icon

Kam sa pohnúť po odchode z dvoch prác?

6. mar 2026

Nastupila som ako operatorka vyroby na 12tky denne nocne nezvladala som to. Po 3 dnoch som skoncila a nastupila ako operatorka vyrobky na8micky. Tam som zas nezvladala extremne rychle tempo. Bolo to sialene. Teraz mam depku ze som odisla z dvoch prac a som bez prace. A neviem co robit. Mam vystudovanu strednu pedagogicku skolu ale v skolstve robit nechcem. Predavacku nemozem lebo neviem vydavat totalne z matiky mam okno. Som zufala neviem kde sa zamestnat

Strana
z2
moonlight1210
6. mar 2026

Naspat v materskej skolke, ale inde, ako na poslednom pracovisku, kde si pisala, ze si si nesadla s kolegynami.

https://www.modrykonik.sk/forum/praca-a-zamestnanie/su-tu-zeny-ktore-maju-problemy-s-vydavanim-penazi-za-pokladnou/

rozculena
6. mar 2026

@anonym_autor veď pokladňa ti napíše,koľko máš vydať,to nemusíš počítať a keď ti zákazník chce dávať nejaké peniaze navyše,tak odmietneš.Máš to nahodené v kase a hotovo a nezaujíma ťa,že on práve našiel 1 euro

moonlight1210
6. mar 2026

Este je tu moznost upratovacka. Ak si ochotna robit hlavne poobedne, firmy to uvitaju.

anonym_cd2d26
Včera o 00:11

Peniaze nesmrdia, takze upratovacku

unbeholfen
Včera o 04:07

@anonym_autor ja mám toto celý život. Už som mal asi 50 zamestnaní všeho možného druhu a nič som nezvládal, alebo problémy v kolektíve. Len za minulý rok som mal 5 zamestnaní a brigád.

Záleží kde ako prísne berú veci. Fabriky majú aj pre to takú fluktuáciu lebo tam stačí jedna chyba, alebo nestíhať, a hneď výpoveď. Potom sú zamestnania kde sa nerobí v tempe ako SBS ale tam zase bola šikana v kolektíve. Tak teraz skúšam firmy na štýl štátne a mestské podniky ako technické služby, pošta, ale ide aj o stratégiu že región a pracovisko. Napríklad logistická casť pošty kde je prevažne manuálna práca, platovo minimálna mzda, v regióne kde je kopa iných možností zamestnať sa, za lepšiu mzdu, tak obyvatel krajského mesta nepôjde robiť za minimálnu mzdu keď má hypotéku, živí rodinu, atď. A ludia z okolia nebudú dochádzať do krajského mesta aby pracovali za minimálku (čo môžu mať aj doma). Cudzinci sem tiež prišli aby zarobili, tak nepôjdu tam. Takže zamestnávateľ nieje v pozícii že by sa tam ludia hrnuli, tým pádom musí tolerovať aj slabších, nešikovných, truľov. Druhý príklad tie technické služby tam je to podobné. Majú na starosti upratovanie a údržbu verejných priestorov obce, patria tam aj smetiari často, je to za minimálku, tak tiež sa tam moc ludia nehrnú, takže zase sú nútení tolerovať aj slabších, nešikovných, truľkov. Šikovní nebudú strácať čas v takých zamestnaniach keď majú na viac. Slabší, nešikovní, truľkovia (ako my) zas sú radi ak ich nevyhodia. Tak je to taký kompromis.

anonym_e410dc
Včera o 04:07

Najhorsie,co mozes urobit je prepadat depke a uzkosti.Praca bola vzdy a aj bude,aj na teba caka ta vysnivana.
Tie pasove roboty a taky pristup ako si pisala,bol des a hroza takze si urobila velmi dobre.Ber to ako skusenost,co ta posunula dalej,vies,ze tato robota nie je pre teba,ale caka na teba dalsia a lepsia,len nezufaj.
Zameraj sa na to,co by si chcela,aku pracu.
Vies ja tiez robim vo vyrobe,u mna bolo jedno aka pozicia,ale dolezity bol zamestnavatel.Vedela som,ze raz tam budem robit.Ja si aj filmy pozriem,aj tu pocas prace napisem,aj na kavu mam kopu casu.Vedela som ako to tam chodi a hlavne plat aj ten bol pre mna dolezity.Zaraba sa u nas velmi,velmi slusne.

unbeholfen
Včera o 04:13

Ja nie preto som zamestaný že by som bol šikovný, ale preto že zamestnávatelia už nemajú inú možnosť, tak musia tolerovať aj slabších. Ja som rád ak ma do mesiaca nevyhodia.

anonym_e410dc
Včera o 04:22

A tiez som uz na 3tej pozicii v praci,a teraz mam najkludovejsiu pracu,az nudnu ale u nas to tak chodi,prejdes si procesom vyroby a posuvas sa dalej a dalej vramci firmi.Viem,co sa a kde vyraba ale stale neviem kde a co vsetko,takze stale sa clovek ma kde posunut a aj platovo.

anonym_c041e1
Včera o 04:32

V čom si nezvládla tú prácu na 12tky? Trvá chvíľu, než si organizmus zvykne. V čom bolo šialené tempo v druhej práci? Na začiatku sa ráta s tým, že človek sa musí naučiť a zabehnúť do práce.

doriiis
Včera o 05:19

Mala si vydržať pri tých 12 tkach. Zvykla by si si a mala by si aj veľa dní volna

svetlonos
Včera o 06:00

Si slobodná bezdetná, vieš nj,aj? Skús ísť robiť opatrovateľku - deti alebo starých ľudí.

anonym_b06889
Včera o 06:21
@svetlonos

Si slobodná bezdetná, vieš nj,aj? Skús ísť robiť opatrovateľku - deti alebo starých ľudí.

@svetlonos ja pri jej schopnostiach by som sa bála nechať s ňou aj psíka, nieže dieťa.

anonym_c041e1
Včera o 06:25

1. Pri práci v škôlke ťa šikanovali - ako dlho si tam bola?
2. Za pokladňou ti to nešlo
3. 12tky vo výrobe si ukončila po 3 dňoch
4. 8čky zrejme ani toľko

Čo ti ide? V čom si naozaj dobrá?

anonym_b06889
Včera o 06:29
@anonym_c041e1

1. Pri práci v škôlke ťa šikanovali - ako dlho si tam bola?
2. Za pokladňou ti to nešlo
3. 12tky vo výrobe si ukončila po 3 dňoch
4. 8čky zrejme ani toľko

Čo ti ide? V čom si naozaj dobrá?

@anonym_c041e1 určite vie famózne scrolovat, dokáže si nalakovať nechty, s kamoškou presedieť hodiny na kávičke... kto by niekoho takého šikovného nútil pracovať?

anonym_c041e1
Včera o 06:32
@anonym_b06889

@anonym_c041e1 určite vie famózne scrolovat, dokáže si nalakovať nechty, s kamoškou presedieť hodiny na kávičke... kto by niekoho takého šikovného nútil pracovať?

@anonym_b06889 počkaj, teraz som sa začítala. Oni ju nešikanovali, ale ohovárali, preto odišla. Tak sa postavím k tomu čelom, porozprávam sa otvorene s kolegyňami, vyjasním si veci a nastavím si komunikáciu.

anonym_b06889
Včera o 06:42
@anonym_c041e1

@anonym_b06889 počkaj, teraz som sa začítala. Oni ju nešikanovali, ale ohovárali, preto odišla. Tak sa postavím k tomu čelom, porozprávam sa otvorene s kolegyňami, vyjasním si veci a nastavím si komunikáciu.

@anonym_c041e1 osobne si myslím, že nie je problém v pracovnom prostredí, ale v samotnej autorke. Ak ju ohovárali, možno mali dôvod. Ak človek robí všetko za kolegu a on nepohne ani prstom, jasne, že vznikajú konflikty. Nič sa mi nedarí, nič neviem, nočné nezvládam, na denných je rýchle tempo.... No, autorka si musí nájsť poriadne prachatého muža a poslúchať na slovo, aby ju nevymenil.

crazy_cat_lady
Včera o 07:05

Ved pokladna ti ukaze, kolko mas vydat.. a naratat sumu, ktoru ti ukaze displej zvladnes, nie?

anonym_c041e1
Včera o 07:16
@crazy_cat_lady

Ved pokladna ti ukaze, kolko mas vydat.. a naratat sumu, ktoru ti ukaze displej zvladnes, nie?

@crazy_cat_lady lenže jej ukáže vydať napríklad 8,60 a jej dá pán ešte 1,40, aby mu vydala celé a tu už skončila.

mogaa
Včera o 07:24

tak možností je veľa - môžeš ísť do obchodu vykladať tovar, poštárka, upratovačka, čašníčka, pomocná sila od kuchyne.....

anonym_c041e1
Včera o 07:30
@mogaa

tak možností je veľa - môžeš ísť do obchodu vykladať tovar, poštárka, upratovačka, čašníčka, pomocná sila od kuchyne.....

@mogaa poštárka nie, čašníčka nie. Ona nevie spočítať ani krabice na palete čo písala. Upratovačka asi áno, prípadne chyžná, pomocná sila. Ale všade bude tempo a tlak na výkon a na čas. V kuchyni sa nezastavíš.

anonym_92fb70
Včera o 07:33
@anonym_c041e1

@crazy_cat_lady lenže jej ukáže vydať napríklad 8,60 a jej dá pán ešte 1,40, aby mu vydala celé a tu už skončila.

@anonym_c041e1 Presne takáto matematička, ktorá musela odísť z Tesca ešte z iného obchodu u nás upratuje. Je to mladá baba, má dokonca maturitu, ktorú získala, lebo jej v škole uznali rôzne dysfunkcie. Zistila, že v praxi je napriek tomu nepoužiteľná, vôbec nevie počítať, má problém s písaním, čítaním a je celkovo pomalšia. Tak začala nakoniec upratovať, lebo nechcela byty celé dni doma a bez peňazí.

abbey1
Včera o 07:44

Chyžná, výdaj jedla, pomocná sila v kuchyni, predavačka-nie v potravinách, opatrovateľka,....

anonym_16104e
Včera o 08:00

Preboha to ako si sa dostala na skolu a skoncila s maturitou?
Pekne si daj ziadost do MS, tam nemusis vela vediet. Ucitelky po rokoch mentalne su na urovni deti.

letfenixa
Včera o 08:27
@anonym_92fb70

@anonym_c041e1 Presne takáto matematička, ktorá musela odísť z Tesca ešte z iného obchodu u nás upratuje. Je to mladá baba, má dokonca maturitu, ktorú získala, lebo jej v škole uznali rôzne dysfunkcie. Zistila, že v praxi je napriek tomu nepoužiteľná, vôbec nevie počítať, má problém s písaním, čítaním a je celkovo pomalšia. Tak začala nakoniec upratovať, lebo nechcela byty celé dni doma a bez peňazí.

@anonym_92fb70 nie raz nad tým rozmýšľam, ako sa zaradia žiaci s rôznymi dys-, v škole majú úľavy, ktoré v reálnom pracovnom svete mať nebudú.

rozculena
Včera o 09:16

dnešné deti a mladí ľudia sú naozaj snehové vločky

svetlonos
Včera o 09:27
@anonym_b06889

@svetlonos ja pri jej schopnostiach by som sa bála nechať s ňou aj psíka, nieže dieťa.

@anonym_b06889
Tak pokiaľ má depresie, bolo by vhodné hľadať podľa toho prácu, napríklad niekde v knižnici alebo mimo ľudí niečo monotónne.
Mňa po 4 rokoch v službách liezli ľudia hrozne na nervy ale nemohla som si dovoliť ani nechcela byť doma. Ok, potom som otehotnela ale chcela som ísť do škôlky robiť.
Šikana je sviňa. Mala som pravidelne, ale tá hľadala som ďalej. Tu ťažko radiť keď nie sme v jej koži ale aspoň tu ma pár odpovedí, prečo ju neberú.
Možno by pomohol psychológ počas hocijakej práce, upratať si v hlave a zistiť, ako riešiť krízové situácie.

svetlonos
Včera o 09:30
@mogaa

@mogaa
Čašníčka musí pracovať s peniazmi

anonym_c0a3b7
Včera o 10:35
@rozculena

@anonym_autor veď pokladňa ti napíše,koľko máš vydať,to nemusíš počítať a keď ti zákazník chce dávať nejaké peniaze navyše,tak odmietneš.Máš to nahodené v kase a hotovo a nezaujíma ťa,že on práve našiel 1 euro

@rozculena súhlasím , tiež som robila roky za pokladňou a matematika teda nie je moja silná stránka. Keď som už vydávala a zákazník začal , že našiel som drobné slušne som povedala , že netreba. Zvládla som to , nikdy žiadne manko , zvládneš to aj ty autorka 🙂

zuzana76
Včera o 10:41
@letfenixa

@anonym_92fb70 nie raz nad tým rozmýšľam, ako sa zaradia žiaci s rôznymi dys-, v škole majú úľavy, ktoré v reálnom pracovnom svete mať nebudú.

@letfenixa presne na toto som teraz myslela, vsetci ti, co ich ofukuju roznymi opatreniami budu nepouzitelní.

zuzana76
Včera o 10:45
@letfenixa

@letfenixa budu to skrachovane existencie, este dievcata, ak budu pekne, tak sa mozu aspon dobre vydat, ale chalani skoncili. Nikde sa neudrzia, vsetko bude pre nich prilis tazke, nesadnu si s kolegami, potom pridu depresie, lebo nebudu mat z coho zit, budu vidiet, ze ini sa maju lepsie, budu sa porovnavat. Ja som si ista, ze nejaku poruchu mam (asi ADD) , ale kedze vtedy sa to neriesilo, tak som sa musela prisposobit, zaradit a ides. Ziadne vyckavanie, tolerovanie, musela som pridat, zrychlit, teraz som uz zase velmi zrychlena az sa sama cudujem. Aj moje deti maju poruchy a teda neofukujem ich, musia makat. Ale vacsina rodicov zvoli skor ten opacny pristup a bude zle v buducnosti.

Strana
z2