Výhody a nevýhody života ženy v domácnosti
Ahojte👋,
chcela by som sa týmto opýtať žien, ktore sú vo vzťahu a majú možnosť ostať doma a starať sa o domácnosť namiesto toho aby chodili do práce, aké výhody a nevýhody malo toto rozhodnutie ?
Som vo vzťahu a zatiaľ sme obaja študenti ale vyzerá to že on bude mať veľmi dobre platenú prácu hňeď ako dokončí štúdium a teda hovorí, že nebudem musieť pracovať a že on sa o všetko postará. Resp. načo by som aj ja chodila do práce ak on bude zarábať tak veľa.
Ja mám ale paranoju z toho akoby to bolo s peniazmi a preto ma zaujíma ako to mate vy.
Bojím sa toho že ked si budem chcieť niečo kúpiť len tak pre seba budem sa mu musieť doprosovať (čo budem) alebo že nebudem mať žiadnu rezervu s ktorou by som mohla narabať ako budem chcieť. Ak by som chcela kúpiť darcek kamaráte alebo rodine budem na to tiež musiet pýtať od neho a to si neviem predstaviť (alebo aj keby to mal byť darcek pre neho 🤦♀️). Alebo viem, že chcem zobrať v budúcnosti mamu na nejake dovolenky, ako mu mám povedať že potrebujem toľko a toľko na vylet na ktorom ani nebude ?
...Bojím sa finančnej neistoty alebo že mi tie peniaze potom budem odopierať a udieľať.
Ale doteraz neprejavil žiadny dôkaz o tom, ze by to tak bolo. Často na mňa myslí a kupuje mi drobné veci ale proste vzhľadom na to že som vyrastala v rodine kde peňazí nikdy nebolo dosť.
Navyše, on má hlavu v oblakoch. Chce veľký dom a strašne veľa zvierat. Asi 50 druhov a ro je jedno či sú dravé, hydina, okrasné vtáctvo alebo čo. Pači sa mu to, chce to a je mi jasné že starať by som sa tým pádom o to musela ja.
Povedzte mi prosím Váš pohlad na moju situaciu a aka je vaša osobná skúsenosť s tým, byť ženou v domácnosti.
Povedzte mi prosím Váš pohlad na moju situaciu a aka je vaša osobná skúsenosť s tým byť ženou v domacnosti.
@enmery Tak to je ovšem ,,hloupá". Přispívat mu na byt, který není ani její. 😕 To bych nikdy neudělala. Tak hrozí, že s tou igelitkou opravdu odejde.
@dahliaa Samozrejme, ze by si to neudelala. Ani to nedelas, ved nepracujes a nemas prijem. A ak by manzel odisiel, cakas, ze odide on s holym zadkom a vsetko ti necha. No "laska" ako hrom. Necudujem sa, ze chlapi podvadzaju. Ked vztahy su dnes stylom, kto druheho viac oklame a vyuzije. Zeny o peniaze, muzi nevera.
@dahliaa Samozrejme, ze by si to neudelala. Ani to nedelas, ved nepracujes a nemas prijem. A ak by manzel odisiel, cakas, ze odide on s holym zadkom a vsetko ti necha. No "laska" ako hrom. Necudujem sa, ze chlapi podvadzaju. Ked vztahy su dnes stylom, kto druheho viac oklame a vyuzije. Zeny o peniaze, muzi nevera.
@anonym_724d71 Ženy o peniaze😂Možno tak golddigger. Ale to sú tí muži s tým uzrozumení. Tu není dňa, aby nenapísala matka, ktorá porodí, da jeho meno, platí hypo len jemu a ma hovno asi preto, že ho oberá o peniaze😂 až na to, že to robí takýto vychcanec.
@anonym_724d71 Ženy o peniaze😂Možno tak golddigger. Ale to sú tí muži s tým uzrozumení. Tu není dňa, aby nenapísala matka, ktorá porodí, da jeho meno, platí hypo len jemu a ma hovno asi preto, že ho oberá o peniaze😂 až na to, že to robí takýto vychcanec.
@enmery Ved o to ide, kazdy sa dnes snazi o.ebat toho druheho. Otazka je kde a kto to zacal.
@anonym_724d71 😁 Manžel mi určitě nevěrný není, ani já jemu. A ani to v plánu nemáme. On má ve mně naprostou důvěru, proto mu nevadí, že majetek je psaný na mě. Stejně by to bylo dětí. ☺️
On chce zvirata a opatrovatelku k nim. Ty chces co? Odhliadnuc od financii je neist po skonceni studia pracovat riadna blbost,pitrebujes si vytvorit pracovne navyky,zit v prac.kolektive,ziskat prax.Za mna sedia doma len lenive ženy,tym nemyslim matky s malymi detmi.Ak ta v 40tke vymeni za mladsi model pojdes kam.?a za čo?a kto ťa vezme do prace bez praxe?
Rozmyslaj a nepidad sa dobrovolne do zlatej klietky.
Btw o kolko zviwtatiek si sa dotetaz starala?a deti sa k tym 50 zvietatam zmestili v milostpanovom plane?
@anonym_a0555e
@anonym_e4a6d4
@janinah ahoj 😌, čítla som dnes veľa komentárov a rozhodla som sa že na ne nebudem odpovedať (čo mi občas príde trochu nefér, lebo takmer každý šiesty je aj naozaj užitočný a cením si rady od ľudí čo to berú seriózne a podelia sa o svoj názor) ale tvoj je v niečom iný 😅
Takže, ano veľa ludí spomínalo že by som to sama doma nevedela vydržať a že by som sa nudila - tu prichádzajú na rad tie zvieratá 🤦♀️.
Vychovávala ho babka a u nej videl že vstávala o piatej ráno a okolo obeda chodievala domov od zvierat a zo zahrady (neviem asi bolo okolo nich veľa roboty alebo ich bolo veľa) a potom určite išla hňeď robiť obed...
Ako som spominala, on má veľmi bujné predstavy aj o dome aj o zvieratách. (Napr. ked mi hovoril že ako chce urobiť izby, povedal že jednu predelí napoly aby z nej boli dve pre deti. Ked som sa ho opytala preco, tak povedal aby mal miesto na kanceláriu ktorá bude len "akoze" kancelaria a v skutocnosti tam budu jeho zberatelske predmety. Na to som mu povedala ze nie, ale moze to mat na povale (že by sa ten priestor rozdelil a na druhej strane by bol úložný priestor) a na to mi povedal ze tam chce mať "chlapskú miestnosť" na kamaratov a biliardový stôl - ani to sa nebude diať.
A prečo ti to vlastne hovorím - v tomto jejo pláne nemyslel na nikoho len na seba a už len to je dôvod prečo odpoveď bola nie.
Musela som mu to teda vyhovoriť (a áno, tak mu musím vyhovoriť aj tie zvieratá).
10 rôznych druhov kaciek, sliepok, husí, potom pávy, čierne labute, prepelice, lísku saharsku, GEPARDA - to sa mi ešte nepodarilo mu vyhovoriť, mačky, vtáčiu volieru (a to este ani neviem jake vtaky si tam povymyšlal lebo on samozrejme nevie ako velmi to bude škriekať), hospodarske zvierata, lamu a ja neviem čo ešte.
Ked som sa ho opytala že či chce farmu, tak povedal že možno zváži aby bolo z jedneho druhu len keden kus 🤦♀️ (teraz hlavne myslim tie vtaky, lebo na to ja riež zasadnuty ocividne).
Pointa, zakaždým keď sa ho pytam a kto bude upratovať ten vely dom ? A kto sa bude o tie zvierata starať ? Ostal ticho. Ale predtým sa ma zvykol pytať:,,a keď kupim kačky budes sa mi o ne starať ?" Takže si viem domyslieť ako by to dopadlo.
A ano, ja som za svoj zivot mala (aj som sa starala) dosť zvierat, aj domacich aj hospodarskych, a preto si veľmi dobre uvedomujem ze nemôžeš mať zviera len kôli tomu že ho chceš. Nie každé zviera je s tebou kompatibilne, alebo s prostredim v ktorom zijes alebo s tvojim zivotnym štylom a viem koľko to je roboty. Preto sa mu snažím tieto somariny vyhovárať a ukazať mu ako by to realne vyzeralo. (A hlavne nemôžes mať 10 druhov z jedneho zvieraťa len kôli tomu ze su pekne (to som sa poucila aj ja na tom raz😅).
A posledna vec, študujem, brigadujem a myslím dopredu tak aby som dosiahla prefesie ktorú chcem ...ale niekedy to kôli tym jeho rečiam zabudnem, hlavne keď sa snaží presadzovať si svoje.
Tento prispevok som vlastne napisala s tým, aby som videla aká realita by ma čakala ak by som sa na to nechala nahovoriť (pričom viem že je to chyba ale asi som to potrebovala počuť aj od inych čo už s tým skusenosti majú).
Ďakujem ale za tvoj komentár 😌 (a ďakujem aj všetkým ktorí toto možno dočitali do konca, zobrali to seriózne a podelili sa o rady).
@anthea4 som žena v domácnosti ;) ale po strednej škole som si pekne našla prácu, aby som mala peniaze a pracovala som až do prvého tehotenstva ( ktoré prišlo o 12 rokov neskôr). Potom prišlo druhé tehotenstvo a keď mladšie dieťa išlo do MŠ, tak som sa vrátila do práce. Po 2 rokoch som zistila, že logistika našej domácnosti je iba na mojich pleciach a tak som zostala doma. Presne 1,5 roka - viac som nevydržala a našla som si novú prácu.
Keďže som z korporátu išla do súkromnej firmy kde majitel potrebuje minimálne lexaurin tak som dala výpoveď a teraz som 4mesiac opäť žena v domácnosti. Áno vieš ísť do posilky, na kávu, upratať, navariť- ale ver mi je to dosť o ničom absolvovať to sama a každý deň to robiť nebudeš ;) ani tie nechty, ani pedikúru, ani kaderníčku, ani solárko a neviem čo ešte...
Aj v mladom veku treba myslieť na dôchodok takže moja rada znie, pekne do práce a keď dobre tvoj zarobí- cestujte , objavujte svet a svoje výplaty si odkladaj.
@anonym_a0555e
@anonym_e4a6d4
@janinah ahoj 😌, čítla som dnes veľa komentárov a rozhodla som sa že na ne nebudem odpovedať (čo mi občas príde trochu nefér, lebo takmer každý šiesty je aj naozaj užitočný a cením si rady od ľudí čo to berú seriózne a podelia sa o svoj názor) ale tvoj je v niečom iný 😅
Takže, ano veľa ludí spomínalo že by som to sama doma nevedela vydržať a že by som sa nudila - tu prichádzajú na rad tie zvieratá 🤦♀️.
Vychovávala ho babka a u nej videl že vstávala o piatej ráno a okolo obeda chodievala domov od zvierat a zo zahrady (neviem asi bolo okolo nich veľa roboty alebo ich bolo veľa) a potom určite išla hňeď robiť obed...
Ako som spominala, on má veľmi bujné predstavy aj o dome aj o zvieratách. (Napr. ked mi hovoril že ako chce urobiť izby, povedal že jednu predelí napoly aby z nej boli dve pre deti. Ked som sa ho opytala preco, tak povedal aby mal miesto na kanceláriu ktorá bude len "akoze" kancelaria a v skutocnosti tam budu jeho zberatelske predmety. Na to som mu povedala ze nie, ale moze to mat na povale (že by sa ten priestor rozdelil a na druhej strane by bol úložný priestor) a na to mi povedal ze tam chce mať "chlapskú miestnosť" na kamaratov a biliardový stôl - ani to sa nebude diať.
A prečo ti to vlastne hovorím - v tomto jejo pláne nemyslel na nikoho len na seba a už len to je dôvod prečo odpoveď bola nie.
Musela som mu to teda vyhovoriť (a áno, tak mu musím vyhovoriť aj tie zvieratá).
10 rôznych druhov kaciek, sliepok, husí, potom pávy, čierne labute, prepelice, lísku saharsku, GEPARDA - to sa mi ešte nepodarilo mu vyhovoriť, mačky, vtáčiu volieru (a to este ani neviem jake vtaky si tam povymyšlal lebo on samozrejme nevie ako velmi to bude škriekať), hospodarske zvierata, lamu a ja neviem čo ešte.
Ked som sa ho opytala že či chce farmu, tak povedal že možno zváži aby bolo z jedneho druhu len keden kus 🤦♀️ (teraz hlavne myslim tie vtaky, lebo na to ja riež zasadnuty ocividne).
Pointa, zakaždým keď sa ho pytam a kto bude upratovať ten vely dom ? A kto sa bude o tie zvierata starať ? Ostal ticho. Ale predtým sa ma zvykol pytať:,,a keď kupim kačky budes sa mi o ne starať ?" Takže si viem domyslieť ako by to dopadlo.
A ano, ja som za svoj zivot mala (aj som sa starala) dosť zvierat, aj domacich aj hospodarskych, a preto si veľmi dobre uvedomujem ze nemôžeš mať zviera len kôli tomu že ho chceš. Nie každé zviera je s tebou kompatibilne, alebo s prostredim v ktorom zijes alebo s tvojim zivotnym štylom a viem koľko to je roboty. Preto sa mu snažím tieto somariny vyhovárať a ukazať mu ako by to realne vyzeralo. (A hlavne nemôžes mať 10 druhov z jedneho zvieraťa len kôli tomu ze su pekne (to som sa poucila aj ja na tom raz😅).
A posledna vec, študujem, brigadujem a myslím dopredu tak aby som dosiahla prefesie ktorú chcem ...ale niekedy to kôli tym jeho rečiam zabudnem, hlavne keď sa snaží presadzovať si svoje.
Tento prispevok som vlastne napisala s tým, aby som videla aká realita by ma čakala ak by som sa na to nechala nahovoriť (pričom viem že je to chyba ale asi som to potrebovala počuť aj od inych čo už s tým skusenosti majú).
Ďakujem ale za tvoj komentár 😌 (a ďakujem aj všetkým ktorí toto možno dočitali do konca, zobrali to seriózne a podelili sa o rady).
@anthea4 Sorry, ale ten tvoj priatel (ak to nie je vymyslene) mi pride ako riadny "zvanil". Este ani skolu neskoncil, a uz vie, ze bude mat super mega job (to aby min. 10k zarobil, na tie jeho plany, a to som asi este skromna), plus na geparda moze rovno zabudnut, to mu ziadny urad neschvali (gepard nie je macka domaca). A celkovo mi pride podla opisu riadne creepy.
Nečítala som komentáre, odpovedám na tvoj úvodný príspevok. Keďže ste len študenti, ako prvé, nech z teba spraví manželku. Kým niečo nadobudnete a kým budete mať rodinu, išla by som na tvojom mieste niekam do práce. Vytvoríš si návyky, budeš mať skúsenosť. A takto by som to prezentovala aj priateľovi. A keď budete mať rodinu, ostaň doma. Mesačne nech ti dá dohodnutú čiastku peňazí a s tou pracuj. My to takto máme. Manžel si vzhľadom na jeho prácu napr. nemôže dovoliť ani ostať doma s deťmi na pn. Od rodiny bývame ďaleko. Takže ja som doma, starám sa o domácnosť, dom, zabezpečujem celý servis okolo detí. On mi mesačne dá peniaze, ktoré sú pre mňa a deti (nemusím si na nič pýtať) a všetky poplatky platí on. Takto sme sa dohodli minimálne do času, kým mladšie dieťa nepôjde do školy a takto nám to aj vyhovuje.
Jejda, ten tvoj priatel je nejaky rozpravkar 😀 absolventovi daju urcite plat 10000, aby mohol zivit priatelku, velky dom, chlapsku miestnost, pomaly celu zoo a exoticke zvery 😀 ty sa staraj o to, aby si bola samostatna v zivote, nie sa pricucnut na niekoho a vlastne ambicie 0 bodov
Ono to zalezi od Vela veci. Ked som Bola doma s drobcom, po nejakom case mi uz chybala sebarealizacia, pretoze uprimne, tie kazdodenne povinnosti su dost otravne a hlavne ich v konecnom dosledku nie vzdy vidno, napr. Umyjem dlazky a syn o polhodku nieco vyraba a narosypa, nafrka farbu a neviem co. Ja som SA v tom nenasla, byt Len doma.
Ale po nastupe do skolky sme museli poriesit logistiku so skolkarom. Nastastie, mame obaja moznosti HO, tak sme to lepili ako SA dalo, vynimocne prisli strazit stari rodicia, ak sme Mali nieco v praci.
Mne v tomto smere na Slovensku chyba moznost skrateneho uvazku, zatial je to skor rarita a mnohym matkam match deti by napr. 6 hodinky pracovny den Vela veci ulahcil.
Ale Bez deti byt doma, to si naozaj predstavit neviem. Este mozno kebyze mam zaluby v zahradkarceni, chove zvierat a robim to, pretoze ma to bavi a jenz toho uzitok, to by SA dalo. Ale to je zase o osobnom nastaveni.
Druha vec, ked je clovek doma, trebalo by poriesit nejake zabezpecenie na dochodok, pre pripad choroby....
Žena by nemala byť v pozícii tej kto pýta a ktorá nemá svoje peniaze a zázemie. Určite by som s bývaním a peniazmi nebola odkázaná na nikoho. A už vôbec také že ja sa o všetko postarám. Ak nie si vyslovene domased doma ti to stačiť nebude. Zena sa môže realizovať tiež. Mne by na ňom vadila jeho predstava vzťahu ty zavisla na ňom domácnosť deti všetko na tebe a on kľudne môže keď už budeš poistená deťmi úplne otočiť a povedať to a toto neurobím si doma ja nosím peniaze ty rob ostatné. Pozri sa u nich doma ako to majú rodičia podelené ako žijú a tak nejak bude vyzerať aj tvoja domácnosť s ním. Tiež tie plány veľký dom vzdušné zámky malo reality v tom všetkom. Ak by toto skutočne zrealizoval a bude mať fakt taku super robotu ako to vyzerá vieš asi kto to všetko bude mať na starosti. Ty más aké predstavy? Hovorili ste sa o nich? Berie ich vážne? Lebo ak je to tak že ja mám takúto predstavu tvoju vždy nejako odbije a ty sa pridaj a prisposob to nie je ok. Kľudne mu povedz že aj ty chces pracovať a mať svoj príjem aj sa realizovať. A uvidis ako zareaguje. Ak sa bojis s ním otvorene hovorit či náhodou niečo nepokazis nie je to ok. Ak planujete buducnost toto treba riešiť čím skôr
@anthea4 Sorry, ale ten tvoj priatel (ak to nie je vymyslene) mi pride ako riadny "zvanil". Este ani skolu neskoncil, a uz vie, ze bude mat super mega job (to aby min. 10k zarobil, na tie jeho plany, a to som asi este skromna), plus na geparda moze rovno zabudnut, to mu ziadny urad neschvali (gepard nie je macka domaca). A celkovo mi pride podla opisu riadne creepy.
@luccys by som mu dala chovať aspoň mačky psa dve sliepky ovcu a po pár dňoch by zbadal že ani z domu poriadne nemôže odísť. Tiež už ho vidím ako vybavuje po úradoch povolenia na exoticku zver 🤦to bude materiál do praktického života
@luccys by som mu dala chovať aspoň mačky psa dve sliepky ovcu a po pár dňoch by zbadal že ani z domu poriadne nemôže odísť. Tiež už ho vidím ako vybavuje po úradoch povolenia na exoticku zver 🤦to bude materiál do praktického života
@sova7 No vsak preto ma ostat doma ona. Aby sa starala o tie zvierata. On ich len dovlecie domov a viac nezajem🙃
@anonym_a0555e
@anonym_e4a6d4
@anthea4 preboha! Ja by som už bola na uteku. Toto je nejaky sebec bez reálnych predstáv o reálnom živote. Kamaráti? Biliard? Domáca zoo? To si robi prdel. Na úkor vlastných detí by upravoval izby? No dopo. Úplne nepraktický Mimoň si našiel ženu ktorá je nohami pevne na zemi a ma prehľad o živote. Každý ste úplne niekde inde. Toto neprerobis. Budeš sa nejaký čas trápiť prerábať tvarovať vyhovárať mu tie kraviny on si pôjde svoje nedaj bože prídu deti a sa poskladas. Určite nie je jediný na svete a toto nie je človek pre teba ani do reálneho života. Verím že sa prebudis čím skôr toto je guľa na nohe. Zasekol sa v detskom veku s ním budeš mať ďalšie dieťa nie partnera
@sova7 No vsak preto ma ostat doma ona. Aby sa starala o tie zvierata. On ich len dovlecie domov a viac nezajem🙃
@luccys ja už by som utekala ten má mentálne tak štyri roky jeho vychovala babka čo sa o všetko starala on si našiel náhradu za babku čo ho bude ďalej viesť za ručičku a o všetko sa starať a sedieť doma ako dôchodkyňa a kŕmiť zver čo mal doma tak si to ide zariadiť aj ďalej
@luccys ja už by som utekala ten má mentálne tak štyri roky jeho vychovala babka čo sa o všetko starala on si našiel náhradu za babku čo ho bude ďalej viesť za ručičku a o všetko sa starať a sedieť doma ako dôchodkyňa a kŕmiť zver čo mal doma tak si to ide zariadiť aj ďalej
@anthea4 preboha, on mentálne "zamrzol" na úrovni dieťaťa, čo chce byť kozmonautom a verí, že mu stačí kartonova raketa..
Toľko vzdušných zámkov..
Nepristup na nič, toto je cesta do pekla.
Jednak už míňa peniaze, ktoré ešte nemá, tiež nemá ani bledomodru šajnu o realite a žije kdesi v snových predstavách a ešte je k tomu aj sebecký (on chce, on bude mať...,)
Tu podľa mňa reálne hrozí, že ak s ním ostaneš, budeš to ty, kto ho bude viesť, držať v realite - čiže budeš jeho mama.. Ak nedospeje, čo už asi nedospeje..
@anthea4 ak by ste mali deti tak áno, inak nie.Nevidim dôvod čo budeš robiť celý deň?Keď má financie radšej rozmýšľaj čo si vymyslieť aký biznis by si mohla robiť a potom byť kľudne doma.Prenajat miestnosť pre kozmetickú, pedikerku a tu robiť s nimi....Ísť do obchodu a cvičiť ta bude baviť chvíľu.Ja som bola doma s deťmi 10 r aj, keď už boli v škole oddýchla som si, ale už sa mi žiadalo ísť medzi ľudí.
@anthea4 môj otec mi dal okrem iného aj takúto radu: "rob tak, aby si sa vždy vedela o seba postarať"
Život je dlhý, môže sa ti zmeniť zo dňa na deň.
Premýšľaj zodpovedne. Čo ak ostaneš sama, možno aj s deťmi....nie len rozod ale aj choroba partnera...
Tiež zo začiatku vzťahu je všetko ideálne ale neskôr budeš ťahať za kratší koniec a to presne z toho dôvodu, čo sa ti teraz zdá, ako celkom dobrý nápad, teda byť doma.
@anthea4 neciem, ake to ma vyhody, ale viem ze nevyhody su dost znacne - zahodis moznost kariery, budovania si sebahodnoty, budes od neho zavisla... ved ked nechces ist na plny uvazok, chod na polovicny. Zeny v domacnosti obvykle nekoncia dobre.
@anthea4 ouuuu, ja si to ani neviem predstaviť, takto žiť. Veď na to študuješ, aby si sa mohla v živote posúvať. Neviem, či v tvojej starobe ešte budú starobné dôchodky, ale ak áno, z čoho ti vyrátajú dôchodok? Je od neho milé a šľachetné, že nechce, aby si pracovala, ale podľa toho čo píšeš, ty pracovať budeš okolo zvieratiek, len to nebudeš mať platené. Vieš si predstaviť, čo taký domáci zverenec obnáša, že tie zvieratá potrebujú starostlivosť 365 dní v roku? A áno, mne by bolo blbé pýtať na všetko peniaze od muža, ešte aj trebárs na ten darček pre kamošku. Ja by som išla do práce, aj po psychickej stránke ti to viac bude vyhovovat.
mna by zaujimalo v akom obore bude mlady pracovat, ked zarobi na hypoteku cca 800.000-1.000.000 na velky pozemok pre 50zvierat - mastal kurniky sopa na krmivo traktor voliera a velka mozno nie jedna, krmivo, vasa spotreba, velky dom.... cize cca 15.000 mesacne ak vezmete aj spotrebak aspon 2 auta kedze v centre mesta tazko budete byvat tak aj viac 🤔
joj citam ze aj geparda😅 tak to pridaj €
mna by zaujimalo v akom obore bude mlady pracovat, ked zarobi na hypoteku cca 800.000-1.000.000 na velky pozemok pre 50zvierat - mastal kurniky sopa na krmivo traktor voliera a velka mozno nie jedna, krmivo, vasa spotreba, velky dom.... cize cca 15.000 mesacne ak vezmete aj spotrebak aspon 2 auta kedze v centre mesta tazko budete byvat tak aj viac 🤔
@natalka13 Ten gepard je tak realny asi ako to, ze mna zajtra NASA posle na Mesiac😆
@natalka13 presne ako píšeš, už ju vidím, ako zváža krmivo pre tolky statok, ale to chce aj silu a pevné svaly, takže musí do 24- hodinového dňa vsunúť aj posilku, aspoň hoďku cvičenia. A neviem si predstaviť, ak ju chytí nejaká chrípka či seknutia v krížoch. Čo potom? Mladý pán si to predstavuje jak Hurvinek valku 🫣. Ja len za seba, neviem, či by som od takého chlapa neušla už teraz.
@sono2 počuj, ty čo si sa tak opustila?? Hneď v druhej vete píše, že je to primárne jeho nápad, aby nepracovala... Ona sa len zamýšľa (a celkom správne), ako by to mohlo vypadať v realite...
@tiezjedna to je jedno kto to vymyslel, tie otázky, čo dala v úvode sú všetko, len nie múdre. A on nebude iný, keď ešte nezačal pracovať a už ju kvázi necháva doma. Až smiešne a ona hneď rozmýšľa, ako bude musieť pýtať na darčeky pre kamarátky a mamu ktorú chce zobrať na dovolenky a zabila to tým, že napísala, že je z chudobnej rodiny. Mňa to tak rozčulilo.
@tiezjedna to je jedno kto to vymyslel, tie otázky, čo dala v úvode sú všetko, len nie múdre. A on nebude iný, keď ešte nezačal pracovať a už ju kvázi necháva doma. Až smiešne a ona hneď rozmýšľa, ako bude musieť pýtať na darčeky pre kamarátky a mamu ktorú chce zobrať na dovolenky a zabila to tým, že napísala, že je z chudobnej rodiny. Mňa to tak rozčulilo.
@sono2 ja s tebou súhlasím, len som podotkla, že ten prvoplánovo jebnutý je on aj s jeho nápadom...
Ani náhodou by som nezostala doma. Manžel má veľmi dobre platenú prácu a mohla by som kľudne sedieť doma na prdeli, no neviem si to predstaviť. Nedá sa stále venovať len svojmu vzhľadu, kávičkám, a pod... mne by sebarozvoj chýbal a určite by som nechcela byť len tá, ktorá sa stará o domácnosť a čaká manžela s milým úsmevom na tvári 😇
Ani náhodou by som nezostala doma. Manžel má veľmi dobre platenú prácu a mohla by som kľudne sedieť doma na prdeli, no neviem si to predstaviť. Nedá sa stále venovať len svojmu vzhľadu, kávičkám, a pod... mne by sebarozvoj chýbal a určite by som nechcela byť len tá, ktorá sa stará o domácnosť a čaká manžela s milým úsmevom na tvári 😇
@klaridka tak paradoxne na ten sebarozvoj máš naviac času, keď nemusíš chodiť do rachoty😉 ja som si urobila dva ďalšie jazykové kurzy, precestovala kus sveta, našla sa v psychológii. A naštartovala online marketing jednej z našich firiem... A strašne moc času som strávila s deťmi pri úlohách úplne v kľude, pretože mám proste čas a priestor si veci naplánovať a stíhať. Všetko má svoje pre a proti.

@dahliaa No ty to máš dobre, ale ju tu čerstvá téma, kde žena je s mužom 13 rokov, dieťa jeho meno, bez svadby, on ma byt na hypo, na ktoré mu prispieva mesačne, ale na LV nie je a teraz začína mať strach, že ak sa reálne rozhodne od nej odisť, ostane ako sa povie s igelitkou. A na SK majú problém prežiť aj ženy, ktoré majú prácu a nieto žiť desaťročia len na dobré slovo.
Ja jej veľmi prajem, aby dodržal slovo a staral sa, ale ako hovorím-očakavávaj to najlepšie, ale maj plán na to najhoršie.
@enmery Tak to je ovšem ,,hloupá". Přispívat mu na byt, který není ani její. 😕 To bych nikdy neudělala. Tak hrozí, že s tou igelitkou opravdu odejde.