Svokra má tlačí, aby syn pil z fľaše
Ahojte. Mám taký problém, svokra sa somnou háda, že nezáleží na tom či je maly kojený z fľašky alebo z prsníka. Že je to to iste. Ja jej však hovorím že to urocte to iste nieje, a najlepšie je keď je kojeny odomna … no ona si stojí za tým že ona s ním môže ísť aj ďalej a nemusím byt hneď po 2 hodinách na blízku ja, ale že mu môže dať aj z fľašky … (nieje to jednorazová záležitosť, ale potrebujeme pomôcť zo strážením keď ja pôjdem do školy na niaky čas, tak chcem aby bola po blízku že dôjdem nakojit) prosím o rady ako jej to mám vysvetlit že proste nechcem malého davat na flašku ? … (jasne že flašku jej preistotu dám keby neviem čo bolo, ale nie že bude davat automaticky …)
Tak maleho by som este nechala len na prsniku. Okolo toho pol roka uz by som skusila aj tu flasku. Mne sa dcera ani syn neprisali, maly ma teraz 7 tyzdnov, takze odsavam a krmin z flase a dala by som vsetko za to, aby som mohla kojit. Takto bude babka obmedzeba raz za cas, ale ty stale, ak si odvykne na prsia. Kazde 2-3 hod musim odsavat, cize byt doma. Mam starsiu, len vybehneme na ihrisko a o chvilu musime ist domov. V noci je to tiez trapenie. Maly sa naje, zaspi, ale ja kym odsajem aj druhu a vsetko poumyvam, som hore hodinu, zaspim a maly sa o hodinu zase zobudi. Popros ju, nech to vydzri aspon kym bude mat maly pol roka a potom skuste aj tu flasku. Ved to uz budu len 3 mesiace.
Nemudrujte ženy....keby ste mali dve babky ktoré by sa bili a predbiehali ktorá skôr tak by ste si aj vy vybrali možnosť aby ste mohli kojit a stanoviť si podmienky ...chcela by som vidieť ktorá z vás by si do toho nechala kecať od svokry je to vaše dieťa vaše rozhodnutie....a čo že od nej potrebuje láskavosť? Nie je závislá od jej pomoci keď ma aj svoju mamu to len svokra sa moc hrnie tak čo sa rieši? Stojí jej pred dverami a prosí ju na kolenách alebo čo? Druhá vec je keď pomáham a hlavne keď NAVRHUJEM JA SAMA POMOC rešpektujem teda želanie onoho človeka a nie že pomôžem ti ale na základe mojich podmienok prečo by to mala podmieňovať to nie je pomoc so zaváranim alebo s pečením vianočných koláčov...v živote nikdy....a tie dve hodinky tak malé bábo môže kľudne aj prespať ak sa bude aspoň snažiť mu urobiť režim na spánok v ten čas ako bude praxovať samozrejme iné by to bolo keby sa to inak nedalo a musela by prijať pomoc od svokry...ale aj to jej nedáva právo kecať do kojenia....toto je celé zle a za na mňa veľké nie....autorka @karolin99 nedá sa dohodnúť v škole že by si si prax robila po nejakom polroku? Že by si chodila častejšie alebo namiesto 2 hodín 4? Lebo polročné dieťa ti už vydrží aj bez mlieka pripadne sa mu môže dať tvoje mlieko aj inak ako z fľašky ...Ono sa dá dohodnúť vždy hovorili nám to ešte keď som chodila na strednú učiteľky že dosť na mamičky v tak mladom veku berú ohľad a že sme všetci len ľudia a dá sa dohodnúť skús to aspoň...
Potrebujes prikladat na prso skrz produkciu mlieka. Dieta nema byt nejake hodiny mimo matky v takom veku, ak to nie je nevyhnutne. Nech pride, popestuje, pokocikuje na dve hodky a dovi.
@amelie2017 mozes skusit aj iny system, kamoska to takto mala, pretoze jej dcerka bola bez nej v nemocnici viac ako mesiac.. a iba nosila mlieko. A doma uz to tiez inak nedavali.. odsala do flasiek viac, a v noci len ohrievali a detto cez den, ona normlane fungovala, chodila cvicit, prisla babka a tak... mlieko bolo v chladnicke. Ale aj tak bola na nervy, lebo to clovek aby s odsavackou cely den chodil (jej manzel to takto okomentoval, ze ju ide slak trafit z toho :DD), tak rychlo skoncila. Ale tak zase, nejaku dobu sa to da vydrzat, kvoli tym nasim krpcom 🙂)))
Mne sa napr. mala neprisavala vobec, radsej zaspala a bola bez jedla uz od porodnice, cize my sme isli rovno na UM.
@mamutka áno s tým s tebou súhlasím, uplne
@simca06022011 ja mam mlieka plnu chladnicku, darujem mliecnej banke kazdy den vyse litra mlieka. Mam ho strasne vela a viac ako 4 hod v krajnom pripade nevydrzim. Potom taka bolest, ze ani rukami hybat.
@amelie2017 moje nervy 😊👍🏻
@karolin99 svagrina ma 3 mesacneho a od narodenia aj dojci a aj odsava a aj umele da do flasky 😁 a maly je vysmiaty, ked som ho strazila ,lebo si chcela odbehnut do prace, nadojcila ho , ja som mu v priebehu dna dala 2x jej odsate mliecko z flasky a este aj davku nutrilonu...ked prisla ho znova dojcila ...viem ,ze si odsate mlieko brava aj ked ide s nim von ,povedala ,ze jej je pohodlnejsie ako niekde vonku dojcit...takze zbytocne stresujes si myslim ,ja som mala deti na um napriklad a zijuu😊
Ako to fakt chceš, vlačiť na zimu par mesačné dieťa po mhd a nakupných centrách? A kojiť ho plánuješ na školskom wc?
To, že chceš za každú cenu dojčiť je ok. Ale uvedom si, že to dieťa bude presunmi a mimo domu v strese a vôbec sa ti nemusí prisať a plnohodnotne nadojčiť. A to nehovorím o veceroch, keď bude jeho mozocek vsetko spracovavat.
Už sú tu konspiracie ako svet.
Prosím ta napíš odkedy aké povinnosti budes mať, co potrebujes v skole/na praxi, ake su tam pravidlá, čo musíš absolvovat a kedy. To je dost podstatné, aké máš povinnosti aby si mohla riešiť režim s dojčenim.
Uz ti tu poradili, ze sa dá kombinovat prsnik aj fľaša, tak sa da nastavit kombinacia dojcenie a povinnosti
@maciatkolulu dobre, ale ked to dopredu vzda a ani nezabojuje, tak rovno z porodnice pojde s flaskou. Preco ju nepodporit v dojceni, ked chce? Ved ano, uvidi, ale vsetci ju tu mate za soplanu, co ma drzat usta a krok, lebo ani strednu nema skoncenu. Ano, mozno ma ruzove okuliare, aj ja som mala, ale keby som mesiac nebojovala pri dvoch detoch za dojcenie, tak su na umelom mlieku. A pri atopikoch som rada, ze som mohla dojcit. Ja jej fandim. No nakoniec aj tak prax ukaze, co a ako bude a nebude fungovat.
@nevenka tak ja som ani raz nepovedala, že nemá kojiť, ani raz, ale mať silné reči, pritom nemať ešte ani dieťa, je mimo. Základ je porodiť,kojiť a potom rozmýšľať nad školou, lebo povedzme si dievčatá, kolke z vás bolí schopné november december behať s dvojmesacnym dieťaťom do iného mesta, nie babky, ale vy a tam sa tmolit po podnikoch a prechádzkach. Nenadchyna ma to ani ako matku a ako babka ani náhodou. Raz ôk, kebyže sa jedna o niečo súrne, ale pravidelne?
@karolin99 neriešila by som to, veď čochvíľa budeš prikrmovať a kým bude teda a babkou, môže skúšať pokrmy. Tie mesiace prejdú raz dva. Ja som od polročného nastúpila do práce, s malým bol manžel a pekne som im odsala mlieko. A nemal problém sa potom prisať, ani nič, skôr naopak 😆😆😆
@karolin99 svokra sa môže aj na mihalnice postaviť. Vy ste matka, vy rozhodujete. Ona svoju šancu už mala
Ahoj. Mám 3 deti všetky boli kojene, najmladší ešte aj aktuálne je. Takže prvý syn nemal dudel a nedokázal s fľaše vôbec piť. Stredný syn bol kojeny 10 mesiacov a od narodenia mal minimálne jedno mlieko s fľaše (pracovala som) niak mu to neublizilo a ani mne neubudlo s mlieka. Tretí syn ma 4 mesiace s fľaše mal pár krát a aj to keď už bol fakt hladný inak mu to moc nejde s fľašou . Takže si myslím že pokiaľ to neskusis nevieš. Ak musíš byť na praxi 8 hodín to sú minimálne 2 fľaše určite sa to dá kombinovať s kojenim ale o tom rozhodne tvoje dieťa a nie tvoja svokra. Môže sa stať že sa po flaske bude ťažko prisavat na prsnik a to by som to okamžite stopla ak chceš kojit. Ďalšia vec je tá že 2-3 mesacne bábo ťa bude potrebovať aj kvôli iným veciam ako hladu. Moj syn ma necelé 4 mesiace a ver že občas potrebuje prsnik aj častejšie ako každé 2 hodiny...
@amelie2017 no lebo ked sa neprisava, tak mas nadprodukciu a odsavanim sa len zvysuje, vobec to neodraza dopyt. Pri prvom dietati som to tak mala cca 2-3 mesiace, prvy mesiac sa neprisaval a dalsie 2 som dokrmovala a nakoniec sme flasku odlozili a ked som nahodou potrebovala v jeho 8 mesiacoch niekam ist, tak amen tma, flasku ani nevedel, co s nou ma robit. Pri druhom, ktore sa prisalo hned, sa tvorba ustalila skor a pri tretom som kojila s klobucikmi 6 tyzdnov a nasledne aj dokrmovala. Ma 8 mesiacov a flasku mi nechce, hryzie cumel a nenapije sa. Ani vody 🙈.
Ale keby autorka neodsavala tak intenzivne, tak by tvorba dost rapidne klesla. Myslim, ze u kazdej.
@nevenka ano, ale napr. pri dcere som nemala ani polovicu tolko mlieka. Vacsinou som ju uz na vecer musela dokrmit umelym. A teraz mi strasne navreli prsia hned na zaciatku, snazila som sa odsavat len do uvolnenia, aby son zbytocne nezvysovala produkciu, ale to mi vydrzalo tak pol hodinu a zas tvrde ako kamene a bolesti. Aj som sa snazila menej casto, vydrzat, pokial to pojde, ale nic. Mam ho vela. Zatial. Uvidime, ako dalej. Skusam ho stale aj prikladat, obxas sa chyti a obcas len oblizuje bradavku. Uvidime, ako som rada, ze syn ma moje mlieko, ale uz ma to prestava bavit. Hlavne to casove obmedzenie a o stave mojich bradaviek radsej pomlcim 😭😭
@maciatkolulu ono si tak pamatam prve cca 3 mesiace kojenia pri detoch....to nebolo nič iné len prso vonku a kojenie a uspavanie a kojenie....pomedzi to grcka a zas dokola.
Už sa to celé vyriešilo, ďakujem za všetky pozitívne komentáre 🙂
@karolin99 ja som mlieko stratila po jedinom dni odsávania do 24 hod., mala som pár dní po pôrode, malá sa nevedala chytiť, preto somodsávala. Ak raz dieťa dostane fľašku, z prsníka už nebude chcieť piť, lebo z fľaše to ide omnoho ľahšie. Ak vám záleží na dojčení pokusy z odsávaním a fľaškou by som určite nerobila.
@amelie2017 neodsavaj, ale odstriekavaj si v teplej sprche. Odsavanim zvysujes produkciu
@stanislavicenka bez odsavacky mi vyjde len par kvapiek. A ist v noci 3x do sprchy...plus vonku 30 stupnov...teplu vodu ani vidiet. Uz nejako vydrzim par mesiacov...
@amelie2017 toto bola rada, ktoru some dostala v nemocnici pri porode. Najlepsia rada. Nie horuca voda. S odsavakcou si uzenies iba zapal. Musis skusat, tak tym mrsiam ulavis, ver mi. Tiez som si myslela, ze mi nevyjde ani kvapka. Alebo to skus bez sprchy, v noci som to robila aj ja. Drzim palce

Nenechaj sa tlacit do niecoho, co nechces. Samozrejme flasa moze negativne ovplyvnit dojcenie. Na tvorbu mlieka je najlepsie, ked sa prisava babo, nie odsavacka. Si mlada, tak svokra chce s tebou trosku cvicit. Nuka sa pomahat, ale podmienky si chce klast ona. Ked mas ochotnu mamu, ktora ti bez problemov vyjde v ustrety, vyuzivaj jej pomoc. Keby si inu moznost nemala, samozrejme, ostaval by ti len kompromis. Nemyslim si, ze musis strazenie babatka spravodlivo rozdelit medzi obe babky. Vyber si moznost, ktora je pre teba a pre dieta lepsia. Svokra nech si to vynahradi pri navstevach. Drzim ti palce, aby ste to zvladli.