icon

Manžel chce znížiť plat kvôli stresu. Ako reagovať?

Včera o 11:42

Ahojte zeny, mamicky, mam na uvod len taku otazku, ako by ste reagovali keby vam manzel oznami ze v praci kde pracuje na veducej pozicii a zaraba takmer 2000 eur mesacne sa chce nechat degradovat na ovela nizsiu poziciu s platom 900 eur mesacne..lebo on ma stres..len naklady na domacnost (najom hypoteka,telefony) mesacne mame cez 500+ 100 eur benzin kedze manzel cestuje denne za praciu ja som na materskej s druhou dcerou ktora ma pol roka..a oznami mi vcera ze od jula chce ide na poziciu operator na ktorej povodne aj zacinal

Strana
z8
chestnut
Dnes o 09:42
@anonym_aafbc4

Akurat pred par dnami mi manzel vravel, ze v praci sa s kolegami zhodli, ze nikto sa uz nechce dat povysit kvoli stresom a pridanej praci a niektori dokonca isli dobrovolne spat na nizsie pozicie. Uplne chapem a stotoznujem sa s tym, len teda rozdiel je ze oni zarabaju aj na svojich aktualnych poziciach nasobne viac ako tvoj muz, cize realne to uz clovek nepotrebuje nutne a voli radsej klud. Vasa situacia je trochu ina, tak tam by som na muzovom mieste zatala zuby este aspon kym sa vratis do prace, ale ciastocne ho chapem, len teda si to nemozete momentalne dovolit. Ale zase si zober, ze ked naozaj ma take stresy, stoji to za to ze ho mozno “klepne” o par rokov? Mala som mladeho kolegu, neskutocne rozbehany clovek, stale akoby sa za niecim hnal myslim pracovne, no a uz tu chudak nie je..,niekedy to nie je len o peniazoch. A mozno ti len chcel naznacit ze caka ze sa ty vratis do prace, ktovie ty ho poznas najlepsie.

@anonym_aafbc4 tu chyba skor vola manzela riesit, neprisiel s tym nedavam stres, ale najdem si brigadu dokladanie v tescu nech nam prilepsim…nic

lucia147852
Dnes o 10:09
@mimaapeto

tu sa krásne ukazuje dnešné myslenie žien ale aj mladých dievčat, že už teraz vedia koľko musí ich muž zarábať aby sa oni mali dobre... čo tak oželieť dovolenku a čo že vás čakajú 60 narodeniny a svadby sú od kedy rujnujúce... ako nečudovala by som sa keby ťa po čase vymenil za ženu s nižším nárokom... korporáty to teraz majú ťažké náklady vysoké... musia viac vyrábať aby zarobili... prepúšťajú ľudí ty nevieš aký tlak s tým súvisí... odišiel jeden šéf vo februari tak má druhého tiež to asi nie je OK ... možno zamestnanci pod ním mu dávajú vyžrať že je šéf že ho nepočúvajú... možno niekomu musel siahnuť na plat kvôli niečomu akože teraz byť šefom a mať dobrú pracovnú dobu nie je ktovie čo... hlavne máš stáť za ním a upokojiť ho že to zvládnete uskormníte sa... a nie mu vyčítať čo všetko musí utiahnuť a nech len maká a nevymýšľa... neskrývaj sa doma za deti každá sme sa starala o deti a ešte sa len doľutuješ keď pôjdeš do práce+ deti +domácnosť potom neviem čo budeš robit... úprimne tvojho manžela je mi ľúto... hneď na začiatku si mu ukázala to v dobrom aj v zlom + že nevidíš jeho ale jeho peniaze...

@mimaapeto tu sa ukazuje sebeckost chlapov a nepochopiteľná potreba žien ich ofukovat a brat všetko na seba. Nikto mu neberie, že moze mať problém, ale! Problém sa dá riešiť. A sk je ozaj vyhorety je tu možnosť PN, či ozaj MD a popritom si hľadať inú prácu. Len to treba komunikovať! Keby mi muž povie že mu je zle a potrebuje zmenu, podporím ho najviac ako viem, aby sme slušne vyžili a aby to bolo pre neho prospešné. Krby príde, povie mi, že mám hospodáriť s polovičným prijimom a jemu je vlastne u prdele ako vyžijeme, tak ho pošlem do prdele. Nie pre svoje pohodlie ale pre spoločnú zodpovednosť a tou sú deti. A tu si musia uvedomovať obaja. On je chudáčik v prdeli ale že všetko je odrazu na jej pleciach a ona ma riešiť, to uz sa nevidí? Ona nemá právo byt pod stresom? Ona sa nemá právo zložiť? Jaj, nie, veď ona je momentálne len na rodičovskom. Aký ma problém, však? No chore na hlavu. Som zvedavá, kto by sa o všetko postaral, keby ona začne predvádzať to čo robí on. Ale ona by už chúďatko nebola. Ona by bola nezodpovedná mater, čo si nemala robiť deti a vydávať sa, keď nevládze.

anonym_43d8a3
Dnes o 10:15
@vevesh

Ako tak citam celu diskusiu, tak podla mna si chce "odliat" panko 1000e z rozpoctu.....nema(l) on nejaku bokovku, ktoru nabuchal a treba platit vyzivne?? A ze si to takto ututla......nebol by to prvy pripad...🤔🤔🤔🤔🤔🤔ale teda by som isla tvrdo po tom, aby si nasiel este jeden job "nestresovy", kde donesie este aspon dalsich 900-1000e...👿👿

@vevesh noooo, presne, moze byt...lebo toto "len tak" kvoli stresu nebude...to by hladal riesenia s nou...

anonym_43d8a3
Dnes o 10:25
@mimaapeto

a čo ak vidí že žena rohadzuje financie na sprostosti?? a už ho to proste nebaví a má pocit že sa im žilo šťastnejšie keď bol na tom mieste predtým?veľké haló že majú tento rok 60tky, a svadby a dovolenku atd? aj chlap si môže niekedy povedať dosť

@mimaapeto citas odpovede autorky? Ona erozhadzuje na sprostosti, dokonca mu navrhla, ze pojde ona do prace, kde ako zdravotna sestra zarabala aj s nocnymi 1500 eur a on nech teda si oddychne od syresu v praci a moze iat na matersku on. Alebo PN. Nie, nepaci sa mu, musime sa uspokojit s 900 eurami. Ziadne ine riesenie on neponukol...takze problem je niekde inde.

Strana
z8