icon

Polročný syn ma koliky a bolesť brucha, čo s tým?

tatapipka
30. júl 2019

Mám doma trojročáka a polročáka, ktorý takmer absolútne nespí...už som zúfalá.nočný rekord spánku je raz za týždeň tri krát hore za 6 hodín, bežný spánok je asi 20 krát hore za celú noc, ktorá trvá od cca pol 10 do šiestej. Nie nie je to kojením, nejde mu o moju prítomnosť, celú noc prdí a bolí ho bruško, zvíja sa, ja som z toho nešťastná, nepomohli čajíky, ktorých mimochodom vypije max tri glgy za deň, nepomohli probiotiká, coliprev ani espumisan. rúrku dávam ešte pred spaním, áno celú, keby mala aj meter tak mu ju tam dám celú, len aby sa vyprdel a vykakal už pred spaním a nemusím to celú noc riešiť, masírovať, dávať nožky k bruško a pod. nadránom sa vždy pokaká....niekedy je už aj on zúfalý lebo už ani ten cicík na upokojenie nechce, on chce proste nerušene spať a nemôže.Dr. mi iba vyrapkala značky probiotík a všetky tieto kolikovské lieky a NIč VIAC, SAMOZREJME žE JE TO "NORMáLNE".NORMáLNE JE AJ ZOMRIEť, TO VšECI VIEME, ALE NERADA BY SOM ZOMRELA V TRIDSIATKE NA BRUTáLNU PREPRACOVBANOSť A úNAVU. ZA KAžDú RADU DíK.Už SA MI NECHCE PREPisovať ten caps lock asi chápete.

Strana
z5
zuba1987
1. aug 2019

@tatapipka ahoj, ano sabsimplex, espumisan a balonix su ta ista ucinna latka... napriek tomu nasmu najlepsie zabral sabsimplex... este espumusal L ako tak... ale napr. espumusan comfort ho zapekal ( a tiez je 0+).

lenadka
1. aug 2019

@tatapipka mojim deťom pomohli prikrmy. Hlavne mrkvička. Proste črevo vyplnené tuhou potravou už nemá takú tendenciu ku kŕčom. Skús teda znova zaradiť mrkva, zemiak, cuketa....

lulu19
1. aug 2019

Nam espumisan robil zle ale sabsimplex pomohol

lenadka
1. aug 2019

@tatapipka v prípade intolerancie na laktózu pomáhajú kvapky coliprev.

dancura
1. aug 2019

@tatapipka dcerka mi podobne spavala a teda ma 2r a stale je to spanok katastrofa....ale aspon sa uz nebudi 15x za noc ako vtedy ale len nejakych 5. No o prespatej noci mozem len snivat. Jej zistili aj v 6m alergiu na bielkovinu kravskeho mlieka...teda na speci testoch na gastre to bolo vsetko negativne, no podla priznakov nam lekarka odporucili bkm dietu. To znamena buď speci mlieko- neocate, alebo ked kojis, tak ty musis vynechat vsetko kde moze byt akekolvek mlieko- syry, jogurty, maslo, sladkosti, coko, susienky, aj niektore chleby maju v sebe kusok bkm a pod...ani ziadne kozie ci ovcie sa nesmie. Mozno by si to mohla skusit...je to narocne, no ak by to pomohlo, bolo by super.
Inak dcerkine priznaky boli: vecne nespokojne brusko, ona mi uz aj materske mlieko odmietala..a teda umele nechcela vobec, mavala hlieny v stolici a neskor aj krv. Taktiez mala silny reflux....to vraj ide ruka v ruke. Drzim palce a neboj to das....je to velmi narocne, no telo ta v tomto podrzi.

tatapipka
autor
2. aug 2019

@dancura ďakujem..inak zvlášte že to nezistili. veľa mamičiek tu píše že sa to na tých testoch bud nepotvrdilo alebo sa to potvrdilo ale neskôr....no začínam druhý deň s diétou ale už som sa pár krát sekla. musela som si napísať na chladničku úplne všetko na čo si mám dávať pozor.

luba41
2. aug 2019

@tatapipka normálne si píš denník..jedlo a rekcie / ak budú/..lebo nie len mlieko a mliečne možu robit problemy..aj ina potravina ako alergen sa može pridružit..

tatapipka
autor
7. aug 2019

update po týždni - do Assidua v BA nás nevezmú, lebo berú deti s týmito problémami iba z BA a okolia. Naša gastro mi má zavolať ak sa im uvoľní nejaký bližší termín ako o tri mesiace. Mám diétu a ndes v noci moje dieťa konečne spalo tak, že bol iba trikrát hore.žiadne prdíky, a ak tak iba také mini. Ovela menej sa pučí-túto noc vlastne vôbec, hovienko má úplne inú konzistenciu aj zápach. lieky som mu úplne vysadila akékoľvek, občas mu dám vodu a šťavu zo sliviek + pár lyžíc príkrmov, teraz už aj s pár kvapkami ľanového oleja....uvidíme či sa neteším predčasne..ale vidím ten rozdiel a dokonca aj na sebe, úplne som akoby "odpuchla" z tej bezmliečnej stravy, schudla som už vyše dve kilá a cítim sa dobre, aj psycjicky aj fyzicky, megaúnava pomaly prechádza.

biba2014
7. aug 2019

Chod s nim na.gastro....nenechaj trapit jeho aj seba

luba41
7. aug 2019

@tatapipka niekedy netreba lekára na to, aby si sama našla a vyriešila problem..a myslím, že na gastro by ti nič ine aj tak neodporučili..lebo tie testy nie sú smerodajné v tomto veku..čo ak by podla testov žiadna alergia na BKM nevyšla, pokračovala by si v konzumacii mlieka? aj napriek tomu, že by si videla problemy stale u dietata? len preto, lebo výsledky by boli v poriadku?..

zuba1987
7. aug 2019

@tatapipka super.... smiem sa spytat . aku vodu zo sliviek?

tatapipka
autor
7. aug 2019

@zuba1987 na obed preváram niekedy slivky ako kompot pre staršieho ku mäsku a malému som z toho dala pár krát napiť..bez cukru.

zuba1987
7. aug 2019

@tatapipka susene ci cerstve ? dakujem

tatapipka
autor
7. aug 2019

@zuba1987 aha, čerstvé, teraz sú všade, my jeme hlavne sezonne ovocie a zel..sušené v zime

juliet86
7. aug 2019

lekara a gastro. ma nejaky problem. alergiu. intoleranciu

sarinka2012
7. aug 2019

@tatapipka ahoj moja mala to isté, ale od narodenia, ja som to riešila už v prvom mesiaci, taky plač a krče, plakala som s nou, davali sme všetko čo bolo po ruke, od sab simplexu, cez espumisan a až masaže bruška...nič nezabralo, nabehla som doktorke že to nie je ani nahodou normalne, suhlasila, poslala nás na sono ( aby pozreli či nema problém na črievkach, zakrutenie, abnormalitu a pod) musela som doniest stolicu a moč na rozbor - a nič, nič sa nepotvrdilo. Ja už som bola len na suchej ryži a varenom kuracom mase, prestala som kojiť a dala som jej špecialne mliečko od Aptamilu proti nafukovania a krčom a bolo to ovela, ovela lepšie, ale trvalo to cca 2-3 mesiace než sa to upravilo uplne. Ty vraviš ze tvoj ma už pol roka :( v každom prípade daj spraviť to sono, rozbor stolice a moču a uvidíš čo ešte povie lekárka :( držím palce, ja som bola zufala z toho ako trpí a doteraz si to pamatam :( aj to vstavanie, prechádzanie sa s nou 20x v noci po byte, spanok 20miut v postielke a zase plač :(

zuba1987
7. aug 2019

@tatapipka dakujem 🙂

ejbyk
7. aug 2019

Ahoj, necitala som vsetko co ti tu radili, verim ze to nebude nic vazne...
Ja len "poradim" nedavat vigantol! Davat (nam vyhovoval D vit.od jemiessonu)!!
Ja som pila rano a vecer "drink" zo zeleneho jacmena, kupis aj v DM (tym ze som kojila travilo mne aj malemu ovela lepsie)
Pri dcere som si odkrutila dost nenaspatych noci, pri synovi som to nechcela zazit. Toto pomohlo nam...hlavne nedavat ten vigantol, ja osobne by som nedavala ani probiotika. A jasne aj v tvojom pripade pozor trocha na stravu...

Strana
z5