Kariéra verzus dieťa po štyridsiatke
Čaute. Som asi rok a pol rozvedená a rok žijem s partnerom. Obaja máme svoje deti, bývame spolu. Veľmi túžim po rodine, v predchádzajúcom vzťahu som bezúspešne roky prosila ex, aby sa nám venoval. Všetko stalo na mne. Teraz mám partnera, ktorý sa mi venuje, žijeme si úplne pokojný jednoduchý život, po ktorom som túžila. Obaja máme svoje koníčky a dobre sa dopĺňame. Mali sme na začiatku nejaké problémy, ale spracovali sme to a je nám spolu dobre. Momentálne mám prácu na určitu dobu. Veľmi by som chcela mať s ním rodinu, ale neviem, či ešte ísť do toho, alebo radšej sa venovať kariére. Problém je ten, že mám endometrióza a bojím sa, že neskôr už vôbec nebudem môcť mať dieťa. Stale je vo mne túžba všetko to zažiť s dobrým partnerom. Keby mám 30, je mi pár rokov suma fuk. On to vie, máme nechránený sex, ale zároveň mi vraví, aby som hľadala stabilnú prácu a kúpila si byť (sama to chcem), preto to vraví. Máte niektora podobnú skúsenosť?
Dalsia urazena, ktora nedostala "spravne" odpovede😏
@anonym_autor tak na tri strany prispevkov sme sa okrem jednej prispievajucej zhodli ze v tvojom pripade mat nechraneny sex s tymto partnerom, vo vasej a tvojej situacii blbost, ale my Slovac sme vinni z odsudzovania-lebo sme ti nepovedali to co si chcela pocut
@anonym_ce6e24
Súhlasím s tebou.
a podporu jej paradoxne vyjadrila osoba s nickom premyslená 🤔
Toľko irónie pokope.
....a zas tá Slovac
Keď dôjdu argumenty, nastupuje takýto jednoduchý útok.
@anonym_ce6e24 ja nehodnotim obsah, ale formu. Hodnotit niekoho je najnizsia forma vedomia...
@anonym_autor
ahoj, mojho muza som zial stretla neskoro a chceli sme 3 deti. Mame ich - prve v 36tich a tretie som rodila po 40tke. Stretnut mm v 20tich, v tomto veku ruka hore a deti takmer vsetky dospele! Ani by ma nehlo rodit po 40tke.
Ty uz deti mas, nemas byt, byvate u neho, mixnuta rodina a do toho este spilocne babo. Mne to smrdi priekakom a riadnym. Zvlast ked ti povie, ze si mas kupit byt a najst stabilnu pracu.
Ved ten chkap by potom zivil realne mozno 5 deti aj teba! A jeby to boli aj "len" 4 deti a ty - ved to nie je sranda. Ste spolu kratko a mohla by si vediet, ze zo suoer chkapa sa moze stat - povedzme - zivotom unaveny/nasrany chlap. A to uz potom az take fajn nie je.
A inak s tvojou dg, klobuk dole ze chces este dieta. V tych bolestiach vobec existovat stoji kopec sil, toboz riesit este k tomu babetko plus dalsie deti a ich spory.
Mala som kolegynu, ktora v 36 rokoch prosila s placom lekarov o vyoperovanie maternice. Nik nechcel.
Ja ti tu nepisem aby som ta zhodila alebo bola negativna. Ake z toho co pises, fakty nepustia. Vues, ono bude super uspech, ke to cele zvladnete ako takato nova rodina v pohode. Drzim palce.
Ako vidíš, vôbec to nie je dobrý nápad, vzhľadom na všetky okolnosti tvojho života a buď rada, že sa zatiaľ nezadarilo, ja na tvojom mieste stopnem aj to snaženie. A k tomu mrazeniu vajíčok, ideálny čas na mrazenie je do 35, tvoje vajíčka už nemusia byť kvalitné, nemusia sa oplodniť a uhniediť, je tam kopec premenných, sama som prešla niekoľkými kolami ivf a kým sme sa dopracovali k dieťaťu, stálo to kopec peňazí aj nervov. V 40tke už je na mrazenie neskoro.
Na mrazenie vajiciek máš podľa mňa už neskoro. Si zober ten proces a potom mať dieta kedy, v 47?
Ty si v situácii teraz alebo nikdy tak na úvod.
Moja osobná hranica je 40, ale každá máme ine telo a toto inak. Ak sa na to cítiš, ja v tom nevidím až taky problem, aj keď ma on obavy. Podľa mňa sa obava, či vás vzťah bude taký dobrý aj s malým dietatom. Lebo to dá proste každému vzťahu zabrať, menej spánku a to všetko. Takže nechránený sex jedine za predpokladu, že myslíš, že to pripadne zvládneš aj sama. TPP by bol super, ale mala si už niekedy problem si najst prácu? Ja nie, takže toto by pre mňa nebol faktor
@anonym_autor absolutne nerozumiem sucasnemu trendu robit si deti s kazdym chlapom, s ktorym zena zije. naco? to su deti nejake suveniry? clovek by cakal, ze zena v tvojom veku by uz mala mat rozum, aj na zaklade zivotnych skusenosti. ak chces pocit rodiny, vezmite sa. dieta chces len ty, on ti dava dostatocne najavo, ze po dietati s tebou netuzi. co je logicke. ste spolu kratko, navyse kazdy z vas uz ma za sebou rozpadnuty vztah. nemas vlastne zazemie, dostatok financii, ak otehotnies a rozidete sa, kam pojdes s detmi a z coho budete zit? uvazuj racionalne a nie pudovo.
@anonym_autor
Najprv praca, az potom dieta. Vzdy. To dieta bude musiet niekto zivit, niekde byvat, a po svete beha uz dost utrapenych matiek samoziviteliek.
Hladaj pracu na dobu neurcitu.
Nechapem, kde vidis konflikt. Nechranite sa, takze sa aktivne snazite o tehotenstvo.
Ak naozaj to dieta este chces, tak nabehni do centra asistovanej reprodukcie, a daj sa vysetrit. S endometriozou, a po 40, vela sanci na tehotenstvo bez pomoci mat nemusis, moze to tiez trvat dlho...nemusis teraz stavat "karieru" mimo. Len si najdi pracu tak, aby si si teraz mohla co-to odlozit na rezervu a mala sa kam vratit, ak by si bola na rodicovskej. Pocitaj, ze to bude trvat roky pokial sa tehotenstvo zadari, ak vobec. Len si to s partnerom vydiskutujte trochu lepsie, ako to bude asi tak fungovat.
@premyslena dakujem za pozitivny komentar. Ja nie som o nicom rozhodnuta. Napisala som, co by som chcela. Clovek tu dostane sprsku posmeskov, odsudeniahodnych komentarov, ale "my Slovac" sme taka mentalita, vsetkych hned odsudit, zlyncovat...
@anonym_autor
Týmto príspevkom si ukázala veľmi pekne dôvod, prečo mnohé opustené matky dopadli ako dopadli.
Na mrazenie vajiciek máš podľa mňa už neskoro. Si zober ten proces a potom mať dieta kedy, v 47?
Ty si v situácii teraz alebo nikdy tak na úvod.
Moja osobná hranica je 40, ale každá máme ine telo a toto inak. Ak sa na to cítiš, ja v tom nevidím až taky problem, aj keď ma on obavy. Podľa mňa sa obava, či vás vzťah bude taký dobrý aj s malým dietatom. Lebo to dá proste každému vzťahu zabrať, menej spánku a to všetko. Takže nechránený sex jedine za predpokladu, že myslíš, že to pripadne zvládneš aj sama. TPP by bol super, ale mala si už niekedy problem si najst prácu? Ja nie, takže toto by pre mňa nebol faktor
@bluka2 závisí akú má aprobaciu. S MAT, FYZ, INF, CHE nájde prácu hneď, s OBN, BIO, VYV horko-ťažko.
Dakujem za komentare 👍
@anonym_b331d1 velmi dobre viem, co to obnasa, ja som tam chodila s nou aj na zakrok, pretoze jej rodina je veriaca a nechcela, aby ju odhovarali. Velmi dobre viem, cim si presla
@anonym_autor v tom pripade sa uprimne velmi cudujem, ze by si to chcela absolvovat
@katkazatka vieš čo, ak nemám mať s partnerom rodinu... Také som už mala, to radšej ostanem sama...
@anonym_autor tak o čo ti ide? Buď decko alebo môže ist? On ako partner je nič? Som v podobnej situácii, obaja mame deti z predchádzajúcich vzťahov, sme síce narozdiel od vás zobratí, ale tému spoločne dieťa sme prebrali dopredu odzadu a zhodli sme sa, že nie. Na čo? Ešte stále nás potrebujú deti, ktoré mame, a keď tie dospejú, chceme mať čas jeden na druhého. Ale zas my sme také soulmates. Nepotrebujeme si dokazovať lásku cez spoločne dieťa.
v 40ke sa ešte cítiš pri sile, že to zvládneš v pohode, ale keď príde 50ka telo sa ti zmení, nebudeš už toľko vládať, príde menopauza a budeš mať čo robiť sama so sebou, nie to ešte s 8-9 ročným dieťaťom, čo je na tebe v podstate plne závislé ešte ďalších 10 rokov, nehovoriac o tých starších deťoch, ktoré bude treba tiež finančne zabezpečiť a vyštudovať
@anonym_autor
Týmto príspevkom si ukázala veľmi pekne dôvod, prečo mnohé opustené matky dopadli ako dopadli.
@zmrzlinka2021 tiež zostávam tento názor, že mnohé ženy si za to môžu samy. Ony ich chcú.., čokoľvek si vydupu, dávajú ultimáta, podmienky. .. Aj keď dopredu vedia, že to zle dopadne. Odkladaju rácio, prehliadajú akékoľvek varovné signál. Mnohé na tom pracujú, aby zostali samy s deťmi pod mostom. Táto nemá zázemie, nemá peniaze, nemá byt, má vysoký vek, nemá prácu.. Napriek tomu sa rozbieha hlavou proti múru. Toto kedy mi robil chlap, je to taký varovný signál pre mňa, že vycuvam zo vzťahu. Šialené, nebezpečné, nezodpovedné. Takéhoto partnera by som nechcela ani náhodou.
Podľa opisu situácie, partnerovej (polo)komunikácie, v tvojom veku by som mala ešte aj budík nastavený na hormonálnu antikoncepciu, aby som ju náhodou nezabudla dať. Nemyslím to vôbec útočne, ale ako prvé čo mi napadlo, z pozície tretej, nezúčastnenej osoby. Jedna vec je túžba, druhá vec sú objektívne okolnosti. Treba vychovať ešte x deti (neviem, koľko dokopy máte), ideálne s týmto partnerom spoločne a zachovať si zdravie. Zároveň máš možnosť riešiť prácu a pracovať na sebe. A keď deti vyrastú, konečne žiť aj sama pre seba. Včera zomrela Catherine O' Hara. Keď zahrala mamu Kevina, mala len 36 rokov! To je vek, ktorý mám ja momentálne a napíšem úprimne, dosť ma tá správa o jej úmrtí vykoľajila, lebo Sám doma je film môjho detstva, ktoré som vždy vnímala, ešte aj teraz na Vianoce, ako niečo síce už klasické, ale stále akože "nové", veď ja nie som stará.. . A zrazu som si uvedomila, ako ten čas preletel, a preletí aj ten náš a koľko rokov budem mať vlastne ja, keď bude moje najmladsie, ešte ani nie ročne dieťa, v mojom veku. Ak ešte vôbec budem, a v akom stave budem. Moja babka mala len 55... Čiže za mňa nie. Ja by som do toho v štyridsiatke už nešla.. A na tvojom mieste uz vôbec nie. Sústredila by som sa na súčasné deti, nie na túžbu o niečom, čo by mohlo byť a aké by to bolo krásne ,keby keby keby...
@anonym_autor frajer ti hovorí, že si mas nájsť stálu prácu a byt a ty s nim ideš na ostro?
Nie,urcite by som na tvojom mieste do ziadneho dalsieho dietata nesla.1.obaja mate vlastne deti,deti mate dost. 2.vek
3.je to partner,nie manzel a len zato ze si potrrbujes nieco kompenzovat by som.do takeho risku uz nikdy nesla.
Pises ze je najsuper otec a partner ale preco neostal pri partnerke s ktorou ma deti ? Na otázku ktorú sa pýtaš by som ja do toho nešla. Niesu vôbec vhodne podmienky na to.
@anonym_autor prečo nenapíšeš, koľko vlastne tých detí už máte a aký majú vek? To je tiež dosť dôležitý údaj. Lebo je rozdiel mať 8-10 ročne deti a 18-20 ročne napríklad.
Myslite na deti, ktore uz mate.. neviem ako zvladaju zatial situaciu jeho deti, ze chodia k vam len raz za cas.. a ich otec sa stara nonstop o tvoje dieta.. a este ked budete mat spolcne dieta.. to moze narobit este velku burku..
Byt v tvojom veku bez poistky byvania je ze dost odvazne.. nemusi ta opustit, ale moze sa stat hocico, choroba, nehoda.. ako myslim vazne, ostanes s dietatom bez strechy nad hlavou.. to je zakladna vec, mat poriesene veci, nech sa stane hocico, aj ked vypadne nahle prijem, aj co v pripade materskej a zivenia 7 ludi. Ale to uz asi mate poratane (dufam) co viete utiahnut
A neporovnavaj tohto chlapa s byvalym. O tamtom si si tiez kedysi myslela, ze je naj na svete. Vztah preveri len cas a denno denne situacie
ja tiez nechapem, preco si zeny potrebuju robit deti s kazdym partnerom/manzelom. je to nefer aj voci tym existujucim detom. nie len trauma z rozvodu, trauma z noveho partnera matky/otca(najlepsie niekolych v poradi), este aj "trauma" z maleho dietata, ktore je ich nevlastne, treba sa mu ako najmensiemu prisposobovat a rodicmi byva v niektorych pripadoch aj uprednostnovane, lebo to je to spolocne, to "vlastne".
@anonym_21f1dd bola som roky vydatá necelých 18... A keď on tu tému nenavrhuje... Mne sa do nej až tak nechce. Moja mama inak tiež povedala, že by bez svadby nešla do toho.
@anonym_autor rok a pol ste spolu takže ste ešte v podstate zamilovaní. Mate v striedavke 4 deti to je kopec organizácie plánovania škola krúžky a ty chceš do tohto chaosu priviesť ešte novorodenca....zamilovanosť po 3 rokoch opadne a co potom??a tie deti co uz mate teraz?no chudence, ledva sa dali dokopy z rozvodov, nových partnerov svojich rodičov a bum novorodenec...tých svojich detí sa opýtaj ....lebo sa mi zdá ze furt len to ta zaujíma co ty chceš,lebo ta tlaci čas.
v 40ke sa ešte cítiš pri sile, že to zvládneš v pohode, ale keď príde 50ka telo sa ti zmení, nebudeš už toľko vládať, príde menopauza a budeš mať čo robiť sama so sebou, nie to ešte s 8-9 ročným dieťaťom, čo je na tebe v podstate plne závislé ešte ďalších 10 rokov, nehovoriac o tých starších deťoch, ktoré bude treba tiež finančne zabezpečiť a vyštudovať
@anonym_4733a1 co také ešte má človek na práci ešte s 8-9 ročným dietatom? Ja ti poviem len za seba, že mám pocit, že s mojimi deťmi 11 a 7 rokov mám už len minimum práce. Moji majú ráno nastavený budík o 06:10, spravia si (vecer predpripravené) ranajky a desiatku, o 7:00 vedia, že musia odísť na autobusovú zastávku a idú do školy. Ja už ani nevstavam ráno s nimi, iba vo výnimočných prípadoch, vstávam o 8:00 (teraz potrebujem v tehotenstve tu hodinu dve navyše spánku). Poobede prídu sami busom, potom dôjde doucovatelka 3x do týždňa, urobia si všetky ulohy a všetko s ňou do školy. Náročné je to tak ešte v skolkarskom veku, keď nechodia sami. Každopádne tréning samostatnosti prebiehal celé tie roky predtým, od s prepáčením utierania zadku pod plávanie, aby som na nich nemusela dozerať pri bazéne. Samozrejme tu sa dočítam, že niektorí ešte v 5.r. utiekajú zadky, ale to si proste ani neviem predstaviť. To bol tréning medzi 2-3 rokmi, potom sa chcem s deťmi venovať iným veciam. Nie ešte mať 8r. dieta, čo potrebuje podporu vo všetkom. Vtedy vieš mať už autonómny system
PS: v piatok som si prečítala ich hodnotenie, nemeškali ani raz

@anonym_autor tak na tri strany prispevkov sme sa okrem jednej prispievajucej zhodli ze v tvojom pripade mat nechraneny sex s tymto partnerom, vo vasej a tvojej situacii blbost, ale my Slovac sme vinni z odsudzovania-lebo sme ti nepovedali to co si chcela pocut
@anonym_ce6e24 ja nehodnotim obsah, ale formu. Hodnotit niekoho je najnizsia forma vedomia...