Kúpa morčaťa v tehotenstve

2. feb 2024

Ahojte. Viem,som tehotná nie chorá. Keď som bola dieťa mala som doma morča a nie raz viem čo to obnáša. Ide o to že bývame na dedine vedľa reštauracie a máme problém s myšami a pasce sú už nie úplne účinné a dočítala som sa že morské prasatá sú dobré proti myšiam...mám 2,5 ročné dieťa..a dobré protilátky na toxo😀nemám to prasiatko momentalne veľmi v pláne chytať a hygienu rúk poznáme. Myslíte že je dobrý napad si ho kúpiť? Som 25tt.

luga_luga
2. feb 2024

chovam morske prasiatka v byte, ale este som nepocula, zeby sa ich mysi bali alebo ich nejakym inym sposobom odpudzovali, uz vobec nie lovili. Na chov vonku nie su vhodne, pretoze su haklive ma chlad, dneska su uz nie take odolne ako kedysi, z chorob je na cloveka prenosna len plesen, ine nic.

ivangeline
2. feb 2024

Ja som nad tym ani nepremyslala. ;D Mame ale skrecka.

thoughtfulweirdo
2. feb 2024

Úplne normálne som ako tehotná s morčatami manipulovala, ani mi nenapadlo sa nad tým pozastaviť 😁 akurát fakt neviem, ako by pomohli proti myšiam?

anjelicek26
2. feb 2024

Akoze chces mat vonku na dvore morca, aby chytalo mysi hej? Nie je lepsie si kupit macku 😂

majamat
2. feb 2024

raz tu na MK niekto pisal, ze morcata vydavaju zvuky, ktore misi nejak odpudzuju, alebo neico take. neviem ako to funguje. no ci b stacilo jedno morca niekde, to neviem a tiez by som ho nechovala vonku. doma teda neviem ci ti pomoze.

autor
2. feb 2024

Určite nie na vonka nie som blázon. V dome by sme ho mali.

autor
2. feb 2024

@anjelicek26 mačku máme ale dáku pokazenú lebo myši musíme chytať my jej sa mi zdá. Ona sa hrá so psom a kamienkami🙈😀

autor
2. feb 2024

@luga_luga ja to nechcem na lov. Ale počula som že vydávajú dáky zvuk alebo čo..čo myši odpudzuje ak sa mýlim samozrejme nechám si poradiť pred tým než ma s ním priateľ z domu vyhodí😀😀...určite by nebolo vonku ale dnuka.

chrobak7
2. feb 2024

Ako nečakaj, že morča je mikrovlnná plašička myší... 😵😨

Áno, morčatá vydávajú piskľavý zvuk, ale nemysli si, že keď bude vnútri morča, tak vonku nebudú myši. Ja som choval škrečky aj morčatá na dvore sme mali myši, kým tam mali čo jesť (mali sme aj sliepky, takže v šope bola kukurica a iné krmivo).

Morča si môžeš kúpiť, ak nie si alergická, tak sa nemáš čoho báť. Ale nie na účel plašenia myší. S tým ti morča nepomôže.

0silvia0
2. feb 2024

Pozri tuto diskusiu, tam potvrdzuju to, co pises ty: https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/plasi-morske-prasa-mysi/

ikonica
2. feb 2024

@luga_luga ja tiez chovam a od jednej chovatelky, od ktorej sme kupovali morca som take cosi tiez pocula... Ona ich mala v stajni pri konoch, vraj aby tam potkany nechodili 😳 morcata vraj znesu aj nizsie teploty ale nie prievan (to zas povedala ina chovtelka, ktora ma chovnu stanicu)..

anjelicek26
2. feb 2024

Ono jednoduchsie v tom pripade kupit tu plasicku na hlodavce, co ten ton vydava... tej netreba cistit klietku, len vymenit baterky 😂

heln
2. feb 2024

ano, piskot morcata udajne odhana potkany, preto sa zvykli davat ku kralikom, ale morca ti neodplasi mysi.
podla mna to nie je dobry napad teraz kupovat morca, ked ho nechces chytat (inak v chytani morcata nevidim problem), je to maznacik, spolocenske zviera, ak ho nenavyknes na dotyky hned od zaciatku, tak potom ho uz nenaucis.
proti mysiam treba hladat ine riesenie.

luga_luga
2. feb 2024

morcata vydavaju naozaj rozne zvuky, piskaju, rumbuju, hrkaju, spievaju, mozno nieco z toho vie odlasit tie mysi, ale neviem, skor by som sa na to spoliehala
@ikonica nizsiu teplotu znesu, ak su zvyknute, ale nemali by klesnut tie teploty pod 15st, teraz su morcata preslachtene a nie su stavane na velku zimu, volakedy to bolo mozno inak

misulka22
2. feb 2024

Mam morcara v zahradnom domceku a k nim tam mavame aj mysi.takze ak si chces morca zadovazit kvoli tomuto ,tak ta sklamem.morca je spolocenske musis mat dve alebo sa mu ozaj extra venovat co asi nemas v plane ked ho nechces chytat...takze ak ho chces len kvoli mysiam tak je jeho kupa iplne zbytocna