Koľkokrát venčiť šteniatko po prinesení domov?
Ahojte. Koľko krát ste chodili venčiť psíka odkedy ste ho priniesli domov? Ako často? Na aké dlhé prechádzky? Ako to postupne navyšovat’? Ďakujem za každú radu.
@simca06022011 to je skvelý prístup CHS 🙂 mne sa na tému socializácie veľmi páčilo toto video
https://www.youtube.com/watch?v=YnxuXZKqQeQ, aj tam spomína tú fázu vtláčania/vtiskávání/imprintingu, čo je práve to čo spomínaš u CHS 🙂 Inak ono jasne, je iné či pes žije niekde na "na samote u lesa" alebo kdesi v centre BA napr 😁 Tak ako je iné, či človek chce parťáka k domu a na prechádzky prírodou alebo bude so psom chodiť aj do mesta, vlakom, chodiť na výstavy či nejaké závody a pod. 🙂 (aj ked ja som taká, že radšej šteňaťu ukázať "všetko" lebo za tých +-15 r. sa mi môže život obrátiť naruby 🙈 )... Nemyslela som to vôbec zle voči tebe alebo tak, len zrovna tú socializáciu považujem za dôležitú tému 🙂
@wolf_ tak moj bol aj na vystave :D a v pohode to zvladol, povahu mal super aj lahko sa cvicil a vsetko, kym nemal potycku s inym psom
Ja mám dve mopsinky. Mladšia má dva roky, tú sme si doniesli od chovateľa ako trojmesačné šteniatko. Bola naučená cikať na podložku, chodila som s ňou asi každé tri hodiny, vždy hneď po kŕmení a pred spánkom. Aj tak cikla na podložku, dlho sme odúčali. Cez noc vydržala pekne spať. Ale ja mám aj v noci svoje psíky pri sebe, tak sa viem hneď zdvihnúť a ísť von. Staršia 10r. má problémy s mechúrom tak tá sa vždy vedela veľmi dôrazne vypýtať. Keď si dobre vychováš psíka, bude to úžasný parťák a obrovská láska. Držím palce 👍

@wolf_ ved samozrejme, ja uz mam toho mojho 8r a teda jedneho ani nenapadne co vsetko.. sa robilo/nerobilo.. :D ale napr.nasa CHS, zvykne socializovat uz tych malych psov, este predtym ako idu domov.. v podsate este tie posledne tyzdne pred tym ako si ich berie majitel novy.. ci chodia von, alebo navstevy nosia, ine psy a tak. Na to clovek aj zabudne, si spominam ze fotky nam posielali :D
Ja som mojho psa nikde nenosila, a nie je mi to nijak skodne, JEDINE co musim uznat ze bola u nas chyba, moj absolutne nebol nauceny na voditko, lebo chlap s nim chodil v 99% a on iba bez vsade (aj teraz ak s nim ide, tak bez) a s tym mame problem neskutocny, cize ot by som nepodcenila. Casom vencenie ostalo mne a dcere a to je neskutocne fitko. Napr. susedov pes do malicka hadam do 2r ani bez voditka na ulici nebol len tak, ak teda sa nepustil na luke. Ale vychadzky jedine voditkove... a do dnes pekne kraca pri nich a nema problem.