icon

Čo robiť s agresívnym škrečkom?

9. dec 2024

Kúpili sme deťom škrečky, každý má svoje akvárko, jeden je priateľský, dá sa chytať a hladkať a druhého sa bojíme aj dotknúť, hryzie a ešte ako bonus ničí si celú výbavu akvária, od dreveného kolotoča po domček aj kŕmitka, cela výbava je po 3 mesiacoch používania súca do koša, rozhrýzol ešte aj plastovy vrchnak od pítka a všetko drevené ocikal, ozaj len vyhodiť strašne všetko smrdí. Mali ste takýto problém so zvetakom? Čo sa s nim dá robiť , ja už zvažujem že ho dám uspať, je nám úplne na nič, všetko ničí a deti sú smutné lebo sa s ním nemôžu ani pohrať.

drahusa333
10. dec 2024

Aky to je skrecok? To tak dlho ziju? My sme mali toho malinkeho a pozil pol roka....myslim ze nie kazdy sa chce so skreckom hrat, skus ho darovat, s realnym popisom nech vedia do coho idu 😉

samik88
10. dec 2024

@larinka552 Ja si nemyslím,že by vonku umrzol. Skôr by ho niečo zožralo a to je podľa mňa naozaj jedno či ho zožerie had v terarku alebo niečo vonku.
Ja aj tak nevidím zmysel v chovaní škrečkov. Veď cez deň spí a v noci buntoší. Najhorší výber zvieratka pre deti.
Zvieratká chováme pre seba. Niektoré pre úžitok,niektoré pre radosť. Ty tu spomínaš nejakého psa ignoranta. Ale veď ten pes predsa nepohrýzol tvoje deti. Čo by si robila ak by bol agresívny a nikdy by si nevedela čo od neho môžeš očakávať. Kedy zaútočí na tvoje deti a budú mať nasledky na celý život. Veď takéto prípady sa bežne dejú. Myslíš,že taký rodičia stále obhajujú toho psa? A že je to nehumánne dať ho do útulku alebo preč keď je agresívny? No teda ja som v šoku. Hádam som matka a budem ochraňovať svoje deti a nechovať si doma priamu hrozbu pre ne. My máme dvoch psov. Jeden je rodinný a vyrastal od šteniatka s malým ,on je zvyknutý ,ale máme ešte aj jazvečíčku a ju sme mali skôr ako deti. Nemá ich rada ,nechce sa s nimi hrať,musíme dávať pozor lebo viackrát do nich zavrčala. Nie nedali sme ju preč,je to také moje prvé "dieťa". Ale ak by som videla,že je na starobu už veľmi agresívna a že by to jej agresívne chovanie nejako gradovalo tak by sme ju museli niekam dať. Lenže podľa mňa je odveci porovnávať psa so škrečkom. Veď je to hlodavec ,ktorý je vlastne úplne na nič a ešte aj hryzie deti 🤦‍♀️. Zjavne sa necíti dobre v tej klietke a prostredí. Je to zviera z voľnej prírody,takže ja nevidím nič zlé na tom ho do nej vypustiť. Ale jasné,že v tom prípade ak by si ho nikto nezobral. Najprv by som skúsila inzeráty a mal by čas do jari. Lenže presne vtedy sa všetko prebúdza takže je naozaj dosť pravdepodobné ,že by ho niečo zožralo. Ale to je príroda. Takto to v nej funguje.
Ľudia kde sme to dospeli keď sa dokážeme takto rozhádať kvôli jednému škrečkovi 🤦‍♀️

misiak7777
10. dec 2024

@anjelicek26 pevne verím že tvoje deti budú mať viac inteligencie, zodpovednosti a nebudú mať EQ ako hajzlova doska ako ich matka

patus_2
10. dec 2024

Tu krásne vidieť, že zviera nepatrí do klietky 20x50cm... Ak by niekto zavrel človeka do jednej miestnosti, nepúšťal ho von, ale dal by mu jedlo a vodu, tak by to bolo neprípustné. Keď toto robíme so zvieratami - škrečky, morčatá, mačky a kadečo ešte pozatvarane v bytoch, tak už je úplne v poriadku.
Každopádne stávame sa zodpovednými, za všetko, čo sme si vzali domov. Takže teraz už veľa možností nemáš. Keď ho nechceš, tak ho môžeš darovať (aj keď nikdy nemáš istotu ako skončí tam) alebo ho dať uspať.

abbey1
10. dec 2024

@samik88 Kde sme to dospelí, keď je to len zviera, len škrečok.

misulka22
10. dec 2024

Ja som z Trencnskeho Jastrabia.ak ho mas ako dopravit ,tak vybavu mam

mamickalisticka
10. dec 2024

Ku komentárom sa radšej nevyjadrujem, verím, že ženy trochu zmenili názor na hviezdu MK týmto 🫣🥴 no a skrečka samozrejme daruj, verím, že sa ho niekto ujme a dožije. Vhodné k deťom je skor morské prasa, mali sme viacerych a žiadny nebol agresívny, vždy sa s nim dalo mojkať a hrať. Deti ich vozili po dome vo vlečke autíčkovej. Ani s tym nie je vela roboty a do bytu ako alternatíva psa a mačky super.

mimka1402
10. dec 2024

@ayato Bože ďakujem, že aspoň jedna si to všimla, že aké kraviny píše a potom to popiera, raz tak, potom inak... A to nebolo len to meno... Stači úplne bohate ako sa zapajala o sk školstve a trepla tam veci, ktoré vôbec neplatili na sk. A dotahovala sa, tato žena musí byť veľmi nešťastná keď sa musí pretcat na internete a svoje deti nevraviac. Zadarmo brať deťom možnosť nebyť na internete.. Influenceri aspoň majú z toho prachy.😀 Vravím psycho ženská, 500 fotiek v albume zatiaľ čo už 4tyzdnove malo 200 fotiek na mk a to nikomu nepríde už choré? To je reálne zrelé na odborníkov. Ale tých jej periel tu bolo už mnoho

anjelicek26
10. dec 2024

@mimka1402 cítiš sa teraz lepšie?

mimka1402
10. dec 2024

@anjelicek26 ja ta nemám potrebu označovať, to ty striehneš ako sup, kto čo napíše. A nie, len diskutujem ako každý iný a reagujem na inú prispievatelku. To musí byť veľmi smutné, keď len čakáš kde kto o tebe čo napíše, že hneď sa musíš ozvať, venuj svoj čas radšej deťom, než do každej diskusii sa vopchať 🙂

anjelicek26
10. dec 2024

@mimka1402 opakujem,cítiš sa lepšie? Len hladam ten pozitívny Aspekt tohoto 6 stranoveho utoku na moju osobu🤔 Lebo tu máš chlapa,co škrečka šiel dat do mrazničky, niekoľko,co ho chcelo dat hadovi alebo uspať, všetko jedno. Ty si mala urgentnu 11 rokov trvajucu potrebu mi za niečo vynadat🤔 Tak snad sa ti ulavilo.

mimka1402
10. dec 2024

@anjelicek26 Nemala som žiadnu potrebu, ako môžeš vidieť nie som jediná a tých žien, ktoré si myslia to isté čo ja, je mnoho. Vieš čo aspoň ten, čo by ho dal do mrazaku, k hadovi sa aspoň netvari, že ho púšťa na slobodu. Zatiaľ čo ty ano.😀 Keď všetci, aj malé deti vedia, že tento tvor nemá šancu prežiť. Ale načo drieť klávesnicu? Ak si naozaj myslíš, že po tajme myslim na teba 11 rokov sklamem ta, no neviem či to ty a tvoja dokonalosť prežiješ. 🙂 Naozaj ma netrápiš, napísala som fakty, tak namiesto toho aby si sa cítila ukrivdene, odporúčam sa aj zamyslieť prečo väčšina žien má o tebe názor aký ma. Vieš ono, nebude problém vo všetkých ľuďoch naokolo... 🙂

anjelicek26
10. dec 2024

@mimka1402 takže sa ti ulavilo, výborne. Ja som si pri rannej kave dala tu namahu prebehnut tvoje príspevky na fore a tiež už mam predstavu. Ako píšeš kon nezabuda. Mrzí ma,že nie si stastna. A žiadna urazka môjho správanie to nezmeni, možno budeš mať len krajsi den. Len som chcela vedieť,co sa deje,už viem.

priscilla07
10. dec 2024

Brat si tak s rodinou pred rokmi kúpil drahého papagája aj s veľkou klientkou, lebo videl že je ten tvor úplne zúfalí v tej predajní, roky tam už bol. Roky je už u bratovej rodinný, neskamaradil sa, ale aspoň už nie je v takom strese ako bol v obchode.

janulik2008
10. dec 2024

@mimka1402 to s tym zdielanim som si vsimla aj ja. 😀 aj to so skolstvom pritom na SK nezije ani.
Inak krstna mala macku britsku a ked sa prestahovali do domu zacala im vsade cikat tak ju vysmarili von 🫣 macka s ktorou cestovali z CZ na SK. Macka ktora mala papiere aby mohla ist mimo CZ skoncila vonku ako chudacik. Ked sme tam boli sme jej davali jest z opekacky. Absolutne nekontaktna macka, kazdeho nenavidela 😀 no v skutocnosti podla mna velmi nestastna macka. Pamatam si ze raz jej nieco trcali z tela ci z coho a krstnej muz ani s nou na veterinu nechcel ist 🫣

darinkal
10. dec 2024

@anjelicek26 toto ako myslite vážne hej ? Aj so psom by ste to asi tak urobila však ? Milujem takých ľudí ako vy. Keď sa niekomu zvieratko doma nehodí lebo nevyhovuje predstave.. treba ho vypustiť do prirody.

mimka1402
10. dec 2024

@anjelicek26 Ty si mimo.😀 Práveže som šťastná, robím prácu ktorá ma napĺňa, ale to predsa nemusím vysvetľovať ti, stačí že to tak je. Prestaň sa hrať na pseudo psychológa, keďže ti to nejde. A otáčať to zas, samozrejme na iných, robíš kraviny, na vlastných deťoch, či tu kde zas dokážeš vypustiť čistú hlúposť.😀 Ale nič nové u teba, však že.😀 Ale počuj ty musíš byť fakt mimo, keď si dáš námahu lustrovať človeka, ďalšia ukážka toho ako si choro zmyslajuca, ak sa to zmyslanim dá nazvať. Lebo ja narozdiel od teba ani nemusím vyhľadávať, či sa snažiť lebo ty si v každej téme aj tam, kde nemáš čo povedať ale veď treba, že?😀
Prepáč ale čím ďalej mi ťa je len viac ľúto, ani netušiš, že každou správou sa ďalej ukazuješ viac a viac. A som rada, že to vidia už viacerí. 🙂

anjelicek26
10. dec 2024

@mimka1402 mne problém si precitat o človeka,ktorý ma toľko precitaneho o mne a ma potrebu ma urazat prijde len fer... mohla by som tu tiež zanalyzovat povytahovat veci, ale na tu uroven sa ja znizovat nebudem. Viem,kde bol problém a mne to stačí. Nuž každý sme iný,presne tak. Ja sa pre teba meniť nebudem, ani ty kvôli mne,že? Škrečok bol darovany dve strany dozadu, ale toto nikdy nebolo o skreckovi....

iwesska
10. dec 2024

"Ze nebudem chovat doma vadne zviera". Okej,tak ked deti zacnu v puberte vyvadzat,tiez ich vyhodis na ulicu a vyberies si z domova ine,poslusnejsie?

aurora33
10. dec 2024

@mimka1402 ano, suhlasim s tebou. Ja som si to už dávno vsimla. Človek ani nemusí lustrovat a či chce či nechce má všetky informácie ako na podnose. Choré čo tu tá žena stvára.

mondolina
10. dec 2024

@anjelicek26
kde si vyčítala, že @mimka1402 nie je šťastná? to čo si dovoľuješ hodnotiť a vyhodnocovať? pri rannej káve si si ty pani dovolila prebehnúť jej príspevky a dospela si k názoru😂🙏 že je nešťastná.
tak sme asi všetky nešťastné, ktorým sa zdajú tvoje názory od veci.

autor
10. dec 2024

Tak škrečok zatiaľ darovaný nebol, lebo evidentne každý ma len veľké reči, ale vadného škrečka nik nechce domov, tak si ho budem musieť ajtak nejak sama poriešiť. Zatiaľ ešte ostane u nás, skúsim ho posunúť niekomu len na “ozdobu” komu by nevadilo že len špiní a všetko ničí a potom sa uvidí čo ďalej.
@anjelicek26 Neviem ako sa nahlasuje diskusia, keď som ju založila, ale kľudne túto prosím nahlás, lebo toto je hrozné, ako sa tu do teba pustili, už doslova urážky tu lietajú na tvoju adresu od ľudí čo ťa asi dlho majú v zuboch. Tak darmo niečo ich asi veľmi hnevá na tebe, ale nič si z toho nerob, veď vieme že závisť je sakra hnusná vec a keď len hľadali zámienku, aby sa takto do teba mohli pustiť, tak tá zavrieť ich musí už dlho zožierať. Lebo neviem si predstaviť že by ja som niekomu nadávala za to akého manžela si vybral alebo koľko deti ma a ake fotky kde pridava, fakt úplne odveci, tie ženy isto majú dosť problémov so sebou ak ich takéto niečo vôbec zaujíma, a ešte dokážu niekomu za to vulgárne nadávať. Neviem ako si vôbec môžu dovoliť adresne na niekoho takto útočiť, a ešte im tie príspevky zatiaľ ani nik nevymazal, doslova urážky píšu veľmi nepekným spôsobom. Je to nechutne a bola by som rada ak by sa to vymazalo.

mamickalisticka
10. dec 2024

@mimka1402 nikdy som nepochopila ten hype okolo nej, vo fórach ma odpovede na každú otázku, všade bola všetko videla, ale na svoju stenu sa pýta také scestné triviálne otázky, že mi to až hlava neberie 🫣 ale pochváliť sa treba každý deň dokonalým životom 😄

misiak7777
10. dec 2024

@autorka dúfam že sa podarí škrečka darovať a už si radšej ďalšie zvieratko nezaobstaravajte

abbey1
10. dec 2024

@iwesska Nie ona deti, neskôr deti ju, keď bude stará a vadná. Zvieratá sú príťaž, starí ľudia detto. Neposlúchaš, nepodávaš výkon, ideš z domu.

autor
10. dec 2024

@abbey1 ak u teba sa zviera = človek fajn, u mňa nie.

autor
10. dec 2024

@abbey1 ak ťa to tak hnevá, nech sa páči, zachráň svet a ber si ho, zariaďuje mu krásny život, rada ti posuniem toto úbohé zviera.

autor
10. dec 2024

@misiak7777 určite si zaobstaráme ďalšie zvieratko, len s tým rozdielom, že pri jeho výbere budeme už oveľa opatrnejší.

mimka1402
10. dec 2024

Autorka diskusie, to začalo tým, že príde niekomu ok zabiť zviera, chápem, že doma máš zviera, ktoré ti nevyhovuje a dúfam že pôjde do dobrých ruk, lebo zvieratá majú stále nejakú hodnotu, ty asi nebudeš človek, ktorý tomu pochopí ako aj s "anjelom". Ale budiš. Ono stačilo aby dotyčna nepisala nezmysly. Autorka zvieratá nepatria do rúk deťom, proste žiadne. Patria max k dospelým, ktorí dokážu sa vysporiadať s problémami, ktoré môže mať prekvapivo aj takéto zviera, napríklad že nie je dokonalé ako by si ty chcela. Aj psík dokáže mat problémy, ktoré zistíš až časom sklony k agresivite apod. Tiež ako prvé riešenie vezmes utratenie? Či keď príde o labku lebo si ju zlomi hneď utratenie? Verím, že takto nepremyslas. Dúfam...
Zvyšok ano, bolo to podotknutie, lebo už ďalšia vec kedy dotyčna strelila hlúposť. Prepáč ale naozaj ak vypustis von zviera zvyknuté na byt, do prírody netvarme sa, že nezahynie pri prvej namraze a bude si žiť veselo vonku bez potravy. Stačilo byť úprimný a netvarit sa hlupo, že by šlo na slobodu.😀
Nemám rada falošných ľudí a toto falošné bolo. Vravím hádam vec bude vyriešená a pôjde do dobrých ruk. Toľko odo mňa

misiak7777
10. dec 2024

@autorka určite správny prístup, len nikdy nevieš akú povahu bude mať konkrétne zviera. Aj keď ti poradia že toto zviera máva priateľskú povahu, nemusí ju mať automaticky každý jedinec.
Veď ani rodičia nevedia čo im z deti vyrastie