icon

Čo robiť s agresívnym škrečkom?

9. dec 2024

Kúpili sme deťom škrečky, každý má svoje akvárko, jeden je priateľský, dá sa chytať a hladkať a druhého sa bojíme aj dotknúť, hryzie a ešte ako bonus ničí si celú výbavu akvária, od dreveného kolotoča po domček aj kŕmitka, cela výbava je po 3 mesiacoch používania súca do koša, rozhrýzol ešte aj plastovy vrchnak od pítka a všetko drevené ocikal, ozaj len vyhodiť strašne všetko smrdí. Mali ste takýto problém so zvetakom? Čo sa s nim dá robiť , ja už zvažujem že ho dám uspať, je nám úplne na nič, všetko ničí a deti sú smutné lebo sa s ním nemôžu ani pohrať.

abbey1
10. dec 2024

Ja zopár takých úbohých zvierat mám. Čo tak prebrať zodpovednosť za svoje rozhodnutia?

0silvia0
10. dec 2024

autorka, neviem odkiaľ ste mali tieto zvieratká, ale ďalšieho vyberajte od chovateľa, tí k nim majú poväčšine citovejší vzťah a venujú sa im a zvykajú na ľudskú ruku.
Ja keď som kupovala potkanov, tak od chovateľky, ktorá mi ich sama priniesla domov, aby si preverila, do akých podmienok idú. Zodpovednosť za zviera začína starostlivým výberom zvieraťa.

abbey1
10. dec 2024

Nie, u mňa zviera nerovná sa človek. Ale ani sa u mňa zviera nerovná hračke pre dieťa.
Niektorí ľudia by nemali mať žiadne zviera.

jana_eyre_2
10. dec 2024

Autorka, normálne ho odnes do obchodu so zvieratami, tam ho vezmú a predaju ďalej.. moja svokra raz dostala od nejakej kolegyne niečo podobné, sama netuším prečo a samozrejme skončil u nás, ešte keď som nemala.deti a žiaden čas na zvierata.. ja som sa normálne spýtala v takomto obchode a normálne ho vzali na predaj.. tak isto keď sa nám premnozili rybicky.. len ho nevyhadzuj, nie sú tieto umelo množene zvieratá uspôsobené na život na slobode, to je jednoduchy fakt.. takéto domestikovane zvieratá čo sa narodia v zajatí na slobode neprežijú, nedokážu si zohnať potravu a to ani na jar..

Ale celkovo ma mrzí táto diskusia, v takýchto témach vidno ako ľudia vedia vyeskalovat svoje názory do extrémnych výšin.. nie len čo sa zvierat týka je vidno ako ľudia nemajú žiaden súcit, ale tak isto ako sa to tu dokáže otočiť voči nejakej užívateľke..

hoci s jej navrhmi nesúhlasím, šokuje ma čo za poznámky na jej adresu tu dokázali padnúť az to zaváňa kibersikanou.. sorry ženy, niekedy to vážne prehanate...

autor
10. dec 2024

@mimka1402 nech už sem dá akýkoľvek názor ktokoľvek, nie je normálne ho ísť ukameňovať, akokoľvek nesprávny vám ten názor príde, predsa nemôžete označiť človeka za falošného a teraz sa tváriť, že akože máte právo ho pourážať a zhodnotiť cely jeho život ako faloš a pretvárku. Alebo fakt si myslíš, že teraz akože máš právo aj spolu s ďalšími urážať človeka a nadávať mu? Vôbec
ti to nepríde ja neviem..napríkad neslušne, nevhodne alebo že úplne psycho?
@anjelicek26 myslím že keď ti ženy píšu, že daj si pozor lebo nevieš aký blázni si môžu prezerať tvoje fotky a fotky tvojich deti, tak tým myslia seba. Evidentne tieto ženy tu maju pozrete všetky tvoje príspevky a ešte sa k tomu aj otvorené priznajú, vôbec im to nepríde uchylne, že niekoho posadnuto sledujú. Ešte sa tým dokonca pochvália, oooo môj bože.

mimka1402
10. dec 2024

Anonym netrep, mam ju naschvál mutnutu, keby môžem tak ju aj zablokujem.😀 Nemusím sa ani snažiť, vybieha samostatne. Nepotrebujem cumiet na niekoho dieťa, 24/7. Preto som si ju obmedzila. Ale chápem podajte si ruky.😀

mimka1402
10. dec 2024

@jana_eyre_2 Vieš čo nevravím, že by som to dnes nenapisala inak, možno iným spôsobom, to ale nezmenim keďže zmazať celý príspevok nechcem a upraviť sa nedá. Ale pointa tam z mojej strany ostáva, aj ďalej keďže to ako ďalej pokračovalo ma iba utvrdilo v tom názore. Človek ktorý nemá sucit k zvieratám nemôže ju mať k ničomu živému.
Žiaľ k tejto dotyčnej hoc človek vyjadril v minulosti aj slušný nesúhlas dostal hejt sikanu od fanúšičiek či ako nazvať. Ano, v tejto téme mi prišlo zas a opäť úplne odveci názor. Myslím si, že hrať to na to, že zviera prežije a neuznat, že naozaj to je čistá smrť a dosť škaredá mi príde falošné.

drobcek100
10. dec 2024

@anjelicek26 bože,kde u Vás stratil cit !

deborahzelenkava
10. dec 2024

Tak som si predstavila taku osobu. Bezna zena, silueta. To co o nej vieme su sukromne zalezitosti jej deti, zmensenie prsnikov jej dospelej dcery, kazdy prd a trt o kazdom decku, sport, skola, dobrovolne podujatia, viacsto fotiek deti zo sukromneho rodinneho albumu na verejnej slovenskej webstranke, dokonaly image o dokonalom manzelstve, o kariere, o dokonalom plate o tom aka je nenahraditelna v praci, o dokonalom rodinnom zivote, o sukromnych zdravotnych problemoch manzela, vazektomii. Cize bavime sa o "dokonalej" osobe ktora sa zvlada dokonale venovat 5 detom, ktora ich foti ci sa im paci ci nie, mozno ani chudata nevedia co ich matka vyvadza na nete, tato dokonala osoba ma super platenu poziciu vo vyskokej funkcii, dokonalu tazko vydretu karieru a co je podstatne, nulovu empatiu. Proste uplny horor a psychopaticke sklony, lebo jej nerobi problem vypustit skrecka do mrazu hoci vie, ze skrecok mrzne. Napisala to hned v prvom prispevku. Ked ju tu ine zeny upozornili ze ma psychopaticke sklony, zacala sa v tom tocit ako hovne, ospravedlnovat sa,ze ona myslela ze skrecka pusti na volno do prirody, potom tu habkalanieco o autistickych sklonoch a teraz ked jej niekto slapne na kabel a "pokazi image", tak hned od rana skroluje a hlada a hlada, kde by si mohla rypnut, lebo proste nevie zniest, ze niekto jej slapol na image. Baby viete koho mi toto pripomina? Narcisistu. Uplne ukazkovy narcis.Pre nich je dolezity taky dokonaly image, ale zato je tu strcena v kazdej riti, diere, teme. Ci je rano, si vecer, ci neskora noc, furt tu sliedi, postuje fotky, pridava prispevky. Nechapem, ze ja nemam ani dieta a nemam cas tu tolko vysedavat. Vacsina zien ma menej deti ako 5 a aj tak nemaju sancu tu tolko vysedavat. Nieco tu nie je v poriadku a uz davno som si to vsimla. A vidim ze nie som jedina 🙄🙄

autor
10. dec 2024

@deborahzelenkava ako môžete mať prehľad o všetkých príspevkoch, keď ste ich nečítala? Ako môžete vedieť, koľko času tu kto trávi, keď nerobíte to iste ? Napríklad ja nemám o ničom z tohto prehľad, aké zvláštne že

322sima123
10. dec 2024

Ano citlive sme velmi na obycajne zvieratko ale ked tu na MK niekto spomenie potrat tak to je cisto len vec tej zeny, jej telo, jej rozhodnutie.. je jedno ze male dieta trhaju za ziva v maternici ale pustit zdochnut jedneho skrecka na von je uplne psycho a zavrhnutia hodne. Parada 🙂

drobcek100
10. dec 2024

@stanulienkat Úplne s Vami súhlasím čo ste k tejto téme napísali.Ja by som len doplnila, že je to nalepené na oltári,potom sa vyspoveda a život ide ďalej.

natall113
10. dec 2024

Autorka ak si na koníku niekoľko rokov, nemusíš tu tráviť celý deň aby si vedela

autor
10. dec 2024

@natall113 som tu niekoľko rokov a i tak nemám prehľad o nikom odtiaľto

natall113
10. dec 2024

Otvoriš tému, ktorá ťa zaujala vidíš odpoveď od nejakej osoby, otvoriš druhú, tretiu, štvrtú a všade tá istá osoba, možno rozklikneš profil pozrieš sa. Nemusíš mať prehľad ale keď tu niekoho vidíš pravidelne tak už vieš nie?

lucylaw
10. dec 2024

Zažila som niečo podobné,ale teda u mňa nebolo to zviera nepriateľské..V pominutí zmyslov som si kúpila 2 potkany,všade som čítala,aké sú to úžasné zvieratá, inteligentné,čistotné a podobne,no neviem,či ja som mala nejaké vadné kusy (a to som ich kupovala od chovateľky) alebo v čom bol problém,ale tie zvery boli totálne prasce,oni na jednej polici jedli,spali,čurali,aj kadili,napriek tomu,že som im klietku pravidelne čistila,to u mňa doma smrdelo ako v žumpe,nehovoriac o tom pachu moču,keď som ich vybrala,síce nekúsali,ale neboli vôbec prítulní a všade len čurali a kadili,tak som im vyhradila iba kúsok miesta na pobehanie si,aj to som dala pod nich deku,lebo som nemienila umývať dlážku každý deň..Mala som ich asi pol roka a už som to proste nedávala psychicky,akože napadlo mi úprimne kadečo,aj to vypustenie do prírody,ale to bol iba taký chvíľkový záchvev zúfalstva a nedokázala by som to nikdy spraviť,podľa mňa len absolútne bezcitný človek by dokázal takto vypustiť zviera do prírody,obzvlášť v zime,keď tieto zvieratá nie sú zvyknuté zháňať si samé potravu,ani si vytvoriť úkryt,pretože sa na to ani nenarodili..Ja som to vyriešila tak,že som ich vrátila pôvodnej majiteľke,aj s komplet výbavou zadarmo (stala ma cez 200€) a bola som rada,že o nich bude dobre postarané..Ak by si ich majiteľka nevzala naspäť,tak by som ich doopatrovala u seba..Tie zvieratá nemôžu za to,aké sú a je to naša zodpovednosť sa o ne postarať,keď sme si ich zadovážili..Škrečok sa dožíva tak 2-2,5 roka,takže to nie je napríklad ako pes..Takže byť vami,skúsim škrečka vrátiť tam,odkiaľ som ho kupovala a keď to nepôjde,postarám sa o neho do jeho smrti (ktorú nezapričiním ja)..

deborahzelenkava
10. dec 2024

Autorka to si tak hlupa, ze ti to mam napisat uz takto po lopate? Vies ked je niekto strceny v kazdej riti a kazdej teme a neustale si tu dava fotky a pise na stenu, hned ked sa prihlasis (ja sem chodim z telefonu) si kliknem na stenu a prebehnem fotky, neeexistuje JEDEN JEDINY DEN kedy by sa mi jej fotky neukazali na stene. ANI RAZ SA MI NESTALO, aby deti anjelicka neboli na mojeoj stene. Lebo furt su tu, furt foti, furt pridava. Toto vidis, aj ked osobu nesledujes. Potom si poviem a kaslem na stenu, najdem si nejaku temu, ktora mozno bude zaujimava. Precitam si uvod potom nejake komentare a zase, neexistuje tema, v ktorej by nebola strcena. Vsade ju vidim. Nechcem ju vidiet ale vidim ju, lebo vsade prispieva, vsade mudruje, poucuje. Potom si pozriem.ach zase anjelicek. Cas niekedy skoro rano, niekedy vecer, niekedy cez den..ja proste nechapem kedy zije ten dokonaly zivot. Kazdy normalny pricetny clovek vie, ze clovke nemoze mat dokonaly zivot a zaroven travit tolko casu na internete. Pozri si kolko je tu tem, kde zeny padaju na hubu okolo domacnosti a muz len lezi na gauci s mobilom. Ako si myslis ze tato zena realne funguje v zivote, ked VKUSE REAGUJE NA KONI na vsetko? Ci za to ze je to anjelicek a polovica MK je vpacena do jej zadku tak ona moze? ! Ved rozmyslaj trochu. Jedina moznost ako travit tolko cas na koni je zanedbavat vsetko na okolo. Lebo kazdy ma iba 24h denne, aj ona vies?

mimka1402
10. dec 2024

@deborahzelenkava Trafila si, najmä ukázala sklony k N, keď začala veci otáčať a tváriť sa ako je silno nad vecou a ak niekomu niečo vadí, tak je rovno nešťastný zlý človek. Keď odsudi to, že niekto ako matka nemá v sebe cit chrániť integritu vlastného dieťaťa ale, lustrovat si moje témy je už viac ukážka ako hľadala vec prečo a čo na mňa môže "vytiahnuť". Hľa, ja som nikdy nemala takú tendenciu lustrovať, lebo žiaľ niekto ak dáva všetko verejne, nájdeš a žial udrie ti to do očí...
A to sama som napísala o svojom živote veľa, nebol jednoduchý ani dokonalý, ale nehrám sa na nič, samozrejme človek skrz ochrany malé detaily zmeni, ale nič zásadné žeby som si musela hlavu udierat o stenu.🙂)

aurora33
10. dec 2024

@deborahzelenkava áno, nie si jediná. Dokonale si ju vystihla.

deborahzelenkava
10. dec 2024

@mimka1402 Dokonaly nie je nik. Lenze normalny nie N- clovek si to nema problem priznat. Kazdy mame nejake hovno v zivote, s cim sa musime popasovat. Ale u tejto osoby mi blikaju majaky uz nejaku dobu a to tu ani nie som denne. Toto je chore na hlavu zit takyto zivot, keby som tu davala fotky z nasho domu, nase rodinne foto, riesila tu takto verejne intimnu operaciu manzela, tak ma zderie z koze. Len ked som dobre pochopila chudacisko je nemec, takze nema potuchy, co tu jeho zena vyvadza. Toto spravanie je alarmujuce. Taketo postovanie denno denne a zhananie lajkov privadza mladych do depresie a inych problemov, prave kvoi tomu, ze vela casu travia na nete. A tu? Bruno sem a bruno tam. Uz ja poznam mena jej deti naspamat hoci ako osoba MA NIKDY NEZAUJIMALA as teraz som si dovolila komentovat ju. Proste neda sa ignorovat ju, lebo vsade je tam a kazdybozi den zhana lajky pre svoje deti. Toto je nenormalne spravanie a nik mi to nevyhovori.

misiak7777
10. dec 2024

@322sima123 čo?? Téma je potrat vs škrečok???
Či len hus mala potrebu zagagat?

deborahzelenkava
10. dec 2024

@mimka1402 taky typicky N si bude lustrovat tvoje temy. Aj moje. Takyto hlada spinu na nas a bude tu sediet a kypiet od zlosti za monitorom a lustrovat co by vytiahla. Garantujem ti, ze cita kazdy jeden komentar v tejto teme teraz. Pretoze ona sa musi ukazat v dobrom svetle. Ona tu ma normalny fanklub, stovky lajkv na fotkach. Takze jej zalezi na tom, aby tu ona bola ta uzasna a ten idol ako kazdy N. Ratam s tym ze mi tu pride nadavat a vytahovat na mna spinu z mojich tem, kde pisem ze sa s mojou N matkou nerozpravam. Pride mi tu chvilu velkoryso napisat, ze je problem u mna a som precitlivena a nemam spracovane city z minulost a preto mam potrebu ju osocovat a bla bla bla. A ona je ta mentalne vyrovnana, stabilna osoba..

Mna by skor zaujimalo, keby jej zablokovali pristup na MK, vsak po tolkych rokoch by mala normalne abstaky. Este raz pisem, travit take mnozstvo casu na internete a zhanat rok co rok lajky na fotky deti DENNO DENNE, proste toto je vadny clovek. A prekvapuje ma, kolko zien jej vsetko lajkuje a podporuje toto spravanie. Nie nezaujima ma ani ona ani jej deti, ale ona pomaly vyskoci aj z chladnicky. Keby bol ignore list na MK, kde niekoho systematicky zablokujes bola by prva na zozname. Ver tomu 👍

autor
10. dec 2024

@deborahzelenkava nie som tak hlúpa neboj, tvoja potreba obhajovať sa za použitia urážok ma akurát tak pobavila nič viac. A neviem o tom, v ktorej téme kto čo napísal, lebo to by som si musela dať námahu otvoriť tú tému a dívať sa kto čo píše, lenže ja tu potrebu nemám. To je celé. A ani ma to nezaujíma, nezamýšľam sa kto odtiaľto ako trávi svoj voľný čas a kedy sa venuje mobilu a kedy deťom. PREČO TO TEBA ZAUJÍMA? - toto je tá otázka, ktorú by si si mala klásť a uvažovať nad ňou, a nie sa zamýšľať či nejaká žena tu sedí 24/7 a aký ma život a ešte sa aj rozčuľovať na tom.

deborahzelenkava
10. dec 2024

Ona ma ako clovek vobec nezaujima. Toto su len pozorovania ktore som bola nutena vidiet, kedze ako pisem, sliedi tu a pridava na dennom poriadku material, ktory patri do rodinneho albumu. Toto si vsimne kazdy aj ten, co sem pride raz za tyzden a otvori si nejaku temu spatne. Akurat nechapes ako to funguje a ja ti to nebudem vysvetlovat. Ja tu tiez nie som denne a vidim, ze tu denne pridava. Tazka logika pre teba co?

A ano rozculil ma jej komentar o tom, ze radsej vypusti skrecka zdochnut do mrazu a zaklame detom, ako ist k zverolekarovi a nechat ho uspat sedativami, dochovat ho alebo ho darovat.. Kazdemu empatickemu cloveku zdvihne dekel, ked si precita jej prvy komentar. Ak ty si s jej prvym komentarom v poriadku, tak si vlastne rovnaka ako ona. Normalni ludi maju empaticke citenie. Viac casu tu nemienim stracat na nu ani na teba. Nestojite mi za to. To je vsetko k tejto teme z mojej strany.

macatt
10. dec 2024

Jedného času som tiež chovala rodinku malých púštnych neviemčo, kde samec všetkých terorizoval, chodila som sa radiť po zverimexoch a hľadala info…príroda je neúprosná a niektorí ľudia vidím tiež🫣
Keď ten samec s jedným synom sa vyžrali do abnormálnych rozmerov(lebo nedovolili ostatným žrať, aj keď jedla bolo kopec) jedného rána som bola svedkom masakru, zožrali kotnú samicu, 2 mladšie samice a jedného samca, terárium plné krvy, kože, kostí.. dnes už viem, že ani chovať už nebudem nikdy nič a že takéto agresívne tvory treba eliminovať a nemať to ani doma, lebo dodnes mám traumu z toho pohľadu..
A vypustila som ich v lese, kde verím nachovali nejaké zvieratko…
Tiež dúfam sa vyrieši problém s medveďmi a že nás tu nepožerú, lebo príroda ohľad neberie.. a rovnako sa agresívne tvory odstraňujú..
Takže škrečka pustiť do lesa, je tam dosť hladných zvieratiek, ktoré chytajú vtáčiky, veveričky atď..
A dúfam @admin tento príspevok odstráni, lebo hanba to tu čítať🥹

petracandle
10. dec 2024

@abbey1 presne tak! 👏zviera nie je viac ako dieťa, ale nie je to ani hračka. Som zdesená z názorov niektorých matiek, úplne bezcitné hyeny vychovávajú ďalších podobne zmýšľajúcich

petracandle
10. dec 2024

@macatt tak to bola tvoja chyba, že si si nezistila vôbec nič o chove "púštnych neviem čo", a preto sa tak správali!

tululu
10. dec 2024

Nuz, kiezby kazda sliepka, ktorej beznym osudom je stat sa kuracou nugetou v Mekaci alebo perkeltom v restauracii, jedalni, ci nasej/vasej kuchyni mala tolko sucitu a ohladu, kolko tento agresivny skrecok. Alebo teda taka mys, ktora pobehuje na chalupe po komore, verim, ze ju nikto bezcitne nezlikviduje ale nezne odchyti a vypusti vedla na dvor,aby sa mohla o tyzden vratit spat.
Ale odhliadnuc od toho, mat sucit so zvieratami je krasna cnost, na druhej strane takto nalozit inej ludskej bytosti na zaklade jeho kontroverzneho nazoru je smutne. Nesuhlasim, vyjadrim sa, neurazam, netaham osobne a sukromne veci do konfliktu...Rovnake zaklady ako nevyhodit skrecka na dvor v mraze.

petracandle
10. dec 2024

Čo sa týka Anjelička - nie som zástanca kyberšikany, ale toto všetko je len dôsledok jej extrémneho oversharingu a jej bezcitnosti k živým tvorom

macatt
10. dec 2024

@petracandle 🤓nebol zverimex, v ktorom som neinformovala a aj to píšem☝️