icon

Spoveď alkoholičky

Včera o 16:53

Pred 6r som prestala piť. Zo dňa na deň. Pila som už veľa a pila som doma, sama.
Viem, že je to najlepšie rozhodnutie v mojom živote. Viem, že by som nedopadla dobre.
Ale ľudia, tak mi chýba ten pocit. Keď ste pripitá/opitá, nič vás nebolí, všetko je super, svet gombička, neriešite. V spoločnosti som bola vtipná, vždy za každú srandu, vždy za zábavu.
Nemala som problémy, nič ma nebolelo, všetko zmizlo.

Nechcem sa k tomu vrátiť. Ale tie spomienky tam sú a občas ten neodolateľný pocit, zažiť to znovu. Aj keď nechcem, aby mi bolo na druhý deň zle.. tie opice boli len horšie a horšie...

Strana
z2
anonym_2b2cb7
Včera o 16:55

"v spoločnosti som bola vtipná". to si len ty myslíš, opitý človek a najmä žena je hotová pohroma.

anonym_7d012e
Včera o 17:00
@anonym_2b2cb7

"v spoločnosti som bola vtipná". to si len ty myslíš, opitý človek a najmä žena je hotová pohroma.

@anonym_2b2cb7 veru a nie len zena

autor
Včera o 17:06
@anonym_2b2cb7

@anonym_2b2cb7 kamoši mi vravia, že ich chýba to bláznivé bezstarostné ja, že sa neviem uvoľniť.. že už to nie som ja... no nie som . Prestala som chodiť von, do barov, do klubov.

anonym_d47815
Včera o 17:08

@anonym_autor nechýba mi to. Ja som síce nebola alkoholička a nepila som sama doma. Ale po diskotékach a krčmách som chodila. Potom som si našla muža a úplne som s tým už sekla. Nepije ani on. A popravde predstava že ležím celý deň doma lebo mi je zle a bolí ma hlava to ma neláka. Ani ten poalkoholový smrad. Ráno vstanem s čistou hlavou a celý deň môžem fungovať. A o peniazoch ani nehovorím. Teraz som spokojná. A nestretávam sa ani s ľudmi čo pijú vo veľkom. Kamoši by ťa podporili nie núkali ti piť.

autor
Včera o 17:11
@anonym_d47815

@anonym_autor nechýba mi to. Ja som síce nebola alkoholička a nepila som sama doma. Ale po diskotékach a krčmách som chodila. Potom som si našla muža a úplne som s tým už sekla. Nepije ani on. A popravde predstava že ležím celý deň doma lebo mi je zle a bolí ma hlava to ma neláka. Ani ten poalkoholový smrad. Ráno vstanem s čistou hlavou a celý deň môžem fungovať. A o peniazoch ani nehovorím. Teraz som spokojná. A nestretávam sa ani s ľudmi čo pijú vo veľkom. Kamoši by ťa podporili nie núkali ti piť.

@anonym_d47815 kamoši nevedia, že som mala problém. Pila som oficiálne v piatky, soboty v klube, bare. Niekedy oba dni. Ale čo nevedia je, že som potom neskôr už pila aj doma. Zo začiatku iba pondelok a stredu a v piatok v klube, neskôr skoro každý deň. Nikto v mojom okolí okrem lekárky nevie, že som pila doma. Oficiálne som bola ten párty alkoholik raz do týždňa.

nikoleta999
Včera o 17:13
@anonym_autor

@anonym_2b2cb7 kamoši mi vravia, že ich chýba to bláznivé bezstarostné ja, že sa neviem uvoľniť.. že už to nie som ja... no nie som . Prestala som chodiť von, do barov, do klubov.

@anonym_autor no, možno len kamoši nemajú niekoho na koho účet sa môžu pozabávať ...

autor
Včera o 17:17
@nikoleta999

@anonym_autor no, možno len kamoši nemajú niekoho na koho účet sa môžu pozabávať ...

@nikoleta999 to sa tak môže zdať, ale my sme partia dlhoročných priateľov ešte zo strednej školy. Stále si chodia raz do týždňa sadnúť. Máme také piatky. Mnohí už maj svoje rodiny, niektorí nie. A sme tam aj ženy, aj muži. Aj naši partneri. Ja už nechodím logicky. Bola som pár krát zo začiatku, mala som otázky, či som chorá, tehotná alebo beriem antibiotiká, že čo mi je a nemám trhať partiu. Po hodinke a pol som odišla, lebo už som nechytila tú ich vlnu.

janulka1802
Včera o 17:25

Och..za mňa... niet nad čistú hlavu. Keď si triezva, nie si vtipná? Plnohodnotne zabávať sa dá aj bez kvapky alkoholu. Nepíšem len tak do vetra. S manželom bežne ideme na ples a ja štamperlík dva (kľudne aj bez) a manžel ako šofér nič... a vytancujeme sa, zabavíme úplne skvele. Buď rada, že si sa dostala z pekla závislosti. Mám známu, ktorá pre alkohol prišla o všetko... prácu, deti, manžela...

anonym_d47815
Včera o 17:30
@anonym_autor

@nikoleta999 to sa tak môže zdať, ale my sme partia dlhoročných priateľov ešte zo strednej školy. Stále si chodia raz do týždňa sadnúť. Máme také piatky. Mnohí už maj svoje rodiny, niektorí nie. A sme tam aj ženy, aj muži. Aj naši partneri. Ja už nechodím logicky. Bola som pár krát zo začiatku, mala som otázky, či som chorá, tehotná alebo beriem antibiotiká, že čo mi je a nemám trhať partiu. Po hodinke a pol som odišla, lebo už som nechytila tú ich vlnu.

@anonym_autor čo chceš počuť? Dostať povolenie znova piť? Ja som sa naučila zabávať aj bez toho. Keď sa niekomu nepáči jeho problém. Ja už mám radšej oddych a klud. A pokojne si vyrazím aj s kamošmi. A keď chcem idem domov.

autor
Včera o 17:31
@janulka1802

Och..za mňa... niet nad čistú hlavu. Keď si triezva, nie si vtipná? Plnohodnotne zabávať sa dá aj bez kvapky alkoholu. Nepíšem len tak do vetra. S manželom bežne ideme na ples a ja štamperlík dva (kľudne aj bez) a manžel ako šofér nič... a vytancujeme sa, zabavíme úplne skvele. Buď rada, že si sa dostala z pekla závislosti. Mám známu, ktorá pre alkohol prišla o všetko... prácu, deti, manžela...

@janulka1802 myslím, že som vlastne veľký introvert. Ku alkoholu som pričuchla od 16tich. A vtedy som bola extrovertná, zhovorčivá, nemala som problém v spoločnosti, bola som za každú srandu, tancovala som, bavila som sa. Keď som prestala piť, netancujem, neviem sa zabaviť, som ako zastrúhaná ceruzka. Vždy v strehu. Neviem sa vôbec uvoľniť. Som rada, že som sa z toho dostala sama. Ale zároveň mi to chýba, ten pocit...

minenkaa
Včera o 17:32
@anonym_autor

@anonym_autor prečo im nepovieš pravdu?

minenkaa
@anonym_autor

@janulka1802 myslím, že som vlastne veľký introvert. Ku alkoholu som pričuchla od 16tich. A vtedy som bola extrovertná, zhovorčivá, nemala som problém v spoločnosti, bola som za každú srandu, tancovala som, bavila som sa. Keď som prestala piť, netancujem, neviem sa zabaviť, som ako zastrúhaná ceruzka. Vždy v strehu. Neviem sa vôbec uvoľniť. Som rada, že som sa z toho dostala sama. Ale zároveň mi to chýba, ten pocit...

@anonym_autor športuješ?

kiki68

@anonym_autor to je normalne, to dry stopy tej zavislosti. Tam Len treba odolat silnou logikou, preco ten pocit vobec nie je v poriadku

valria

Prečo si neviete občas vypiť s mierou, bez toho, aby ste grcali, potácali sa, mali na ďalší deň opicu??

domkakvet
Včera o 17:34

@anonym_autor podla mna si vobec nebola zabavna, skor na smiech.

autor
Včera o 17:39
@valria

Prečo si neviete občas vypiť s mierou, bez toho, aby ste grcali, potácali sa, mali na ďalší deň opicu??

@valria my sa nepotácame, negrame, nie je nám zle. Napríklad ja som mala už takú pomerne silnú toleranciu, že 5 pív si na mne nevidela vôbec. A teraz to nehovorím preto, že si to myslím, ale preto, že mi to povedali ľudia, čo ma poznali, že ako to robím, že mi nič nie je... kým oni pijú a sú pripití. No jednoducho - tolerancia.

madeincssr
Včera o 17:40
@valria

@valria niekto to dokaze, nerobi mu to ziaden problem mat mieru, ale niekto nie. Vacsina mame v okoli take aj take priklady.

autor
Včera o 17:40
@minenkaa

@anonym_autor športuješ?

@minenkaa áno a vždy som športovala. Ja cvičím v posilke, popri tom pilates a spining. V lete korčule, plávanie a volejbal.

madeincssr
Včera o 17:42
@anonym_autor

@valria my sa nepotácame, negrame, nie je nám zle. Napríklad ja som mala už takú pomerne silnú toleranciu, že 5 pív si na mne nevidela vôbec. A teraz to nehovorím preto, že si to myslím, ale preto, že mi to povedali ľudia, čo ma poznali, že ako to robím, že mi nič nie je... kým oni pijú a sú pripití. No jednoducho - tolerancia.

@anonym_autor "treningom" sa to do urciteho casu "zlepsuje", ale ked sa "trenuje" casto a dlhu dobu, zacne to ist zas dole z kopca.

autor
Včera o 17:42
@madeincssr

@valria niekto to dokaze, nerobi mu to ziaden problem mat mieru, ale niekto nie. Vacsina mame v okoli take aj take priklady.

@madeincssr nikdy som nebola ten typ čo vypil pár pív a išiel domov. Vždy som ostala do konca. Zväčša keď sme bolo mladší, tak sme chodili potom ešte tancovať a prišli sme domov ráno o tretej, štvrtej. Už som prišla aj o pol siedmej ráno. Potom keď človek už mal aj iné povinnosti, som slušne odišla z podniku domov a vypila si ešte svoje doma.

kiki68
Včera o 17:56
@valria

@valria asi ludia, co nesoferuju nemaju povinnosti. Lebo ja si to neviem vysvetlit, ked som mala oslavu, vacsina ludi vobec nepila.

minenkaa
Včera o 17:57
@anonym_autor

@minenkaa áno a vždy som športovala. Ja cvičím v posilke, popri tom pilates a spining. V lete korčule, plávanie a volejbal.

@anonym_autor necitis po cvičení úľavu?

kiki68
Včera o 17:59
@anonym_autor

@anonym_autor ja nikdy nepijem a to som uz isla wild parties, proste mne to nechuti a je mi jedno, ci ostatni piju. Keby to takto beriem, tak taky natlak je v ramci umenia bezny a to by si davno bola predavkovana niekde v jarku, lebo tam sa idu tvrdsie veci nez nejake piva. Ked som nemala problem povedat nie, tak to nemam ani s alkoholom. Nebudem pit, lebo sa to patri. Proste nie a dovi. Bud sa vieme bavit bez toho, Mne je jedno, ci piju, alebo teda sa nemusime bavit vobec. Naposledy som mala pred 2 rokmi jeden stamprlik. Inak nic. Keby uz si nieco dan, tak len preto, ze naozaj ja chcem. Inak absolutne.

anonym_baa36b
Včera o 18:01

Ľudia pod vplyvom nie sú pre nikoho vtipní. Sú nasilu trápni len oni to nevidia. Inak klobúk dole. Mohla si aj zomrieť ak by si pokračovala v takom, štýle

minenkaa
Včera o 18:02
@anonym_autor

@anonym_autor si podľa mňa jednoducho závislá ,teda susi vybudovala silný psychickú závislosť a musíš sa s tým zmieriť a žiť
Už si rozmýšľala niekedy nad tým ráno vstať a užiť si zivot?

Užiť si deň ?

autor
Včera o 18:06
@minenkaa

@anonym_autor si podľa mňa jednoducho závislá ,teda susi vybudovala silný psychickú závislosť a musíš sa s tým zmieriť a žiť
Už si rozmýšľala niekedy nad tým ráno vstať a užiť si zivot?

Užiť si deň ?

@minenkaa jasné, že som závislá, som alkoholička. Ja som si život užívala aj predtým a to celkom poriadne. Dnes je môj život pomerne nudný - práca, šport, rodina, priatelia. Ale ja mám tie receptory v mozgu už inak vyvinuté a mne bežné činnosti neprinášajú už potešenie.

minenkaa
Včera o 18:10
@anonym_autor

@minenkaa jasné, že som závislá, som alkoholička. Ja som si život užívala aj predtým a to celkom poriadne. Dnes je môj život pomerne nudný - práca, šport, rodina, priatelia. Ale ja mám tie receptory v mozgu už inak vyvinuté a mne bežné činnosti neprinášajú už potešenie.

@anonym_autor veď preto ,užívanie je aj to ,že sa dokážeš ráno zdvihnúť z postele
Treba sa to znova naučiť užívať si obyčajne činnosti ,usmievaj sa ,stále a vždy
Ja osobne som nikdy nepila ale proste ,no užívala som si zivot a potom pár krát bum a bola som rada ,že prejdem sama na záchod ,úrazy ,celkove vyčerpania
Skus sa triezvo pozriet na svet (nemyslím že si opitá teraz)ale tak ,bez očakávaní

autor
Včera o 18:13
@minenkaa

@anonym_autor veď preto ,užívanie je aj to ,že sa dokážeš ráno zdvihnúť z postele
Treba sa to znova naučiť užívať si obyčajne činnosti ,usmievaj sa ,stále a vždy
Ja osobne som nikdy nepila ale proste ,no užívala som si zivot a potom pár krát bum a bola som rada ,že prejdem sama na záchod ,úrazy ,celkove vyčerpania
Skus sa triezvo pozriet na svet (nemyslím že si opitá teraz)ale tak ,bez očakávaní

@minenkaa jasne, ja si to veľmi vážim, že žijem, že nie som už na druhom brehu. Určité problémy mám stále a preto som prestala, lebo som vedela, že ešte to ako tak môžem rozchodiť, ale neskôr už nie. Nepijem 6r, som rada, že mám čistú hlavu a nemusím riešiť, či môžem ráno šoférovať. Len sa neviem uvoľniť a neviem byť taká bezstarostná ako vtedy.

minenkaa
Včera o 18:14
@anonym_autor

@minenkaa jasne, ja si to veľmi vážim, že žijem, že nie som už na druhom brehu. Určité problémy mám stále a preto som prestala, lebo som vedela, že ešte to ako tak môžem rozchodiť, ale neskôr už nie. Nepijem 6r, som rada, že mám čistú hlavu a nemusím riešiť, či môžem ráno šoférovať. Len sa neviem uvoľniť a neviem byť taká bezstarostná ako vtedy.

@anonym_autor ale to boli dvaja rozdielni ľudia

anna777115
Včera o 18:18

Ženy by si mali uvedomiť, že v porovnaní s muzmi ťahajú za kratší koniec. Ženám rýchlejšie zlyhá pečeň a skôr dostanu cirhozu, keďže zenam sa v pečeni metabolizuju zenske pohlavne hormóny čo je metabolicka záťaž, nie to este ine ťažké toxiny ako su chemikalie, lieky, alkohol. Ženy taktiež ľahšie spadaju do závislosti a tazsie sa z nej dostávajú. Nepiť je jediná rada. Nikto pod vplyvom návykovej látky nie je vtipný, ani príťažlivý, ak tak, jedine v kolektíve rovnako chorich ľudí.

Strana
z2