icon

Šetrili by ste alebo si užívali život ako single žena?

Včera o 05:53

Ahojte, som samostatná žena, nemám dieťa, nemám žiadne veľké záväzky.

Mám auto, ktoré platím a teda celý ten servis okolo toho je dosť veľa - poistka GAP, servisné prehliadky, výmena a uskladnenie pneumatík, diaľničná, PHM, prípadné umytie apd.

Okrem toho dosť investujem do seba, vyčíslila som to mesačne na cca. 450-500 eur okrem jedla samozrejme. Dosť veľa investujem aj do jedla, keďže jem bezlepkovo a bezlaktózovo a mäso kupujem väčšinou od dodávateľa. Jem veľa zeleniny a ovocia, teda v porovnaní s mojím okolím asi viac. Chodím do posilky, cvičím, mám trénera, plus cvičím aj sama a rôzna tá starostlivosť o seba...

Potom si platím všetky streamovacie veci - Netflix, HBO, Voyo, Joj play, Youtube premium apd.

Ďalej investície do bytu, stále niečo kupujem, stále si niečo vynovujem, a stále niečo odíde alebo sa pokazí. Sú to aj vyššie investície - kávovar, televízor, tlačiareň, mobil, posteľ, nový laptop, nový monitor ... ale aj menšie investície.

Ďalšie investície sú do oblečenia a doplnkov - myslím si, že tak 150 - 200 eur mesačne do týchto položiek investujem. A to veľa nakupujem pritom cez vinted a drahšie kúsky kupujem od ruky.

Mám pocit, že stále niečo objednávam. Stále mi prichádza niečo z Notina, zo Sephory, z Alzy, z Douglasu, alebo z Vinted.

A potom je tu cestovanie. Ročne idem na minimálne dve dovolenky, a pár menších tripov po EÚ. Finančne je to náročnejšie samozrejme, ale stále v rámci môjho budgetu.

Mesačne neušetrím veľa, je to cca. 400-500 eur. Mohla by som viac, ak by som všetko osekala. Stále mám niekde takú myšlienku, že by som mala šetriť viac, hlavne na dôchodok. Našetrené niečo na účte mám, ale je to málo podľa mňa - mám 30 000 eur. Kupovala som auto, čiže sa to osekalo.

Nemám úvery, nikomu nič nedĺžim, nič nesplácam. Mám životnú a úrazovú poistku.

Ak by ste boli sama single žena, ktorá nezarobí zle, a teda viete, že rodinu a deti nebudete riešiť, šetrili by ste si alebo by ste žili a užívali by ste si? Alebo by ste urobili nejaký kompromis, niečo zosekali a niečo viac šetrili?

beata_k
Včera o 11:14

@anonym_autor Ja ti fandim, uzi si to. 😉 Trochu viac by som setrila.

anonym_884032
Včera o 11:26
@ivik4

To co vsetko investujes do seba ked to tolko stoji pre boha ? Ja som myslela ze ked uz, tak je v tom aj oblecenie ale vidim ze to je dalsia samostatna polozka. Ja sa tiez o seba staram ale nic prehnane, neviem ako by som musela vyzerat aby bolo potrebne davat kazdy mesiac cca 500e na svoj vzhlad. Ci som to zle pochopila a je v tom nieco ine?

@ivik4 Tu by som sa autorky zastala. Ja sice nepotrebujem nijaky luxus, nechodim na nechty, obocie ani ine skraslovacie procedury, max raz rocne kadernik ale mesacne do seba investujem tiez minimalne rovnako. Gym s trenerom 350 eur mesacne, terapie raz do tyzdna 240 eur mesacne, nejaka sauna, masaz raz mesacne a fakt sa to rychlo nazbiera aj bez skraslovania 😀

nikoletta1712
Včera o 11:45

@anonym_autor Kebyže mám našetrené toľko koľko ty, tak žijem naďalej ako si žiješ teraz👌🏽…

anonym_cd1a47
Včera o 11:56
@anonym_884032

@ivik4 Tu by som sa autorky zastala. Ja sice nepotrebujem nijaky luxus, nechodim na nechty, obocie ani ine skraslovacie procedury, max raz rocne kadernik ale mesacne do seba investujem tiez minimalne rovnako. Gym s trenerom 350 eur mesacne, terapie raz do tyzdna 240 eur mesacne, nejaka sauna, masaz raz mesacne a fakt sa to rychlo nazbiera aj bez skraslovania 😀

@anonym_884032 gym 350e?to kde chodis do NY cvicit?Zijem vo velkom meste,celorocne to stoji 600e a fakt velka posilnovna.Su tam treneri a poradia aj bez zaplatenia.Ci co chodis a roky si platis trenera?Naco?Ved ked pochopis system a ak nie si profesional,tak ti ziadneho trenera netreba.

anonym_f3d574
Včera o 12:13
@anonym_e29f3e

Zase ty a ten tvoj prázdny konzumný život osamelej starnúcej starej dievky. Čo sleduješ neustálym pridávaním tej istej témy? Fakt si myslíš, ze niekto ti bude závidieť? Alebo veríš, že niekoho inšpiruješ? Alebo si ozaj taká sprostá, ze si nevieš určiť priority?

@anonym_e29f3e radšej stará dievka, ktorá je normálna,ako uhundrana ,zavistlivá vydatá žena,možno ty aj rozvedená, ktorá znepríjemňuje druhým život

strelkyna1
Včera o 12:24

Uzivaj si, kym si mlada a kym Ta to bavi. Neskor, ked bude pre Teba predstava pohodoveho dna kniha a prechadzka a uvedomis si, ze handry uz nemas kde ani davat a nechces dalsie, tak sa skludnis a budes setrit viac.

kim2028
Včera o 12:32
@anonym_cd1a47

@anonym_884032 gym 350e?to kde chodis do NY cvicit?Zijem vo velkom meste,celorocne to stoji 600e a fakt velka posilnovna.Su tam treneri a poradia aj bez zaplatenia.Ci co chodis a roky si platis trenera?Naco?Ved ked pochopis system a ak nie si profesional,tak ti ziadneho trenera netreba.

@anonym_cd1a47 Veď môže byť to pravda. Záleží na tom, že z akého mesta je. Už v malom meste tréneri berú dnes za jeden tréning 20 eur vo väčších mestách možno viac o 5-10 eur a si presne na takej sume. Čiže pri 20 eurách je 60 za týždeň, mesiac 240 eur. Niečo stojí aj permanentka 30-40 eur (väčšie mestá možno aj viac) a sme na 270-280 eurách. Niekto si platí aj dlhodobo. Keď mi bolo dobre, tak chodil som do fitness centra, tak to viem, že boli aj takí.

anonym_21a1a1
Včera o 12:34
@anonym_autor

@anonym_21a1a1 prenajímam jeden byt a mám tam teda investície, kupovala som tam nové bezpečnostné dvere, kupovala som tam novú posteľ, televízor, chladničku, práčku. Všetko som vyberala veľmi rozumne, žiadne high end produkty, keďže to ide do prenájmu, ale rozumný pomer cena/kvalita/výkon. Sebe som kupovala nový laptop po 10r, potom nový mobil po 5 rokoch, potrebovala som tlačiareň, keďže sa mi pokazila a nový monitor. Podnikám a pracujem z domu, teda potrebujem všetko vybavenie.

@anonym_autor mozno este okrem dveri je to vsetko spotreba, konzum, nie investicie. Ak su tieto nakupy nevyhnutne ok ale nejde o investovanie.

anonym_884032
Včera o 12:39
@anonym_cd1a47

@anonym_cd1a47 Doslova som tam napisala "gym s trenerom" 😀
350 eur mesacne ma to stalo v Bratislave(aktualne uz zijem inde). S trenerom som cvicila roky a to aj napriek tomu, ze som "pochopila" system, ako vravis.

anonym74
Včera o 12:47

Za mna to zbytocne hrotis s oblecenim, doplnkami do bytu a tiez podla mna vsetky streamovacie sluzby nevyuzijes naplno a tym padom by sa aj viac odlozila a vo zvysku problem nevidim

anonym_cd1a47
Včera o 12:48
@anonym_884032

@anonym_cd1a47 Doslova som tam napisala "gym s trenerom" 😀
350 eur mesacne ma to stalo v Bratislave(aktualne uz zijem inde). S trenerom som cvicila roky a to aj napriek tomu, ze som "pochopila" system, ako vravis.

@anonym_884032 vyhodene peniaze za trenera.co ti radil cele tie roky?kolko opakovani mas urobit?

lapersefona
Včera o 12:51

Mas super zivot užívaj si. Si rozumná aj investujes. Ja by som pridala uz len príspevky na charitu nejakej rodinke pomôcť alebo chorým ľuďom a pod ak to uz nerobis

autor
Včera o 13:18
@lapersefona

Mas super zivot užívaj si. Si rozumná aj investujes. Ja by som pridala uz len príspevky na charitu nejakej rodinke pomôcť alebo chorým ľuďom a pod ak to uz nerobis

@lapersefona skôr pomáham seniorom. Mám vybratý Domov sociálnych služieb, kde pred Vianocami nosíme darčeky a snažím sa im pomôcť po materiálnej stránke. Plus chodíme do útulku pre psy - nosíme obliečky, vankúše, deky, granule a konzervy, plus chodíme venčiť pravidelne. Pomáhala som aj slobodným týraným matkám s deťmi - v rámci jedného projektu. V inom projekte zase marginalizovaným skupinám - tam boli rómovia, starší ľudia, ľudia bez domova, hendikepovaní fyzicky, psychicky apd.

anonym_cd1a47
Včera o 13:27
@anonym_autor

@lapersefona skôr pomáham seniorom. Mám vybratý Domov sociálnych služieb, kde pred Vianocami nosíme darčeky a snažím sa im pomôcť po materiálnej stránke. Plus chodíme do útulku pre psy - nosíme obliečky, vankúše, deky, granule a konzervy, plus chodíme venčiť pravidelne. Pomáhala som aj slobodným týraným matkám s deťmi - v rámci jedného projektu. V inom projekte zase marginalizovaným skupinám - tam boli rómovia, starší ľudia, ľudia bez domova, hendikepovaní fyzicky, psychicky apd.

@anonym_autor uz len svatoziaru

autor
Včera o 13:28
@anonym_cd1a47

@anonym_autor uz len svatoziaru

@anonym_cd1a47 a čo ti vadí? Že pomáham? Ani zďaleka nie toľko, koľko by so mohla. Schválne, ako pomáhaš ty? Ktoré dobrovoľnícke aktivity robíš?

anonym_16c873
Včera o 13:31

uzivala by som si, mozno viac dala na cestovanie ako do Alzy a Notina 😎

autor
Včera o 13:34
@anonym_16c873

uzivala by som si, mozno viac dala na cestovanie ako do Alzy a Notina 😎

@anonym_16c873 tento rok som bola v Španielsku, v Ríme, v Budapešti. Koncom septembra zač. októbra ideme smer Turecko, čakáme na last minute. V zime pôjdeme niekam do tepla.

anonym_98a069
Včera o 13:39
@anonym_autor

@anonym_16c873 tento rok som bola v Španielsku, v Ríme, v Budapešti. Koncom septembra zač. októbra ideme smer Turecko, čakáme na last minute. V zime pôjdeme niekam do tepla.

@anonym_autor len pekne cestuj,na starobu budes spominat,je super,ze mas tolko dovolenku,ze mozes takto cestovat.My s 25dnami sme radi za leto a za zimu na par dni.

anonym_16c873
Včera o 13:58
@anonym_autor

@anonym_autor ja dost podobne, pred tyzdnom som sa vratila zo Spanielska a zase ma taka prec odtial, preto som to napisala 🤭

natalka13
Včera o 14:06

? To sa fakt musis pytat na koni? Vlastny rozum GDE?🙈

anonym_c3df6a
Včera o 14:16

Ja tiez nemam ani nebudem mat deti, ale suhlasim s tymi, co hovoria, ze zbytocne minas. Na co ti je tolko oblecenia a kozmetiky? Ja som tiez v 30tke minala, teraz v 40tke by som rada vratila cas a viac si odlozila. Ked mas vela usetreneho/ investovaneho dava ti to viac moznosti a slobody. Ja uz poslednych par rokov oblecenie kupujem len par krat do roka, kozmetiky tiez len ak mi uz ta, co mam, dosla. Mne sa paci filozofia under consumption, cize miniem menej nez zarobim. Ja nie som single ale teraz napriklad muz prisiel o pracu a tie uspory sa fakt hodia. Tie streamingy su tiez podla mna zbytocne, my to robime tak, ze par mesiacov mame netflix, par mesiacov HBO atd, ale naraz nie vsetky, je to len strata penazi. Tak len z vlastnej skusenosti, v 20tke a 30tke som tiez minala krizom, na krazom, na jednej strane som vdacna za to obdobie, na druhej velke vydavky na kozmetiku a oblecenie je vyhadzovanie penazi do kosa (podla mna). Cestovanie je super, v tom by som sa neobmedzovala.

anonym_51e1a7
Autor odpoveď zmazal
anonym_51e1a7
Autor odpoveď zmazal
anonym_d6b063
Včera o 14:53

Da sa aj jedno aj druhé, ak to máš rozumne nastavene. Myslím, že minas naozaj priveľa - napr. naozaj potrebuješ všetko to predplatné, máš vôbec čas to využiť? A všetko čo ti teda chodí qj skutočne využiješ, výnos is, máš to vôbec kam dat ? Skus sa možno nad týmto zamyslieť, či to už nie je priveľa, ale v tom užívať si, nevidím nič zlé. Dôležité je aby si si uvedomovala nutnosť zabezpečiť sa aj do budúcnosti a pracovala na tom.

autor
Včera o 14:56
@anonym_d6b063

Da sa aj jedno aj druhé, ak to máš rozumne nastavene. Myslím, že minas naozaj priveľa - napr. naozaj potrebuješ všetko to predplatné, máš vôbec čas to využiť? A všetko čo ti teda chodí qj skutočne využiješ, výnos is, máš to vôbec kam dat ? Skus sa možno nad týmto zamyslieť, či to už nie je priveľa, ale v tom užívať si, nevidím nič zlé. Dôležité je aby si si uvedomovala nutnosť zabezpečiť sa aj do budúcnosti a pracovala na tom.

@anonym_d6b063 ako som spomínala, peniaze investujem. Plus mám ešte jeden byt, ktorý buď budem prenajímať, alebo ho v prípade núdze predám. Skôr by som naopak chcela ešte nehnuteľnosť kúpiť. Samozrejme, že si peniaze šetrím, ale keď som čítala, že dievčina investuje do fondov 2000 eur mesačne, tak toto je cesta. Zvýšiť určite investovanú sumu.

polarnaziara25
Včera o 15:05

Žila som podobne.Rýchlo našetri ešte aspoň 20 000 a kúp si byť.Ten prenajímaj a nech sa ti spláca hypo.Ja som mala svoj byt , kúpila som dva investičné byty a o pol roka budú vyplatené.Manžel zamýšľal rovnako.V jednom býval a jeden prenajímal.Takže nakoniec v jednom z nich bývame, 4 prenajímame , chodíme do práce, ale už nás netrápi koľko míňame .

anonym_9db475
Včera o 15:10
@anonym_autor

@anonym_autor seniori, psy, slobodné a týrané matky,marginalizované skupiny, starší ľudia, ľudia bez domova, hendikepovaní ľudia, fyzicky a psychicky, 😱 Skvelé, nezabudla si na nikoho. Možno treba doplniť ešte mačky, vianočné stromčeky nosiť do ZOO, aby mali žirafy čo ohrýzať. Samozrejme ľudia trpiaci rakovinou, to musí byť. A ešte dobrovoľníctvo, najvyšší stupeň dobra pre iných. To by možno ešte mohlo byť, či?

anonym_884032
Včera o 15:13
@anonym_cd1a47

@anonym_884032 vyhodene peniaze za trenera.co ti radil cele tie roky?kolko opakovani mas urobit?

@anonym_cd1a47 Ty si nikdy necvicila s trenerom, vsak? Oni su vlastne uplne zbytocni, ved staci pochopit system predsa 😀 Gym nie je jedina aktivita, ktorej sa venujem. V lete beham, v zime plavam objem a v kazdej sezone mam ine potreby, cize rozdielne treningove plany. V lete rychlost a vybusnost, v zime vytrvalost a objem. Nie je to zdaleka o tom, ze mi pocita serie deadliftov💁 Ale to by si vedela, keby si mala s treningovym procesom s trenerom nejake skusenosti a tym padom by si tu nepisala tieto hluposti.

anonym_dd7940
Včera o 15:16

Investovala by som ešte do psychoterapie.

natalka13
Včera o 15:43
@anonym_dd7940

Investovala by som ešte do psychoterapie.

@anonym_dd7940 staci zrkadlo a denne si pred nim povedat som skvela uspesna nic mi netreba riesit😁