icon

Rada od starších žien: Štúdium alebo svadba?

zenysiradia
Dnes o 06:19

Ahojte , Rada by som sa poradila s niekym kto ma viac životných skusenosti a veci vidí možno triezvejšie ako my mladí. Mám 21 rokov a momentalne študujem v 3 ročníku na Ekonomickej univerzite . Som s priateľom od 15 . Priateľ je naozaj úžasný , je o 2 roky starší . Je veľmi zodpovedný , pracovitý , starostlivý a jedine čo naozaj rieši je práca a rodina . Vieme že svadbu chceme až po škole . No Sme spolu už pomerne dlho a ja budem končiť bakalársky stupeň štúdia a chcela by som pokračovať na magisterský no pride mi že to oddialim o ďalšie 2 roky a som smutná z toho pretože v našom okoli už je väčšina vzatá . Neviem či to beriem len ja takto rýchlo a naozaj sa nemam kam ponáhľať . Moja otázka znie či by ste obetovali 2 roky ďalšiemu štúdiu a počkali alebo sa tiež takto ponáhľali .

luizina
•
Dnes o 07:20
@anonym_d950f6

@zenysiradia aky problem je byvat uz pocas skoly spolu? 99% mojich kamaratiek alebo spoluziakov z VS byvali spolu a ani neboli zobrati. Navyse ist do svadby pred spolocnym byvanim mi pride v dnesnej dobe divne.

@anonym_d950f6 suhlasim, spolocne byvanie vie ukazat vela veci v inom svetle. Svadba po čase je uz len doplnok. Najpr spolu byvat aspon rok.

katica06
•
Dnes o 07:28
@tilly

Ja som sa vydala aj deti mala na vš a oveľa náročnejšej vš, ako eu a dali sme to.
A muž má SŠ, sme spolu 26 rokov. Neviem, prečo by to mal byť zas taký rozdiel.
Náš syn teraz tiež študuje na euba a nemyslím, že by ho ta škola až tak formovala a toľko mu dávala, veď pri nej stíha aj full time job. Študuje denne.

@tilly lebo asi pred týždňom tu bola diskusia, kde všetky ženy ktoré žijú s chlapom s nižším vzdelaním boli označované za obyčajné nenáročné, že si našli chlapa pod úroveň, a atd

anonym_f796a7
•
Dnes o 07:30
@zenysiradia

@anonym_58c4fc ma skončenu vysokú školu a rozbieha firmu . Nevyšlo

@zenysiradia v 23 ma skoncenu VS 2. stupen?

bielasovicka
•
Dnes o 07:30
@zenysiradia

@anonym_58c4fc ma skončenu vysokú školu a rozbieha firmu . Nevyšlo

@zenysiradia no, on rozbieha firmu, ty študuješ, svadba je drahá, mate nato? A tiež na spol bývanie.

anonym_58c4fc
•
Dnes o 07:33
@anonym_f796a7

@anonym_f796a7 tiež ma to zaujíma. Ale zrejme mamička a otecko zaplatia. Lebo bez svadby bývať spolu by bol hriech

anonym_9d29ad
•
Dnes o 07:46
@zenysiradia

@rachel36a na tu svadbu tlacim skôr ja .. partner je za to nech si plním svoje sny a studujwˇ

@zenysiradia ani sa mu nečudujem,že sa nechce ženiť.Budeš toľko tlačiť,až sa s tebou rozíde.
Nechápem,keď ste dohodnutí o svadbe,prečo na neho vyvíjaš nátlak?? Máš 21,kam sa do pekla ponáhľaš??
V 15tich si bola ešte decko,on v 17tich tiež,čo ty vieš,čo bude o rok,či sa nerozídete? Alebo tohoto sa bojíš a preto si ho chceš poistiť?

tilly
•
Dnes o 07:47
@katica06

@tilly lebo asi pred týždňom tu bola diskusia, kde všetky ženy ktoré žijú s chlapom s nižším vzdelaním boli označované za obyčajné nenáročné, že si našli chlapa pod úroveň, a atd

@katica06 hmm 😅 najlepšie, že to sú väčšinou tie, čo ledva skončili električkové školy 🤣, ale budú sa vyvyšovať nad remeselníkov, ktorí majú väčšinou aj oveľa vyššiu odbornosť. Keď tak vidím, čo dokáže môj muž, čo všetko musí ovládať a vedieť a ku má zodpovednosť, tak si vôbec nemyslím, že má v hlave menej ako ktorýkoľvek absolvent ekonómie, manažmentu a podobných vš.

tilly
•
Dnes o 07:49

@zenysiradia vy spolu ešte nebývate?

anonym_9d29ad
•
Autor odpoveď zmazal
•
anonym_c5e921
•
Dnes o 07:56

Si z osady, ked je tam vacsina mladych zosobasena? Ste ešte deti, najprv skúste spolu bývať. Tieto detské lásky dlho nevydržia.

anonym_eb9d65
•
Dnes o 08:07

@zenysiradia Na EUBA je magisterské štúdium? Nie Ing??? Len sa pytam. Najskôr dostuduj, nechápem na čo sa chces vydávať v 21. Čo ti utečie alebo čo sa tým pre teba zmení?

lienka9
•
Dnes o 08:18

@zenysiradia ako prve spolocne byvanie,svadba je jedno kedy,ale deri az po skonceni studia.

brrunetkaa
•
Dnes o 08:24

Určite doštudovať a za tie dva roky čo ti zostavaju si vyskúšať spoločne bývanie, tam sa môže veľa ukázať… Inak všetky moje bývalé spolužiačky ešte zo strednej čo sa hneď vydali sú už rozvedené v 30ke 😀 ale fakt že všetky. Tým nehovorim, že to tak je vždy len to, že nie je kam sa ponáhľať. Nič ti neujde

anonym_1f074d
•
Dnes o 08:32

Počas VŠ som mala jeden kratší vztah, trval asi 1,5 roka a môj vtedajší priateľ nebol zlý, ale mal SŠ. Časom začal pohŕdať tým, že ja budem mať VŠ titul. On si ma vziať chcel, ale nedal mi prsteň. Som aj rada. Odišla som z mesta a našla som si časom súčasného priateľa, ma VŠ, super si rozumieme, podporuje ma a dal mi aj prsteň. Ale riešili sme bývanie (hypotéku) a tak od požiadania už ubehli 2 roky. Nič mi neušlo, o chvíľku budeme svoji, mame všetko zajednané a svadba bude v menšom kruhu rodiny. Dokonca aj bábätko už čakáme, ale narodí sa neskôr ako deň svadby. Nič mi neušlo. Mám 30 rokov. A som rada, že som vtedy nešla do svadby, lebo by to asi skončilo zle…

bielasovicka
•
Dnes o 08:33

Ja neviem, ale ktorá sa chce v dnešnej dobe vydávať ako 21 ročná? Prečo?

anonym_c37c52
•
Dnes o 08:36
@anonym_f796a7

@anonym_f796a7 co je na tom zvlastne? Tiez som to tak mala. Na VS som nastupovala ako 18 rocna. A bolo nas takych velmi vela

zuzana2910
•
Dnes o 08:39
@bielasovicka

Ja neviem, ale ktorá sa chce v dnešnej dobe vydávať ako 21 ročná? Prečo?

@bielasovicka pretože ako píše, v jej okolí je už skoro všetko vzaté...a je z toho smutna. Tu už pohľad starších nepomôže.. aj tak tie komentáre tu sú fakt rôzne.

anonym_58c4fc
•
Dnes o 08:40
@zuzana2910

@bielasovicka pretože ako píše, v jej okolí je už skoro všetko vzaté...a je z toho smutna. Tu už pohľad starších nepomôže.. aj tak tie komentáre tu sú fakt rôzne.

@zuzana2910 a keď bude naokolo kazdy rozvádzať rozvedie sa tiež

zuzana2910
•
Dnes o 08:41
@anonym_58c4fc

@zuzana2910 a keď bude naokolo kazdy rozvádzať rozvedie sa tiež

@anonym_58c4fc áno nebude predsa smutna

anonym_93fcc0
•
Dnes o 08:48

@zenysiradia väčšina je už "vzatá"? Akoze v 21 rokoch?

beata_k
•
Dnes o 08:57

@zenysiradia Dali ste sa dokopy ako deti. Najprv spolu byvajte, rieste promlemy a potom svadba. Nic, ale nic ti neujde.

kvetka22
•
Dnes o 08:59
@anonym_c37c52

@anonym_f796a7 co je na tom zvlastne? Tiez som to tak mala. Na VS som nastupovala ako 18 rocna. A bolo nas takych velmi vela

@anonym_c37c52 len teraz je ZŠ pre všetkých 9 ročná. V 6tich nastúpi do školy, v 15tich na strednú, a v 19tich na VŠ. 5 rokov VŠ, tak končí najskôr v 24roch rokoch..

anonym_784614
•
Dnes o 09:00

studuj,cestuj uzivaj zivot ..ak ta partner miluje bude ta podporovat .. na svadbu mas cas..j tak pravy charakter cloveka sa ukaze az casom a pri vaznych zivotnych rozhodnutiach a problemoch .. preto tolko ludi je po rozvode.. ak budes studovat -zmeni sa nieco na tom,ze nebudes moct byt s priatelom? venujte sa nadalej konikom jeden druhemu a az to budete obaja citit rovnako vezmete sa ...

anonym_c37c52
•
Dnes o 09:14
@kvetka22

@anonym_c37c52 len teraz je ZŠ pre všetkých 9 ročná. V 6tich nastúpi do školy, v 15tich na strednú, a v 19tich na VŠ. 5 rokov VŠ, tak končí najskôr v 24roch rokoch..

@kvetka22 mas pravdu, to som si neuvedomila, ze uz sa moze ist len z deviateho rocnika.

zenysiradia
autor
•
Dnes o 09:15
@kvetka22

VŠ 1. Stupňa sa konči v 22

zenysiradia
autor
•
Dnes o 09:16
@zenysiradia

VŠ 1. Stupňa sa konči v 22

@zenysiradia nie každý ide ďalej.

cyberk
•
Dnes o 09:18

By ma zaujimalo, v akom okoli ludi byvas, kde su viaceri zosobaseni :D lebo v 21rokoch sa vydavat je rarita. Nevies, co je zivot este, tvoje najvacsie starosti su akurat sa naucit na skusku.. a toto je za mna detinsky svet este.
A nepokracovat na mgr len aby ste boli spolu? ... studium > vztahy, ak je to ten pravy, tak to vas vztah vydrzi, niet sa kam ponahlat, o to viac ked ste spolu este ani nebyvali, mas velmi naivne predstavy, ked chces zahodit vzdelanie kvoli vztahu.

anonym_f45b38
•
Dnes o 09:19
@anonym_f796a7

@anonym_f796a7 ja som mala, ale nechodila som do deviatej triedy, len osmej, hned gymnazium a hned VS. Zacinala som potom dalsiu VS a tu som koncila s Bc. V 26 rokoch. Ale dnes to nie je realne. Ak tak, Bc.

lenka13332
•
Dnes o 09:21

@zenysiradia a prečo nemôžeš mať svadbu a ďalej študovať? Vylučuje sa to ?

januska12323
•
Dnes o 09:35

Školu si pekne dokonči, začnite spolu bývať, zamestnaj sa a uvidíš či je to naozaj na svadbu. V 21 nie je väčšina ľudí vydatá a už vôbec to nerob kvôli ostatným. Svadbu môžeš zariadiť aj za polroka keď to bude nutné, na to nemusíš končiť so štúdiom.