icon

Ľutujete, že ste mali dieťa po 30-ke?

Včera o 14:19

Ahojte.

Baby, ste tu niektore, ktore ste mali prve dieta testne pred alebo tesne po 30-ke? Chcem sa len spytat, ci s odstupom casu lutujete, ze ste ho nemali skor, napr. v 26-27ke.. Pytam sa preto, lebo sama riesim tuto „dilemu”..
Dakujem za odpovede.

Strana
z2
janinah
Včera o 16:36

Prve v 30,nelutujem.posledne v 42,absolutne neľutujem.Deti vedia kedy maju prísť,Boh vie kedy ich má poslať.

danieli
Včera o 16:46

Ja som chcela deti, co najskor, skolu som mala ukoncenu, pracovala som, vydala sa a prestahovala od maminy, nebolo na co cakat, prve v 25 a druhe pred 30-kou, som za to vdacna, pretoze uz okolo 35-ky mi zacali hormony lietat a ktovie ci by som uz neskor nejake dieta vobec mala

gondyo
Včera o 16:47

Ja 32 prvé dieťa sestra 33 prvé dieťa..prišlo v ten správny čas

anonym_991a76
Včera o 17:11

Ja v 38 a keby som mohla mám aj skôr jednoznačne
Určite je lepšie pre dieťa mať mladšiu mamu, väčšia pravdepodobnosť, že dlhšie bude žiť v zdraví
Moje dieťa bude mať 20 a možno obaja rodičia už budeme k.o.ani súrodenca nemá a veľmi skoro sa ocitne úplne sám bez rodiny
Je viac nevýhod ako výhod

zitaje
Včera o 17:48

Okolo 30 je podľa mňa ideálny čas na deti. Ja som rodila v 26, 32, 37 a 43 a materskú som si najviac užívala práve pri tých dvoch stredných pôrodoch.

anonym_efdc9d
Včera o 17:52

Ahoj, rodila som ako 30 rocna, 31 a 32. A moja odpoved Ti asi nepomoze, no, nelutujem, skor som nemala manzela 🤷 Takze som defacto nemala na vyber - za prve nebol bud ten pravy, alebo teda frajerom dieta rodit nebudem, takze to vyslo az po 30tke. Vsetko ma svoje vyhody aj nevyhody. Kazdopadne si myslim ze ten median 30+-5rokov je absolutne normalny (niezeby 20 a 40 nebolo normalne), ale jednoducho to je par rokov hore dole - zavisi od Tvojej celkovej zivotnej situacie.

slavomira236
Včera o 18:13

@anonym_autor ja 22,35 a 39. Nelutujem

anonym_1d4d6c
Včera o 18:29

@anonym_autor no nie, mala som dieta v 30, 32, 37, 39 a idem robit v lete ako 43 rocna. Nelutujem. Ano, teoreticky, mohlo to byt skor, ale vlastne, kvoli byvaniu, financiam, atd., no vlastne nemohlo.
Akoze nerozumiem, co riesis...mas 26,27 a rozmyslas, ci uz teraz alebo to odlozit? Ak mas zazemie, partnera spolahliveho, byvanie, atd., tak netreba cakat. Lebo podarit sa nemusi hned. Alebo ak uz mas 30+, tak co, uz nebudes dieta mat, lebo...? Ved 30 je uplne normalny vek na dieta. To nemas tak velky rozdiel, 3-4 roky...
Minule som bola na vysetreni v nemocnici a sestricka mi hovori, ze ja Vas odniekial poznam a ja na nu, vsak aj ja Vas, z porodnice. A sne sa zarozpravali a ona mi vravi, ze oooovela starsie ako ja (teda tych 43) chodia rodit,a to aj prve dieta. Ze dnes je to uz normalne. Bud nemali partnera, nedarilo sa, vaelico sa stava...

anonym_11f22e
Včera o 18:39

38, nelutujem, lebo keby som ho mala skor, tak by som ich mala asi 7 a rozmyslala by som co by bolo keby :D. Takto som si uzivala slobodny zivot dlho ako sa len dalo.

ljmmm
Včera o 19:09

ty vole ja ani nepoznam nikoho, kto by mal dieta pred 30. V dnesnej dobe? zabudni

sisska96
Včera o 19:10
@anonym_96563f

Ano, prve 27 druhe 34... teraz ma dcera 12 rokov, v podstate mam volno,teda mala by som kebyze nemam 5 rocne dieta3😂nie ze lutujem syna..to vobec.. milujem ho najviac.. chyba mi cas ktory by som uz mohla mat...kebyze ma aspon 10.

@anonym_96563f Presne tak. Nechcela by som viac deti s väčším vekovým rozdielom.

anonym_017313
Včera o 19:52

Mám 45, žiadne deti nemám a neľutujem 😀

autor
Včera o 20:17

Dakujem vam vsetkym za odpovede. Sama mam 25 rokov, som rok po skole, mam partnera uz 4 roky a rodinu este neplanujeme uplne, ale cim dalej tym viac pocuvame, ake je to zle nechavat si rodinu an neskor.. co ak uz nebudeme moct mat a pod. Viem, ze je to jedno z rizik, ale presne ako niektore pisete, v dnesnej dobe si ani neviem predstavit mat rodinu skor. Ved nemame este ani nic poriadne nasetrene, ziadne zazemie… Ale napadlo mi, ci tie, ktore ste cakali do tej cca 30ky to napr. nelutujete… Lebo poznam aj rovesnicky, ktore sice tie vytuzene babatka uz maju, ale vela z nich sa zivotom prediera skrz prave peniaze, byvanie..

svetlonos
Včera o 21:22

@anonym_autor
Pokial máš s kým, smelo do toho. A teda aj podmienky, bývanie, správneho chlapa. Ja a neľutujem ale veru často si predstavujem ako by mi teraz bolo. V tomto veku krátko po 40tke, deti takmer dospelé a my s mužom ešte mladí, krásni, ruky hore a hajde užívať si spontánnosť znova 😁. Ale čo už nakupujem, keď som v tvojom veku nemala správneho chlapa 🙃.

anonym_65dbd1
Dnes o 05:25

nie, nelutujem, ved po 30 tke je na tehotenstvo uplne ok vek. po vs som sa este len rozkukavala po svete, nic som nemala.

anonym_b08853
Dnes o 05:39

@anonym_autor vždy ma vychovávali, že v prvom rade kariéru naštartovať a až potom deti. Takže 1 dieťa som rodila v 30tke.
Ja ľutujem, že deti neboli skôr. Dnes mám 40 a nie som tak " nad vecou", ako moje mladšie ja pri výchove deti. A čo sa práce týka, už to nie je tá najdôležitejšia životná hodnota pre mňa.
Cestujeme s deťmi, takže také to, hlavne si užívaj cestovanie, lebo po deťoch sa to zmemí, je socíkovska somarina.

annanoriska
Dnes o 07:38

Neľutujem, s dieťaťom som začala byť aktívna po 30. Do vtedy ma nezaujímal pohyb a šport. Mala som iný zmysel života ale užila som si to. S deťmi som akoby ožila a začala robiť veci či som robila ako dieťa takže za mňa super🙂))

kiki68
Dnes o 07:47

@anonym_autor nie, vobec, vsetko ma svoj cas a dieta tiez. Mala som v 35 a 40. Skor to neslo a zivot to zariadil takto.

majka35
Dnes o 08:06
@anonym_6d3d0b

Ja skôr ľutujem, že som nepočkala do 35ky.

@anonym_6d3d0b prečo?

anonym_6d3d0b
Dnes o 10:03
@majka35

@anonym_6d3d0b prečo?

@majka35 pretože mám dieťa s autizmom a už nikdy nebudem napr. úplne slobodne fungovať, cestovať a aj s prácou je to komplikované.

anonym_9f9ef0
Dnes o 10:12

Ja som rodila 20 ročná , najprv som bolá trošku “rozladená” že najlepšie roky strávim kojením a pri plienkach atď ale rýchlo ma to prešlo , som síce už slobodná matka, ale chlap mi v živote nechýba , vôbec 😃 syn je skoro školák, tak mám parťáka ❤️ keď vidím tie moje kamarátky okolo 30tky že majú problem si vôbec udržať nejaky vzťah a dostať sa s dnešnými mužmi cez “situationship” je mi ich veľmi ľúto , keďže každá túži po rodine a dnešní muži chcú len sexovať bez záväzkov , ideálne každý mesiac s inou. Takže ak máš normálneho chlapa a vzťah postavený na pevných základoch a obaja túžite po rodine , asi by som nečakala do 30 , keď máš len 25.

anonym_fcd5ef
Dnes o 10:15

@anonym_autor Ja lutujem, ze som mala deti neskor (34r, 36r. 42r.) ale tak co narobim, skor som nemala vhodneho partnera. Nuz taky je zivot. Ale dcere sem tam splechnem, ze treba mat deti urcite do 30tky. Aspon podla mna samozrejme. Kazdy nech ide zivotom ako vie.

majka35
Dnes o 13:17
@anonym_6d3d0b

@majka35 pretože mám dieťa s autizmom a už nikdy nebudem napr. úplne slobodne fungovať, cestovať a aj s prácou je to komplikované.

@anonym_6d3d0b chápem. Je mi to ľúto.

anonym_5b3d18
Dnes o 15:09

Podla mna idealny vek je 28-33 cca.

anonym_ae8a2c
Dnes o 15:20

@anonym_autor nie nelutujem mala som prve v 35 a druhe v 41 najlepsie rozhodnutie ta mna 🩵

ninus1996
Dnes o 15:34
@anonym_autor

Dakujem vam vsetkym za odpovede. Sama mam 25 rokov, som rok po skole, mam partnera uz 4 roky a rodinu este neplanujeme uplne, ale cim dalej tym viac pocuvame, ake je to zle nechavat si rodinu an neskor.. co ak uz nebudeme moct mat a pod. Viem, ze je to jedno z rizik, ale presne ako niektore pisete, v dnesnej dobe si ani neviem predstavit mat rodinu skor. Ved nemame este ani nic poriadne nasetrene, ziadne zazemie… Ale napadlo mi, ci tie, ktore ste cakali do tej cca 30ky to napr. nelutujete… Lebo poznam aj rovesnicky, ktore sice tie vytuzene babatka uz maju, ale vela z nich sa zivotom prediera skrz prave peniaze, byvanie..

@anonym_autor moje rovesníčky, kamošky už majú deti skoro všetky. Ja mám 30 a dieťa ešte nemám lebo riešime bývanie ideme brať úver a stavať dom. Keby to bolo na mne, tak by som mala aj skôr, ale manžel má takú podmienku, že keď nám minimálne schvália úver. No zase bez zázemia by som si ani to materstvo neužila

tinka8512
Dnes o 16:04

@anonym_autor uprimne, 27 alebo 30 to mas cca to iste, nevravim 10 rocny odstup ale toto nie je rozdiel

oskvarka
Dnes o 20:16

@anonym_autor tak čo ľutovať keď nebol prv partner .moja mama mala posledné dieťa v 30a vravela aká je na to stará ...osobne som mala prvé v 30a posledné v 38a teda keby boli skôr asi som rada hlavne preto že v 38uz to bolo únavné ale do 35 to bolo viac menej v pohode ..no ...horšie sa už staršiemu človeku ponocuje inak je to ok

Inak porovnať nemám s čím nemám paralelný iný život takze no mám 4deri niekedy je to náročné ale beriem to tak že to preto že su 4

luccija
Dnes o 21:35

@anonym_autor mala som 30, keď som rodila a zdá sa mi to tak akurát.Aj som si užila, našetrila.Nikdy nevieš či sa dobre rozhodneš ja som chcela od 27 r a nedarilo sa a nebola žiadna veľká príčina obidvaja sme mali základné vyšetrenia v poriadku.

Strana
z2