icon

Požičali by ste blízkemu človeku veľkú sumu peňazí?

Dnes o 17:52

Ahojte,

kamarátka sa dostala do ťažkej situácie a požičanie peňazí by jej veľmi pomohlo. Nie je to malá suma a neviem, či do toho ísť.

Požičali by ste blízkemu človeku niekoľko tisíc eur?

Je to skutočne blízka kamarátka, zodpovedná, vždy mala prácu, ale urobila pár zlých rozhodnutí.
Na druhú stranu si nechcem pokaziť kamarátstvo tým, že by sme sa dohadovali o vrátení, ak by bol nejaký problém.

Ďakujem každému za názor.

Strana
z2
muchotrafka298
Dnes o 18:52

Moja mama mala kolegynku kedysi v praci, ktora bola sama s 3 relativne malymi detmi, zomrel jej manzel. A velakrat sa stalo, ze si pozicala par EUR pred vyplatou alebo ked sa jej nahle pokazila pracka tak na tu. Okamzite po vyplate vracala male sumy, vacsie niekolko mesiacov (tu pracku konkretne). Bola to velmi zodpovedna a sikovna zena, ziadna podvodnicka a vzdy mame vsetko do centu vratila a hned ako mohla.

anonym_26fc3b
Dnes o 18:52
@anonym_autor

@anonym_5b5fb1 5000

@anonym_autor ano, požičala. Nakoľko ona predtým tiež pomohla mne. A nemusela tiež. Ale vedela som, že mi tie peniaze vráti.

ivana11155
Dnes o 19:08

@anonym_autor znama si kvoli takejto najlepsej kamaratke zobrala spotrebak 20tis. A vies co? Kamaratka nesplaca a uz to nie je kamaratka ale najvacsia p*ca. Aj takyto je zivot.

terezia74
Dnes o 19:09

@anonym_autor nie

lenik98
Dnes o 19:27

ABSOLÚTNE NIE

tetapetra
Dnes o 19:34

Nie

anonym_aee878
Dnes o 19:37

@anonym_autor mám jednu takú, ktorej by som požičala.

ivicatolic
Dnes o 19:39

@anonym_autor nikomu z rodiny, nieto ešte kamarátke 👎

marca12
Dnes o 19:49

Jedine,ak by mi tie peniaze nechybali. Ale ak spravila zle rozhodnutia asi nebude najmudrejsia. Kde mas istotu,ze sa poucila?

sisaka
Dnes o 19:53

Ani rodine, ani kamarátke. Čo sme v stredoveku? Nech ide do banky a požiada o úver. Ak je schopná splácať, banka jej úver dá ak nie je schopná splácať to znamená, že by nevrátila ani tebe. Takže ak nemáš chuť jej peniaze darovať, rozhodne jej nepožičiavaj.

anonym_5e4441
Dnes o 20:02

U notára sa dá napísať zmluva o požičke, dohoda splátok, netreba sa potom súdiť a dokazovať, ale hneď to ide na exekúciu.

kocuris
Dnes o 20:25

Nie. Na pôžičky sú banky. Tuto vyššie spomínané notárske zápisnice s exekučný titulom sú fajn vec, keď má protistrana majetok. Keď nemá, ani exekútor nevymôže nič. Navyše vymáha najskôr poplatky a trovy pre seba... Určite nepožičiavaj peniaze niekomu, kto už "urobil nesprávne rozhodnutia".

vilma7
Dnes o 20:28

Toež som požičala a naspát som musela pýtať...2500. Ono požičia sa lahko, tazsie sa už vracia.

anonym_5b32ce
Dnes o 20:29

ja som pozicala .. ale vsetko na papiery a pred notarom .. sama s tym prisla ze to chce tak aby som ja mala istotu ..vsetko vratila este v predstihu ako sme sa dohodli .. ale ja som jej naozaj verila a vedela som ze to vrati

anonym_199987
Dnes o 20:33

A čo je to ťažká situácia? Aké zlé rozhodnutia urobila? To sú podstatné fakty. Ak by sa mi niekto blízky dostal do veľmi ťažkej situácie, mal rezervu, poistky, bol zodpovedný a napriek tomu sa stane niečo zlé tak pomôžem darom, koľko môžem. Napríklad keby je vážne choré dieťa s mimoriadne nákladnou liečbou. Požičať človeku ktorý sa vlastnými zlými rozhodnutiami dostal do zlej situácie je sprostosť. Z čoho to bude splácať? Potrebuje konkrétnu sumu. Čiže tipujem nejaké dlhy? Toto je cesta k tomu, aby si peniaze nikdy neuvidela. Požičala by som svojmu dieťaťu, keby potrebujú 5000€ súrne na auto, lebo žena nastupuje po rodičovskej do práce, je treba druhé auto a viem, že sú zodpovední a peniaze uvidím. Keby sa niekto svojimi sprostými chybami dostane do dlhov tak ani omylom.

janinah
Dnes o 20:56

Nie,1000 ano,viac nie,nech si pozicia aj od inych.A s papierom,kde bude aj datum dokedy to vrati.

Strana
z2