no neznamená to, že to tak musí byť, napriek odporucaniu.
A s tou imunitou, no... Náš bol raz na ATB v roku a kým nebol v kolektíve, nikdy nebol chorý, netušila som čo je to odsávačka áno akoten zarlzrak vizera! Akonáhle bol v kolektíve, už to išlo. A nie že za 3 dní vyzdravel, to isto. Kadiaľ chudatko aj mesiac tým dusivum kašľom. No a jeho brat mal prvé ATB asi v pol roku, zápal stredného ucha. Smakotinky zo škôlky. A chorý bol od troch mesiacov kôli bráško i v škôlke, napriek len kojenie na požiadanie. Tak ja ti nie som úplne presvedčená o tej imunite lepšej. Ok, povedzme, že to mám je super pre bábo za určitých okolností. Stačí keď ochutnáme a pricuchneme k tým um, fuj 🤮.
Ale tak deti to pijú a Bohu dik aj za to um. nie každá mama chce, vie kojit.

@svetlonos cucnutie nie je kojenie. A sorru ale je fakt uchylne aby bsi také 6 rocne decko išlo len tak "cucnut" matke z cecku. Taktiež z dlhej chvíle ti v posteli olizovalo bradavky. Ja neviem, to fakt ste niektoré také neschopné, ze neviete naučiť späť svoje decka samé bez rôznych ocucovaciek?

anonym_30e92c
Včera o 19:23
@anonym_autor

@a0 ďakujem, nečakala som, že ženy a hlavne matky, budú vypisovať také veci, len pretože dojčím 2,5 ročne dieťa. No nič, idem sa nad sebou zamyslieť. Pozdravuje vás hnusná kojofilka, pedofilka, uchýlačka ktorej dieťa olizuje bradavku.

@anonym_autor kašli na niektoré. Ľudia sú divné tvory.
To ako dlho budeš dojčiť je tvoja vec a tvojho dieťaťa. Nikoho iného.
Si super mama. 😘

soraya25
Včera o 19:23

Dojčila som do 4 rokov, dieta ľahšie priebehy kratšie priebehy. Rozhodne ti dojčenie pri skolkarskych chorobách zachráni krk.. pri teplotách ani nehovorím

anonym_3dec76
Včera o 20:16

Fuuu, ja som asi rekoderka. Moje 6. ročné dieťa si ešte sem-tam cucne. Prichadza prirodzené samoodstavenie sa. ❤️ Dojcim už 11 rokov vkuse, dojčila som aj tandem.

tzatzik
Včera o 20:30
@anonym_d5921a

dojcene deti maju uplne rovnaku imunitu ako nedojcene respektive jedno moze byt chorlave na druhe sa nic nenalepi. Samotne dojcenie neurcuje obranyschopnost dietata. 🤦🏼‍♀️ Takze sanca, ze budes mat zdrave/nechorlave dieta je 50%.

@anonym_d5921a Nie je pravda, dojčenie výrazne posilňuje imunitu. Veď je to dokázané výskumami.

autor
Včera o 20:54
@anonym_3dec76

Fuuu, ja som asi rekoderka. Moje 6. ročné dieťa si ešte sem-tam cucne. Prichadza prirodzené samoodstavenie sa. ❤️ Dojcim už 11 rokov vkuse, dojčila som aj tandem.

@anonym_3dec76 teba tu korunujú za pedofilku a uchylačku mesiaca😀

anonym_c206c4
Včera o 21:02
@anonym_3dec76

@anonym_3dec76 Tuto to vidim na to povestne dojcenie do vysokej skoly. Cez skuskove sa bude musiet "dieta" nejako ukludnit😄

anonym_50b0e2
Včera o 22:25

Baby, ale štúdie hovoria jasne, čím vyššie vzdelanie matky, tým dlhšie dojčí
Teda, v bežnej populácii po 1 roku dojčilo 40% a u žien s VS to bolo 49%: https://utheses.univie.ac.at/detail/53888
Takže možno nie sme pedofilky len proste vzdelané 🙏😉😀

Strana
z5