icon

Ako plánovať budúcnosť po vysokej škole?

alzbedka
Dnes o 16:29

Ahojte, som v strašnej dileme ako kedy ste to všetko postíhali. Ja mam pocit ze uz mam veľa rokov a ze nič nestihnem. Som v 5. Ročníku na VŠ. Bývam s priateľom u svokrovcov. Cez rok bývam na intraku cez víkend som tam. ( Z rodinných dôvodov). Akože u svokrovcov je to pohode. Rozumieme si prispievam na starvu. Ale neviem si predstaviť tam bývať ked skončím školu. Keď tam uz budem stále. To budem mať už 24 rokov. S priateľom sa bavíme o tom ze by sme na jar začali riešiť už pozemok na stavbu domu a tak, lenže to všetko bude trvať niekoľko rokov. Zároveň mam dosť gynekologické problémy. Proste bude ťažké otehotnieť, budeme sa musieť asi dlhšie snažiť a urcite to musim do tej 30 stihnúť... Kedy začať.... vychovávať dieťa zo začiatku u svokrovcov. Baby ako ste to všetko stihli ako ste to riešili. A to nehovorím o tom ako náročné sa bude zamestnať po VŠ a ked som videla tie ponuky pre absolventov je to do plaču. Mam pocit ze som tam len stratila čas. A ešte pomedzi to musim zorganizovať svadbu🫣

Strana
z2
martinmmartin
•
Dnes o 16:35

@alzbedka radsej vychovavaj medzi neomietnutymi stenami ako u svokrovcov. Aspin bude
motivacia. Ak budete u svokrovcov budete to iba odkladat na savteho dindi

anonym_3485bc
•
Dnes o 16:36

@alzbedka no toto je teda strasne zivotne nastavenie. Spomal a upokoj sa, a nenahanaj zivot

anonym_637abb
•
Dnes o 16:37

Ja som spoznala frajera ked som mala 25,on uz pracoval ja som este dokoncovala mgr lebo som po 1.rocniku zmenila VS. V 26 som skoncila,byvali sme spolu v najme. setrili sme peniaze. po skole som zacala pracovat, poziadal ma o roku, o 2 roky sme dosetrili na svadbu, vzali sme sa. setrili dalej, kupili sme byt na hypoteku, otehotnela som ked som mala 29. (tiez som mala gynekologicke problemy, pcos a vraveli mi ze to bude dlhsie trvat, otehotnela som do 6mesiacov od zaciatku snazenia. podla mna mate dost cas a este byvate z svokrovcov nemusite platit najom ako sme museli my a mozete o to viac setrit,nevidim problem?

anonym_eb3806
•
Dnes o 16:38

Prečo ste s priateľom cez víkendy u svokrovcov? Veď môžete normálne spolu bývať na intráku, nie? My sme s mužom v piatom ročníku na výške už bývali spolu na intráku a domov sme chodili raz za mesiac alebo aj menej. Absolútne si neviem predstaviť bývať u svokrovcov. Z intráku sme išli rovno do prenájmu. Po pár rokoch sme kúpili byt. Žiadni svokrovci ani moji rodičia, však by sme sa zožrali.

alzbedka
autor
•
Dnes o 16:39
@anonym_637abb

Ja som spoznala frajera ked som mala 25,on uz pracoval ja som este dokoncovala mgr lebo som po 1.rocniku zmenila VS. V 26 som skoncila,byvali sme spolu v najme. setrili sme peniaze. po skole som zacala pracovat, poziadal ma o roku, o 2 roky sme dosetrili na svadbu, vzali sme sa. setrili dalej, kupili sme byt na hypoteku, otehotnela som ked som mala 29. (tiez som mala gynekologicke problemy, pcos a vraveli mi ze to bude dlhsie trvat, otehotnela som do 6mesiacov od zaciatku snazenia. podla mna mate dost cas a este byvate z svokrovcov nemusite platit najom ako sme museli my a mozete o to viac setrit,nevidim problem?

@anonym_637abb ďakujem krásne za podporu

alzbedka
autor
•
Dnes o 16:39
@anonym_eb3806

Prečo ste s priateľom cez víkendy u svokrovcov? Veď môžete normálne spolu bývať na intráku, nie? My sme s mužom v piatom ročníku na výške už bývali spolu na intráku a domov sme chodili raz za mesiac alebo aj menej. Absolútne si neviem predstaviť bývať u svokrovcov. Z intráku sme išli rovno do prenájmu. Po pár rokoch sme kúpili byt. Žiadni svokrovci ani moji rodičia, však by sme sa zožrali.

@anonym_eb3806 on neštudujeae pracuje

anonym_eb3806
•
Dnes o 16:41
@alzbedka

@anonym_eb3806 on neštudujeae pracuje

@alzbedka tak si hľadajte spolu prenájom bytu. Či on stále býva u rodičov? A núti aj teba? Do toho by som ja teda nešla.

alzbedka
autor
•
Dnes o 16:42
@anonym_eb3806

@alzbedka tak si hľadajte spolu prenájom bytu. Či on stále býva u rodičov? A núti aj teba? Do toho by som ja teda nešla.

@anonym_eb3806 tu vôbec nejde o bývanie u svokrovcov my tam chceme momentálne bývať obaja. Ide o to ako to ľudia co chodili na VŠ všetko stihli do 30.

anonym_eb3806
•
Dnes o 16:50
@alzbedka

@anonym_eb3806 tu vôbec nejde o bývanie u svokrovcov my tam chceme momentálne bývať obaja. Ide o to ako to ľudia co chodili na VŠ všetko stihli do 30.

@alzbedka ja som sa s týmto konkrétne nikdy nestresovala. Ono život nejako plynie a proste nič sa nestane, ak dieťa budeš mať 32 ročná a nie 30 ročná. To isté platí pre bývanie. Nejako proste bude, skôr treba pracovať na vzťahoch, aby vydržali.

anonym_0b7cd7
•
Dnes o 16:51

@alzbedka napr ja som všetko stihla do 30 tak, že som si našla manžela, keď som mala 17. Mal svoj byt, stihli sme 2 deti, medzi nimi svadba, urobila som popri deťoch VŠ, zároveň som pracovala v odbore a potom sme predali mužov byt a kúpili väčší spolu. Ešte stále nemám 30r 😅. Takže radšej nepozeraj čo a ako spravili druhí, nájdi si svoju cestu a vôbec nemusíš všetko stihnúť do 30 🙄. Keď to stihneš do 32 alebo 33 vôbec sa kvôli tomu svet nezrúti, nerob na seba tlaky

alzbedka
autor
•
Dnes o 16:51
@anonym_eb3806

@alzbedka ja som sa s týmto konkrétne nikdy nestresovala. Ono život nejako plynie a proste nič sa nestane, ak dieťa budeš mať 32 ročná a nie 30 ročná. To isté platí pre bývanie. Nejako proste bude, skôr treba pracovať na vzťahoch, aby vydržali.

@anonym_eb3806 no len ako píšem mam dosť problémy a nechcem s tým dieťaťom čakať kym bude dom a všetko zabezpečené.

anonym_4752ad
•
Dnes o 16:55

ved mas na to 6 rokov, a nechapem, na co je ti hned dom, kupte si byt, najprv si najdi pracu, potom byt a hned mozes zacat pracovat na otehotneni, ked s tym ma byt problem

alzbedka
autor
•
Dnes o 16:57
@anonym_4752ad

ved mas na to 6 rokov, a nechapem, na co je ti hned dom, kupte si byt, najprv si najdi pracu, potom byt a hned mozes zacat pracovat na otehotneni, ked s tym ma byt problem

@anonym_4752ad žijeme na dedine, moj priateľ je dedinský typ, ma svoju stolarsku dielňu a tak na byt ho vživote nedostanem😀

anonym_417d5f
•
Dnes o 16:58

@alzbedka jedno co NEMUSIS je organizovat svadbu. Staci sobas na urade a oslava moze byt neskor ked bude vasa situacia stabilizovana

anonym_1ef77b
•
Dnes o 16:59

S priateľom sme sa poznali, keď som mala 18, on mal 24 rokov. Počas mojej VŠ sme si prerobili byt, začali sme spolu podnikať. Pol roka po skončení VŠ sme sa zobrali a o rok sa nám narodila dcéra. Ja som popri tom riešila aj náš spoločný business. Potom sa nám narodil syn a ja som sa prihlásila na PhD štúdium, ktoré som dokončila, keď už deti boli v zariadeniach. Dnes máme dva podniky už, deti sú už na škole a bývame v domčeku, byt prenajíme. Je v centre mesta, čiže veľmi dobre prenajímateľný.

emjee
•
Dnes o 17:01

Je take porekadlo: "Ked chces Boha rozosmiat, povedz mu o svojich planoch."
Takze , co riesis? Preco musis "nieco" stihnut presne do 30? Ved kedy to bude, vtedy to bude.

lenka13332
•
Dnes o 17:01

@alzbedka radšej by som šla do skromného podnájmu

anonym_0208b0
•
Dnes o 17:09

@alzbedka bábo môžete mať aj neskôr. Najskôr si poriešte vlastné bývanie 😊

jankadr
•
Dnes o 17:16

V 24 sme vymetali chaty,chodili do prace a uzivali si mladost,kariera do 30,svadba 32,diera 34.A tesim,ze mladost bola o cestovani,baveni sa,uzivani si a az potom prislo to usadenie.Mas 24,cestujte a uzivajte si.Preco vsetko do 30 ky?Samozrejme oeniaze na buducnost sa setrimi tiez,pocas vysky sme pracovali v zahranici a zarobili si (bez penazi sa cestovat neda🙂

alzbedka
autor
•
Dnes o 17:18
@jankadr

V 24 sme vymetali chaty,chodili do prace a uzivali si mladost,kariera do 30,svadba 32,diera 34.A tesim,ze mladost bola o cestovani,baveni sa,uzivani si a az potom prislo to usadenie.Mas 24,cestujte a uzivajte si.Preco vsetko do 30 ky?Samozrejme oeniaze na buducnost sa setrimi tiez,pocas vysky sme pracovali v zahranici a zarobili si (bez penazi sa cestovat neda🙂

@jankadr super ďakujem

anonym_a6118a
•
Dnes o 17:21
@jankadr

@jankadr Dedinské typy to vidia inak, tí ľudia sú od dedinských rodičov a okolia nastavení, že hned treba mať dieta, potom stavať dom a zbytok života sa motať okolo domu. Veď sama píše, že jej priatel je stolár, takže to bude podobný typ, že ten si nebude uživať cestovanie. Jemu bude stačit prechádzka do blízkeho lesa.

anonym_09f850
•
Dnes o 17:23

Preboha živého, čo a kde študuješ, dievča?
@alzbedka Fakt ma zaujíma, čo študuje dievča, ktoré uvažuje ako v 19. storočí. Tebe skola nedodala ani intelekt ani rozhľad, je škoda ti tam chodiť. Aj tak len čakáš, kým to skončí, odsťahuješ sa niekde na Bohom zabudnutú dedinu a začneš rodiť deti nejakému stolárovi. A postupne pri ňom a jeho matke úplne zdegeneruješ alebo, ak náhodou prídeš k rozumu, po par rokoch sa s ním rozvedieš a budeš si do smrti búchať hlavu, prečo to všetko a prečo ťa nikto nezastavil.
Ty uvažuj nad prácou, zábavou, vlastným bývaním a chlap by sa mal snažiť pri tebe tiez duševne rásť , inak ten vzťah s VŠ vzdelanou ženou neustojí. Alebo Ty možno stretneš vhodnejšieho.

anonym_4b7858
•
Dnes o 17:23

Dalsia nestastnica, co chce byvat u svokrovcov a mysli si, aky je to super napad. Vidime sa na MK o 5 rokov, ked zalozis temu, ako ti svokra za den 30x povie, ze dieta je malo oblecene a pod.

alzbedka
autor
•
Dnes o 17:24
@anonym_09f850

Preboha živého, čo a kde študuješ, dievča?
@alzbedka Fakt ma zaujíma, čo študuje dievča, ktoré uvažuje ako v 19. storočí. Tebe skola nedodala ani intelekt ani rozhľad, je škoda ti tam chodiť. Aj tak len čakáš, kým to skončí, odsťahuješ sa niekde na Bohom zabudnutú dedinu a začneš rodiť deti nejakému stolárovi. A postupne pri ňom a jeho matke úplne zdegeneruješ alebo, ak náhodou prídeš k rozumu, po par rokoch sa s ním rozvedieš a budeš si do smrti búchať hlavu, prečo to všetko a prečo ťa nikto nezastavil.
Ty uvažuj nad prácou, zábavou, vlastným bývaním a chlap by sa mal snažiť pri tebe tiez duševne rásť , inak ten vzťah s VŠ vzdelanou ženou neustojí. Alebo Ty možno stretneš vhodnejšieho.

@anonym_09f850 🤣🤣bože môj

jankadr
•
Dnes o 17:25
@alzbedka

@jankadr super ďakujem

@alzbedka aby si raz nelutovala,ze si nieco nestihla.Mam kamosky,ci sa vydavali mlade,furt riesili peniaze,deti a v 40 vsetko dobiehaju,pomaly aj diskoteky.My co sme sa povydavali neskor sme sa dobre vyblaznili "za mlada" a potom sme si uz uzivali kludu.Tym,ze som pracovala,bolo aj nasetrene a nemusela som riesit cakanie na rodicak.Verim,ze aj ty pocas VS niekde brigadujes,predsa sa potom len lahsie hlada praca.Ale tak kazdy to.mame nejako inak,mnohe su spokojne,aj mlade,aj vydate.Viacero mojich kamosiek sa vydalo po VS,buch prisli do prace a tam sa nasli nove lasky Cize boli aj rozvody.

anonym_4b7858
•
Dnes o 17:25
@anonym_a6118a

@jankadr Dedinské typy to vidia inak, tí ľudia sú od dedinských rodičov a okolia nastavení, že hned treba mať dieta, potom stavať dom a zbytok života sa motať okolo domu. Veď sama píše, že jej priatel je stolár, takže to bude podobný typ, že ten si nebude uživať cestovanie. Jemu bude stačit prechádzka do blízkeho lesa.

@anonym_a6118a A "domcek" stavat jedine svojpomocne, nevadi, ze to bude 15 rokov trvat...cele zle toto.

alzbedka
autor
•
Dnes o 17:37
@anonym_4b7858

@anonym_a6118a A "domcek" stavat jedine svojpomocne, nevadi, ze to bude 15 rokov trvat...cele zle toto.

@anonym_4b7858 prečo 15 rokov? Priatel pomáhal kamarátom za 2 roky mali všetci postavené

anonym_4b4506
•
Dnes o 17:43
@alzbedka

@anonym_eb3806 no len ako píšem mam dosť problémy a nechcem s tým dieťaťom čakať kym bude dom a všetko zabezpečené.

@alzbedka ja by som radsej dieta nemala ak by som mala byvat u svokrovcov. Spamataj sa ked pride dieta vztahy so svokrou sa pokazia. Ale kwd si nedas povedat tak maj doeta u svokry
A potom tu budes vypisovat ze ani dom nemate, svokra sa ti stara do vychovy. A po case sa rozvedies. Komu niet rady tomu niet pomoci

anonym_4b7858
•
Dnes o 17:51
@anonym_4b4506

@alzbedka ja by som radsej dieta nemala ak by som mala byvat u svokrovcov. Spamataj sa ked pride dieta vztahy so svokrou sa pokazia. Ale kwd si nedas povedat tak maj doeta u svokry
A potom tu budes vypisovat ze ani dom nemate, svokra sa ti stara do vychovy. A po case sa rozvedies. Komu niet rady tomu niet pomoci

@anonym_4b4506 To este bude cumiet, co sa bude diat, ked bude namiesto 2 dni so svokrovcami stale, 24/7...no, nezavidim. Ale je to marny, je to marny, je to marny. Ani 500 tem o byvani so svokrou na MK nestaci. Ach.

anonym_4b7858
•
Dnes o 17:52
@alzbedka

@anonym_4b7858 prečo 15 rokov? Priatel pomáhal kamarátom za 2 roky mali všetci postavené

@alzbedka Tak to dufam, ze priatel je v baliku, alebo ze ty si najdes lukrativny job. Lebo dnesne ceny su sialene.

Strana
z2