Čo robiť s agresívnym škrečkom?
Kúpili sme deťom škrečky, každý má svoje akvárko, jeden je priateľský, dá sa chytať a hladkať a druhého sa bojíme aj dotknúť, hryzie a ešte ako bonus ničí si celú výbavu akvária, od dreveného kolotoča po domček aj kŕmitka, cela výbava je po 3 mesiacoch používania súca do koša, rozhrýzol ešte aj plastovy vrchnak od pítka a všetko drevené ocikal, ozaj len vyhodiť strašne všetko smrdí. Mali ste takýto problém so zvetakom? Čo sa s nim dá robiť , ja už zvažujem že ho dám uspať, je nám úplne na nič, všetko ničí a deti sú smutné lebo sa s ním nemôžu ani pohrať.
@veronika1754 do Košic by som ho vedela poslať po známych.
Ženy nehnevajte sa ale ja som v šoku z toho čo ste tu popísali. 😱 Čo tak dať na net info o darovaní samozrejme s informáciou prečo? Vážne by ste boli schopné urobiť niečo tak strašne kruté? Týmto idete deťom príkladom? Normálne neverím! 🤮
@anjelicek26 je mi luto, co za komenty som prave precitala... ved teba tu vacsina vnima ako fajn rozumnu zenu, idealnu matku a zrazu toto?! 😨😵🙈 Domace zviera v pohode nechat zamrznut, klamat detom, smrt ako smrt? 🤯🤮 Krasny priklad zodpovedneho dospelackeho spravania, naozaj. Potom preco je tolko vyhodenych zvierat na ulici, v lepsom pripade v utulkoch? Zviera je zivy tvor, nie hracka, ktorej sa zbavim ked nefunguje podla predstav. Kde sa berie v ludoch tolko bezcitnosti a krutosti? 😢
Tak darujte toho skrecka alebo vratte. Alebo ho niekto vezme pre hada nech je aspon uzitok z neho. Aj ked ja by som na to nemala srdce. Idu Vianoce niekto bude mozno chciet ako darcek. Ale ked ja by som ho dochovala, ved skrecok zije kratko a chytala len v rukavicach aby ma nepohryzol.
Tak ty podľa mňa si, keď si toto myslíš o zvierati, len preto že nemá chuť sa mojkat s tebou alebo tvojimi deťmi.
@anjelicek26 popravde v tejto diskusii ma najviac šokoval práve tvoj koment a normálne som z toho vykoľajená a celkovo vôbec z toho že si to verejne napísala....ok môžeš si pomyslieť niečo také strašné ale že si si myslela že s tebou niekto bude súhlasiť? Normálne nechápem že si toto vypustila. Všetko v poriadku??? 🤷🤷🤷
@larinka552 darovat inemu dietatu hryzuceho skrecka? Dat ho hadovi? Smrt potom nie je ako smrt? Lebo ked ho zozerie nejaky dravec vonku, je to horsie (?) Tolko protichodnych myslienok v jednom prispevku. Ja uz roky narazam na to, ze moje myslienkove pochody su prilis racionalne a prilis malo emotivne, mozno tie auti crty, co ma syn, ma niektore aj odo mna 🙄 Lebo ja toto nepochopim, v com je to lepsie, ked po neho dojde niekto, da ho do auta a doma do terarka hadovi, v com to zviera zazije svetlejsie dni, ako ich ma teraz... ale tak mozno fakt niekto s tych dvoch dievcat si da namahu a realne po neho zajde a bude teda zit u nich v akvarku stastny zivot nadalej. Mne sa ta myslienka malej sance vonku a zomriet slobodny, vidiet svet, stale pozdava najviac, nezmenim to 🙄
@evaachesa stale sa bavime o agresivnom hlodavcovi, ze? A nie, nemusi kazdy so mnou suhlasit.
@anjelicek26
už otáčaš a začínaš spomínať slobodu😂 mne sa sníva.
tebe je u riti čo by s ním bolo. smrť ako smrť.
celý čas sa tu bavíme o zodpovednosti za tvora, ktorého sme si vybrali my a nie on nás.
@anjelicek26 Podľa mňa všetci, ktorí sú zhrození z tvojho názoru s kľudom Angličana si dajú bravčový rezeň, pečené kura, hovädzí guláš a budú moralizovať nad vypustením zvieraťa do prírody. Prečo si niektorí myslia, že ten škrečok sa cíti dobre v ľudskom obydlí? Človek sa tiež necíti dobre v potkanej diere. Zodpovednosť je aj o tom, že nebudem trápiť zviera v klietke a dám mu slobodu.
@mondolina pisem to uz na prvej strane, treti koment z hora🙄
@anjelicek26 aká sloboda prosím ťa? Ten škrečok sa narodil v klietke ako x ďalších generácií pred ním. Čo bude mať so slobodou? Tvoja voľba vypustenia je umierať v bolesti a strachu. Vôbec nie som za zavraždenie zvieratá, ale áno v tomto prípade by bolo oveľa humannejsie uspanie, nakoľko ak je veterinár normálny, tak mu nedá injekciu Len na zastavenie srdca ale najprv mu dá celkovú anestézu - takže zomrie v spánku a necíti nič.to na margo smrt ako smrť
@anjelicek26 však ty máš tiež protichodné názory 😃 v jednej diskusií sa vyjadríš štýlom " dve mená pre dieťa sú zbytočné, ak sa k sebe nechodia a neznejú ako jedno je to celé zle", načo, prečo, začo , 10 smutných smajlíkov a potom dáš svojmu dieťaťu dve mená a komenty pomažeš nech si ďalej za chrumkavú. A tak isto to urobíš v tejto diskusií a o pár dní ťa tu budú znova všetci ľúbiť ❤️ otrasná osobnosť si.
@janagem ok fakt posledny prispevok lebo sa zbytocne tocime. Vybrat skrecka s klietky, dat do prepravky, dat do ruk veterinara pod lampou, v sterilnom prostredi plneho roznych pachov, ktore nepozna, dat mu dve injekcie nie je lepsia volba bez bolesti a strachu...zazije presne to iste....
@anjelicek26
sloboda " akože"
@loliki
choď vykúpiť škrečkov a pusti ich na slobodu🙈
tu sa bavíme o tom, že chceli škrečka na hranie ( nie kvôli jeho slobode) ale nepasuje.
@anjelicek26
uspatie spomenula jedine autorka príspevku.
@anjelicek26 ak si toto myslíš, tak fakt je lepšie ak to je posledný prispevok, lebo ukazujes, že nemáš šajnu.
@anjelicek26 stále sa tu bavíme o živom tvorovi? Áno! A je až neuveriteľné že ti vôbec niečo tak strašné dokázalo skrsnúť v hlave! Už len to že by si bola schopná vypustiť živého tvora na istú a krutú smrť mi naháňa strach! Toto mi fakt nepríde normálne. 😒
Ja som tiez v soku z toho, co sa tu dnes popisalo. Kazdy nadava na osady a ludi co v nich ziju, ako dokazu ublizovat a tyrat zvierata, castokrat na smrt, ale vidim, ze biely - cierny, nie je ziadny rozdiel 😔
@123profil321 Ty máš aké IQ?
... a sloboda v pravom slova zmysle by to bola v prípade, že by sa zviera vypustilo do pre neho vhodných podmienok, do JEHO prirodzeného prostredia, pásma.. ideálne ešte aj v rukách odborníkov na dané zviera, aby sa vypustilo schopné adaptovať sa a bla bla... (čo nikto asi so škrečkom robiť nebude).. toto čo sa píše tu nie je sloboda, ale istá smrť...
@anjelicek26 darovat inemu dietatu hryzuceho skrecka? Nafukujes to trochu... skrecok nie je krvilacna bestia, ktora striehne na deti a napada ich. A nepisem, ze dietatu, moze si ho predsa zobrat aj dospely. Ale nastastie su aj rozumne deti, ktore vedia manipulovat so zvieratami a chapu ze kazde zviera ma inu povahu a nie vsetky su priatelske. A okrem toho mozu so skreckom manipulovat v rukaviciach takze nikoho nepokuse.
Nie, urcite nie je smrt ako smrt. Ako pisem, ja by som to neurobila. Ale urcite lepsie keby padol za obet hadovi, ktory by tak ci onak veceral nejakeho hlodavca. To by malo aspon nejaky zmysel a mal by to rychlo za sebou. Lepsie akoby mal chudak skrecok pomaly zomierat zbytocnou smrtou, v mraze na ktory nie je usposobeny, vystresovany a sam v neznamom prostredi. Neviem co je na tom akoze protichodne.
Ty si to vysvetlujes mozno racionalne podla teba ale skoro vsetci ostatni ti napisu, ze to je bezcitnost. Neviem, ci si niekedy mala domace zviera hlodavca ale teda podla vsetkeho vyzera, ze nie. Lebo inac by si taketo veci nepisala...
My sme mali psa autistu, nie v pravom slova zmysle ale on bol uplny asocial. Nikdy sa z nas netesil, jedlo ci prechadzka mu boli vzdy prednejsie ako vlastna rodina. Nezaujem o hry, nepocuval, nechcel sa dat hladkat. Mali sme ho vypustit do mrazu a zimy lebo mu chyba priroda v ktorej bude stastny? 🤯😨😵 Nie, aj ked nebol podla nasich predstav, oblubili sme si ho a dochovali az do jeho staroby. Kedy nam robil dalsie problemy a to starecka inkontinencia priamo v dome. Ani vtedy sme sa ho nezbavili.
A domace zvierata nie su schopne zit vonku slobodne a vidiet svet. Nie su schopne zabezpecit si potravu ani ukryt. Je to pre nich obrovsky stres navyse a zbytocna pomala smrt v neznamom (a neprirodzenom) prostredi. Je to nehumanne jednoducho.
Veď toto je úžasná šanca naučiť deti ľúbiť aj nepohodlne bytosti. Boli tu písané riešenia ako by sa dalo škrečkov upraviť bývanie aby sa ukludnil. Dať ho inde v dome, nechať mu čo najviac kľudu. Viem že ľudia denne jedia tisíce zvierat a veľkých zvierat a chované sú v otrasných podmienkach. Nehumánne zabíjané, Niekto môže namietať že a prečo sa baviť s malým škrečkom keď zabijame v tisícoch veľké a inteligentne živočích. Ale veď ten škrecok nebol kúpený na jedenie ale ako domáci člen rodiny. Teraz ho dáte uspať a neskôr ako budú deti pristupovať k nepohodlným? Ja ani muchu nezabíjam. Keby ich bolo tisíc asi by som ich musel deratizovať ale jedného alebo pár kusov hmyzu nikdy nezabijam. Okrem komárov. Pavúky a všelijaké chrobaciky čo nám vlezú do bytu pekne chytím a vypustím von. Aj osy nechám okolo seba lietať a keď mi nelezú do piva tak sa nehybem. Pavukom vždy nechám kúsok pavučiny a teším sa z nich že ich mame v kúte a na záchode. Niektorým dávam aj mená. Jerremyho mame aktuálne na WC a rozprávam sa s ním keď tam sedím. Asi som čudný ale zvieratá mám rád a keby som bol dosť silný už by som bol vegetarián. Vydržal som žiaľ len pol roka. Ide o výchovu vzťahu k živým bytostiam. Naučiť deti byt empatické a ľudské. Nemusia byť citlivky ako ja. Viem, že si prišla po inú radu ako po moje poučovanie. A verím že taký zúrivý skrečok vie pekne nahnevať. Ale pozri sa na to sj s toho uhla pohľadu. Že to môže byť nakoniec cenná skúsenosť pre vás. Riešenie nájdeš.
Košice sú moc ďaleko tam sa momentálne nedostanem, ak by niekto pomohol previesť aspoň na Humenné.

@123profil321 to si len ty namyslas ze morca chcelo byt vypustene aby sa postaralo samo o seba. A nozik sa mi otvara ked citam "Nebolo síce problémové, ale malú už zunovalo" otras, hnus!!