Rada od starších žien: Štúdium alebo svadba?
Ahojte , Rada by som sa poradila s niekym kto ma viac životných skusenosti a veci vidí možno triezvejšie ako my mladí. Mám 21 rokov a momentalne študujem v 3 ročníku na Ekonomickej univerzite . Som s priateľom od 15 . Priateľ je naozaj úžasný , je o 2 roky starší . Je veľmi zodpovedný , pracovitý , starostlivý a jedine čo naozaj rieši je práca a rodina . Vieme že svadbu chceme až po škole . No Sme spolu už pomerne dlho a ja budem končiť bakalársky stupeň štúdia a chcela by som pokračovať na magisterský no pride mi že to oddialim o ďalšie 2 roky a som smutná z toho pretože v našom okoli už je väčšina vzatá . Neviem či to beriem len ja takto rýchlo a naozaj sa nemam kam ponáhľať . Moja otázka znie či by ste obetovali 2 roky ďalšiemu štúdiu a počkali alebo sa tiež takto ponáhľali .
Este vysvetli aky problem je mat svadbu napriklad cez leto po skonceni Bc alebo kedykolvek aj pocas studia a dalej tie 2 roky pokracovat?
@anonym_d950f6 tak logicky ten že asi sa nevezmeme a budeme bývať oddelene .
Studium studium studium
@zenysiradia aky problem je byvat uz pocas skoly spolu? 99% mojich kamaratiek alebo spoluziakov z VS byvali spolu a ani neboli zobrati. Navyse ist do svadby pred spolocnym byvanim mi pride v dnesnej dobe divne.
Kam sa ponahlas? Prečo chceš žiť tvoj život podľa toho ako žijú ini ľudia? Veď si ten život trosku vychutnávaj
Veď si trosku uzi aj ten študentský život.
Dievčatko mam dojem, že si trosku do toho tlačená
Veď máš kopec rovníkových spoluziaceik a spolužiakov a ti určite ešte zobratí nie sú
@zenysiradia aky problem je byvat uz pocas skoly spolu? 99% mojich kamaratiek alebo spoluziakov z VS byvali spolu a ani neboli zobrati. Navyse ist do svadby pred spolocnym byvanim mi pride v dnesnej dobe divne.
Este doplnim ti, co dochadzali na intrak tak byvali tak, ze cez vikend a skuskove, leto doma s priatelom a cez skolu tych par tyzdnov-noci pocas semestra na intraku.
@zenysiradia Ako starsia 48rocna zena si myslim, ze naozaj sa nemas kam ponahlat. O 20 rokov, ak sa vezmete, tak vobec nebudes riesit, ze ste sa zobrali az po skole a nie pocas skoly. Naopak ak by si kvoli svadbe teraz v 21 nechala skolu a radsej sa vydala, to este o 20 rokov riesit mozes, vzdelanie ti moze chybat. A neda sa poriesit spolocne byvanie uz teraz?
@zenysiradia to spoločne bývanie by som si určite vyskúšala ale ešte pred svadbou, takže za mňa poriešiť to, pritom normálne doštudovať 2. stupeň a potom svadba
Ona ta svatba az taky izasny mylnik nieje. Ten svatobny den si uzije iba malo parov naozaj a vacsina si z toho spravi estradu co ich iba energeticky vycucia a bude sa ten den tocit ovela viac okolo toho ci sesternicina prateta este pozuje kus masa ako o tom ze si to mladomanzelia maju uzit. V takom dlhom vztahu ziadna zmena nebude
Aky zmysel ma svadba, ak rodinu a deti budes mat az po skonceni Mgr. / Ing. ?
Ci ste nabozne zalozeni a potom je motiv jasny ?
Nerozumiem ani suvislosti svadby a studia, ak chces svadbu, mozes ju mat do mesiaca na urade, potom si date obed v lepsej restauracii a vybavene. Nepotrebujes na to ani vela penazi, ani ta to neoberie o cas potrebny na studium.
@zenysiradia ak to stavias do roviny bud alebo, tak studium. Ale podla mna sa da sklbit oboje, ved ani deti nemate.
Nejak mám dojem že mladík má iba sš a vietor veje odtiaľ. Veľa vzťahov stroskotalo na tom, že chlap má nižšie vzdelanie možno aj nižší príjem ako žena. Žena sa potom pohybuje v spoločnosti podobných ľudí a začne porovnať. Nasleduje rozvod/rozchod. Zatiaľ kým študuje a nezarába problém nie je.
Svadbu chceš/chcete veľkolepú honosnú oslavu? Zarobíte si na to sami? Alebo vás stačí papier,len aby bol?
Na spoločné bývanie netreba žiaden papier. Študuj ďalej ak más možnosť ak ti štúdium ide. Každopádne pred samotnou svadbou skúsila spolužitie, si ešte veľmi mladá.
a vydať sa a ďalej študovať nepripadá do úvahy? keď som študovala ja tak manželské páry mali vedľa nášho internátu jednu budovu, kde bývali dokonca niektorí aj s deťmi
a vydať sa a ďalej študovať nepripadá do úvahy? keď som študovala ja tak manželské páry mali vedľa nášho internátu jednu budovu, kde bývali dokonca niektorí aj s deťmi
@anonym_e63182 tiež som dva roky bývala na “manzelakoch” ale to neboli plánované svadby a plánované deti 😆😆😆to boli “nehody”
A mat deti počas studia je zbytočná komplikácia
Deti sú úžasne a krásne a radosť života ale až po štúdiu
Nejak mám dojem že mladík má iba sš a vietor veje odtiaľ. Veľa vzťahov stroskotalo na tom, že chlap má nižšie vzdelanie možno aj nižší príjem ako žena. Žena sa potom pohybuje v spoločnosti podobných ľudí a začne porovnať. Nasleduje rozvod/rozchod. Zatiaľ kým študuje a nezarába problém nie je.
Svadbu chceš/chcete veľkolepú honosnú oslavu? Zarobíte si na to sami? Alebo vás stačí papier,len aby bol?
Na spoločné bývanie netreba žiaden papier. Študuj ďalej ak más možnosť ak ti štúdium ide. Každopádne pred samotnou svadbou skúsila spolužitie, si ešte veľmi mladá.
@anonym_58c4fc Presne, takýchto vzťahov čo fungovali len keď baba študovala VŠ a on zarábal ako sš, bolo. Potom dievča skončilo VŠ a bol aj koniec ich vzťahu.
U nás v podnájme býval taký východniarsky párik. Ona študovala VŠ, on montoval garážové brány. Skončila VŠ, zamestnala sa v odbore (zhodou okolnosti tiež skončila EU BA ) a zistila, že okolo nej sa už motaju VŠ vzdelaní ľudia, manažéri, riaditelia atď a ona si s nimi začína mentálne a socialne rozumieť viac ako s montážnikom garážových brán s ktorým bola od strednej školy. Do roka od skončenia VŠ sa rozišli, ona má dnes nejakého manažéra, on stále montuje garážové brány.
@anonym_58c4fc asi “mladý” boji že mu ju nejaký pekný budúci inžinier vyfúkne a tak tlači slečnu do svadby
Silne pohybujem že všetci v ich okoli sú zobratí, dnes sa vydávajú a ženia všetci omnoho neskôr a slečna má až 21 rokov
Ja som sa vydala aj deti mala na vš a oveľa náročnejšej vš, ako eu a dali sme to.
A muž má SŠ, sme spolu 26 rokov. Neviem, prečo by to mal byť zas taký rozdiel.
Náš syn teraz tiež študuje na euba a nemyslím, že by ho ta škola až tak formovala a toľko mu dávala, veď pri nej stíha aj full time job. Študuje denne.
@anonym_58c4fc asi “mladý” boji že mu ju nejaký pekný budúci inžinier vyfúkne a tak tlači slečnu do svadby
Silne pohybujem že všetci v ich okoli sú zobratí, dnes sa vydávajú a ženia všetci omnoho neskôr a slečna má až 21 rokov
@anonym_dc1662 na dedine to tak moze byt, ze sa tam beru skoro
Doštuduj a potom sa keď tak vezmite.
Nechcem ti kaziť radosť, ale veľa týchto vzťahov, od strednej, to potom v realite neprežilo. Boli to už také prechodene vzťahy. Hlavne sa to nesnaž zachrániť svadbou, na to máš ešte čas.
@anonym_dc1662 na dedine to tak moze byt, ze sa tam beru skoro
@anonym_f796a7 dnes už ani na dedine
@zenysiradia studium ma v tomto pripade prednost.
Ste tak dohodnuti, tak uz pockajte po skole.
Zacat zit v jednej domacnosti moze narazit na odlisne ocakavania, aky podiel ma kto z vas doma mat.
Ty sa budes chciet venovat viac skuskam, diplomovke, statniciam (pojde to jedno za druhym a je to casovo viac narocne), na domacnost budes mat menej casu. A aj na neho. Presne tak, akoby si mala, keby ste spolu nezili.
On moze byt sklamany, ze cakal od spolocneho byvania viac. Alebo neskor povedat, ze “robil veci za teba”.
Proste to moze byt zdroj hadok.
Navyse si ovplyvnena okolim, ze sa vsetci beru. Tak citis v porovnani s nimi, ze akoby zaostavas v comsi. Ale nezaostavas. To je len pocit.
Normalne chodte podla vasho planu. Dostuduj, vezmite sa a ries potom veci dalej.
@zenysiradia To v ktorej osade je väčšina 21 ročných dievčat vydatá? Toto nemôže byť reálne, to normálna mladá zena s aspon priemerným IQ nedovolí, takto si zničiť mladosť. A 23 roční chlapci sa tiež neženia ako na páse, veď ešte nemôžu mať ani doštudované. Kde sú ich rodičia? To sú tam všetci denentní a nevnímajú ako sa mení svet?
@anonym_58c4fc ma skončenu vysokú školu a rozbieha firmu . Nevyšlo
@zenysiradia určite dostudovat!! Ak veľmi chcete svadbu, tak prečo by si nemohla mať v lete svadbu a na jeseň pokračovať v štúdiu? Len ak ss vydas, tak zas budeš riešiť, že by sa patrilo dieta. Ja som kvôli rodine/tehu prerušila štúdium na VS po troch rokoch. . Nikdy som sa už do školy nevratila. Bez titulu. Dodnes toho ľutujem. Takže za mna jednoznačne dostudovat.
Moje skusenosti:
- vela vztahov, ktore zacali v 15-16 trvaju 10 rokov a potom sa dotycni nastahuju spolu a do 2 rokov koniec. Tym nechcem povedat, ze aj u vas to tak bude, ale naozaj je rozdiel medzi teenagerskou laskou, kde sa vidite hodinu denne v podstate pri prijemnych cinnostiach typu kino, sex, a medzi kazdodennym zivotom v spolocnej domacnosti, kde ta moze vytocit uz len to, akym sposobom partner pristupuje k jednotlivym domacim pracam.
- Byvat spolu sa da aj bez papiera. Spolocny najom, spolocna delba nakladov. Uvidis ako to pojde.
- Zobrat sa mozete kedykolvek, aj pocas studia. Sama som sa vydavala pocas VS, ale to uz sme 3 roky spolu byvali a vedela som do coho idem.
- Nedokoncit si skolu iba kvoli svadbe je ZLY napad.
@zenysiradia určite dostudovat!! Ak veľmi chcete svadbu, tak prečo by si nemohla mať v lete svadbu a na jeseň pokračovať v štúdiu? Len ak ss vydas, tak zas budeš riešiť, že by sa patrilo dieta. Ja som kvôli rodine/tehu prerušila štúdium na VS po troch rokoch. . Nikdy som sa už do školy nevratila. Bez titulu. Dodnes toho ľutujem. Takže za mna jednoznačne dostudovat.
@rachel36a na tu svadbu tlacim skôr ja .. partner je za to nech si plním svoje sny a studujwˇ
@zenysiradia tak urobila spoluziacka, teraz maju 2 deti, ziju spolu. Ano, bolo to divne, ale je to mozne
@zenysiradia ty dalej studuj a medzi tym sa zoberte. Nevidim žiadny problem. V studiu určite pokracuj.

Este vysvetli aky problem je mat svadbu napriklad cez leto po skonceni Bc alebo kedykolvek aj pocas studia a dalej tie 2 roky pokracovat?