icon

Je presťahovanie do Prahy po päťdesiatke dobrý nápad?

Dnes o 10:28

Prestahovali by ste sa do Prahy vo veku 50r, dve dospele dcery, manzel 56r? Predali by sme nehnutelnost na Slovensku a riesili kupu bytu tam a nove prace. Alebo je to v tomto veku uz neskoro?

Strana
z2
sara07
Dnes o 12:02
@anonym_853652

@anonym_autor a co ta praca ?

@anonym_853652 v čechách zoženieš lahšie pracu a v prahe ... aj striedat môžeš

autor
Dnes o 12:07
@sara07

@anonym_853652 v čechách zoženieš lahšie pracu a v prahe ... aj striedat môžeš

@sara07 Toto je jeden z podstatnych dovodov, preco nad tym vazne uvazujeme. Dcery maju stredne zdravotnicke skoly, s pracou by problem nemal byt, manzel ma specificky odbor, nebudem to pisat verejne a ja som fakturaciu a uctovnictvo

anonym_fb39b0
Dnes o 12:07

Moja sesternica tak odišla do Prahy. deti odišli študovať do čiech - ostali tam, tak si povedala že sama na sk nebude.
Mala po 50tke, bola rozvedená už roky. V Prahe si našla dokonca aj známosť s ktorým žije.

sara07
Dnes o 12:10
@anonym_autor

@sara07 Toto je jeden z podstatnych dovodov, preco nad tym vazne uvazujeme. Dcery maju stredne zdravotnicke skoly, s pracou by problem nemal byt, manzel ma specificky odbor, nebudem to pisat verejne a ja som fakturaciu a uctovnictvo

@anonym_autor uff tak to skutočne nebudete mat problém zohnat pracu v prahe

sara07
Dnes o 12:16
@anonym_853652

co praca ? deti byvaju uz same ?
inak ak chces odist kvoli politickej situacii tak tam to pojde cez kopirak.

@anonym_853652 nie až tak strmo aj ked maju našlapnute
na rozdiel od nás maju iného prezidenta, ktory sa vie viac lež než usmievat a chce dalej kandidovat
na rozdiel od nás maju ešte stále snemovnu čiže niečo také že si urobime z ustavy trhaci kalendar nehrozi ako u nas .
premier - nech je aky je - nevystupuje proti eu , nato a nechodi si do ruska potriasat ručičky
stále je tam toho dost na to že je to politicky lepšie ...
nehrozi aby minister obrany povedal ked pride rus tak odide raz , su jasne vyhradeny v určitych otazkach ,nehraju sa na politiku všetkych stran čo nam vyhovuje

sara07
Dnes o 12:18
@petronelag

A dcéry, kde budú bývať? Ja by som radšej zostala bývať blízko svojej rodiny, Praha je veľmi drahá a aj veľká, to starším ľuďom ani nie je potrebné, to je skôr pre mladých, aby si tam našli prácu a ak sa im bude páčiť zostanú. A aj zamestnanie na vyšších postoch treba ovládať česky, poznať to tam. Ak by som išla do Čiech tak skôr do Brna, ale aj tam je už teraz veľa ukrajincov, nie je to také ako dávnejšie.

@petronelag prosím ta 50 nie je vek v ktorom by si nevedela zabehat maraton
a dcery idu s nimi , čiže budu pokope ...
a nejde daleko sadne do vlaku a za par hodin je doma , tam maju dost usekov že zvladaju aj rychlejšie ist vlaky ako 40

autor
Dnes o 12:21
@sara07

@petronelag prosím ta 50 nie je vek v ktorom by si nevedela zabehat maraton
a dcery idu s nimi , čiže budu pokope ...
a nejde daleko sadne do vlaku a za par hodin je doma , tam maju dost usekov že zvladaju aj rychlejšie ist vlaky ako 40

@sara07 Tak maraton mne fakt nehrozi 😂

la_dolce_vita
Dnes o 12:29

Som v tvojom veku a dokonca ceskej narodnosti, ale hoci Praha je nadherna, nie je pre kazdeho. Za mna nie, neláka ma to a to nevylucujem prestahovanie v buducnosti. U mna bude zalezat, kde sa usadia deti, aby sme boli blizko. Dve moje kamosky zili v Prahe a odisli odtial. Odvaznym stastie praje, drzim palce, mne sa nechce menit zabehany, spokojny zivot. Ine je mat tam deti alebo prist o pracu, to by ma nakoplo.

domix147
Dnes o 12:30

@anonym_autor práveže ja by som rada zažila niečo nové ešte v Tom veku a príde mi to ako skvelý nápad na nový život....
Domy väčšinou sú naše kotvy...niekedy je dobré sa ich zbaviť a skúsiť nový život....keby som to ja určite do toho idem.

ria_sprout
Dnes o 12:31

Ja práve ten vek vidím ako o dost jednoduchši ako keď by ste mali ešte školopovinné deti. Riešiť presťahovanie s deťmi, riešiť školy, doktorov, kolektívy všetkých detí, byvanie aby bolo viacerym ľuďom pohodlné - to je omnoho väčší problém ako to zabezpečiť pri dvoch dospelých ľuďoch. V Čechách nebudeš mať problém sa zamestnať, nájsť bývanie. Mať takú možnosť ani neváham.

autor
Dnes o 12:38
@domix147

@anonym_autor práveže ja by som rada zažila niečo nové ešte v Tom veku a príde mi to ako skvelý nápad na nový život....
Domy väčšinou sú naše kotvy...niekedy je dobré sa ich zbaviť a skúsiť nový život....keby som to ja určite do toho idem.

@domix147 Dakujem, tiez to takto vnimam ❤

janinah
Dnes o 12:38

Chodte. Ale uvažovala bt som viac o Brne.

petronelag
Dnes o 12:43

Práveže táto práca účtovníctvo a fakturácia, tam sú iné predpisy, neviem či by bolo jednoduché v češtine to robiť.

autor
Dnes o 12:51
@janinah

Chodte. Ale uvažovala bt som viac o Brne.

@janinah Preco prave Brno?

autor
Dnes o 12:52
@petronelag

Práveže táto práca účtovníctvo a fakturácia, tam sú iné predpisy, neviem či by bolo jednoduché v češtine to robiť.

@petronelag Ja si budem hladat kludne aj inu pracu

lin_a
Dnes o 13:13

@anonym_autor nie, nie je neskoro ak vas to tiahne zmenit zivot 😊 moji svokrovci sa prestahovali z Popradu do Prahy ked mali 55 😃 s pracou problem nebol, tie mali hned (zdravotnictvo, velmi ziadane) a ich synovia tu dokoncili VS, zalozili si tu rodiny a zijeme vsetci pokope blizko seba 😊 su velmi spokojni, poberaju aj cesky dochodok, na Slovensko chodia za rodinou 2x za rok.
Ak by ste uvazovali o kupe nehnutelnosti blizko Prahy, tak ako bolo vyssie spomenute Beroun, Mělnik, Říčany su skvele mestecka. Ak v Prahe, tak pre mna bola zasadna podmienka pri kupe bytu (nedavno sme kupovali treti) byt v dochodzej blizkosti metra, vtedy takmer ani nepotrebujes vlastnit auta. V okoli stanic metra byva kompletna obcianska vybavenost + prazska mhd je jedna z naj na svete.
O moznostiach travenia volneho casu sa ani nejdem rozpisovat, ja to mesto milujem ! ❤️

lin_a
Dnes o 13:19
@anonym_autor

@petronelag Ja si budem hladat kludne aj inu pracu

@anonym_autor @petronelag nemyslim si, ze odbor uctovnictvo by bol problem. Sice nepredpokladam, zeby mala autorka urobeny ACCA, ale rovnako ako si ekonom musi pravidelne dostudovavat zmeny v zakonoch a predpisoch na Slovensku, tak by si potom proste nastudovala predpisy platne pre ČR.

autor
Dnes o 14:00
@lin_a

@anonym_autor nie, nie je neskoro ak vas to tiahne zmenit zivot 😊 moji svokrovci sa prestahovali z Popradu do Prahy ked mali 55 😃 s pracou problem nebol, tie mali hned (zdravotnictvo, velmi ziadane) a ich synovia tu dokoncili VS, zalozili si tu rodiny a zijeme vsetci pokope blizko seba 😊 su velmi spokojni, poberaju aj cesky dochodok, na Slovensko chodia za rodinou 2x za rok.
Ak by ste uvazovali o kupe nehnutelnosti blizko Prahy, tak ako bolo vyssie spomenute Beroun, Mělnik, Říčany su skvele mestecka. Ak v Prahe, tak pre mna bola zasadna podmienka pri kupe bytu (nedavno sme kupovali treti) byt v dochodzej blizkosti metra, vtedy takmer ani nepotrebujes vlastnit auta. V okoli stanic metra byva kompletna obcianska vybavenost + prazska mhd je jedna z naj na svete.
O moznostiach travenia volneho casu sa ani nejdem rozpisovat, ja to mesto milujem ! ❤️

@lin_a Dakujem, si zlata ❤️

anonym_75b1fa
Dnes o 14:38

@anonym_autor Sice nemam 50 ale do Prahy som sa stahovala minuly rok 🙂 Treba sa pripravit na to, ze vsetko (okrem par vynimiek) je tam podstatne drahsie a to som zila v centre BA. My zvazujeme aj navrat naspat ale zivot v Prahe aj ked drahy, tak je naozaj skvely, teda aspon pre nas.

sara07
Dnes o 14:43
@anonym_autor

@sara07 Tak maraton mne fakt nehrozi 😂

@anonym_autor a keby si sa rozhodla ešte ho stale vieš zabehnut
len ma nebavia kecy tupu v 50 - to je babka s trvalou vo fertuške čo štrikuje a drbe na lavičke pred panelakom 😂😂
nejak to ma čast stale vžité ... že sa začina končit život, neviem , za mna sa to teraz nejak posunulo že začina nejak končit v tej 60 ... to už nejak ok ,

anonym_7461b8
Dnes o 14:53

My odídeme po budúcoročných voľbách na dedinu kúsok od Liberca, máme tam chalupu.
Praha je prehustená, stačilo nám tam žiť dva roky.

anonym_435465
Dnes o 14:54

@anonym_autor Nato di musíte odpovedať sami. Zistiť pre a proti. To nie je iba žavaj a ideš..nemáme už dvadsať.

ria_sprout
Dnes o 15:02
@anonym_75b1fa

@anonym_autor Sice nemam 50 ale do Prahy som sa stahovala minuly rok 🙂 Treba sa pripravit na to, ze vsetko (okrem par vynimiek) je tam podstatne drahsie a to som zila v centre BA. My zvazujeme aj navrat naspat ale zivot v Prahe aj ked drahy, tak je naozaj skvely, teda aspon pre nas.

@anonym_75b1fa len ma zaujíma, prečo zvažujete návrat?

anonym_fc460a
Dnes o 15:10

Zijem v CR uz dlho. Poznam strasne vela ludi, aj Cechov, aj Slovakov, ktori z Prahy odisli. Praha je fajn na vylet. Ale zit tam a fungovat kazdy den beznym zivotom je nieco ine. Prahu milujem, rada sa tam vraciam, som tam min 3x rocne, ale po par dnoch mam dost. A to sa vyhybam proflaknutym miestam.
Ako tu uz odznelo, sla by som do nejakeho mensieho mesta. Ono aj tie satelity pri Prahe nie su vyhrou, clovek v zapchach stravi mladost. Co sa tyka cien nehnutelnosti, tak som zila v tom, ze Praha je draha. Ale ked vidim, ako tu davate ceny, ze 3 izbak za 7mil alebo dom za 12 ci kolko, tak si hovorim, ze lacnejsie ako u nas 🙂

anonym_b94487
Dnes o 15:12
@tundra

@anonym_autor nikdy nie je neskoro,ked chces zmenu.Jeden znamy predal s manzelkou dom,ako 86 rocny a prestahovali sa do novostavby,ktoru kupili...

@tundra sprostí

tundra
Dnes o 15:17
@anonym_b94487

@tundra sprostí

@anonym_b94487 dakujem, za tvoj inteligentny komentar👍😂

anonym_b420dc
Dnes o 15:37

@anonym_autor ja mám 40, muž 44, máme 2 deti. Veľký dom na dedine. A už druhý rok debatujeme kam sa presťahujeme ( DE, AT a taktiež sa obzeráme po byte) keď pôjdu deti na strednú školu.

Takže za mňa ano, smelo do toho. Dnes je úplne iná doba, nikde nie je napísané že v 1 dome musíš žiť až do smrti, tak isto ako nie je nikde napisane, že musíš pracovať v jednej firme až do dôchodku.
Život je o tom ho žiť, pevné priateľstvá zostávajú aj napriek diaľke a nové sa objavia

Strana
z2