Mám skončiť s prácou a čakať na dôchodok?
nedavno som tu davala prispevok ohladom papiera s dochodkovou prognozou na 2600 euro. sa mi to zdalo malo ale ako som zistovala tak mnoho ludi nedostani ani 1/5 z toho. no a co teraz, peniaze budem dostavat cca o 15 rokov, nemam deti, a mam nasetreneho dost, Vela cestujem a vacsinu roka travim v krajine kde je zivobitie ovela jednoduchsie a lacnejsie vo vychodnej azii. Myslite ze sa mam vykaslat na pracu ak viem ze do dochodku mi vystacia peniaze a potom budem dostavat aspon tych 2600 mesacne co su v prognoze?
@anonym_autor jasné, zostaň doma, načo by si si ručičky nožičky drala? No veru, 2600 je málo, aj mne bude málo, ale čo narobíme? Zostanem asi aj ja s tebou doma ležkať na gauči, ešteže si mi túto múdrosť vnukla😂😇 Len ja nemám našetrené, oplieskala som na deti, musím nejakého starého chrena niekde uloviť.
prognóza počíta s tým, že do dôchodkového veku budeš pracovať a odvádzať odvody v takej výške ako teraz, čiže pracovať a odvádzať musíš ešte dlho
tej prognóze verí snáď len blázon
@anonym_autor ak to máš tak, ako píšeš, čo je možné ale málo pravdepodobné, tak čo ťa vlastne trápi? Píšeš, že väčšinu roka aj tak cestuješ a si niekde v južnej Ázii a je ti dobre. Takže tento model máš teraz, keď makáš a sype ti to na dôchodok 2600 ak budeš takto pokračovať ďalších 15 rokov. Potom podľa mňa nemá zmysel nič meniť, na prácu sa nesťažuješ. Zrejme na teba už pri tomto modeli robia iní.
Na SK je lepsie "zivobitie", nikde zivot nebije tak, ako tu 🤣😂
Dovtedy už dôchodky tak ako ich teraz poznáme nebudú, ak budeš chcieť jesť budeš musieť pracovať.
Teraz tú o červenej čiapočke
@anonym_autor prognóza 2600€ je s predpokladom, že budeš pracovať do dôchodkového veku
presne, ako vyssie pisali,, prognoza pocita s tym, ze bude platit v pripade, ak budes pracovat az do dochodkoveho veku a budes do systemu odvadzat ronaku vysku odvodov zrejme navysenu o mieru inflacie,,,,takze ak by si dnes prestala pracovat a 15 rokov cakala na dochodok,, ak spravne pocitam, nemala by si ani povinnych 30 rokov odvodovych....
.. a doplním ešte raz, budeš ďalších 15r odvádzať do SP minimálne také odvody, ako máš teraz... a rátaj s infláciou, každoročne je koľko? Rátaj, že pre tento rok sa inflácia hýbe od 4% do 3,10%. A každý rok rátaj s infláciou. Pri priemernej inflácii 4% ( čo je predpoklad, že bude aj vyššia) budeš mať o 15r dôchodok ako keby max. na úrovni 1444 eur.
@anonym_autor kolko ti platia, trolicek? Vidim, ze zmena majitelov ma skvely tah, taketo temy nevymysleli povodne majitelky
2600 . Určite. 😝
2600 . Určite. 😝
@anonym_1ac4bf Hej, tato iste😃 sa asi pomylila a chcela napisat, ze 2600 zarobi za 3 mesiace😃
@anonym_autor prognóza 2600€ je s predpokladom, že budeš pracovať do dôchodkového veku
@anonym_7c1e27 veru tak, a teraz zarabas asi 10.000 v cistom???🤣🤣🤣
@anonym_1ac4bf Hej, tato iste😃 sa asi pomylila a chcela napisat, ze 2600 zarobi za 3 mesiace😃
@anonym_66e40f nie, ona má prognózu z poisťovne že bude mať dôchodok 2600e/mesiac .
Polovica Sk toľko ani teraz nezarobí za mesiac.
@anonym_66e40f nie, ona má prognózu z poisťovne že bude mať dôchodok 2600e/mesiac .
Polovica Sk toľko ani teraz nezarobí za mesiac.
@anonym_1ac4bf Ja som to pochopila. Ale ako zarobok za 3 mesiace to k nej pasuje viac.
Je skvelé mať ten pocit istoty, že s tým, čo máš teraz si vystačíš ďalších 15 rokov bez práce. A vieš, že sa hodnota peňazí, či majetku mení? že potraviny, ktoré si dnes kúpiš za 50€, budú o pár rokov za stovku? ty ako rozmýšľaš? a veď kašlime na to všetci, seďme doma a naťahujme ruky. Len neviem odkiaľ bude mať štát o 15-20 rokov financie na dôchodky a všetky sociálne dávky....
to je uz aky troll toto? uz fakt nevedia, co pisat, stoja Ti tieto otazky za tych 7-8€ co dostavas ako brigadnik?
mate pravdu. nieje to 2600 ale 2601euro
no mojko... sklamem ta za 15 rokov uz to nebude 2600€ ale len 1/3 z toho... vystacis si s tym?? a pozor lebo ak nebudes 15 rokov pracovat bude to este nizsia suma, kedze nepojdu odvody...
no mojko... sklamem ta za 15 rokov uz to nebude 2600€ ale len 1/3 z toho... vystacis si s tym?? a pozor lebo ak nebudes 15 rokov pracovat bude to este nizsia suma, kedze nepojdu odvody...
@anonym_7ecd67 a teraz najdi logiku v tom co pises ked mnoho ludi tam malo napisanu sumu 600 euro a jedna tretina je pod urovnou minimalneho ciastocneho invalidneho dochodku. Ak sa chces hrat na mudru tak asi inde .
Jezisi krsiste... To ta tu zasa zhrnuli mozgy.
ked vam asi napisem ze tam bolo napisane 2600 tak tam hadam nebolo 100 . ked zadam otazku a chcem radu tak nebudem pisat z hlavy blbosti.
@anonym_7ecd67 a teraz najdi logiku v tom co pises ked mnoho ludi tam malo napisanu sumu 600 euro a jedna tretina je pod urovnou minimalneho ciastocneho invalidneho dochodku. Ak sa chces hrat na mudru tak asi inde .
@anonym_autor Ona nemyslela že to bude 1/3 nominálne ale hodnotovo, že z tých 600€ kúpiš ako teraz za 200€
@anonym_autor budeš rada keď dostaneš 260€.🤣
Ty budeš troll alebo potom sa prosím ta daj zbaviť svojpravnosti keď veríš tým Tomasovym bachorkam🤦♀️
ked vam asi napisem ze tam bolo napisane 2600 tak tam hadam nebolo 100 . ked zadam otazku a chcem radu tak nebudem pisat z hlavy blbosti.
@anonym_autor
Ty mas vymetenu hlavu ked teraz odides na Bali tak nebudes mat odrobene roky a dostanes velky PRD
nie 2601🤣
@anonym_autor
Ty mas vymetenu hlavu ked teraz odides na Bali tak nebudes mat odrobene roky a dostanes velky PRD
nie 2601🤣
@anonym_741362 ale ja vsetky peniaze odvadzam tu na slovensku, Platby niesu viazane na to ci som tam alebo tu.
Ja neviem, co sa do nej navazate. Vela ludi nechape spravne tu prognozu. Nechapu, ze je to.myslene a vypocitane tak, ze by museli az do dochkoveho veku pracovat na takej istej platovo vysokej urovni ako teraz, samozrejme navysenej minimalne o inflaciu a este tych XY rokov do sedemdesiatky, aby si taky dochodok zachovali. Nechapu, ze ak prestanu teraz pracovat, pojde im to len dolu a kto nema odpracovanych 15 rokov nic nedostane. Nie kazdy je zdatny v tychto veciach. Pteto sa autorka opytala.
Ja neviem, co sa do nej navazate. Vela ludi nechape spravne tu prognozu. Nechapu, ze je to.myslene a vypocitane tak, ze by museli az do dochkoveho veku pracovat na takej istej platovo vysokej urovni ako teraz, samozrejme navysenej minimalne o inflaciu a este tych XY rokov do sedemdesiatky, aby si taky dochodok zachovali. Nechapu, ze ak prestanu teraz pracovat, pojde im to len dolu a kto nema odpracovanych 15 rokov nic nedostane. Nie kazdy je zdatny v tychto veciach. Pteto sa autorka opytala.
@anonym_81a4a4 Dakujem.

Urcite budes dostavat dochodok 2600e 🍿