Manžel odmieta sťahovanie do mesta
Ahojte,
potrebovala by som váš pohľad/názor. S manželom bývame už 5 rokov u jeho rodičov na dedine, máme 2,5-ročného syna. Ja by som sa chcela presťahovať do mesta /môže byť aj väčšia dedina/, ale manžel to striktne odmieta. Tvrdí, že nie je mestský typ, nechce hypotéku a že tu máme všetko – pekne zariadené bývanie, pomoc jeho rodičov a zázemie.
Ja sa tu ale necítim dlhodobo spokojná a chýba mi mesto. Máte niektorá podobnú skúsenosť? Ako ste to riešili, keď mal každý z partnerov úplne inú predstavu o bývaní?
! Ja som bola tá, ktorá súhlasila s bývaním u svokrovcov /ktorí sú mimochodom super/, ale vtedy som ešte netušila, aké to bude.../. Rodinu mám 500 km ďaleko.
no 10km od mesta ani nie je vzdialenost na dnesnu dobu, pridem mi to (ak nie su konflikty kvoli byvaniu so svokrovcami) zbytocne, vyhadzovat tazke prachy dnes za nehnutelnost v meste. Ja som mestsky clovek, zijem na dedine (15min autom a to nie som mobilna :DDD cize chodim inak.. a nie svojim autom, bez problemov) a prave toto je dovod preco aj ked mat o nebavi, neplanujem riesit stahovanie.Ak ine problemy nemate, toto mi pride ako malichernost. A ano aj ja by som radsej mala pracu, skolu, skolku, fitko, kino, lekarku po ruke a najlepsie pesi ale proste nestoji to za to :DD tak ci tak po praci, som rada ked dam nakup a potom sa doma riesi kolotoc povinnosti, a je jedno kde byvame.
A neviem co myslis, radsej hypo ako taketo byvanie?? sa ti byva zle v dome? :DDD ides radsej do bytu za 150-300t+ (aby ste aj miesto mali), z kade vacsina ludi kvoli susedom aj tak skor ci neskor uteka do domov? :D co ak si pracu najdes v inom meste ako budes byvat?
@anonym_autor navrhni manželovi kúpiť investičný jednoizbový byt a dať ho do prenájmu, aby si aj ty niečo vlastnila, vysvetli mu, že nie je fér všetko vrážať do niečoho čo nevlastníš ani nikdy nebudeš a nenechaj sa ukecať na sľuby.
@anonym_87694f muž hypo nechce a byt by bol zase v BSM bolo by treba ho zúžiť.Ani ja by som nechcela hypo, keby mám kde bývať a som jedináčik.
@anonym_87694f muž hypo nechce a byt by bol zase v BSM bolo by treba ho zúžiť.Ani ja by som nechcela hypo, keby mám kde bývať a som jedináčik.
@anonym_060821 a ja som jedináčik, moji rodičia nám po svadbe ponúkli, aby sme išli do ich bytu (oni mali iné bývanie) a odmietli sme. Chceli sme mať niečo naše a nie iba moje, takže máme hypo. Je to vec pohľadu.
Napíšem ti ako by som to urobila ja v tejto situácii. Rozdelenie BSM, nastúpila by som do práce po RD, zobrala si sama hypotéku na malý investičný byt v meste. Hypo splácala zo svojho príjmu, byt prenajala. Keď budem pracovať, zariadim si nejaké aktivity v meste po práci, keď na dedine nie je taká možnosť (kultúra, šport atď.) V prípade, že manželstvo nebude OK máš istotu v byte.
@anonym_autor 10 km nie je nic take strasne, ked tam robis, dieta odnesies, donesies do zariadení v ramci jednej cesty. Ty si poloz otazku, co ta láka na meste. My mame dom v meste ale uprimne aj tak sadám do auta a vyvážam deti. Ked mame cas berieme bike a ideme do prirody. Ak nejaky kultúrny zivot, tak dieta nechat babke a dedkovi a sup na randicko do kina, divadla. Ked bude mat tvoje Dieta prazdniny, bude chore a ty v praci, tak je na nezaplatenie, ze dieta nechas v pyžame starym rodicom a ty ides. Byvat v byte a riesit stale susedov, je podla mna hroza. A dalsia dôležitejšia vec, tvoj muz. Moj by sa v byte zblaznil. On si tu stale nieco robi na dvore. Uz teraz je dlho zima, uz hundre, ze nic nevie porobiť 🤣🤣 a ja hundrem tiez, ze sa mi tu stale motá. Radsej nech je na tom dvore 🤣🤣. Ak mas sukromie, svokrovci nie su problem, tak by som to neriesila. Ale ked zacne dieta chodit do skoly, skolky, pekne by som zapojila aj muza s vozením. Nie len aby to bolo na mne.
@anonym_060821 myslíš bývať pri maminej sukni ? Takého neambiciózneho chlapa by som nechcela. Ani si sa ho nespýtala na investičný byt a odsudzuješ radu, komu nieje rady...
@anonym_autor skús konkretizovať, prečo ti chyba život v meste a čo ti vadí na dedine? Lebo každé z nich ma svoje výhody a niečo sa da riešiť bez toho, aby ste sa sťahovali.
Napríklad väčší kontakt - lepšie planuj a manazuj čas, dohodnite sa par krát do týždňa, aktivity, život - vezmi sa a chod na ne i s deťmi, dochádzanie do škôlky - skúste sa dohodnúť, že obcas ich zavezie manžel, svokor…
@anonym_autor skús konkretizovať, prečo ti chyba život v meste a čo ti vadí na dedine? Lebo každé z nich ma svoje výhody a niečo sa da riešiť bez toho, aby ste sa sťahovali.
Napríklad väčší kontakt - lepšie planuj a manazuj čas, dohodnite sa par krát do týždňa, aktivity, život - vezmi sa a chod na ne i s deťmi, dochádzanie do škôlky - skúste sa dohodnúť, že obcas ich zavezie manžel, svokor…
@anonym_84a956 chyba mi proste ten mestsky zivot, kino, restiky, kaviarne... kulturne podujatia, aktivity pre deti, ihriska... 🙂 a nie pocuvat kikirikanie kohuta od 4tej rano :D
@anonym_84a956 chyba mi proste ten mestsky zivot, kino, restiky, kaviarne... kulturne podujatia, aktivity pre deti, ihriska... 🙂 a nie pocuvat kikirikanie kohuta od 4tej rano :D
@anonym_autor asi chápem, chceš proste žiť, mat zážitky.. 10 km nie je ďaleko.. Čo ti v tom bráni teraz ísť do restiky, kina, kaviarne..? My sme 7km od mesta, aj mne to chyba, tiež som banovala dom na dedine, no každý bozi deň sme v meste - presne preto iste.
@anonym_autor na ten mestský život nebudeš mať čas, keď pôjdeš do práce a budeš sa ponáhľať pre dieťa do škôlky.Ten si si mala užívať počas RD😉to, že ti niekto dozrie na dieťa pocas choroby a prázdnin to je na nezaplatenie.Alebo si vybehnite s mužom večer to kina.Ako často niekam chodíte?Určite minimálne len teraz sa ti to zdá vzácne, lebo si myslíš, že v meste je dobre.Par x ti zabuchaju susedia na radiátor, lebo bude behať vonku 37 st a vy budete sedieť doma namiesto bazénu na dvore a voľný život.Moje decká od jari do jesene behajú po dvore a ulici dobre si to premysli čo stratis a čo ziskas
Tiež som tak bola nespokojná. Len navyše môj bol agresívny, ktorý sa rád pozrel na dno pohárika. Nie často, 2-3 krát do mesiaca, ale stálo to zato. Na to teátro som nemohla zabudnúť ešte roky.
Svokrovci mali úplne iný životný štýl ako som bola zvyknutá. žili sme spolu pod jednou strechou - za mňa celé zle.
Ja som volila odchod a ex potom zvolil rozvod.
To bude chciet kompromis. Ved ak nejaky aspon 2-izbak. Kde budes ak to bude vyhovat vam. Ak nie moze ist on so synom na dedinu k rodicom. Kym ty budes na kave/u kadernicky a pod.
A co presne si urobila pre to,aby si si tam zvykla a bola spokojna.? Co z mestskeho zivota ti chyba?
Aha,uz to citam...a brani ti niekto ist do restiky,do kina atd? Ved sa dvihni a choď.
Si na skok od mesta, preco nejdes do kina, na kavu alebo dieta na kruzok? Nerozumiem. Vsetko to mas aj teraz co by kamenom... ok ten kohut je na otravny 😂 Protihlukove okna na spalnach su zazrak 😇
@anonym_autor my sme najprv urobili kompromis. Cez týždeň v meste kvôli práci a cez víkend a leto a sviatky sme v dome na dedine. A takto nám to aj ostalo. Vy nemôžete niečo také vymyslieť?
@anonym_autor vieš, práve teraz máš naopak tu výhodu, že svokrovci ako píšeš, že sú super, môžu postrážiť a ty chod/chodte. Ak budete v meste budeš musieť niekoho k deťom riešiť, či zavazat a odvážať.. Možno ti v tom bráni nejaký vnútorný blok, že ako by to brali, nejaké výčitky, považuješ to za nevhodne, nechceš obťažovať či cosi iné? Skús hodiť reč s mužom, či s nimi, že by si rada niekedy… čo oni na to. 😊😉
@anonym_autor a co ho tak drží na tej dedine? Robota okolo toho domu? Kamaráti? Mamička?
Odišla by som s nim, alebo bez neho.

@anonym_autor navrhni manželovi kúpiť investičný jednoizbový byt a dať ho do prenájmu, aby si aj ty niečo vlastnila, vysvetli mu, že nie je fér všetko vrážať do niečoho čo nevlastníš ani nikdy nebudeš a nenechaj sa ukecať na sľuby.