icon

Oľutovali ste niekedy výmenu bytu za dom?

datelinka31
8. apr 2026

Obaja s manželom sme vyrastali v paneláku a náš sen bol jedného dňa mať deti, dom, záhradu.. teraz máme tri deti a chceme vymeniť byt za dom, no mám pred tým veľký rešpekt. Obaja sme mestské typy, máme radi mesto, kaviarne, ruch, ludí.. a hlavne blízkosť všetkého. Nič iné nepoznáme. No uvedomujeme si, že tento náš dávny sen tu stále je a ak je čas si ho splniť, je to práve teraz kým deti sú malé, nie keď vyrastú a budú sa chcieť osamostatniť. Deti tiež hovoria že chcú ísť do domu, že chcú záhradu, kde môžu behať, kde môžu skákať bez toho aby museli dávať pozor na susedov. Čo ma najviac brzdí je to, že si neviem predstaviť byt sama vo veľkom dome. Mne vyhovuje že mám susedov nad nami, pod nami, vedľa.. že ich poznám, že sú to kamaráti a že keby niečo, stačí zaklopať na dvere.. neviem si predstaviť že muž bude musieť cestovať a ja ostanem s deťmi sama. Toto je ale iba jeden z milióna dôvodov pre a proti a samozrejme si hovorím, že toto snáď nie je niečo čo by ma malo zabrzdiť. Ďalej nás všetci strašia že budeme otrokmi záhrady a budeme musieť celý voľný čas behať okolo domu.. ja sa prace nebojím a muž povedal, že jednoducho budeme mať záhradníka.. je toho veľa.

Ale chcela som sa spýtať, ako ste to zvládli tí, čo ste boli v rovnakej situácii a či ste niekedy oľutovali, že ste išli do domu. Samozrejme si aj hovorím, že veď keď sa nám nebude páčiť, tak predáme dom a vrátime sa do mesta. Za skúšku to stojí či?

anonym_520b01
10. apr 2026

mojej znamej 17 rocny syn sedi cele dne zavrety v izbe, napriek tomu ze maju dom. Proste tie velke deti uz neocenia tu zahradu. A my napriklad sme furt chodili s nasimi na chatu az do 18,kym som neodisla z domu a strasna nuda to bola pre pubertiakov, nebolo tam co robit, A este aj na nakupy bolo treba chodit autom. Ano pre male deti je dvor fajn, ale 14 a vyssie strasna nuda, ked tam nemaju kamosov. Potom som tam uz vobec nechcela chodit a roky som tam nechodila, az kym sa mi nenarodili deti, ktore tam chodia na prazdniny k starym rodicom, ale uz zacinaju vek, ked tiez nevylezu von a len dnu sedia na mobiloch, kym ich stari rodicia nevyzenu von, co ofrflu, ze ich to nebavi,

mischy00
10. apr 2026

Dom je žrut peňazí, to si nebudeme klamať. Žijeme v dome, viem co vsetko to obnáša a su vecí, ktoré sa jednoducho musia riešiť okamžite. Čiže peniaze sa odkladajú na nový kotol, plot, kosačku atď atď.
Ak nieste obaja manuálne zručný, ďalšie mínus. Teda ak ma clovek dosť peňazí, ze mu vsetko porobia, tak ok.
Áno, je krásne dat si kávu na terase, ked je všetko pokosene, upravené....len za tym je práca a ak k tomu clovek nema vzťah, ťažko sa mu bude premahat.
Ja ked dnes vidím tie krásne moderné byty s veľkými terasami, úprimne rozmýšľam, ze by som tam hned šla. A peniaze, ktoré ušetrím nie na údržbu domu ale na seba, by som dala do ďalšej dovolenky.

momi86
10. apr 2026
@anonym_9536ba

@datelinka31 no pozri ak pôjdeš do novostavby s urobenu záhradou a minimum veci na prerábky kde ti bude stačiť udržiavať v stave ako to máš, lokalita a tak podľa mna super 🤍 ak sa chystás do domu ktorý treba rekonštruovať ba napríklad nie je dokončená záhrada ber to tak že najbližšie roky budeš finančne aj fyzicky trosku zaťažená ale naopak mame aj my dom so záhradou a postupne na tom pracujeme nakoľko nás to baví zveľaďovať si to tu a pozerať sa ako sa to mení. Berieme to ako spôsob relaxu nie ako utrpenie. Pre deti dom 10/10 ja sama som v dome vyrastala a žila som aj v byte keď som študovala a nikdy by som sa do bytu nevrátila.
Samozrejme lokalita atd robí veľa. Teraz žijeme pri meste, mhd 10min a som v centre. Predtým som žila na dedinke s rodičmi autobus 3x do dňa vikend vôbec, maximálne malé potraviny. Čiže áno nedajboze mi trebalo ísť na postu strávila som pol dňa v meste čakaním na autobusy a vybavovaním sa…
Inak o kamarátov susedov by som sa nebála. Dedina má svoje čaro, u nás žijeme ešte v krásnej časti kde si pomáhame, požičiavame, grilujeme spolu na záhradách.

@anonym_9536ba presne,,suhlas

anonym_704dc3
10. apr 2026
@anonym_228463

@matkahelka nie ďakujem nikto ma pozyvat nemusi, gulas mi staci 2x do roka a grilované tak raz za mesiac... vadí mi ten smrad a keď som bola tehotná čisté peklo vyjsť z domu von. Neviem co kto vidi na tom jest kazdy víkend grilované mäso a iné smrady.
Suka sa hara uz druhy víkend.

Neviem v akom byte si bývalá to co opisujes som zažila iba v podnájme.

Bývame v bytovke 18 bytov....asi 4 ks psov a počujem ich tak raz za týždeň.(cez vikend na dome každý den)
Zvuky od susedov tiez tak. Na dome nonstop cosi, a keď dôjdu decka od susedov koniec to ako v zoo, a keď este cosi oslavujú 4 domy id bas a urobia si party koniec.
A nie na dome sa to neriesi ako v byte ze si o 22. Zavoláš meskacov. na dome sa držia ústa lebo zlý sused aj 4 domy mimo teba čisté peklo.
A zimný smrad z kúrenia v krboch a kotloch kde si ludia palia co chcú to je tiez wau....a to nepíšem o dome v zapadakove ake cca 15 min od Žiliny.
Takže sj bývanie v dome ma svoje negatíva a nie je to 100%súkromie a 100% ticho. Lebo to mas iba ak bývaš na úplnej samote a suseda mas tak 1 km mimo.

@anonym_228463 Preeesne, sused automechanik, urobil si na dvore dielnu, ako fakt, neskutocne daco, v kuse hudba z dvora, milion ludi, v kuse sa tam s dakym bavi, riesi. V lete cely den nevylezie z domu lebo horuco a potom podvecer vylieza a zacina makat, tie hucania, zvuky, co stale nieco tam skusa, robi a do toho osvetlenie take jak na vysluchu priamo nam do okien to slo, a do 1-2 h v noci, v kuse hudba, radio zapnute a huci tam stym...ako des des des...ked sme to kupovali, bol v Anglicku, prisiel tam 2x do roka na par tyzdnov. Bum o 3 roky uz sa vratil a urobil si dielnu na dvore. Kopec aut tam stale...ach skoda reci.

anonym_704dc3
10. apr 2026
@anonym_226062

@tiezjedna
Moja babka zila sama v dome do 90 rokov a vzdy hovorila byty su pre lenivcov

@anonym_226062 Booze to je nazor...ze byty su pre lenivcov maaama mia, uplne prisprosty nazor🙉

mischy00
10. apr 2026
@anonym_704dc3

@anonym_226062 Booze to je nazor...ze byty su pre lenivcov maaama mia, uplne prisprosty nazor🙉

@anonym_704dc3 tiez si myslim, ako keby zmyslom života bola otrocit na záhrade 😀 a najďalej ísť do okresného mesta

oblecenie99
10. apr 2026
@biba_18

môj muž chcel veľmi do domu a ja veľmi nechcela. nakoniec som ustúpila, za určitých podmienok. z tých všetkých domov čo sme pozerali boli vačšinou ľudia z košíc ktorí sa presťahovali do domu s menšími deťmi - a potom dom predávali a vracali sa s5 do mesta, zas kvôli deťom… jeden dom s ktorým by som súhlasila nám nevyšiel a ostatné opakujúce sa príbehy muža našťastie vyliečili z tohto sna… ak dom, tak v meste, alebo max. pár metrov od poslednej zastávky mhd…

@biba_18 Môj má raz za čas také záchvaty, že poďme do domu a ukazuje mi ponuky v dedinách ako Kéked, Hollóháza (čiže už HU), a ešte ďalej. Pekne dediny, tá Hollóháza sa mi vyslovene páči, ale pre pána Jána, na mňa je to desne ďaleko od mesta, v ktorom máš čo robiť dostať sa z bodu A do bodu B v špičke. A keďže práca je len v KE, tak sa všetci stretnú v zápche. Všade, kde sa dá chodím elektrickou, peso alebo na bicykli. Nevie pochopiť, že ja na dedinu nepôjdem, lebo odmietam dochádzať na aute každý deň a odsedieť si hodiny a hodiny v aute. Kedy si užijeme ten dom? A deti? Vyrastú a na dom a záhradu a preliezky sa vykašlú. Na druhej strane, vidím to u našich na dedine: všetci sú za vysokým plotom, všetci majú vlastný mini aquapark s ihriskom v záhrade, detské ihrisko je prázdne, prechádzam sa s deťmi po dedine a čistý Zombieland celá ulica. Všetci sú "vo vlastnom", tie decká nemajú šancu sa spoznať..

matkahelka
10. apr 2026
@oblecenie99

@biba_18 Môj má raz za čas také záchvaty, že poďme do domu a ukazuje mi ponuky v dedinách ako Kéked, Hollóháza (čiže už HU), a ešte ďalej. Pekne dediny, tá Hollóháza sa mi vyslovene páči, ale pre pána Jána, na mňa je to desne ďaleko od mesta, v ktorom máš čo robiť dostať sa z bodu A do bodu B v špičke. A keďže práca je len v KE, tak sa všetci stretnú v zápche. Všade, kde sa dá chodím elektrickou, peso alebo na bicykli. Nevie pochopiť, že ja na dedinu nepôjdem, lebo odmietam dochádzať na aute každý deň a odsedieť si hodiny a hodiny v aute. Kedy si užijeme ten dom? A deti? Vyrastú a na dom a záhradu a preliezky sa vykašlú. Na druhej strane, vidím to u našich na dedine: všetci sú za vysokým plotom, všetci majú vlastný mini aquapark s ihriskom v záhrade, detské ihrisko je prázdne, prechádzam sa s deťmi po dedine a čistý Zombieland celá ulica. Všetci sú "vo vlastnom", tie decká nemajú šancu sa spoznať..

@oblecenie99 asi to bude pre teba velke prekvapenie, ale existuju dediny aj 3km od KE, s normalnou dostupnostou MHD alebo kde odsedis v tom aute menej, ako niekto, kto cestuje z furce na kvp alebo z jazera na podhradovu a to cestuje vzdy vramci mesta a bude fujkat, lebo on by mimo mesto nesiel, co tam po tom, ze cestuje hodinu. ale modry kon je ako vzdy o extremoch, ked dedina, tak az kdesi pri kiral helmeci alebo moldave, nic blizsie nie je.

anonym_c4797b
10. apr 2026
@oblecenie99

@oblecenie99 my sme kupili chalupu v HU...cez tyzdem sme v KE, vikendy na chalupe. muz sa tam moze realizovat, kedze sa v bytovke nudi

oblecenie99
10. apr 2026
@matkahelka

@oblecenie99 asi to bude pre teba velke prekvapenie, ale existuju dediny aj 3km od KE, s normalnou dostupnostou MHD alebo kde odsedis v tom aute menej, ako niekto, kto cestuje z furce na kvp alebo z jazera na podhradovu a to cestuje vzdy vramci mesta a bude fujkat, lebo on by mimo mesto nesiel, co tam po tom, ze cestuje hodinu. ale modry kon je ako vzdy o extremoch, ked dedina, tak az kdesi pri kiral helmeci alebo moldave, nic blizsie nie je.

@matkahelka Samozrejme, manžel mi aj preto ukazuje tie dediny, lebo tie by boli v rámci nášho rozpočtu. Nie náhodou som písala práve tie konkrétne. Dokonca som videla domy aj priamo v meste 😱 čiže ano, viem, že sa dá. Tiež by som brala dom v Krásnej, ako byt v centre,.lenže... cena. Vyjadrila som sa ku konkrétnej našej situácii, nie všeobecne. Byt som si vyberala podľa našich potrieb a situácie, preto nebývame ani na sídlisku - nechcem precestovať pol dňa.

queen_el
10. apr 2026

Tak domy sú rôzne, sú aj menšie pozemky a nemusíš byť v záhrade vôbec…my máme dom v meste s malým pozemkom a je to ideálne, ja osobne by som nemenila ani za veľký dom s veľkým pozemkom, ani za malý panelák. Je to fajn kompromis

romino
10. apr 2026
@anonym_704dc3

@anonym_704dc3 no presne, v takej Cine, ci Bangladeshi ... ludia natlaceni na par m2 stvorcovych, v bytoch ... vlastne, to co maju tam sa byty ani nazvat nedaju ... ale su asi lenivci.
Co tam po tom ze vyrabaju vyrobky, oblecenie, saty atd... tolko hodin denne a takym tempom, .. co sa nam ani nesniva.
Ja som tak lenivy, ze casto po praci.. idem z bytu do okolitych kopcov bicyklom ...

Viem ze moji pribrati rovesnici pre toto pochopenie nemaju.
Nelenia ako ja, kosia svoj dvor alebo nieco natieraju. Teda .. ak na to zostal cas, .. ak este nie su len na ceste domov z mesta.

ria_sprout
10. apr 2026

Nie, pretože mám veľa detí. Neviem si predstaviť mať ich v byte. Nemáme problem s dostupnosťou kamkoľvek, bývame v satelite pri Bratislave. Budúci rok najstarší už bude chodiť na strednú, my pracujeme v Bratislave a cesta nie je nic zložité. Vo veľkých mestách sa proste veľa cestuje.

anonym_95343a
10. apr 2026
@matkahelka

@matkahelka Ak to nie je tajomstvo, kolko ste dali za dom 3km od Košic? Správne dedukujem, že si konkrétna, lebo tam byvaš? Obzerali sme domy v Šaci, to je viac ako 3km od mesta a ak to neboli stariny, ceny boli závratne. Znami kupili na jeseň holodom novostavbu v Ide. Vlastne len steny, strecha, okna a 420 000. Skrižili sa mi oči naopak. Radšej ani nechcem vediet, kolko tisic bude stat dokončeny interier a exterier. Pri všetkej ucte, take domy si hocikto nedovoli. Hypoteku odhadujem mesacne na 2500. To je pre vyvolencov. Lekarov, pravnikov, seniorov v IT, podnikatelov alebo dedicov.

romino
10. apr 2026
@anonym_95343a

@matkahelka Ak to nie je tajomstvo, kolko ste dali za dom 3km od Košic? Správne dedukujem, že si konkrétna, lebo tam byvaš? Obzerali sme domy v Šaci, to je viac ako 3km od mesta a ak to neboli stariny, ceny boli závratne. Znami kupili na jeseň holodom novostavbu v Ide. Vlastne len steny, strecha, okna a 420 000. Skrižili sa mi oči naopak. Radšej ani nechcem vediet, kolko tisic bude stat dokončeny interier a exterier. Pri všetkej ucte, take domy si hocikto nedovoli. Hypoteku odhadujem mesacne na 2500. To je pre vyvolencov. Lekarov, pravnikov, seniorov v IT, podnikatelov alebo dedicov.

@anonym_95343a Lenze, zdaleka nie kazdy ide od nuly. Cize ano .. ako pises, hocikto si to nedovoli. Predavajucim uplne staci ze sa vzdy niekto najde ...

Si zober, ak nejaki 40+ rocni .. zobrali hypo kedysi na blby panelak , cena este v korunach .. zlomkova oproti sucasnym. Uz to musia mat davno predcasne vyplatene.
Teraz predaju trebars za 250k. Nieco k tomu nasetrene. Alebo este aj predali daco po rodicoch ... a zrazu, ta zvysna hypoteka co teraz zoberu - na novostavbu dom, v super lokalite ... .. je nieco co ini, mladsi, beru na blbe male stare byty.
Uz nevravim o tych, co si pomohli roznymi ciernymi prijmami ... co sa do statistik ani nedostava...

anonym_e47eba
10. apr 2026

Som panelakove dieta.Vsetko sme mali blizko,vsetko.Stavba domu bola narocna po kazdej stranke.Dochadzam denne,ale ta priroda vokol,spev vtakov od vychodu slnka az po zapad,budovanie vlastnej zahradky,pokoj...na nezaplatenie.Aj moje pubertalne deti su tu stastnejsie.Mozno to na stare kolena predame,ale teraz sa nam takto aj napriek dochadzaniu do prace a skol paci zit.Beriem dom ako investiciu ktoru mozem kedykolvek spenazit keby bolo zle ale uzivam si tento zivot v prirode.A nie nemame tu ziadne sliepky,psi ani otravnych susedov.

anonym_b60457
10. apr 2026

Ked sme sa rozhodovali, ci 4 izbovy byt na "lepsom" sidlisku v Kosiciach alebo dom v dedine v blizkom okoli Kosic, cenovo to vychadzalo skoro narovnako. Ale je to 9 rokov dozadu. Obaja sme vyrastali v dome, realitu byvania v dome sme si vedeli celkom dobre predstavit. Urcite nam je tu ovela lepsie ako v byte, mame 3 chlapcov, v byte boli ako v klietke. Teraz maju ovela viac priestoru, volnosti. Skolu a kamaratov maju aj tu. Ano na strednu skolu budu musiet do mesta, vlakom je to 9 minut do centra mesta. Autom za normalnych okolnosti som mala 12km do prace, teraz kvoli vystavbe kruhoveho objazdu chodim obchadzkou "az" 20km, ale je to len o 5 minut dlhsie, takze pohoda. 20 - 25 minut nie je nic strasne, z okrajovych sidlisk by to lepsie nebolo.
A my dospeli sme sa v byvani v dome doslova nasli. Chlap sa konecne v byte nenudi, majstruje si v zah. domceku a ja mam mini zahradku ako relax a psychohygienu.
Grilujeme tak 2x do roka, nejako nas toto nechytilo. Ale kavicka, ci len tak lenosenie na cerstvom vzduchu je "na nezaplatenie"

ria_sprout
10. apr 2026
@anonym_b60457

Ked sme sa rozhodovali, ci 4 izbovy byt na "lepsom" sidlisku v Kosiciach alebo dom v dedine v blizkom okoli Kosic, cenovo to vychadzalo skoro narovnako. Ale je to 9 rokov dozadu. Obaja sme vyrastali v dome, realitu byvania v dome sme si vedeli celkom dobre predstavit. Urcite nam je tu ovela lepsie ako v byte, mame 3 chlapcov, v byte boli ako v klietke. Teraz maju ovela viac priestoru, volnosti. Skolu a kamaratov maju aj tu. Ano na strednu skolu budu musiet do mesta, vlakom je to 9 minut do centra mesta. Autom za normalnych okolnosti som mala 12km do prace, teraz kvoli vystavbe kruhoveho objazdu chodim obchadzkou "az" 20km, ale je to len o 5 minut dlhsie, takze pohoda. 20 - 25 minut nie je nic strasne, z okrajovych sidlisk by to lepsie nebolo.
A my dospeli sme sa v byvani v dome doslova nasli. Chlap sa konecne v byte nenudi, majstruje si v zah. domceku a ja mam mini zahradku ako relax a psychohygienu.
Grilujeme tak 2x do roka, nejako nas toto nechytilo. Ale kavicka, ci len tak lenosenie na cerstvom vzduchu je "na nezaplatenie"

@anonym_b60457 pravda. A úplne najlepšie na dome je to, že máš vlastne miesto na parkovanie, nemusíš krúžiť každy večer pri návrate z práce a hľadať miesto, alebo si platiť drahé rezervácie 😜

anonym_b60457
10. apr 2026
@ria_sprout

@anonym_b60457 pravda. A úplne najlepšie na dome je to, že máš vlastne miesto na parkovanie, nemusíš krúžiť každy večer pri návrate z práce a hľadať miesto, alebo si platiť drahé rezervácie 😜

@ria_sprout no jasne, parkujem 4 metre od kuchyne. Rodinny nakup dostat do vnutra je pohoda, predtym v meste sme casto pred bytovkou miesto nenasli a nosili nakup zo "zberneho" parkoviska na konci ulice. To parkovisko uz mimochodom ani neexistuje. Postavili tam bytovku, zvysne park. miesta uz patria k bytovke. Neviem, kde byvali susedia parkuju teraz.
Novy velky Kaufland mame13 minut autom, pohoda. Na drobne nakupy mame viacero mensich potravin aj tu v dedine.

momi86
11. apr 2026
@datelinka31

@anonym_4f2785 ale záhradu predsa využívajú aj dospelí ľudia, nielen deti. Už len dať si tam večeru, ráno kávu. Nechápem, prečo všetci píšu, že len malé deti.

@datelinka31 presne, my sme si dom kupovali hlavne pre nas dvoch s muzom...kvoli kludu a sedeniu na zahrade..ja mam chlapcov 9,6 r.a oni by sa uz na byt nevratili..

datelinka31
autor
12. apr 2026
@mischy00

Dom je žrut peňazí, to si nebudeme klamať. Žijeme v dome, viem co vsetko to obnáša a su vecí, ktoré sa jednoducho musia riešiť okamžite. Čiže peniaze sa odkladajú na nový kotol, plot, kosačku atď atď.
Ak nieste obaja manuálne zručný, ďalšie mínus. Teda ak ma clovek dosť peňazí, ze mu vsetko porobia, tak ok.
Áno, je krásne dat si kávu na terase, ked je všetko pokosene, upravené....len za tym je práca a ak k tomu clovek nema vzťah, ťažko sa mu bude premahat.
Ja ked dnes vidím tie krásne moderné byty s veľkými terasami, úprimne rozmýšľam, ze by som tam hned šla. A peniaze, ktoré ušetrím nie na údržbu domu ale na seba, by som dala do ďalšej dovolenky.

@mischy00 tak pokosiť zase nepovažujem za manuálnu zručnosť, muza to baví, máme aj tu predzáhradku, kosačku tak či tak musíme mať, len pri dome je oveľa väčší pozemok. A kotol sa ako často vymieňa 😮

datelinka31
autor
12. apr 2026
@anonym_520b01

mojej znamej 17 rocny syn sedi cele dne zavrety v izbe, napriek tomu ze maju dom. Proste tie velke deti uz neocenia tu zahradu. A my napriklad sme furt chodili s nasimi na chatu az do 18,kym som neodisla z domu a strasna nuda to bola pre pubertiakov, nebolo tam co robit, A este aj na nakupy bolo treba chodit autom. Ano pre male deti je dvor fajn, ale 14 a vyssie strasna nuda, ked tam nemaju kamosov. Potom som tam uz vobec nechcela chodit a roky som tam nechodila, az kym sa mi nenarodili deti, ktore tam chodia na prazdniny k starym rodicom, ale uz zacinaju vek, ked tiez nevylezu von a len dnu sedia na mobiloch, kym ich stari rodicia nevyzenu von, co ofrflu, ze ich to nebavi,

@anonym_520b01 to je mi smutno že to takto je s tými deťmi. Ja stále naivne verím tomu, že naše deti si pozvú kamošov k nám, že sa tu budú stretávať a v záhrade a na dome budú máte viac súkromia a priestoru ako na byte..

datelinka31
autor
12. apr 2026
@queen_el

Tak domy sú rôzne, sú aj menšie pozemky a nemusíš byť v záhrade vôbec…my máme dom v meste s malým pozemkom a je to ideálne, ja osobne by som nemenila ani za veľký dom s veľkým pozemkom, ani za malý panelák. Je to fajn kompromis

@queen_el pozeráme aj domy priamo v meste, ale domy sú tu len na okraji mesta a ani jeden sa nám zatiaľ nepáčil.. čiže sú ďalej a tá atmosféra a okolie sa nedá porovnať s týmto domom ktorý je v samostatnej mestskej časti

datelinka31
autor
14. apr 2026
@momi86

@datelinka31 Záleží na tom, kde si človek kúpi dom - či ďalej od mesta, napríklad na dedine, kde je potom odkázaný na auto a každodenné vozenie detí, alebo priamo v meste či blízko centra, kde funguje kvalitná mestská doprava.Aj my sme sa rozhodovali dlho. Obaja pochádzame z paneláku a máme skôr negatívne skúsenosti so susedmi. Manželovi vyhovovala aj možnosť bývania na dedine, mne však nie - šoférovanie nemám rada a ak nemusím, autu sa radšej vyhnem. Mesto je pre mňa jednoducho praktickejšie, všetko je poruke. Nakoniec sme si vybrali dom v mestskej časti s rodinnými domami. Do práce aj deti do školy sa bez problémov dostaneme mestskou dopravou, trvá to približne do 10 minút. S týmto rozhodnutím sme veľmi spokojní- návrat do bytu si už neviem predstaviť.

@momi86 to je ideálne, ale nájsť dom 10 minút autom od centra, aj so záhradou aj so všetkým tu je nemožné, pozeráme už veľmi dlho.. túto kde sme si vyhliadli dom ide aj mhd, ale nie je to úplne v meste, skôr 15 minút autom keď nie sú zápchy

anonym_4a494f
14. apr 2026

My sme v byte trpeli.

momi86
Včera o 10:44
@anonym_4a494f

My sme v byte trpeli.

@anonym_4a494f presne,,my sme mali ten isty problem

anonym_228463
Včera o 12:23
@oblecenie99

@oblecenie99 presne 30 r. Som bývalá v dome, teraz 10 r v byte a keď sme u našich tak človek nestretne živú dušu. 3 ročná dcera mi hovorí " mama, všetci spinkaju, auta su pokazene".
Ked ma stretla poštárka mi hovorí, že uz tam roky nebývam a vidi ma častejšie s kočíkom ako tych co tam bývajú" a to je tam deti dost
Ani na záhrade nie su, sedia doma, nikoho von nevidím. A poštárka mi povedala, ze keď zvoní kvoli podpisu tsk väčšinou, sa vyruti k dverám dieta s mobilom akebo tabletom v ruke. Cize tak si užívajú dom a dvor.
Ja pofackujem byt a uz sme niekde na výlete alebo na záhrade- tu mame v meste 10 min peso od bytu....

anonym_4a494f
Včera o 19:06
@anonym_228463

@oblecenie99 presne 30 r. Som bývalá v dome, teraz 10 r v byte a keď sme u našich tak človek nestretne živú dušu. 3 ročná dcera mi hovorí " mama, všetci spinkaju, auta su pokazene".
Ked ma stretla poštárka mi hovorí, že uz tam roky nebývam a vidi ma častejšie s kočíkom ako tych co tam bývajú" a to je tam deti dost
Ani na záhrade nie su, sedia doma, nikoho von nevidím. A poštárka mi povedala, ze keď zvoní kvoli podpisu tsk väčšinou, sa vyruti k dverám dieta s mobilom akebo tabletom v ruke. Cize tak si užívajú dom a dvor.
Ja pofackujem byt a uz sme niekde na výlete alebo na záhrade- tu mame v meste 10 min peso od bytu....

@anonym_228463 tak to neviem kde zijes ale u nas na dedine ked vyjdeme von stretame kopec deti,ludi. Moje deti chodia stale na ihrisko so spoluziakmi. Ked som bola na materskej stacilo vyjst von a stretla som kopec znamych s detmi. Nikdy sme neboli sami a nenudili sa. Praveze v mestach v bytoch sa ludia citia osamelejsie. Tu ked mame nejaku dedinsku akciu tak kazdy kazdeho pozna. Je to paráda

anonym_4a494f
Včera o 19:08
@datelinka31

@anonym_520b01 to je mi smutno že to takto je s tými deťmi. Ja stále naivne verím tomu, že naše deti si pozvú kamošov k nám, že sa tu budú stretávať a v záhrade a na dome budú máte viac súkromia a priestoru ako na byte..

@datelinka31 u nas to takto funguje. Stale su u nas na zahrade nejaki kamosi mojich deti. Alebo oni u nich. My sedime casto vonku na ulici so susedami a decka sa hraju. Uplne ako my ked sme boli deti. Aj kopec deti byva vecer na ihrisku.

anonym_4a494f
Včera o 19:10
@anonym_b60457

@ria_sprout no jasne, parkujem 4 metre od kuchyne. Rodinny nakup dostat do vnutra je pohoda, predtym v meste sme casto pred bytovkou miesto nenasli a nosili nakup zo "zberneho" parkoviska na konci ulice. To parkovisko uz mimochodom ani neexistuje. Postavili tam bytovku, zvysne park. miesta uz patria k bytovke. Neviem, kde byvali susedia parkuju teraz.
Novy velky Kaufland mame13 minut autom, pohoda. Na drobne nakupy mame viacero mensich potravin aj tu v dedine.

@anonym_b60457 ja parkujem na dvore 2 metre od vchodovych dveri a veru je to na nezaplatenie.