icon

Ako často upratujete domácnosť s psom?

27. sep 2025

Ahojte. Ako často doma upratujete keď máte psika dnu? Čo presne robíte ?

Strana
z2
biba_18
27. sep 2025

mala som psa s dlhými nohami - po každej vychádzke utrieť nohy, keď bolo blato tak vaňa, neplzol, keď urobil bordel sa upratalo hneď, zvyšok sa vysával 1x do týždňa a mopovala som špeciálnou formulou pre domácnosť s petom… náš sa nikde vonku neváľal, dokonca si ani nesadol pokiaľ sme vyslovene dlho nestáli niekde…

lb1984
28. sep 2025

@anonym_autor mam malamuta, ragdolla a STB. Najväčší bordel je z malamuta, druhý najväčší z ragdolla a z STB takmer žiaden. Cize závisí to od typu psa akého mas/chceš mať. Momentálne upratujem raz denne /umývanie podlahy, vysávanie, potom uz iba zotriem podlahu ak nepiju vodu na terase ale vnutri/ a periem /záclony, deky/ a tepujem koberce raz týždenne. Ak by som mala uz len STB tak tipujem vysavam a zmyvam max 2 krat do týždňa ale toto co mam doma to ak by som len raz vynechala by bol chliev totálny 🤦‍♀️ ked prší tak to je uz katastrofa a upratujem.niekolko krat denne a to kvoli tomu ze malamuta nikdy do sucha nevytries a ked sa krasavec rozhodne ze chce dnu-vom-dnu-von po 10 raze to vzdavam.

lb1984
28. sep 2025
@anonym_868514

@chrobak7 Ale ved psy sa stale olizuju,sebe zadky potom druhym psom ,zjedia hovno ,niektori aj po sebe,proste to je pes,kolkokrat sa vyvala v zdochline alebo hovne,to je prirodzene psovi,ale tak mat taketo spinavsie zviera doma ,radsej zvazim.A aku mas rasu?My mame Border koliu a teraz sá to neda vydrzat kolko tej srsti je vsase len ked je v predsieni par minut su chlpy po celom dome,a to aj deti ked sa s nou hraju pridu zachlpatene,najhorsie ze sa to aj zle perie.Proste ja uz psa by som nikdy nechcela,jendak kvoli tomu ze je to nehygienicke zviera a je s nim viacej robozy ako pozitok z neho.

@anonym_868514 tak za mna je pes hygienickejsie zviera ako macka. Ono výhoda je ze na mnohé baktérie si telo zvykne co pomáha imunite. Ja by som to s tým olizovanim a jedením "lakociniek" tak zle až nevidela. Viac sa bojím človeka ktorý si neúmyselne ruky. Véd predsa nejes zo zeme alebo z gauča ale ten .... ti poobchytava vsetko až potom uvidíš tie lakocinky. Tiež je vydaná štúdia ze je podstatne znížený výskyt určitého typu rakoviny neviem ci nie leukémie v detskom veku ako aj alergii ked dieta žije so zvieratami v skorom detstve. Mne primárka neonatologie keďže mala mala problémy ked sa narodila, že je veľmi dobre ze dieta ide do domácnosti so zvieratami....

btus
28. sep 2025
@lb1984

@anonym_autor mam malamuta, ragdolla a STB. Najväčší bordel je z malamuta, druhý najväčší z ragdolla a z STB takmer žiaden. Cize závisí to od typu psa akého mas/chceš mať. Momentálne upratujem raz denne /umývanie podlahy, vysávanie, potom uz iba zotriem podlahu ak nepiju vodu na terase ale vnutri/ a periem /záclony, deky/ a tepujem koberce raz týždenne. Ak by som mala uz len STB tak tipujem vysavam a zmyvam max 2 krat do týždňa ale toto co mam doma to ak by som len raz vynechala by bol chliev totálny 🤦‍♀️ ked prší tak to je uz katastrofa a upratujem.niekolko krat denne a to kvoli tomu ze malamuta nikdy do sucha nevytries a ked sa krasavec rozhodne ze chce dnu-vom-dnu-von po 10 raze to vzdavam.

@lb1984 malamut, husky, samojed - no proste všetko severania. Síce samočistiaci, ale ten bordel po nich musí niekto zotrieť. 🙂 Naše ( máme samojedy), keď prídu vyslovene ako svine, tak kým uschnú, tak sú zavreté na 2-3 hod v garáži. Až potom môžu do domu. Ale aj tak treba po nich upratať.

anonym_868514
28. sep 2025
@lb1984

@anonym_868514 tak za mna je pes hygienickejsie zviera ako macka. Ono výhoda je ze na mnohé baktérie si telo zvykne co pomáha imunite. Ja by som to s tým olizovanim a jedením "lakociniek" tak zle až nevidela. Viac sa bojím človeka ktorý si neúmyselne ruky. Véd predsa nejes zo zeme alebo z gauča ale ten .... ti poobchytava vsetko až potom uvidíš tie lakocinky. Tiež je vydaná štúdia ze je podstatne znížený výskyt určitého typu rakoviny neviem ci nie leukémie v detskom veku ako aj alergii ked dieta žije so zvieratami v skorom detstve. Mne primárka neonatologie keďže mala mala problémy ked sa narodila, že je veľmi dobre ze dieta ide do domácnosti so zvieratami....

@lb1984 Ked chytas psa umyjes si ruky? Ja ano,vnutri by som potom neustalě umyvat ruky kedze ho asi viacej chytas.
S tymi alergiami a imunitou by som si mohla oponovat ,kolegyni pes poskriabal mamu a zaniesol jej do rany streptokoka noha sla prec.Imunita sa zhorsuje vekom,ked si mlada je to ine ako v starobe.Okrem toho ludia su nachylnejsi na clostridiove infekcie,streptokoka sa uz tiez nezbavia a to pes ma ako aj v rekte.Ako je to vasa vec,mne to pride z kazdej strany nehygienicke,ale kazdy ma doma ine standardy co sa hygieny tyka.

anonym_868514
28. sep 2025
@anonym_ae9cc8

@anonym_868514 ty nemáš psa, však? Lebo toto nenapíše človek, ktorý má psa.

@anonym_ae9cc8 Preco by som nemala mat?Ved to su fakty,alebo pisem niekde nieco nepravdive?Co je na tom poukzat ze pes nieje najcistotnejsie zviera?Prave preto ze ho mam viem objektivne napisat ze pes je dost spinave zviera,a ma cudne zvyky s tym valanim sa v hovnach alebo ich pojedanie a to este nepisem ked najde storocnu zdochlinu.

stanka_k
28. sep 2025
@anonym_868514

@chrobak7 Ale ved psy sa stale olizuju,sebe zadky potom druhym psom ,zjedia hovno ,niektori aj po sebe,proste to je pes,kolkokrat sa vyvala v zdochline alebo hovne,to je prirodzene psovi,ale tak mat taketo spinavsie zviera doma ,radsej zvazim.A aku mas rasu?My mame Border koliu a teraz sá to neda vydrzat kolko tej srsti je vsase len ked je v predsieni par minut su chlpy po celom dome,a to aj deti ked sa s nou hraju pridu zachlpatene,najhorsie ze sa to aj zle perie.Proste ja uz psa by som nikdy nechcela,jendak kvoli tomu ze je to nehygienicke zviera a je s nim viacej robozy ako pozitok z neho.

@anonym_868514 skús napísať do fb skupín, že hľadáš nový domov psovi. Prípadne, ak sa nechceš zviditeľňovať, môžeš aj mne s bližším info… , rada sa mu pokúsim nájsť novú rodinu

anonym_868514
28. sep 2025
@stanka_k

@anonym_868514 skús napísať do fb skupín, že hľadáš nový domov psovi. Prípadne, ak sa nechceš zviditeľňovať, môžeš aj mne s bližším info… , rada sa mu pokúsim nájsť novú rodinu

@stanka_k diky,ale nas pes v nudzi nie je🙂Je obdivuhodne co vsetko dokazete vydedukovat ak nesuhlasite s nejakym nazorom,to ze poviem ze pes je nehygienicke zviera este daleko neznamena ze je tyrane😀

stanka_k
28. sep 2025
@anonym_868514

@stanka_k diky,ale nas pes v nudzi nie je🙂Je obdivuhodne co vsetko dokazete vydedukovat ak nesuhlasite s nejakym nazorom,to ze poviem ze pes je nehygienicke zviera este daleko neznamena ze je tyrane😀

@anonym_868514 to sú skupiny, kde sa dá pes tohoto plemena ponúknuť niekomu, kto má o dané plemeno záujem a má predstavu, čo jeho povaha obnáša… a áno, prejav tvojich správ, hlavne teda tej medzi prvými, kde aj píšeš o plemene.. je pre čitateľov…v štýle, že ti je pes na obtiaž….

sasenkas33
28. sep 2025

Mam cez 40kg psa v byte,vysavam 1-2x denne,umývam obden a denne kontrolujem steny ,dvere ,zárubne (mám psa čo slinta 🤣).do postele ani na gauč nesmie ,má svoje dva pelechy ktoré mením cca 2x do týždňa a niekedy raz , záleží od pocasia.nemať psa tak upratujem približne rovnako.niekedy mám pocit že dieťa narobí viac neporiadku ako ten pes 😁 občas mi to už aj lezie na nervy hlavne v týždni keď človek príde z práce a čaká ho to opäť no nevymenila by som ho za žiadneho neplznuceho yorka,maltezaka ani nič tomu podobne.

anonym_868514
28. sep 2025
@stanka_k

@anonym_868514 to sú skupiny, kde sa dá pes tohoto plemena ponúknuť niekomu, kto má o dané plemeno záujem a má predstavu, čo jeho povaha obnáša… a áno, prejav tvojich správ, hlavne teda tej medzi prvými, kde aj píšeš o plemene.. je pre čitateľov…v štýle, že ti je pes na obtiaž….

@stanka_k Tak suhlasimze bez neho by mi bolo lepsie,ale to neznamena ze sa mu nevenujeme,nakolko ja nie som clovek ktory ublizuje inym alebo zvieratam.No jedine by som ho dala na salas k ovciam tam kde by mal vyuzitie a ak sa taka ponuka vyskytne urcite nad nou budem uvazovat,zasa by som ho nedala do zlych podmienok.

zuzubb007
28. sep 2025

Máme staforda, za každé keď vyjde von má kompletne vo vani vyumyvane labky zo samponom a zadok, vysavam každý druhý deň, keďže je to taký domáci mazlíček môže na gauč kde máme deky a tie každý týždeň periem, keď sa vonku hra s cudzím psom a naháňajú sa pol hodinu poskáču po sebe nasleduje kompletná umyvárka 🙈😜

pipistrel13
28. sep 2025
@anonym_868514

@pribinak Bisona ma suseda ale nechutny pes,oci karpiny stale,vidno mu prirodzenie,je to take nechutne ked sa ti ma na gauci povalovat pes s gulami a 🐔.Este ak sa vykadi to hovno v tych bielych vlasoch sa taha,no nechutne.Ale tak ludia subrozni a hygiena malokomu nieco hovori.

@anonym_868514 my mame bisona a ani jeden s opisovanych problemov...
ked sa o nho stara,ze sa striha,cese,nas je aj vykastrovany,je to uplne ok
jedine co ma stve,ze neposlucha ako by som chcela🤣

majka36912
28. sep 2025

Podlahy sa zametaju a umyvaju denne, mame krizenca nemeckeho ovciaka a tym, ze ma vela energie, tak ma denne 3 hodiny prechadzku plus stale beha dnu a von, takze clovek uprace a hned je znova bordel. No ked sa na nu pozrieme, aka je stastna, tak cert ho ber to pieskovisko v dome 😃

nyusika
28. sep 2025

Rovnako, ako som upratovala domácnosť bez psa
Kks, toto sú čo za otázky ?

Jediný rozdiel je, že teraz nám perfektný vysávač - kvôli sedačkám.
A umývam navyše misky pre psa

dianaaaaa
28. sep 2025

Upratujem každý deň.....
Vysávanie, umývanie.... Ale inak nič extra

tokio22
30. sep 2025
@anonym_868514

@anonym_autor idealne mu dat plienky ,lebo tie zvysky a to ze chodi holy po byte je asi najviac nehygienicke plus sliny a proste to co vydychuje.Chlpy su najhorsie ked meni srst,to naozaj vysavat stale nie 1x za den ale minimalne 20x,lebo to poletuje vsade.A tie co tvrdia ze nie,si nepriznaju alebo sa s tym zmieria.No a tiez ty nechodis hola tak by nemal ani pes kedze v rekte psa je vela bakterii ktore mozu sposobit aj infekci u cloveka tak aj v hube ma x bakterii .

@anonym_868514 netrep preboha.

anonym_868514
1. okt 2025
@dianaaaaa

Upratujem každý deň.....
Vysávanie, umývanie.... Ale inak nič extra

@dianaaaaa to v strede je morske prasiatko?

ubec
2. okt 2025
@anonym_868514

@pribinak Bisona ma suseda ale nechutny pes,oci karpiny stale,vidno mu prirodzenie,je to take nechutne ked sa ti ma na gauci povalovat pes s gulami a 🐔.Este ak sa vykadi to hovno v tych bielych vlasoch sa taha,no nechutne.Ale tak ludia subrozni a hygiena malokomu nieco hovori.

@anonym_868514 psickari uz dnes povačsinou hovienka zbieraju a vytvoria si štít proti nechutnosti. No a gule na gauci by babenku kazdeho veku snad mali nabudiť vari k ,,akcii,, nie sa nad tym puritansky pohoršo ať. Ale mas pravdu,ludia su hrozní...

anonym_868514
2. okt 2025
@ubec

@anonym_868514 psickari uz dnes povačsinou hovienka zbieraju a vytvoria si štít proti nechutnosti. No a gule na gauci by babenku kazdeho veku snad mali nabudiť vari k ,,akcii,, nie sa nad tym puritansky pohoršo ať. Ale mas pravdu,ludia su hrozní...

@ubec ano hovienka zbieraju ale co obstate chodniky alebo mesta?Este som nevidela psickara na Sk chodit aspon s flasou vody.Akurat na Sicilii som videla par ktory ked pes obstal cestu v strede pesej zony aspon boli natolko tolerantni ze to poliali vodou.

lb1984
5. okt 2025
@btus

@lb1984 malamut, husky, samojed - no proste všetko severania. Síce samočistiaci, ale ten bordel po nich musí niekto zotrieť. 🙂 Naše ( máme samojedy), keď prídu vyslovene ako svine, tak kým uschnú, tak sú zavreté na 2-3 hod v garáži. Až potom môžu do domu. Ale aj tak treba po nich upratať.

@btus presne nas je tiež separovaný kým aspoň kúsok nepreschne, vždy na mna zazera lebo STB dnu môže hneď po zotreti labiek to je suché hneď. Ale to psovi nevysvetlis 😀 druhá vec je ze malamut sa mi rovno capne do dažďa, najlepšie si na neho ľahnúť a po pol hodine sa trepať dnu a po dalsej zasa von🤦‍♀️ STB nie je schopný neísť vonku viac ako polovicu dňa lebo prší 🤦‍♀️ ale severania su severania za mna lepsi psi neexistujú a stoja aj za ten chliev ..... 🥰

lb1984
5. okt 2025
@anonym_868514

@lb1984 Ked chytas psa umyjes si ruky? Ja ano,vnutri by som potom neustalě umyvat ruky kedze ho asi viacej chytas.
S tymi alergiami a imunitou by som si mohla oponovat ,kolegyni pes poskriabal mamu a zaniesol jej do rany streptokoka noha sla prec.Imunita sa zhorsuje vekom,ked si mlada je to ine ako v starobe.Okrem toho ludia su nachylnejsi na clostridiove infekcie,streptokoka sa uz tiez nezbavia a to pes ma ako aj v rekte.Ako je to vasa vec,mne to pride z kazdej strany nehygienicke,ale kazdy ma doma ine standardy co sa hygieny tyka.

@anonym_868514 absolútne ruky neriešim pri malamutovi este áno pri STB nie.... to by som o tie ruky prišla keby som ich 300 krat za den umyvala. Dcérka ale musí pred jedením... je ale extremny rozdiel ked pes poskriabe alebo pri hre kusne do krvi, to dezinfikujeme hneď ako ked olize alebo si niekam sadne. Staci sa akémukoľvek psovi pozriet za pazúry co za bordel tam ma to do krvi nechces. Priatela pokusal pes automaticky tetanovka a cistenie na pohotovosti. Tj je rozdiel akou cestou baktérie/vírusy do tela dostávaš ked ich zjes 99% spali zaludocna kyselina. Problém vidím len pri psoch ked majú kvasinky alebo plesne vtedy uznávam to problém môže byť ale tiež iba pri oslabenej imunite tam to vydýchnuť môžeš- nas si priniesol z rybníka po kupacke a v nose mi našlilebo ja so ta co musi cesat neriesilo sa to zmizlo to samé, pes dostal 2 injekcie a bolo po probleme. Dcérka bola uplne "cista" priateľ tiež a to psy su s nami na malom priestore stále.
Co sa týka clostridie nasi mali pred par rokmi a nikto nič nechytil, dokonca som mala mačku s toxoplazmozou v tehotenstve aktívnou a nechytila som od nej nič .... a to som v tom čase mala oslabenú imunitu normálne potvrdenú testami a o podstielku som sa starala ja.
Pre mna su väčší prenasaci ľudia ako pes ci macka, po kontakte s nimi hneď umývam ruky 😁 a vždy ked som ochorela to bolo od ludi nikdy nie od zvierat a to s nimi zijem uz 30 rokov 😉 ale zasa ked pohladkam pouličného psa alebo mačku hneď periem veci a dezinfikuje ruky a dcérka to ma zakázané.

anonym_868514
5. okt 2025
@lb1984

@anonym_868514 absolútne ruky neriešim pri malamutovi este áno pri STB nie.... to by som o tie ruky prišla keby som ich 300 krat za den umyvala. Dcérka ale musí pred jedením... je ale extremny rozdiel ked pes poskriabe alebo pri hre kusne do krvi, to dezinfikujeme hneď ako ked olize alebo si niekam sadne. Staci sa akémukoľvek psovi pozriet za pazúry co za bordel tam ma to do krvi nechces. Priatela pokusal pes automaticky tetanovka a cistenie na pohotovosti. Tj je rozdiel akou cestou baktérie/vírusy do tela dostávaš ked ich zjes 99% spali zaludocna kyselina. Problém vidím len pri psoch ked majú kvasinky alebo plesne vtedy uznávam to problém môže byť ale tiež iba pri oslabenej imunite tam to vydýchnuť môžeš- nas si priniesol z rybníka po kupacke a v nose mi našlilebo ja so ta co musi cesat neriesilo sa to zmizlo to samé, pes dostal 2 injekcie a bolo po probleme. Dcérka bola uplne "cista" priateľ tiež a to psy su s nami na malom priestore stále.
Co sa týka clostridie nasi mali pred par rokmi a nikto nič nechytil, dokonca som mala mačku s toxoplazmozou v tehotenstve aktívnou a nechytila som od nej nič .... a to som v tom čase mala oslabenú imunitu normálne potvrdenú testami a o podstielku som sa starala ja.
Pre mna su väčší prenasaci ľudia ako pes ci macka, po kontakte s nimi hneď umývam ruky 😁 a vždy ked som ochorela to bolo od ludi nikdy nie od zvierat a to s nimi zijem uz 30 rokov 😉 ale zasa ked pohladkam pouličného psa alebo mačku hneď periem veci a dezinfikuje ruky a dcérka to ma zakázané.

@lb1984 No ja ked chytim psa myslim na to ze si musim umyt ruky,neexistuje zeby som si neumyla,pride mi to nehygienicke,a prave ak to mas dnu tak na to tolko nemyslis a beres to skor prirodzene.Tak zakezi aj od imunity ale vekom sa znizuje,a pes ma rozne typy bakterii kt clovek nema.To uz je tak,preto ja radsej psa vonku,aj ked ide na prechadzky a castokrat sa mu podari zozrat nejaku zdochlinu,radsej ho potom nechytame 3 dni,tak som si nastudovala ze pes tie bakterie z tej zdochliny ma v papuli a nie je bezpecne ho chytat hlavne ak mas rozne ranky na rukach a to nevies ani kedy mas zader,skrabanec a podobne.A ten nas je ako nenormalny ked to najde nechce to pustit,vcera tiez sused chova prepelice ktore ma na luke kde sa chodi a nieco spod toho zozral a i neviem co,tak ma smolu dva dni ho nikto nebude chytat.A je mi to jedno ze nevie preco,dobre vie ze to ma zakazane,ale drzi to v tej papuli pokym to nedozerie,minule si chcel nieco na zahradu doniest ale to som mu s patykom akosi z papule vybrala.Ja uz by sim psa nikdy nechcela,aj z tychto dovodov aj preto ze je to otravne zviera.

Strana
z2