Dali by ste dieťaťu zo svojho dedičstva?
Ahojte
Mám len jednoduchú prieskumnú otázku.
Predstavte si situáciu.
Ste jedináčik, máte jedného syna, umrú vám rodičia. Po nich zdedíte dom ktorý predáte, zdedíte aj pekný obnos peňazí. Vy sami máte kde bývať a máte aj nové auto. Dali by ste niečo svojmu synovi aj keď už má 32 rokov? Alebo si poviete, že veď je dospelý, nech sa postará sám o seba a svoju rodinu. Teraz dedíte vy, on dostane predsa až keď umriete .. ak bude čo lebo ste rozhadzovačný človek.
Ako by ste sa k tomuto celému postavili vy?
Nemusí sa to tu nejak extra rozoberať, len ma zaujíma postoj ostatných ľudí k takýmto veciam. Ďakujem krásne za zapojenie ☺️
@iva_pecarova94 mám síce malé dieťa, ale aj v budúcnosti by som mu určite niečo dala, pomohla, hlavne ak by sme my už mali dobre auto, bývanie. Obidvaja mame taký názor s muzom. Napríklad moja mama dostala dedičstvo, auto bývanie ma dávno zabezpečené. Muž maká na našom dome, šetríme, auta vždy jazdené kupujeme…. Nedostali sme nič, ale ani sme nečakali. Trošku smutne ale je že druhý súrodenec dostal pekný obnos peňazí.🫣😁 my ani nič nechceme, nech si každý užíva. Pre svoje dieťa aj dospelé by som urobila, čo by sa dalo aby sa mal dobre
To píšeš o sebe, že si zdedila? Však všetko máš, jasné, že by som minimálne polovicu zdedených peňazí dala dieťaťu aj viacej, načo si budeš pchať vrecká, ak je syn rozumný a neminie ich v automate okamžite by som na bývanie dala bez váhania
Moja mamina dedila nedávno po babke a sumu rozdelila tretiny medzi seba, moju sestru a mňa. Ja by som tiež prispela deťom.
keď svokor dedil, peniaze rozdelil všetkým deťom, okrem dcéry, ktorá v tom čase žila s alkoholikom. Po čase sa s ním rozviedla a s malými deťmi prišla bývať ku svokrovcom. Tí jej doteraz pomáhajú, dokonca za ňu platili pôžičky, ktoré mala ešte z manželstva. Takže je to vysoko individuálne, či by som dala peniaze deťom, alebo nie.
@iva_pecarova94 Ak je vaša situácia ako opisujete, ste zabezpečená a o noc nemáte núdzu, časť dedičstva by som mu dala.
@anonym_b9f2f8 aká ona si pozná syna? Ona vôbec nepíše o svojom synovi,si to prečítaj znova
zabi ma , pretoze citam ja hlupa len uvod, zabi ma preto, ze zena co chce radu, ide pisat zas roman a odhalovat svoj zivot na 99 stranach 🙂 a otvara 13 komnatu po par komentaroch az. Pani rozculena, nesedim a nezachytavam kazde slovo ale ty asi ano :DDD
Urcite ano.U nas rodicia vzdy vsetko co mali navyse vratane dedicstva ci predaja bytu delili deleno 3.Oni a pre dve deti.Velmi si to vazim.
Asi je dost smutne ze zena matka zdraha sa dat podiel,aspin cadt svojmu jedinemu synovi na prilepsenie,vyplatenie uveru a pod.
Urcite ano.U nas rodicia vzdy vsetko co mali navyse vratane dedicstva ci predaja bytu delili deleno 3.Oni a pre dve deti.Velmi si to vazim.
Asi je dost smutne ze zena matka zdraha sa dat podiel,aspin cadt svojmu jedinemu synovi na prilepsenie,vyplatenie uveru a pod.
@anonym_5fd2e4 Aká žena? Do prdele, veď čítajte, čo autorka píše a netliachajte tu kraviny👎
Nieco by som si nechala na dochodok a zbytok synovi.Treba trosku mysliet aj na seba a na buducnost.
Jasné že by som dala komu inému
A komu inému? Samozrejme, že len svojmu synovi .
jaj ty si ta zena, co natahuje ruky za peniaze? tak beriem moj komentar spat
@anonym_b9f2f8 nie niesom. Stačí pozorne čítať. Nechápem na čo máte takýto úbohý komentár. Čo máte 12 rokov?
Ano dala , každý rodič chce aby sa dieťa malo lepsie ako ja v tom veku
To píšeš o sebe, že si zdedila? Však všetko máš, jasné, že by som minimálne polovicu zdedených peňazí dala dieťaťu aj viacej, načo si budeš pchať vrecká, ak je syn rozumný a neminie ich v automate okamžite by som na bývanie dala bez váhania
@zuzubb007 zuza čítaj poriadne!
@anonym_b9f2f8 nie niesom. Stačí pozorne čítať. Nechápem na čo máte takýto úbohý komentár. Čo máte 12 rokov?
@iva_pecarova94 tak preco ta to zaujima, nase nazory. Lebo cakas na peniaze inac by si to neriesila
@iva_pecarova94 Ja ano, dala by som detom, by som sa tak podelila s tym dedicstvom trosku. Daco na prilepsienie po nejakej 1000-2000 kazdemu urcite. Ale teda len ak by som videla ze ziju usporiadane, rozumne, nie keby boli nejakí zavislaci, alkoholici, gambleri alebo maximalne nezodpovední.
Aby som ozrejmila situáciu, nech si nemyslite, že som zle zmýšľajúca mamina alebo smutné dieťa čo nič nedostalo.. Prípad sa týka chalana z mojej rodiny. A aj keď som si povedala, že ja by som svojmu dieťaťu dala aj posledné tak ma celkom zaujímalo ako sa voči tomuto stavajú ostatní ľudia. Celkom ma to celé aj mrzí zaňho. Ide o syna a otca. Otec po rozvode odišiel žiť a podnikať do CZ a teda so svojim synom sa od jeho 16 videl len pár krát. Aj keď syn mal záujem vidieť ho viac. Ale viete ako.. zaneprázdnený podnikateľ. Veľa času teda na stretnutia so synom nemal. Ale komunikovať spolu komunikovali aspoň telefonicky. Teraz jeho tatko zdedil pekné peniaze a dom predal za takmer 200 tisíc. Nežije si zle ten jeho otec, má všetko čo by už človek v jeho veku chcel mať. Jeho jediný syn je slušný pracujúci človek ktorému sa však ešte nedarí ako jemu samozrejme. Aj keď nežije ako chudák tak to má ďaleko od života jeho otca. Chce zakladať rodinu tak sa pokorne spýtal otca či mu niečo babka s dedkom nezanechali. Že by ho potešilo niečo na taký štart do života keďže ani od neho ani od matky nič nedostal. Samozrejme otec ho vysmial, že nie že veď to je jeho dedičstvo. Mne osobne to príde fakt smutné a nedokážem si predstaviť nepomôcť vlastnému dieťaťu. Dala by som aj keby to nepotrebuje. Áno riešim blbiny do ktorých ma nič nieje ale vážne som sa nad tým začala zamýšľať, že ako to v živote ľudí chodí. Či keď už majú dieťa čo začalo pracovať tak záujem po tejto stránke skončil. Alebo si ludia stále hovoria, že je to moje dieťa ktorému pomôžem aj keď bude mat 50 rokov. Ja osobne ešte starých rodičov mám ale aj mne sa rodičia vyjadrili už dávnejšie že po babke dostanem aj ja peniaze aby som si v živote dopriala to čo mi ešte chýba.
@iva_pecarova94 Ja si ani vo sne neviem predstavit, zeby som prisla za nasimi, ci nieco pre mna neostalo z dedicstva po babke/dedkovi. Co ja viem, take cudne mi to pride, vobec tak uvazovat. Keby mi sami od seba rodicia dali ze nech sa paci toto je z dedicstva ok, ale takto sa pytat na to ? Ani by ma to vravim nenapadlo. A to som si tiez zakladala rodinu a ano aj babka umrela a otec dedil. Ale ja som sa do toho vobec vobec nestarala. Bola to zalezitost jeho a jeho surodencov.
@iva_pecarova94 ano dam synovi samozrejme nech sa ma dobre teraz a nie za 10,20,30 rokov
@iva_pecarova94 nie. Keď tak nech si počká na dedenie. Peniaze sú v prvom rade tvoje
@iva_pecarova94 tak preco ta to zaujima, nase nazory. Lebo cakas na peniaze inac by si to neriesila
@anonym_b9f2f8 viete o tom, že človek je tvor zvedavý? Je normálne keď sa niekto nad niečim zamýšľa a chce vedieť názor iných. Vy píšete komentáre ktoré niesu potrebné a ja som zas zvedavá. Každý sme iný.
@marsmykkok čo viem tak možno 5 krát dokopy aj išiel za ním. Čakal ho ale on to má tak že počas týždňa chodí domov neskoro, aj okolo 11 večer a cez víkend v 99% prípadoch ani nieje doma. Ja to chápem, keby niekde niekoho čakám do neskorého večera a povie mi po pár minútach že ho to mrzí ale musí ísť spať, tak tiež by som nejazdila za takým človekom cez 200 km. Ale teda telefonaty čo spomínal tak mali každý týždeň pár krát a písali si tak obdeň. A z mojho pohľadu to neberiem tak že len pýtal peniaze od otca. Tak vyslovene neprebiehala debata, že by ho mal vnímať len ako osobu čo prahne po peniazoch.
@iva_pecarova94 nemá k synovi vzťah, tak sa tak rozhodol.Ja by som dala komu, ak nie svojmu dieťaťu?tu je ten vzťah iný tým, že spolu nežijú.
Tiež som dostala pol bytu a polku som ja financovala z našetreného.
@iva_pecarova94 nemá k synovi vzťah, tak sa tak rozhodol.Ja by som dala komu, ak nie svojmu dieťaťu?tu je ten vzťah iný tým, že spolu nežijú.
Tiež som dostala pol bytu a polku som ja financovala z našetreného.
@anonym_967b16 Presne, mňa by zaujímalo že kto mu to poradil nadrzovku peniaze pýtať či nedá, lebo si ten človek môže gratulovať že pokazil rodinné vzťahy. Otec ho nepozná riadne, nevie či je zodpovedný, či mu nejde o peniaze iba. Iné ak niekto dá dobrovoľne, ale pýtať si to mi príde fakt cez aj keby spolu žijú celé detstvo nie ak sa 16 rokov riadne nevideli. Syn je už rozumnejší, otec tiež starší a rozumnejší, možno keby sa nepýtal priamo nájdu si k sebe cestu a možno o pár rokov by mu otec sám dal peniaze napríklad ak by si zakladal rodinu... Mama tiež potrebovala raz peniaze od svojej mami a hoci vedela že má nepýtala si že nech jej dá a to celý život mali intenzívny vzťah, normálne chcela požičať, išlo o cca 2000 eur, starká sa rozhodla že jej ich dá a aj druhému súrodencovi dala rovnakú sumu. Teda tu fakt maximálne mal syn spomenúť že rieši peniaze na bývanie a nemá nech otec vie alebo potom pýtať si požičať, nie či mu starká niečo nezanechala. Lebo keby mu zanechala logicky ide k notárovi a tie peniaze alebo nehnuteľnosť zdedí. Zjavne starká sa rozhodla že nechce závet a chce aby sa dedilo podľa zákona.
@iva_pecarova94 ja som od mami dostala časť peňazí z predaja bytu po starkých a aj bratia. Nemusela dať no dala a to naozaj toho moc nemala a ani veľa nededila. A i tak dala.
My sa snažíme žiť tak aby sme našim deťom naozaj niečo ponechali a mali ľahší start do života a zároveň ich učíme ako s peniazmi nakladať akú majú hodnotu a ako si ich vážiť.
Teda áno šla by som resp uložila by som niekde kde sa to k ním dostane ak by sa mi niečo stalo a ten istý názor má aj muž.
Aby som ozrejmila situáciu, nech si nemyslite, že som zle zmýšľajúca mamina alebo smutné dieťa čo nič nedostalo.. Prípad sa týka chalana z mojej rodiny. A aj keď som si povedala, že ja by som svojmu dieťaťu dala aj posledné tak ma celkom zaujímalo ako sa voči tomuto stavajú ostatní ľudia. Celkom ma to celé aj mrzí zaňho. Ide o syna a otca. Otec po rozvode odišiel žiť a podnikať do CZ a teda so svojim synom sa od jeho 16 videl len pár krát. Aj keď syn mal záujem vidieť ho viac. Ale viete ako.. zaneprázdnený podnikateľ. Veľa času teda na stretnutia so synom nemal. Ale komunikovať spolu komunikovali aspoň telefonicky. Teraz jeho tatko zdedil pekné peniaze a dom predal za takmer 200 tisíc. Nežije si zle ten jeho otec, má všetko čo by už človek v jeho veku chcel mať. Jeho jediný syn je slušný pracujúci človek ktorému sa však ešte nedarí ako jemu samozrejme. Aj keď nežije ako chudák tak to má ďaleko od života jeho otca. Chce zakladať rodinu tak sa pokorne spýtal otca či mu niečo babka s dedkom nezanechali. Že by ho potešilo niečo na taký štart do života keďže ani od neho ani od matky nič nedostal. Samozrejme otec ho vysmial, že nie že veď to je jeho dedičstvo. Mne osobne to príde fakt smutné a nedokážem si predstaviť nepomôcť vlastnému dieťaťu. Dala by som aj keby to nepotrebuje. Áno riešim blbiny do ktorých ma nič nieje ale vážne som sa nad tým začala zamýšľať, že ako to v živote ľudí chodí. Či keď už majú dieťa čo začalo pracovať tak záujem po tejto stránke skončil. Alebo si ludia stále hovoria, že je to moje dieťa ktorému pomôžem aj keď bude mat 50 rokov. Ja osobne ešte starých rodičov mám ale aj mne sa rodičia vyjadrili už dávnejšie že po babke dostanem aj ja peniaze aby som si v živote dopriala to čo mi ešte chýba.
@iva_pecarova94 môj ex by sa voči mojej dcére zachoval rovnako. Už teraz jej nedá nič mimo povinného výživného. Predchádzajúce roky jej aspoň kúpil čokoládu k narodeninám. Tento rok mala 19 a nič. Poslal sms a vybavené. Dcérin priateľ zháňa podnájom. Ex prenajíma malý byt a momentálne je prázdny. Nepomôže mu, lebo. Pritom by mu normálne platil. Radšej ho bude držať prázdny 🤦🏻♀️ takže sú aj takí ľudia.
Mne naši pomohli. Pomôžu, požičajú mi aj teraz, keď treba. A my sme s manželom nastavení rovnako.

Mama predala byt za ca 75000 a 3 dceram dala po 5 tisic
Ja by som tiez dala nieco