Ako zvládnuť problémové správanie šteňaťa?
Ahojte som zúfalá ja teda neviem či to je ok a či sa to zlepší 😭 kúpili sme pred dvoma týždňami psa mal vtedy 8 týždňov je to bernský salašnícky pes čítala som že sú to kľudne psy. Ale teda ja neviem či toto robia všetky šteňatá. Na začiatku bol taký že sa bál ale čo robí posledné dni...začal aj po mne len tak riadne stekat úplne sa dá do ľahu a ide do mňa akoby skočiť išla som ho pohladkať a on do mňa tiež išiel skočiť mi po ruke inokedy sa nechá. Najviac sa bojím skrz deti mám 3 ročného a 5 ročného aj po nich steka a kuse ich mladšieho dnes uhryzol do zadku ten začal plakať samozrejme a staršiemu vždy dociahne zas dopredu a tam ho vždy hryzie. Viem že tí čo ho mali keď sa narodil sa k zvieratám chovajú pekne. Snažíme sa mu stále hovoriť fuj že nesmie aj mu capnem trochu hlavne keď ide po deťoch ja už neviem bojím sa on bude za chvíľu veľký a že nás tu všetkých dotrha hlavne deti. Ja som pôvodné psa k deťom ani nechcela ale čítala som že tento je priateľský ale ja sa ho u normálne občas bojím. Je to podľa vás ok? Je to ešte také bláznivé šteňa? Mali ste to podobné a zlepšilo sa to :(? Nerada by som ho dala už teraz preč ale teda ostal hrozný
@aweramina nas nie je agresivny. Je len blazen a nonstop nieco kuse. Velky pes nepatri k detom. Teraz uz to viem. On nechce ublizit ale staci ze pri dcere preuteka alebo sa nejak zavrti a hned je na zemi. Ale inak sa spolu strasne radi hraju. Len skoda ze pes nemoze byt bez nasho dozoru sam vonku
@gabika1992 preco mu nevyhradite vacsi priestor? X ludi to tak ma aj my sme mali predeleny dvor
V prvom rade mu necapaj! Kúpiš si takého psa, nič o psoch nevieš 🫣. Keď mu budeš capať, bude útočiť na ruku už navždy. Pes si zapamätá aj raz a nadosmrti. Keď chceš šteňa vyhrešiť, máš ho chytiť vzadu na krku za srsť (tak ako ich chytá sučka do tlamy) a povieš dôrazne fuj to, nesmieš. Toto sú rady kynológa. Ja neviem, roky sme mali psov. V živote by som si nekúpila psa ku malým deťom a už dupľom nie bez porady s kynológom a to naozaj 34 rokov chováme psy a ja si na niektoré väčšie nikdy netrúfnem a tu keď toto vidím, tak sa vždy len na…
Z vlastnej skúsenosti... berňáci su absolútne pochabí hádam aj do dvoch rokov... sú to krásne psy, milujú deti, ale kým sa skľudnia, tak to ozaj trvá. Držím palce.
@aweramina pretože na toto sú tiež dva tábory...nechcem tu ešte rozprúdit debatu o týraní.
@miruska0908 mna nezaujimaju tabory ani mk len ten pes, urcite mu bude lepsie na vyhradenom velkom priestore ako v koterci ci doma, potom branu otvoris
Ešte nápis že tento psík nemá výbeh 🙏 a mňa už porazí.
@gabika1992 nebolo, my mame obojok a drôt je pár cm pod zemou. Takže pre deti bezpečné. Máme takto oddelené miesto na pestovanie zeleniny a kúsok miesta pre deti, kam on nemôže.
@miruska0908 sranduješ ??? Čo je v koncentráku chudák pes - to už smeruje k týraniu a to už je trestný čin
Chápem tvoju zúfalstvo. Tiež sme si poriadili bernskeho salašníckeho psa k deťom, presne pre jeho povahové vlastnosti, ktoré sa týmto psom prisudzujú. Nemali sme žiadne skúsenosti so psami a malé deti. Tento typ psa je dosť aktívny, naša sa skludnila, keď mala asi 5 rokov. Teraz má 8. Je už viac kludnejsia, ale často na nás vrči a šteká, takto si vyžaduje pozornosť. Je to verný a priateľský pes, ale neznesie samotu na dvore, treba sa mu veľmi veľa venovať, inak môže byť frustrovaný a prejaviť sa agresívne.
Možno už aj zabudli že boli šteniatka.
To bude dlho trvať kým sa ukľudní.ano je to výzva na hru.trosku si myslím že ste netrafili psíka.nemyslim si že by boli až taký kľudný.jak hovoríte že sa mu venujete.mozno je to málo.teraz to myslím v dobrom . venčenie nestačí.on sa chce hrať presne pretahovat skákať.vela veľa.my máme 11 ročného syna a 13rocnu dcéru.mali sme kedysi ridbega.ale v podstate už bol 4 ročný keď sme si ho vzali od môjho ocina.ale aj tak potreboval obrovský výbeh.chodili sme snim do vinic.a keď vám mám pravdu povedať najprv pes a potom moje deti 😂.zomrel pred siedmimi rokmi.sedem rokov sme nemali žiadneho.pred rokom sme zachránili šteniatko.jack Russel skríženy s biglom.😂🤦🏼♀️to je smrť.ale dávame to.ale proste on sa chce hrať hrať a hrať.mame čo robiť.takze myslím si že váš psík potrebuje extra pozornosť.musi mať neskutočne veľa energie.a ešte také hovado veľké.aj teraz píšem.a už má tu otravuje a to so snim bola od pol druhej do tretej vonku.v potoku vonku zase v potoku.potom sme stretli jeho lasku dobermanku ešte stou sa hral.a zase znova.takze asi tak.
@aweramina prosím a to si kde nabrala že ho zavrem a bude odlúčeny 😑 ja mám pocit že niektorým vám to teplo už pekne udiera na mozog v každej diskusii nejaké rypalky čo idú svoje a úplne od veci škoda tu už aj zakladať tému keď väčšina sa výživa správať sa povechne k tým čo sa niečo pýtajú
@zuzanapjat samozrejme že nie väčšinu dňa ho máme poisteného zatváranie ho iba na noc aby neušiel...
tvoj prispevok...@gabika1992 vieš čo včera bol taký lepší deň a akosi začínam dúfať že predsa len sa to časom zlepší že treba vydržať keď bude väčší nenecháme ho asi poisteného keď budú deti vonku
@aweramina Tak to nie je potom labrador.
Labrador je pes čo má na to rodokmeň.
@nikuskakri a ako staré deti ste vtedy mali? Ja som vždy veľmi chcela bernskeho psa vždy som si ale vravela že pri deťoch pes radšej nie ale prišlo to tak náhle a zas na druhú stranu mozno to bude aj lepšie takto neviem. Asi čas ukáže on má zatiaľ 10 týždňov a na to všetko je celkom zlatý celý deň ho máme poisteného zatiaľ nikdy neušiel je taký pojaseny ako stena ale myslím si že sa s ním bude dať pracovať. U nás jeden má tohto psa ktorý má rok a pol a vravel že teda je kľudný a aj bol. Priznám sa trochu ma to tu vystrasili tými komentármi aká som zlá a nezodpovedná matka že mám veľkého psa pri malých deťoch aj mi bolo z toho zle a uvažovala som dať ho preč ale zas určite nie sme jediný kto má veľkého psa pri malých deťoch a pri troche snahy sa to hádam bude dať zvládnuť časom dám vedieť kto mal pravdu. Ďakujem a uzatvaram túto debatu
@aweramina áno čo je na Tom že keď budú deti hodinu vonku tak psa dám nabok aby ich nechodil kým bude ešte divoký? Nechápem čo je na Tom zle ale už mi je jedno kto chce rýpať nájde dôvod
Teraz možno trochu odveci ale ja som napríklad zašla keď som si tu čítala jednu staršiu diskusiu že či by išli do paluativnej chemoterapie a ženy tu radili niektoré že nie. V podstate dávali rady kde niekomu brali šancu na život ja nepochopím tieto niektoré odpovede čo su tu
Autorka môžeš mi prosím ťa ešte odpovedať akú zlú skúsenosť máš s retríverom? Lebo je to fakt ideálne plemeno k rodine, deťom.
Vie byť hravý, ale aj kľudný a hlavne deti zbožňuje.
Nedaj sa znechutit , ja cellom nechapem tie utocne komentare, ty sa pytas a hladas pomoc a poniektore zeny sice riesenie ani rady nemaju, ale aspon si kopnu. Vyber si z tohoto vlakna len tie potitivne a vecne prispevky, ja si naopak myslim, ze to zvladnete , len si musis nieco nastudovat , popeipade toho trenera a zacat si verit. Drzim palce
@medda_beda moja teta ho mala príkladne sa starali a v dospelosti bezdôvodne uhryzol jej dcéru už mala asi 15 rokov nakoniec ho museli dať utratiť ostal agresívny
@marlene ďakujem pekne 🙂
Mám pocit že už ako tak začína vedieť aspoň povel sadni teraz trénujeme lahnutie ešte nejako to skákanie trochu naučiť aby ubral lebo už teda podrástol dosť odkedy ho máme
Pes sa nekupuje detom ako hracka. To mas tolko casu pri 3 a 5 rocnych detoch, ze si si uviazala na krk psa? Ved to je obrovsky zavazok a starost. Maximalne nezodpovedne. Pes je zivy tvor, nie hracka pre deti a na zahananie dlhej chvile.
@stanulienkat ďakuje za info to som doteraz nevedela 😉

@miruska0908 nie lebo mame male deti a bolo by to aj pre ne nebezpecne