Super práca, ale bez kompetencie. Ako sa rozhodnúť?
Ahojte, celkom rada by som bola, ak by ste mi vy ostatné ženy povedali, ako by ste sa zachovali v mojom prípade. Mám celkom zaujímavú pozíciu, so zaujímavým platom. Mám flexibilnú pracovnú dobu, viem robiť aj z domu, moja práca je taká všehochuť. Mám aj nejaké benefity, ako telefón, auto, notebook - veci, ktoré jednoducho prináležia pozícii. Avšak nemám žiadnu kompetenciu. Som v zásade len vykonávač. Žiadny decison maker. U nás vládne pevnou rukou náš GM, a mojou úlohou je naplniť jeho predstavy. Aj keď nie sú v súlade s mojimi. Reálne prídem s nápadom, nič neuskutočníme. Všetko stojí peniaze a to mi zamietne. Mám prinášať riešenia, optimalizácie, kreatívu, ale na nič nie je nikdy budget. Robíme všetko low - costovo. Mám sa k niečomu vyjadriť, ale kompetenciu na rozhodnutie nemám, čiže ťažko sa mi je k niečomu vyjadrovať. Čo by ste robili vy? Super plat, super pracovná doba, ale všetko ostatné je od veci? Nemám rodinu, nemám deti, som sama. Nie som však v BA, viem, že keby som bola tam, možností by som mala veľa, ale nie som v BA a neplánujem sa tam ani sťahovať. Predtým som pracovala na manažérskej pozícii, kde som mala pomerne silnú kompetenciu a svoj rozpočet. Na jednej strane sú tu plusy, na strane druhej veľa mínusov...
@anonym_6fb15f tak asi ako asistentka by som nemala plat 3800 eur brutto, či? Ako píšem, všetky tieto veci prináležia pozícii. Ak máš plne kompenzované auto, mobil, net... no ušetríš pár stovák mesačne na benzín, na poistku auta, na servis apd.
@anonym_autor myslim, ze ti trosku stupla slava / plat do hlavy... mas pracovnu napln nejaku, pracujes tak ako vacsina zamestnancov a za dobry plat. Tak co sa stazujes? jasne ze nebudes "decision maker", ked to ma na starosti iny. Takto mozes za ten plat aj s kludom spat, lebo vlastne rozhoduje iny = aj zodpovedny je iny.
Ak ti to nevyhovuje, najlahsie riesenie ako robit rozhodnutia a aj za to niest nasledky = vytvorit si vlastny biznis. Nemyslim, ze toto ma nieco s pohlavim, je to vyslovene o tom, ze mas nadriadeneho, ktory pracuje typicky direktivne, rozdeluje ulohy, rozhoduje a pod nim su vacsinou len vykonavaci urcitych uloh. Mozno sa popalil uz, mozno vie ze v konecnom dosledku on je zodpovedny a nenecha tieto veci na inych. Ja tam nevidim zase az tolko minusov, ale tak stale si mozes popri tomto hladat inu pracu.
@anonym_autor ja by som ostala a popri tom sa rozvijala dalej, jazyky s native speakerom, odborne online kurzy z hocijakej oblasti, co ta zaujima, kludne rovno v cudzom jazyku, tam mas prakticky neobmedzene moznosti, takisto dialkove studium, pri vsetkych tych online moznostiach... uprimne? nevedela by som, co skor.
@anonym_2cf8f0 denne naozaj pracujem vela, nemam 8h pracovny cas. Anglicky ovladam C1, nemcinu a taliancinu mam B2. Mam VS, PhD titul a MBA. Ja sa vzdelavam stale, moja praca je o kontinualnom vzdelavani. Nesedim a necakam. AI, canva, graficke programy, digitalny marketing, mkt analytika, performance marketing, branding apd.
@anonym_2cf8f0 denne naozaj pracujem vela, nemam 8h pracovny cas. Anglicky ovladam C1, nemcinu a taliancinu mam B2. Mam VS, PhD titul a MBA. Ja sa vzdelavam stale, moja praca je o kontinualnom vzdelavani. Nesedim a necakam. AI, canva, graficke programy, digitalny marketing, mkt analytika, performance marketing, branding apd.
@anonym_autor a skusila si sa aj spytat, ci ti neplanuje dat aj nejake ine kompetencie? ako dlho tam pracujes?
@anonym_autor myslim, ze ti trosku stupla slava / plat do hlavy... mas pracovnu napln nejaku, pracujes tak ako vacsina zamestnancov a za dobry plat. Tak co sa stazujes? jasne ze nebudes "decision maker", ked to ma na starosti iny. Takto mozes za ten plat aj s kludom spat, lebo vlastne rozhoduje iny = aj zodpovedny je iny.
Ak ti to nevyhovuje, najlahsie riesenie ako robit rozhodnutia a aj za to niest nasledky = vytvorit si vlastny biznis. Nemyslim, ze toto ma nieco s pohlavim, je to vyslovene o tom, ze mas nadriadeneho, ktory pracuje typicky direktivne, rozdeluje ulohy, rozhoduje a pod nim su vacsinou len vykonavaci urcitych uloh. Mozno sa popalil uz, mozno vie ze v konecnom dosledku on je zodpovedny a nenecha tieto veci na inych. Ja tam nevidim zase az tolko minusov, ale tak stale si mozes popri tomto hladat inu pracu.
@anonym_47ab1c ako N-1 pozícia nesiem end-to-end zodpovednosť za marketingovú funkciu, jej strategické smerovanie, výkonnosť a výsledky. Súčasne však moje formálne rozhodovacie kompetencie nezodpovedajú rozsahu zodpovednosti, ktorú za výsledky marketingu nesiem. Ak som plne" accountable" za výsledky marketingu, musím mať zároveň adekvátnu kompetenciu rozhodovať o oblastiach, ktoré tieto výsledky priamo ovplyvňujú, vrátane stratégie, priorít, rozpočtu, alokácie zdrojov, výberu dodávateľov, marketingových kanálov, kampaní a príslušných personálnych či organizačných rozhodnutí. A tu to nie je. Zodpovednosť máš, ale nie za budget a zdroje a tým pádom výsledky sú značne limitované.
@anonym_47ab1c ako N-1 pozícia nesiem end-to-end zodpovednosť za marketingovú funkciu, jej strategické smerovanie, výkonnosť a výsledky. Súčasne však moje formálne rozhodovacie kompetencie nezodpovedajú rozsahu zodpovednosti, ktorú za výsledky marketingu nesiem. Ak som plne" accountable" za výsledky marketingu, musím mať zároveň adekvátnu kompetenciu rozhodovať o oblastiach, ktoré tieto výsledky priamo ovplyvňujú, vrátane stratégie, priorít, rozpočtu, alokácie zdrojov, výberu dodávateľov, marketingových kanálov, kampaní a príslušných personálnych či organizačných rozhodnutí. A tu to nie je. Zodpovednosť máš, ale nie za budget a zdroje a tým pádom výsledky sú značne limitované.
@anonym_autor ano, tak to urcite, aj ked pred nadriadenymi sa to zvykne viac menej obhajovat, strategie diskutovat ale urcita volnost by tam urcite mala byt, aj ten rozpocet. A aj si sa na to dopytovala,ze takto sa to riesit neda?
Tak mimo temu:D mne stacilo, ked som dostala na starost nase obycajne socialne siete (vraj nemam co robit, tak "na") a kibicoval mi "sef" do kazdeho prispevku naplanovaneho, kazdeho nastavena, chodil mi to prestukavat, riesil slovicka (po slovensky nevie dokonca poriadne)... Som to po mesiaci odovzdala, nech si robi sam :DDD
@anonym_autor to sú ale také benefity ktoré dnes už ponúka veľa firiem a aj na nižších pozíciách.....buď sa zmieriš s tým že si len vykonávač alebo hľadaj niečo iné, kde možno bude nižší plat ale práca ťa bude naplnať.... lebo táto ťa zjavne nenapĺňa, kedže chceš rozhodovať a realizovať svoje nápady....
@mogaa A niekto si nevie prácu nájsť vôbec a o benefitoch môže len snívať, však?
Asi tie tvoje napady nie su take genialne ako si ty myslis. Keby boli, sef po nich skoci ako po udenom. To je vsetko.
Si mlada, plna sil a bez zavazkov, nikdy inokedy nebudes mat taku moznost vybudovat si karieru, kontakty a referencie. Ja by som tam uz nebola, fakticky som pred detmi nebola nikde dlhsie nez dva roky (ale za tie dva roky ma tam bolo vidiet) a strasne sa to vyplatilo, lebo som mala reputaciu a vela kontaktov, co mi strasne pomohlo po kazdom rodicaku.
@anonym_e00baf Ha ha, keby to tak fungovalo aj v realite. Pred rokom dal sef redesignovat moju firemnu webovu stranku a oproti povodnej je to objektivne jedna graficka a uzivatelska katastrofa, klienti volaju, lebo sa ani nevedia z hlavnej stranky preklikat ku produktom 😅 Ale sef ma kapital a preto vzdy pravdu, lebo redesign dal robit "znamemu" 😉
@anonym_autor Kamoska je hlava marketingu a v podstate zabezpecuje vykonavanie planov vedenia, ocakava sa od nej, ze ich vizie uvedie do praxe, takze myslim, ze je to o konkretnej firme, ake ma ocakavania. Ona vkuse nieco riesi, ale kreativa sa od nej ocakava len v zmysle ako zabezpecit konkretnu vec v realite a v termine. Pre niekoho je to frustrujuce, ale nie je to nic nezvycajne.
@oceanahory odo mna na mojej pozicii sa ocakava, ze budem prichadzam s rieseniami, budem navrhovat improvementy apd. Ale neda sa to, lebo cokolvek vymyslim, s cimkolvek pridem, tak je zamietnute pod koberec. Teda realne som na vyssej manazerskej pozicii, ale nemam ziadnu kompetenciu nieco zmenit, zlepsit, nastavit. A tym padom klesa moja hodnota aj u ostatnych ludi vo firme, lebo vedia, ze som iba postavicka, co vykonava vlastne pokyny nasho GM a nema ziadne slovo. Taka podrz taska. Predtym som 15r mala plne automnu poziciu, cize je to pre mna sok. Pozicne aj platovo som isla nizsie.
Podržtaška za 4tis s firemným mobilom, autom, notebookom, ktorá nemá žiadne kompetencie. Plníš povely a trápi ťa pohľad kolegov. A potom nech mi niekto povie, čo tie sestričky a učiteľky stále chcú 🤦🏻♀️ kde je tá firma? rada ťa vymením. Na zmeny som vďaka striedajúcim sa ministrom zvyknutá, zvládam vypäté situácie, zaučím sa rýchlo.
Asi tie tvoje napady nie su take genialne ako si ty myslis. Keby boli, sef po nich skoci ako po udenom. To je vsetko.
@anonym_e00baf baba berie skoro 4000 EUR mesacne, o com moze vacsina matiek len snivat, neustale sa vzdelava, ale skopneme ju, ze nema dobre napady. Ja myslim, ze ma lepsie napady nez 90% Slovakov, poznam ludi, co su na poziciach s platom 10tisic EUR a ich napady su konstantne zamietane, pze nie je budget alebo neprezili korporatne kolecko. A poznam jedneho, co si takto odkopnuty napad zrealizoval sam a od 35 vy mohol byt v predcasnom dochode. Ale hovorme ludom, ze nemaju dobre napady a znizme im sebavedomie, nech sa nahodou nemaju lepsie nez my.
@anonym_e00baf baba berie skoro 4000 EUR mesacne, o com moze vacsina matiek len snivat, neustale sa vzdelava, ale skopneme ju, ze nema dobre napady. Ja myslim, ze ma lepsie napady nez 90% Slovakov, poznam ludi, co su na poziciach s platom 10tisic EUR a ich napady su konstantne zamietane, pze nie je budget alebo neprezili korporatne kolecko. A poznam jedneho, co si takto odkopnuty napad zrealizoval sam a od 35 vy mohol byt v predcasnom dochode. Ale hovorme ludom, ze nemaju dobre napady a znizme im sebavedomie, nech sa nahodou nemaju lepsie nez my.
@nevelyn to nepis mne, to napis autorke, nech skusi svoje napady presadit inde, ked tu su dlhodobo nepriechodne. Ona je tam nespokojna, tak asi by to mala riesit. Ked to riesit nechce, tak nech len sucha nohami
@nevelyn je tri roky na pozícii, ktorá jej nevyhovuje. Prečo tam potom ostáva? keď je šikovná a má skvelé nápady, nech ide inde. Je mladá, bez záväzkov, vždy má šancu ukázať svoje prednosti a získať uznanie aké jej prináleží.
Podržtaška za 4tis s firemným mobilom, autom, notebookom, ktorá nemá žiadne kompetencie. Plníš povely a trápi ťa pohľad kolegov. A potom nech mi niekto povie, čo tie sestričky a učiteľky stále chcú 🤦🏻♀️ kde je tá firma? rada ťa vymením. Na zmeny som vďaka striedajúcim sa ministrom zvyknutá, zvládam vypäté situácie, zaučím sa rýchlo.
@anonym_a26d89 Len či by si zvládala tú prácu robiť. Ale učíš sa rýchlo. Slovo podržtaška si už pochytila.
@anonym_a26d89 Len či by si zvládala tú prácu robiť. Ale učíš sa rýchlo. Slovo podržtaška si už pochytila.
@anonym_06819c sama autorka sa tak nazvala 🤷♀️
ja vam poviem, co autorke chyba: UZNANIE.
ona chce sa seba pocut aj chvalu, ze je niekto, aka je sikovna a co vsetko urobila...
autorka, nedaju Ti, co chces- zmen poziciu.
@anonym_autor a šéfovi si to už povedala?
@nevelyn keď je nespokojná, nech sa paci, môže zmeniť prácu, keď je taka "raketa". Firmy sa o ňu určite pobijú. Inak celý marketing zvládne v pohode AI, takže na jej mieste by som bola rada, že som ešte rada. Ale ok, niekomu to nestačí. Cize platí prvá veta.
Si naozaj hlúpa, alebo si si to vymyslela? To ti vadí kľudný spánok, voľný čas s myšlienkami len na prácu, či všetko je O.K., obetovať rodinu práci, odpustiť si dovolenky, lebo práca ma potrebuje a deti na ne posielať so starými rodičmi,...? Zažila som 30 rokov v riadiacej funkcii a po odchode do dôchodku ešte rok som ráno vstávala s tým, či je všetko pripravené, na ten deň, či celý deň dobre dopadne. S kompetenciami je úzko spätá zodpovednosť. Ak je dotyčná zodpovedná, tak musí tým kompetenciám obetovať všetko, nezakladať si rodinu, myslieť stále na prácu a celý svoj život a osobné kontakty podriadiť práci. Vtedy je dotyčná úspešná.
Objektívne sa nemáš zle. Ak máš subjektívne pocit, že toto nie si ochotná akceptovať, odíď. Ale napríklad u nás väčší machri ako marketéri nemajú služobné auto. Keď sme už pri tom ako to ani nestojí za zmienku ako o benefite.
@anonym_autor ja len pre zaujímavosť mám služobný telefón a aj notebook a to som laborantka 🤣🤣🤣, ok nemám auto, no

@anonym_autor ja by som ostala a popri tom sa rozvijala dalej, jazyky s native speakerom, odborne online kurzy z hocijakej oblasti, co ta zaujima, kludne rovno v cudzom jazyku, tam mas prakticky neobmedzene moznosti, takisto dialkove studium, pri vsetkych tych online moznostiach... uprimne? nevedela by som, co skor.