icon

Ľutujete ľudí, ktorí sa kvôli nepokojom nemohli vrátiť domov?

9. mar 2026

Možno ma aj podaktorí ukameňujete, ale som zvedavá či ľutuje tých ktorí sa kvôli nepokojom nemohli dostať domov z islamských krajín?
Ja osobne poznám dvoch, mužov bratranec s partnerkou si nakoniec kúpili letenky za niekoľko tisíc euro aby sa mohli včas vrátiť nemuseli čakať a ďalší bratranec sa akurát vracal z Thajska, on si predĺžil dovolenku a zatiaľ sa nevráti možno o pár týždňov. Užíva si dámsku spoločnosť len jeho matka panikáriť.
Ľutujem obete nepokojov ale takýchto ľudí nie, len som s mojím názorom na okolí asi jediná

simca06022011
Včera o 11:26

@anonym_autor ucite,nie je to nic prijemne

cacianka
Včera o 11:34
@marsmykkok

@anonym_autor lebo bola taká doba, celé rodiny žili v okruhu jedného kilometra a veľa ľudí nebolo ani v krajskom meste svojom alebo nebodaj v hlavnom meste. Dnes je iná doba, svet otvorený, dnes často len za lekárom sa musíš trepať aj do iného kraja 100km, rodiny bývajú od seba stovky km, ľudia cestujú po svete pracovne a je aj možnosť dostupných A lacných leteniek a tak ľudia radi spoznávajú svet. Niektoré rodiny dajú tisíce ročne na cigarety a chľast, druhé tisíce ročne na cestovanie. Vela ľudí sa pýta skade majú ľudia na cestovanie ja sa pýtam skade majú 5 eur na krabičku cigariet a toľko alkoholu koľko priemerný Slovák kúpi za rok?

@marsmykkok aj tá priemerná spotreba niečo vypovedá. Kto vychlasce a prefajcí limit môj aj môjho chlapa, mojej mamy, svokra a svokry ?!
U nás sa nevyfajči ani 1 cigareta, nevypije ani fľaša alkoholu za rok, na to € nemiňame, lebo nám to ani nechutí. No nech mi niekto závidí dovolenku a ľutuje pomoc od vlády.
Necestujeme do takýchto krajín, ale aby niekto závidel, neželal pomoc, tak to je typická slovač, ktorá závisí aj počasie na pohrebe.

diamand2326
Včera o 11:38

@anonym_autor Nie a súčasne hovorím, že štát naozaj nie je povinný teraz zvážať ľudí domov len preto, že sa tam rozhodli ísť. O závisť nejde, mňa tieto krajiny nelákajú, aj viem, že sú často lacnejšie ako naše Tatry, ale radšej mám náš kontinent a bližšie destinácie, odkiaľ sa viem dostať aj inak, ako letecky. A v tejto situácií vo svete už dupľom.

anonym_cefb24
Včera o 11:39

Neľutujem, nepovažujem to za žiadnu katastrofu. Nik z nich neprišiel o život, nejde o život... nejde o nič.
Nehovoriac o tom, že sa letenky kúpiť dajú, domov sa docestovať dá. Nebudem ich ľutovať len kvôli tomu, že sa vybrali na výjazd na ktorý očividne nemali mentálnu kapacitu, že sa nevedia vrátiť domov. Mali ísť akurát tak do štúrova :D
A nie, peniaze im nezávidím, mám ich určite viac ako oni. Ja by som si letenku mohla kúpiť a neriešila by som to a zároveň by som sa vedela vrátiť aj za relatívne normálne peniaze, avšak mam hlavu na krku a viem ju používať.

beronsche
Včera o 11:40
@anonym_autor

@sasa1310 celé generácie vyrastali bez takýchto možnosti takže šli maximálne na plaváreň

@anonym_autor to co je za argument?
To aký človek týmto argumentuje, preboha...

Zvyčajne nemám rada reči o závisti, avšak tu to zrejme naozaj platí, že za tým bude práve to

beronsche
Včera o 11:41
@anonym_cefb24

Neľutujem, nepovažujem to za žiadnu katastrofu. Nik z nich neprišiel o život, nejde o život... nejde o nič.
Nehovoriac o tom, že sa letenky kúpiť dajú, domov sa docestovať dá. Nebudem ich ľutovať len kvôli tomu, že sa vybrali na výjazd na ktorý očividne nemali mentálnu kapacitu, že sa nevedia vrátiť domov. Mali ísť akurát tak do štúrova :D
A nie, peniaze im nezávidím, mám ich určite viac ako oni. Ja by som si letenku mohla kúpiť a neriešila by som to a zároveň by som sa vedela vrátiť aj za relatívne normálne peniaze, avšak mam hlavu na krku a viem ju používať.

@anonym_cefb24 mentálnu kapacitu na zájazd?
No ty tiež pleties dve-na tri..

anonym_cefb24
Včera o 11:42
@beronsche

@anonym_cefb24 mentálnu kapacitu na zájazd?
No ty tiež pleties dve-na tri..

@beronsche Gro ľudí sa nedrbalo do Dubaja na zájazd.

slovakboy
Včera o 11:55

@anonym_autor Takže tvoj známy odrbáva na daniach a ty namiesto toho aby si ho zahlásila, tak mu tu na koníku praješ zle a chceš potvrdenie od druhých. A ešte z toho robíš kolektívnu vinu. Choré.

felycity
Včera o 11:56
@anonym_cefb24

@anonym_cefb24 inak milujem tieto anonymné príspevky na druhú, že sa hanbia aj pod vlastným nickom - teda prezývkou vystupovať, ale k veci: zaujímavé, ako veľa ľudí má po udalosti zrazu pocit, že všetko bolo jasné dopredu a oni by to zvládli lepšie. Realita je taká, že keď sa uzavrú letiská a zastavia lety, tak si môžeš mať peňazí koľko chceš, domov sa jednoducho nedostaneš. Nemusí to byť katastrofa, aby to bola nepríjemná situácia. To, že nikto nezomrel, ešte neznamená, že o nič nejde. Uviaznuť v cudzej krajine, riešiť zrušené lety, vysoké ceny a neistotu návratu nie je pre nikoho príjemné.
A tie reči o „mentálnej kapacite“ a Štúrove sú len klasické slovenské mudrovanie od klávesnice. Stačí trochu empatie,dnes sú to oni, zajtra to môže byť ktokoľvek z nás a inak aj ty.

aurora33
Včera o 12:01

@anonym_autor jooooj z teba tá závisť len tak srší. Chúďatko.

anonym_a98014
Včera o 12:06

@anonym_autor
Nie nie je mi ich vôbec ľúto. Čo si budeme rozprávať, obyčajní ľudia tam určite neboli. Títo ľudia mohli dať adekvátne zarobiť svojim zamestnancom a boli by tam oni a oni by mali problém a báli sa o svoj život. Aké jednoduché.. Musia si aj páni uvedomiť,že nie všetko vždy pôjde tak ako si oni povedia. 👍

beronsche
Včera o 12:10
@anonym_cefb24

@beronsche Gro ľudí sa nedrbalo do Dubaja na zájazd.

@anonym_cefb24 gro ľudí? Vieš čo znamená gro niečoho?
Kedy a kde išla na dovolenku hlavná, podstatná časť celého obyvateľstva?
Ako píšem, pleties dva na tri..

beronsche
Včera o 12:11
@anonym_a98014

@anonym_autor
Nie nie je mi ich vôbec ľúto. Čo si budeme rozprávať, obyčajní ľudia tam určite neboli. Títo ľudia mohli dať adekvátne zarobiť svojim zamestnancom a boli by tam oni a oni by mali problém a báli sa o svoj život. Aké jednoduché.. Musia si aj páni uvedomiť,že nie všetko vždy pôjde tak ako si oni povedia. 👍

@anonym_a98014 ale boli.
To je len tvoj poriadne chybný predpoklad, že išlo len o boháčov.
Tak akí páni?
Jednoduché je tak tvoje zmýšľanie v tejto súvislosti.

viestta
Včera o 12:13
@anonym_a98014

@anonym_autor

@anonym_a98014 rodina ucitelov s dvoma detmi su urcite "neobycajni ludia". Sli tam, lebo mali vsetci styria jarne prazdniny.

anonym_1f06d7
Včera o 12:49

@anonym_autor ja ľutujem všetkých zadubencov co v živote nevystrcili nos z rodnej dediny a každému naokolo závidia možné aj nemožné. Celý život prežiť v takej mizérii…fakt smutne

felycity
Včera o 12:55
@anonym_a98014

@anonym_autor

@anonym_a98014 kto sú podľa teba obyčajní a neobyčajní ľudia ? Toto je dosť zvláštna logika. Prečo automaticky predpokladáš, že tam boli len páni podnikatelia? Dnes lietajú do Dubaja či Ázie úplne bežní ľudia, často za ceny porovnateľné nie že s dovolenkou v Európe ale i na Slovensku. A miešať do toho zamestnancov je úplne mimo. To, že niekto ide na dovolenku, ešte neznamená, že niekomu nedal zaplatiť alebo že by tam namiesto neho mal byť jeho zamestnanec.Skôr to pôsobí zas ako klasické slovenské hľadanie dôvodu, prečo si niekto vlastne zaslúži problém?len preto, že si dovolil ísť ďalej než je hranica jeho mesta.

marsmykkok
Včera o 14:03
@cacianka

@marsmykkok aj tá priemerná spotreba niečo vypovedá. Kto vychlasce a prefajcí limit môj aj môjho chlapa, mojej mamy, svokra a svokry ?!
U nás sa nevyfajči ani 1 cigareta, nevypije ani fľaša alkoholu za rok, na to € nemiňame, lebo nám to ani nechutí. No nech mi niekto závidí dovolenku a ľutuje pomoc od vlády.
Necestujeme do takýchto krajín, ale aby niekto závidel, neželal pomoc, tak to je typická slovač, ktorá závisí aj počasie na pohrebe.

@cacianka Podobne u nás, cigarety žiadne, alkohol tak možno 20 eur ročne za všetkých, ale vidím v obchodoch kupujú sa kartóny cigariet, na víkend kupujú toľko alkoholu ako keby robili malú svadbu a vychlascú to, dajú do alkoholu a cigariet toľko peňazí že by za to aj trikrát precestovali celý svet za život. A druhá vec, že je dosť ľudí čo je pre nás zahraničia aj ten Dubaj lacnejší ako napríklad Vysoké Tatry lebo nemáme blbé Dankove rekreačné poukazy. Kedysi som chodila aj do Tatier ale ako zaviedli tie poukazy a ceny zvýšili o hodnotu tých poukazov-však klasické podnikanie po Slovensky čo najviac zarobiť tak pre mňa je napríklad aj ten Dubaj dostupnejší ako Tatry. A zase do nejakého ubytovania so spoločným wc a sprchou nepôjdem, potrebujem normálnu izbu s vlastným wc a sprchou.

cacianka
Včera o 14:13
@marsmykkok

@cacianka Podobne u nás, cigarety žiadne, alkohol tak možno 20 eur ročne za všetkých, ale vidím v obchodoch kupujú sa kartóny cigariet, na víkend kupujú toľko alkoholu ako keby robili malú svadbu a vychlascú to, dajú do alkoholu a cigariet toľko peňazí že by za to aj trikrát precestovali celý svet za život. A druhá vec, že je dosť ľudí čo je pre nás zahraničia aj ten Dubaj lacnejší ako napríklad Vysoké Tatry lebo nemáme blbé Dankove rekreačné poukazy. Kedysi som chodila aj do Tatier ale ako zaviedli tie poukazy a ceny zvýšili o hodnotu tých poukazov-však klasické podnikanie po Slovensky čo najviac zarobiť tak pre mňa je napríklad aj ten Dubaj dostupnejší ako Tatry. A zase do nejakého ubytovania so spoločným wc a sprchou nepôjdem, potrebujem normálnu izbu s vlastným wc a sprchou.

@marsmykkok keď sme orientačne pozerali dovolenku na Slovensku, točili sa mi panenky. Za týždeň tu, sme boli 10 dní pri mori, od leteniek, ubytka v slušnom apartmáne, cez jedlo, vstupné do nádherných múzeí a pamiatok, vreckové, suveníry aj darčeky. More a voda -> priedušky a astma.

amel
Včera o 14:14

Nie,rovnako,ako keby som bola v danej situácii ja,nebolo by mi ľúto.
Su to problémy,ktore sa môžu vyskytnúť kedykolvek a je na každom človeku,ako sa s nimi popasuje.
Riešení je niekolko.Luto mi je vsak tých,ktori idu do zahraničia bez finančnej rezervy na účte,tam je to uz nezodpovednosť.

tilly
Včera o 14:18

Prečo si myslíte, že niekto potrebuje vašu ľútosť? Im by asi úplne stačilo, keby boli ľudia ľuďmi a keď už nepomôžu, nech sa aspoň nevysmievajú a nešikanujú niekoho za to, že si dovolil niekam ísť na jarné prázdniny. Kopec tých ľudí nebolo v Dubaji, len tam mali prestupné lety aj mimo krajín Ázie. Aj Austrália aj nový Zéland majú tiež prestupy v Dubaji. Tí ľudia nešli do vojnovej oblasti, ale zasiahlo ich to tiež.
Verím tomu, že všetci si nejak poradili a v konečnom dôsledku to bude už len vtipná historka. Verím tomu, že tie peniaze, čo museli minúť navyše, zarobia.
A úbohým, zavistilivym neprajníkom nech urve dekel.

amel
Včera o 14:18
@anonym_a98014

@anonym_autor

@anonym_a98014 prečo by nemohli byť v Dubaji ci v inom ázijskom štáte obycajni ľudia?Niečo mi uslo?
Neviem,kto si,ale asi vela precestovane nemáš,ze?

tilly
Včera o 14:20
@anonym_a98014

@anonym_autor

@anonym_a98014 čo to znamená "obyčajní ľudia "

tiezjedna
Včera o 14:26
@tilly

Prečo si myslíte, že niekto potrebuje vašu ľútosť? Im by asi úplne stačilo, keby boli ľudia ľuďmi a keď už nepomôžu, nech sa aspoň nevysmievajú a nešikanujú niekoho za to, že si dovolil niekam ísť na jarné prázdniny. Kopec tých ľudí nebolo v Dubaji, len tam mali prestupné lety aj mimo krajín Ázie. Aj Austrália aj nový Zéland majú tiež prestupy v Dubaji. Tí ľudia nešli do vojnovej oblasti, ale zasiahlo ich to tiež.
Verím tomu, že všetci si nejak poradili a v konečnom dôsledku to bude už len vtipná historka. Verím tomu, že tie peniaze, čo museli minúť navyše, zarobia.
A úbohým, zavistilivym neprajníkom nech urve dekel.

@anonym_a98014 prosím ťa, daj si obklad... 😨😖
@tilly dnes sa tu zbehla iná mentálna elita... ja nestíham valiť oči nad tými výblitkami😨🙉

tilly
Včera o 14:29
@tiezjedna

@anonym_a98014 prosím ťa, daj si obklad... 😨😖
@tilly dnes sa tu zbehla iná mentálna elita... ja nestíham valiť oči nad tými výblitkami😨🙉

@tiezjedna ja nechápem, kde sa to v tých ľuďoch berie. Toto je mi ľúto. Prečo sú takí neprajní a zlí. Kua, veď oni ešte aj ZŤP závidia. Ja mám z tohto pomaly depky. Nechápem to, proste mi to hlava neberie. Tešiť sa z cudzej smoly? Alebo vôbec riešiť, prečo sa niekto dostal do 💩? Keď neviem pomôcť, niečím prispieť, nemusia to byť peniaze, možno rada alebo niečo, tak neriešim. Maximálne zazelam veľa šťastia.

regetka
Včera o 14:40

Nie neľutujem, tiež čakám, že mňa nik nebude ľutovať. Každá cesta ma svoje i rizika, zemetrasenie, povodne, vojny, gangy... Nenariekam, snažím sa konať. Keď som mala peniaze na dovolenku tam, určite mám na vyše i na letenku späť. Tu sa akurát ukázalo, aký sme chudobný národ a koľko ľudí vycestovalo do zahraničia, a nezávidím im. Len akosi nemám rada, ak sa ľudia sťažujú na blbosti. Ľúto mi je ľudí, ktorým sa musia ľudia skladať na lieky, ti majú problém.

anonym_37012e
Včera o 14:47
@tilly

@tiezjedna ja nechápem, kde sa to v tých ľuďoch berie. Toto je mi ľúto. Prečo sú takí neprajní a zlí. Kua, veď oni ešte aj ZŤP závidia. Ja mám z tohto pomaly depky. Nechápem to, proste mi to hlava neberie. Tešiť sa z cudzej smoly? Alebo vôbec riešiť, prečo sa niekto dostal do 💩? Keď neviem pomôcť, niečím prispieť, nemusia to byť peniaze, možno rada alebo niečo, tak neriešim. Maximálne zazelam veľa šťastia.

@tilly nebus mi veriť, ale ľudia si dnes aj chorobu závidia. Čítala som aj take zlé komentáre. Pretože je kapitalizmus . Tie krásne časy pred rokom 1989 sú preč. Vtedy sa žilo lepšie.

tilly
Včera o 14:50
@anonym_37012e

@tilly nebus mi veriť, ale ľudia si dnes aj chorobu závidia. Čítala som aj take zlé komentáre. Pretože je kapitalizmus . Tie krásne časy pred rokom 1989 sú preč. Vtedy sa žilo lepšie.

@anonym_37012e verím, že si závidia aj chorobu a tak isto viem, rodinná skúsenosť, že iné to nebolo ani pred 1989 a to plus vtedy mali v rukách aj veľkú zbraň a to udavačstvo. To bolo peklo. Zlý sused ta vedel dostať do Jáchymova. Chvalabohu, že toto už nie je. Nie, nežilo sa lepšie. Ach, tento spomienkový optimizmus.

tiezjedna
Včera o 14:57
@tilly

@tilly ono by úplne stačilo trochu spolupatričnosti a empatie, to nič nestojí... Ja som z toho tiež rozladená, akí vedia byť ľudia hlúpi a hnusní☹

beronsche
Včera o 15:03
@anonym_37012e

@anonym_37012e nežilo....
Je fascinujúce, ako sa traduje, ze vtedy bolo sveta žiť... Asi sa usudzuje podľa propagačných materiálov, na ktorých boli vyobrazené šťastné, usmiate, komunistické rodinky...

tilly
Včera o 15:05
@tiezjedna

@tilly ono by úplne stačilo trochu spolupatričnosti a empatie, to nič nestojí... Ja som z toho tiež rozladená, akí vedia byť ľudia hlúpi a hnusní☹

@tiezjedna presne