icon

Má starší človek šancu na prácu v školstve?

Včera o 05:51

Pracuje u nás jedna kolegyňa, 62, naozaj extrémne sebavedomá. Tento školský rok jej už zmluva končí, a preto by ma zaujímalo, či má takýto človek šancu sa ešte v školstve zamestnať. Pozícia učiteľ, špecialny pedagóg alebo vychovávateľ.

anonym_32e8b2
Včera o 05:52

@anonym_autor samozrejme, učiteľov je málo a všetci sa o ňu pobijú. Aj do 75

anonym_47f66c
Včera o 05:58
@anonym_32e8b2

@anonym_32e8b2 toto nie je uplne pravda, plati to tak pre BA a pre niektore odbory

@anonym_autor a preco jej konci zmluva ? ci najde pracu zavisi od toho ci nebude pridraha (prax atestacie atd) od lokality a od odboru

anonym_32e8b2
Včera o 06:03
@anonym_47f66c

@anonym_32e8b2 toto nie je uplne pravda, plati to tak pre BA a pre niektore odbory

@anonym_autor a preco jej konci zmluva ? ci najde pracu zavisi od toho ci nebude pridraha (prax atestacie atd) od lokality a od odboru

@anonym_47f66c vôbec nie. Moja mama učila donedávna a mala 75. Malé mesto v Trenčianskom kraji. Ešte ju prosili aby ostala

autor
Včera o 06:21
@anonym_32e8b2

@anonym_32e8b2 mám mladé kamarátky vyšttudované učiteľky a majú problém sa zamestnať lebo všade je plno. Nie sme z BA ani okolia. Aj tu mnoho starých učiteľov, málo mladých.

anonym_c47cca
Včera o 06:22

A vieš na 100%, že jej zmluvu nepredĺžia?

autor
Včera o 06:23
@anonym_c47cca

A vieš na 100%, že jej zmluvu nepredĺžia?

@anonym_c47cca áno. Presnejšie ale nechcem písať prečo

anonym_e9fbfe
Včera o 06:23

Dobra známa skončila s učením na strednej škole vo veku 66 rokov,ale keby chcela pokojne mohla učiť ďalej , lebo vedenie jej ponúkalo túto možnosť

anonym_de1abd
Včera o 06:26

Sme stastny aj za dochodkynu. Matematikarky mame ING z banky, ktore si dorabaju DPŠ. Mlady to robit nepojde. Toto su starsie dámy. Ci vydrzia, bude otazka. Jedna sa uz vyjadrila, ze takto si to nepredstavovala a to uci financnu matematiku.

anonym_e9fbfe
Včera o 06:28
@anonym_autor

@anonym_32e8b2 mám mladé kamarátky vyšttudované učiteľky a majú problém sa zamestnať lebo všade je plno. Nie sme z BA ani okolia. Aj tu mnoho starých učiteľov, málo mladých.

@anonym_autor Aj toto sa môže stať, lebo je pravda, že kým 66 ročna učiteľka mala možnosť pracovať ďalej, tak mladá, veľmi schopná učiteľka nedostala túto ponuku.Dovod bol jednoduchý.Kombinacia ANJ+RJ bola potrebná, kým pozícia OBN+NJ bola obsadená

anonym_e54f45
Včera o 06:38

Zalezi od regiónu a odboru. A teda aj stavu pani učiteľky, niektoré vyzerajú ako 3 dni pred uložením do truhly a niektoré sú aktívne vitálne

Ale v BA je učiteľ už pomaly
Chránený druh.

Mladé učiteľky majú vždy možnosť sa posunut do väčších miest, ale keď sa v 25tixh rozhodnem že len pri mamkinej sukni a max 25 km, tak áno to miesto sa hľadá ťažko

anonym_8dfb1c
Včera o 06:46

Môj syn má učiteľa, ktorý bude mať 70.

anonym_b0ce92
Včera o 06:48
@anonym_autor

@anonym_autor Po skonceni VS som v okoli svojho bydliska miesto nenasla (to bolo pred vyse 30-timi rokmi). Ale mlady clovek by nemal mat problem za pracou odist niekde dalej. Ja som odisla, miesto nasla a casom som sa usadila este dalej a som max. spokojna. To sice nie je odpoved na Tvoju prvu otazku, ale dobra rada pre tie kamosky.

anonym_b9bbfc
Včera o 06:52

Prečo ťa monkrétne trápi táto jedna kolegyňa?

bosorkabb
Včera o 06:58

Obe moje deti majú staršie učiteľky ako triedne. A sú fakt veľmi schopné, milé a zároveň prísne. A deti ich zbožňujú.
Pokiaľ viem obe už na dôchodku.

matkahelka
Včera o 07:06

Urcite ano.mnohe skoly uprednostnuju starsie ucitelky pred mladsimi. v KE je prebytok ucitelov a napriek tomu si ZS drzia ucitelky dochodkyne a mladym nedaju sancu. moja dcera mala na ZS na vsetkych klucovych predmetoch ucitelky dochodkyne- sjl, mat, fyz, chemia. teraz, na gymnaziu nemaju ziadnu ucitelku vo vyssom veku a ani skola celkovo nema pedagoga nad 50 rokov.

anonym_af62e9
Včera o 07:09

U nás je 80 % učiteliek pred dôchodkom. Lenže keď sa na niektoré predmety, ako je matematika či fyzika, neprihlási nikto, tak vezmú hocikoho. Naša riaditeľka je však otvorená všetkému, no najradšej berie ľudí hneď po škole. Napríklad kolegyňa potiahla ešte jeden rok – museli ju prehovárať, pretože nemal kto učiť matematiku.

anonym_8bfdc8
Včera o 07:32

Fyziku, chémiu, matiku učia dochodkyne 70-76 rokov! Ale tebou vymenované pozície neviem. Máme teraz pg asistentku a chodí si na hodiny len posedieť k jednému študentovi, ktorý ju nemôže ani cítiť. Dosť nás to frustruje, ako sa nám tá žena vyvaluje na hodine, nie, nie je jej dať čo robiť, sme SŠ a ona nič nevie, nepotrebujeme ju, ani študent nie, len do neho zapara. Evidentne na takéto zbytočnosti peniažky sú.

anonym_f2bdfb
Včera o 09:01

Samozrejme. My mame vychovavatelku po 70tke😁

anonym_f2bdfb
Včera o 09:03
@anonym_autor

@anonym_autor nech posielaju zivotopisy. U nas sa zastupuju dlhodobe pnky, niektore kolegyne odide pocas sk.roka, idu na matersku, ...

anonym_7ede59
Včera o 09:48

@anonym_autor špecialnych pedagógov je ako šafranu. A pri dnešných deťoch ich je treba viac a viac. Určite má šancu si nájsť prácu aj vzhľadom na svoj vek.

anonym_515d30
Včera o 11:18

Pridám čerstvú osobnú skúsenosť. Ja, ešte pomerne mladá, slovencinarka,s chuťou pracovať - zmluvu mi nepredlzili. Kolegyňa, 63 ročná čerstvá dôchodkyňa, slovencinarka, s absolútnou nechuťou pracovať - zmluva predĺžená, učí ďalej.

anonym_443178
Včera o 18:17
@anonym_515d30

Pridám čerstvú osobnú skúsenosť. Ja, ešte pomerne mladá, slovencinarka,s chuťou pracovať - zmluvu mi nepredlzili. Kolegyňa, 63 ročná čerstvá dôchodkyňa, slovencinarka, s absolútnou nechuťou pracovať - zmluva predĺžená, učí ďalej.

@anonym_515d30 odkiaľ ste?

anonym_515d30
Včera o 18:22
@anonym_443178

@anonym_515d30 odkiaľ ste?

@anonym_443178 vychod