icon

Sofiina voľba: Ktorý osud by ste si vybrali?

Dnes o 13:18

Dnes sme sa s kolegyňou bavili, ako každý z nás niečo má.. a život nie je ideálny.
Ak by ste si mali vybrať jednu životnú cestu/osud, ktorá by to bola?

1. Máte milujúceho manžela, máte 4 krásne deti. Ale žijete veľmi chudobne, v starom dome s rodičmi, v dedine x km od mesta. Muž má dve práce, aby vás uživil. Vy ste doma s dieťaťom na rodičáku a popri tom chodíte upratovať do školy. Neviete si dovoliť nič viac, netýkajú sa vás žiadne krúžky, dovolenky, výlety, auto apd. Obaja nemáte ani maturitu a šanca, že sa niekedy budete mať finančne lepšie nie je. Snáď ak deti podrastú a osamostatnia sa.

2. Žijete s manželom, v krásnom dome, máte dve krásne a zdravé deti. Ale, vy ste chorá, máte ochorenie, ktoré vás bude sprevádzať už celým životom a obmedzuje vás. Peňazí máte dosť, ale vy si ich neviete dostatočne užiť. Máte pocit, že manžel má milenku. Ale ostáva s vami, kvôli vášmu ochoreniu a kvôli deťom.

3. Máte milujúceho manžela. Urobí pre vás prvé a posledné. Máte však postihnuté dieťa. Nikdy nebude zdravé, má MR a iné fyzické dg a bude potrebovať celoživotnú opateru. S manželom už ďalšie dieťa mať nebudete. Našťastie viete svojmu dieťaťu zabezpečiť všetky svoje potreby.

4. Ste single. Máte priateľa, ľúbite sa. Ste relatívne zdraví obaja, máte už svoj vek, takže prirodzene s tým prichádzajú rôzne problémy. Zarobíte slušne, viete si aj dopriať. Nikdy však nebudete mať deti, ani partner nesúhlasí s adopciou. Peniaze sú, bývanie je, auto je, všetko je, láska je. Nie je úplné zdravie a nie sú deti.

Ak by ste nemali inú možnosť a osud by vám nahral takéto karty, čo by ste si vybrali?
Nepoďte kombinovať, čo by bolo keby... takéto životu sú, takto sú veci dané.

Strana
z2
anonym_97941c
Dnes o 14:58

Nechapem, naco nad tym musite filozofovať.. proste vyberte 1 možnosť.. ja by som si vybrala 4

4stanka4
Dnes o 15:20

Ja by som z tohto brala asi 4.

cecilia29
Dnes o 15:31

1. Len mi logicky nesedí, prečo by muz musel mať 2 práce ak bývame v starom dome u rodicov. Je to trosku nereálne. Lebo jedine tie 2 práce mi tam vadia

belllinka
Dnes o 15:36
@cecilia29

1. Len mi logicky nesedí, prečo by muz musel mať 2 práce ak bývame v starom dome u rodicov. Je to trosku nereálne. Lebo jedine tie 2 práce mi tam vadia

@cecilia29 tak lebo ona nema pracu a z jedneho jeho platu uzivit 6 ludi je asi nerealne

cecilia29
Dnes o 15:53
@belllinka

@cecilia29 tak lebo ona nema pracu a z jedneho jeho platu uzivit 6 ludi je asi nerealne

@belllinka ona upratuje. ....A je to reálne z jedneho platu uziviť rodinu, teda poznám taky prípad. Skoro na chlp. A nemá dve prace , len jednu , žena rodičak a stávajú dom.

belllinka
Dnes o 16:28
@cecilia29

@belllinka ona upratuje. ....A je to reálne z jedneho platu uziviť rodinu, teda poznám taky prípad. Skoro na chlp. A nemá dve prace , len jednu , žena rodičak a stávajú dom.

@cecilia29 tak bezne to iste nie, ak zaraba priemerne. A ma iba nejaku ucnovku bez maturity

barborienka2001
Dnes o 17:14
@belllinka

@cecilia29 tak bezne to iste nie, ak zaraba priemerne. A ma iba nejaku ucnovku bez maturity

@belllinka :D koľko ľudí s maturitou alebo VŠ robia v mekáči alebo upratuje hlavne matky s malými deťmi .....

anonym_0e62b8
Dnes o 18:21

4...ostatne je zlý sen (pre mňa)

martinka13
Dnes o 18:45

Keby som musela tak asi č.4. Určite nikdy choré dieťa. Pre mňa tá najhoršia predstava.

anonym_613766
Dnes o 19:36

Jednoznačne 4.
2,3 celé zle, nechcela by som byt ani na príťaž, ani sa pozerať na svoje jedine dieta trpiet. 1.neuznavam keď si niekto narobí kopec detí umyselne a potom im nevie nič dopriať, žiadne potešenie zo života, iba prežívanie
4.- pretože aj bez deti, môže byt život pekny. Nie pre každého musí byt zmysel života len deti. Koľko párov ich mat nemôže, alebo hoci aj nechce..

Strana
z2