icon

Môže mať pes ADHD?

16. jún 2025

Poradte mi prosim hlavne tie, co mate skusenosti so psami lebo som uz nacisto zufala.
Pred 2 rokmi sme si v dobrej viere, ze budeme mat clena rodiny vzali z utulku maleho 9kg krizenca. Velmi sme si ho oblubili a trpezlivo cakali kym si u nas zvykne. Po 2 rokoch musim s bolavym srdcom priznat, ze to bola chyba. Prosim neukamenujte ma, vysvetlim.
Psik je a bol uzkostlivy, od zaciatku neprijal nikoho ineho ako mna. Davali sme mu cas. Tyzdne, mesiace. Aktualne uz 2 roky. Skusali sme trenerov, cvicaky, socializacku, skolky.. nic nepomaha. Dnu spavat nechcel, pytal sa von. Napriek tomu sme ho aspon cez den nechavali dnu (byvame v dome) aby sa mu nic nestalo. Cele dni preplakal a vsetko nicil. Nepomahala ohradka, klientka, hracky, nic. Knucal a knucal. Zostal teda vonku, tam neknuci. No namiesto toho steka. Rano sa zobudi o 5, caka kym vyjdem von a vyvencim ho. Nakrmim ho a stale caka, potom knuci ked odchadzam, je schopny cely den sediet v strede dvora a cakat kym sa vratim. Vidim ho cez kamery. Sedi tam, caka a steka. Susedia sa stazuju. Takmer rok som ho nosila do psej skoly, ktora sa ale zatvorila a ina u nas v dosahu nie je. Rano ho hodinu vybeham, chodi ho vencit suseda ked pride zo skoly na 1,5 hodiny kym som v praci, po praci zase ideme na hodinu von. Ale ten pes nevie vypnut hlavu, nonstop je znudeny, hracky ho nezaujimaju ani ked mu hadzem loptu, hlavolamy vseho druhu sme uz vyskusali. Trenerka to s nim vzdala ze ten pes
Uz neviem co s nim, mam pocit ze ma ADHD a nevie sa vypnut. Popravde je pre mna uz po 2r viac pritazou ako potesenim. Napriek tomu nie som svina aby som ho vypustila niekde von z auta alebo vratila do utulku, tam by sa nacisto opustil..
len uz zo zufalstva ozaj neviem ako tuto situaciu riesit.

wolf_
16. jún 2025

Skúšala by som ďalej hľadať odborníkov. Oslovila by som napr. Františka Šustu a Lenku Blachovú.
Oboch považujem za veľkých odborníkov na správanie zvierat aj na problémové správanie psov.

jakubrianka
16. jún 2025

Ak ma psík epilepsiu je jasné, že mohol zažit týranie a úraz hlavy a tu ozaj výcvik s chorým psom ťažko .. alebo môže mať nejaké ochorenie ako následok kríženia a z toho sa mohla vyvinúť epi. Prejavy/správanie ako popisuješ, vznikajú práve poškodením CNS.

autor
16. jún 2025
@sandra49

Epilepsia keď je podchytena a liecena mala by byť okej so záchvatmi.. aj môj kocúr mal a aj psa som zažila so záchvatmi.. s tým sa dá fungovať.. ja neviem ako ti pomôcť.. ale kricala si na neho a je ti zo seba zle..ja keď začnem hucat na jedného psa, zalezie aj druhý a aj kocur🤣 proste vie, že urobil zle a už sa to viac neopakuje..možno vy nemáte nastavene kto je vodca svorky..to pes potrebuje..on nieje a nemoze byt v hierarchii pod tebou..možno preto ta nepočúva, nerešpektuje povely..lebo nezistil l, že si vodca svorky. Na tvojom mieste okamžite hľadám ďalšieho vycvikara a toho psychologa..ty už v podstate nemáš čo stratiť.. nedá sa všetko podriadovat psovi aj ked ho veľmi ľúbiš, ved všetci čo sme psickari milujeme svojich psov..odkiaľ si? Ze by niekto možno dal kontakt na vycvikara..aj my máme dobrého a ešte jedného poznám..

@sandra49 Veterinar neodporucal brat lieky, viac by mu poskodili pecen nez tlmili zachvaty. Lieky sa vraj odporucaju v pripade minimalne 2 zachvatov mesacne alebo v pripade silnych zachvatov, ktore trvaju dlho a hrozia z nich nasledne komplikacie. Moj ma zachvat 2x rocne, 2-3 minuty.
Psik nie je nespolusny kvoli tomu, ze by som si nevedela doma narobit poriadok. Keby mi toto vsetko, co pisem o jeho neschopnosti ucit sa a nesústredenosti nepovedali 2 treneri nezavisle od seba, povedala by som ze je len rozmaznany a ma ma u prdele. Ked uz ho ma problem trenovat trener s 20-rocnymi skusenostami, ktory sa tym zivi a ma skvele vysledky, tak to zrejme nebude chyba mna ako majitelky v style, ze pes nema respekt.

autor
16. jún 2025
@jakubrianka

Ak ma psík epilepsiu je jasné, že mohol zažit týranie a úraz hlavy a tu ozaj výcvik s chorým psom ťažko .. alebo môže mať nejaké ochorenie ako následok kríženia a z toho sa mohla vyvinúť epi. Prejavy/správanie ako popisuješ, vznikajú práve poškodením CNS.

@jakubrianka zacala som mu davat na podporu kognitivnych funkcii CBD. Aktualne testujeme par dni. Vraj pri psoch s ADHD pomaha na schopnost sustredit sa a ucit sa. Uvidime, zatial nevidim ziadne zmeny.

jakubrianka
16. jún 2025

Keď má aj epi, netreba doma skúšať moc, lebo tu už fakt ide p následky poškodenia CNS a radšej sa zveriť do rúk lekárov.

autor
16. jún 2025
@jakubrianka

Keď má aj epi, netreba doma skúšať moc, lebo tu už fakt ide p následky poškodenia CNS a radšej sa zveriť do rúk lekárov.

@jakubrianka prave to CBD urcene pre psikov ma pozitivny vplyv aj na epi. Odporucil nam veterinar pri poslednom zachvate davat ako prevencii. Je to schvaleny veterinarny liek.

jakubrianka
16. jún 2025

Vôbec nerieš tu mudrlantov čo ti píšu, že pes nie je vychovaný. Pes má diagnózu a môžeš skúšať čo chceš, pokiaľ by sa nezlepšil jeho zdravotný stav, alebo nezabrali nejaké lieky, tak si nepomôžeš.
Može mať úzkosti ako následky epi a ďalších veci. Existujú feromóny do zásuvky pre psa na ukľudnenie (nemám osobnú skúsenosť, ale známej pomohli),
https://www.zoohit.sk/shop/psi/strojky_a_pece/a...

alebo ma napadajú nejaké bylinky pre psa na ukľudnenie
https://www.equistyle.sk/doplnky-vyzivy/bylinky...

jakubrianka
16. jún 2025

Daj potom vedieť ako pomohol.

isis234
16. jún 2025

@autorka, nič za to nedáš, len obohatíš svoje skúsenosti... napíš na fb.. Juraj Ferko - Inštruktor výcviku psov .... poraď sa s ním. Má veľa skúsenosti s výcvikom psov.
Vo videu hovorí aj o senzore... ak šteká pes..

autor
16. jún 2025
@isis234

@autorka, nič za to nedáš, len obohatíš svoje skúsenosti... napíš na fb.. Juraj Ferko - Inštruktor výcviku psov .... poraď sa s ním. Má veľa skúsenosti s výcvikom psov.
Vo videu hovorí aj o senzore... ak šteká pes..

@isis234 diky za radu, ale Ferka mi prosim nerad. Kazdy, kto sa co i len trochu venuje výcviku vie, ze chalan to viac robi pre zviditelnenie svojho biznisu ako pre psy samotne.
Ano, radil protistekaciu budku. Mali sme ju doma uz pred rokom. Moj pes sa z nej isiel blaznit od strachu, ked som ju zapla a vydala iba skusobny zvuk, stiahol chvost a pchal sa mi pomedzi nohy dovnutra. Skusali sme ju v pritomnosti bullika, ktoreho sme strazili - zdravy, vyrovnany pes. Ten si ani nevsimol, ze sa nieco deje a ze pisti ultrazvuk.

vanilkovazmrzka
17. jún 2025

Rozumiem. Ale pozri, sice za dlhy cas, ale zvykol si aj na dalsieho cloveka. Tak proste potrebuje vela trpezlivosti, a da sa s nim pracovat. Je to tazky oriesok ale nie uplne beznadejny pripad. Prenho to urcite nebola chyba, ze ste si ho vzali. Dufam ze najdes nejaku pomoc, lebo ked ho das prec to uz bude uplne odsudeny :(

isis234
17. jún 2025

Zrejme je to pes, ktorý sa bojí byť sám. Potrebuje pri sebe blízkeho človeka.

eviq
17. jún 2025

Tak aj psíkovia môžu mať rôzne psychické problémy rovnako ako ľudia. Možno je citlivejšej povahy, k tomu zažil nejakú traumu a už sa z toho nedostal. Neviem poradiť, ale ocenujem, že ti to nie je jedno a nechceš sa ho zbaviť. Mame podobný prípad v rodine. Možno naozaj sú prípady, kedy sa nedá nič robiť, lebo psychika bola tak narušená, že on to už proste inak nevie. Ešte rozmýšľam, či lekár vie predpísať nejaké lieky na upokojenie ( podobne ako u ľudí).....to už len taky nápad...,držím palce a si veľmi zlata, koľko sa snažíš 👍

mizub
19. jún 2025

Skuste pozriet na instagrame Boris Merai. Je to trener a pristupuje inak - cez psiu psychologiu. Robieva aj "tabor" pre psov, kde pomaha odstranit niektore tazkosti pri vychove psika.

jumama
19. jún 2025

Zaujala ma tvoja tema, nadpis, lebo ja zase o nasom psovi hovorim, ze je autista 🙂 Je to kern, on ma tak prepjate vsetky zmysly, ze ja som skutocne za tych 5 rokov takeho psa stretla iba jedneho ako je on a to bol westik. Cize pribuzny. Ako sa to prejavuje?
Nas si vsimne kazdu aj najmensiu zmenu, ked je niekde inak tien ako vcera, on si to vsimne. Ked je papierik na zemi, na tvave... A stekotom hlasi. Kolobeh ze na jar prilietaju lastovicky - tak to mesiac steka na ne, kym si zvykne. Muchy nahana a steka, tiene muchy a vtakov nahana, alebo tiene moli v noci ked ides a svietia svetla na ulici, on to vidi, tie mihave tiene. Najnovsie ho bavi odraz z komina, co je hore taka vrtulka, robi to odrazky na chodnik a on to nahana, jak zblazneny, nechce stadial prec. Ked otvorim okno, steka, strazi - chce aby som ho zavrela 🙂 Od mala sa boji vsetkeho, co veje vo vetre - co maju napr. take zelene plachty ludia kolo plotov - to ked sa vzduva vo vetre - no zbohom. Alebo ked niekde lieta sacok, co ludia pohodili. On akoby vrastie do chodnika a nabera odvahu sa k tomu priblizit. Ak to chcem urychlit, musim to pochytat, ze neva, nic to neni, aha, pod. Burka ci silvester - to ani nehovorim, ako strasne preziva. Steka na vytunene motorky a auta s vozikmi. Tak isto od mala ma strasne zle travenie, presli sme na barf, trosku sa to zlepsilo, len on ma velm dobry cuch, ostatne psy v zivote nic nenajdu on najde aj poslednu granulku, co niekde niekto pohodil. A strasne dobre si pamata, kde co bolo, s istotou tam ide aj druhy den. Jasterice v trave - to musime na rovnake miesto chodit dva tyzdne, kym pochopi, ze uz ju tam nenajde kde minule... On uz napriklad sa nehrava so psami, znesie sa, ale len tak okolo, kuka, onnucha sa a dost, ludi ma ale strasne rad, mami od nich mlsky. Nema rad rasu husky, springel spaniel a yorkov, do tych vie velmi stekat do vsetkych. Neboji sa, lebo ma chvost hore a postoj panovacny. Ale teda pud sebazachovy ziadny. Hry - to tiez len doma s loptou, ked vezmem von, to ho nebavi. Zato vie velmi dobre najst zabudnute lopicky - v skolke ked decka nechaju, on presne na plot vyskoci, kde je za plotom lopta, na tenisovych kurtoch najde v krikoch... aport nechape, ak by hral s inymi psami, tak ak on uchyti lopticku, tak je schopny strasne si ju branit, hoci nie je jeho. Aj vrcat, aj rafnut. Separacku ma tiez na muza. My pracujeme z domu a ked ide muz prec, tak strasne sa pyta za nim. Niekedy musim aj vin, inak by doma strasne plakal. Niekedy mu to nevadi, a ukludni sa, ale niekedy aj pol hodinu hrabe do dveri, tak idem. Staci, ze si da trosku vonacky niekto z nas, on hned vie, ze sa ide prec, aj z tvrdeho spanku sa zobudi na to... A inak nas je take kovidove psica, vtedy bolo mozno aj zakazane stretavanie a potom zas ked sme si ho boli brat, tiez sa chovatelka bala, ze zase uzavru okresy a dala nam ho o tyzden skorej ako obycajne dava, tak mozno siel prilis skoro od mamy, co ja viem...

zuzana211
19. jún 2025

Ja ti so psíkom poradiť neviem, ale skúsila by som na tvojom mieste Psiu školu v Dolnom Kubíne. Ja ich dlhšie sledujem na FB, veľa pracujú aj s jazvečíkmi. Myslím, že to bola Molly, u ktorej pomáhal práve s prekonanim úzkosti.

lodkadiz
19. jún 2025

Kontaktuj Viki Obetkovu- na instagrame alebo Facebooku ako so psom.

ivetasko
19. jún 2025

Nieje tvoj pes hluchý? Dá sa to nejako zistiť? Keď vôbec nereaguje

mm99
19. jún 2025

Manzel mal psika ked bol dieta, ten mal separacnu uzkost, stekal ked neboli doma (byvali v byte). Svokor to riesil tak, ze si zobral dovolenku a psa cvicil, ze akoby odisiel rano do prace a po nejakej kratkej chvily sa vratil. Ten cas postupne predlzoval. Myslim ze to robil tyzden, a pomohlo to.
Potom mi este napada, ze na uzkost byvaju aj lieky pre psikov, ked teda sa im inak pomoct neda. Na instagrame je profil Elza radi, je to profil veterinarky, Elza je jej fenka a ta tiez mavala uzkostne stavy, takze jej nakoniec aj nejake lieky tusim skusala dat a pomohlo.

autor
19. jún 2025
@jumama

Zaujala ma tvoja tema, nadpis, lebo ja zase o nasom psovi hovorim, ze je autista 🙂 Je to kern, on ma tak prepjate vsetky zmysly, ze ja som skutocne za tych 5 rokov takeho psa stretla iba jedneho ako je on a to bol westik. Cize pribuzny. Ako sa to prejavuje?
Nas si vsimne kazdu aj najmensiu zmenu, ked je niekde inak tien ako vcera, on si to vsimne. Ked je papierik na zemi, na tvave... A stekotom hlasi. Kolobeh ze na jar prilietaju lastovicky - tak to mesiac steka na ne, kym si zvykne. Muchy nahana a steka, tiene muchy a vtakov nahana, alebo tiene moli v noci ked ides a svietia svetla na ulici, on to vidi, tie mihave tiene. Najnovsie ho bavi odraz z komina, co je hore taka vrtulka, robi to odrazky na chodnik a on to nahana, jak zblazneny, nechce stadial prec. Ked otvorim okno, steka, strazi - chce aby som ho zavrela 🙂 Od mala sa boji vsetkeho, co veje vo vetre - co maju napr. take zelene plachty ludia kolo plotov - to ked sa vzduva vo vetre - no zbohom. Alebo ked niekde lieta sacok, co ludia pohodili. On akoby vrastie do chodnika a nabera odvahu sa k tomu priblizit. Ak to chcem urychlit, musim to pochytat, ze neva, nic to neni, aha, pod. Burka ci silvester - to ani nehovorim, ako strasne preziva. Steka na vytunene motorky a auta s vozikmi. Tak isto od mala ma strasne zle travenie, presli sme na barf, trosku sa to zlepsilo, len on ma velm dobry cuch, ostatne psy v zivote nic nenajdu on najde aj poslednu granulku, co niekde niekto pohodil. A strasne dobre si pamata, kde co bolo, s istotou tam ide aj druhy den. Jasterice v trave - to musime na rovnake miesto chodit dva tyzdne, kym pochopi, ze uz ju tam nenajde kde minule... On uz napriklad sa nehrava so psami, znesie sa, ale len tak okolo, kuka, onnucha sa a dost, ludi ma ale strasne rad, mami od nich mlsky. Nema rad rasu husky, springel spaniel a yorkov, do tych vie velmi stekat do vsetkych. Neboji sa, lebo ma chvost hore a postoj panovacny. Ale teda pud sebazachovy ziadny. Hry - to tiez len doma s loptou, ked vezmem von, to ho nebavi. Zato vie velmi dobre najst zabudnute lopicky - v skolke ked decka nechaju, on presne na plot vyskoci, kde je za plotom lopta, na tenisovych kurtoch najde v krikoch... aport nechape, ak by hral s inymi psami, tak ak on uchyti lopticku, tak je schopny strasne si ju branit, hoci nie je jeho. Aj vrcat, aj rafnut. Separacku ma tiez na muza. My pracujeme z domu a ked ide muz prec, tak strasne sa pyta za nim. Niekedy musim aj vin, inak by doma strasne plakal. Niekedy mu to nevadi, a ukludni sa, ale niekedy aj pol hodinu hrabe do dveri, tak idem. Staci, ze si da trosku vonacky niekto z nas, on hned vie, ze sa ide prec, aj z tvrdeho spanku sa zobudi na to... A inak nas je take kovidove psica, vtedy bolo mozno aj zakazane stretavanie a potom zas ked sme si ho boli brat, tiez sa chovatelka bala, ze zase uzavru okresy a dala nam ho o tyzden skorej ako obycajne dava, tak mozno siel prilis skoro od mamy, co ja viem...

@jumama ja si tiez myslim, ze tento nas bud bol velmi skoro oddeleny od mamy, alebo je to tym, ze v podstate vyrastal medzi 4-5 psami v mnozke bez nejakeho kontaktu s clovekom. Majitel im 1x za den nasypal granule, nahucal na nich ked zacali stekat a to bola cela ich socializacia. Po 4 rokoch medzi psami sme si ho vzali my a on sa akoby teraz nevie zzit s tym, ze su nema tu svoju svorku. Pritom sa pekne naucil chodit na voditku, prechadzky si uziva, najradsej by bol vonku 16h denne, zvyka si aj na cudzich ludi ked ho strazia, aj sa lubi opalovat na slnku a santit na dvore. Ale iba ked som doma.
Inak sa zlakne aj vlastneho tiena doslova. Alebo nechtiac buchne zadnou nohou pri skakani na mna o stol na terase a chyti pritom paniku, ze sa ho niekto dotkol. Ma dokonaly cuch, na prechadzke je schopny vynuchavat mesacne stopy psov, kazde steblo travy ovonat, najde aj ihlu v kope sena keby vonala ako mys. Ma echt vycibrene zmysly a to je tym kameňom urazu. Zasteka u nas pes o 3 ulice dalej, clovek to ani nevníma, ine psy su zvyknute. Ale jeho ide rozdrapit, musi sa ozvat. Suseda z druhej strany ulice povie 3 slova a on proste ide. Je to vazne hrozne otravne, hlavne ked som doma, nieco robim vnutri a kazde 2 minuty nie ze zasteka, ale on sa ide rozdrapit a skoro az zavyja 5 sekund a potom stichne. A o 30 sekund znova.. je to pocut na tom prejave, ze je to taky uzkostlivy stekot ako by sa pri kazdom zvuku bal, ze niekto vstupi k nam a zbije ho.

autor
19. jún 2025
@ivetasko

Nieje tvoj pes hluchý? Dá sa to nejako zistiť? Keď vôbec nereaguje

@ivetasko hluchy isto nie. praveze pocuje az prilis dobre a ohlasuje kazdy aj nevyrazny zvuk

autor
19. jún 2025
@mm99

Manzel mal psika ked bol dieta, ten mal separacnu uzkost, stekal ked neboli doma (byvali v byte). Svokor to riesil tak, ze si zobral dovolenku a psa cvicil, ze akoby odisiel rano do prace a po nejakej kratkej chvily sa vratil. Ten cas postupne predlzoval. Myslim ze to robil tyzden, a pomohlo to.
Potom mi este napada, ze na uzkost byvaju aj lieky pre psikov, ked teda sa im inak pomoct neda. Na instagrame je profil Elza radi, je to profil veterinarky, Elza je jej fenka a ta tiez mavala uzkostne stavy, takze jej nakoniec aj nejake lieky tusim skusala dat a pomohlo.

@mm99 ano mas pravdu, viem ze sa takto trenuje oducanie od separacky. Ked toto nase trdlo po 2 rokoch nereaguje stale ani na svoje meno, ani na ziadnu pozitívnu metodu treningu, nic. Tak tazko ho nieco odnaucat. Nepomohlo nam ani ked bol vnutri ho ucit, aby na chodbe, kde mal iba klietku a misku s vodou vydrzal co i len hodinu spat. Mali sme ozaj bozsku trpezlivost. Po mesiaci ziadna zmena, dokazal 8,5 hodiny denne stat v strede chodby, povynasat vsetky deky von, roztrhať ich na cucky, vyliat vodu z misky a knucat donemoty.
Vonkun to nerobi. Neknuci, nenici veci. Ale nedokaze si ist ani v klude lahnut a spat ani po hodinovej rannej prechadzke. Pritom ma svoje miesto, kde v noci spava uplne bez problemov, ide tam sam. Ale cez den ani za svet ked sme prec. Sadne si do stredu dvora, pozera a caka aky zvuk sa ozve aby sa mohol hlasit.

autor
19. jún 2025
@zuzana211

Ja ti so psíkom poradiť neviem, ale skúsila by som na tvojom mieste Psiu školu v Dolnom Kubíne. Ja ich dlhšie sledujem na FB, veľa pracujú aj s jazvečíkmi. Myslím, že to bola Molly, u ktorej pomáhal práve s prekonanim úzkosti.

@zuzana211 sledujem ich na fb. Mozno som precitlivela, ale poznam si svojho psa a jeho by to tam zlomilo este viac. Maju skvele vysledky, o tom potom. Ale podla mna sa viac zameriavaju na trening velkych plemien a poslusnost. Tento moj pes, co sa boji aj vlastneho tiena by sa tam snad po 3 dnoch zosypal a chytal by jeden epi zachvat za druhym zo stresu. Neviem ci je prave toto cesta.

pokojvdusi9
19. jún 2025

Rudolf Desensky
VOLEJTE POUZE V PRACOVNÍCH DNECH MEZI 9. a 10. HODINOU DOPOLEDNE, kdy mám vymezený čas na váš tel. hovor a zpravidla bývám u svého diáře. V jinou dobu u diáře nejsem a mám spoustu jiné práce.
Skus zavolat mozno pomoze

zuzana211
19. jún 2025

Rozumiem ti, ale možno skús aspoň konzultáciu. Dúfam, že sa to raz zlepší🍀🐾

dianaana
19. jún 2025

https://www.facebook.com/share/16UhbkPnvy/ Pozri si recezie a nevahaj im aspon napisat, poradia 😊

lenka_1705
19. jún 2025

možno má zdravotný problém ale môj názor skôr separacka a zrejme s ním neviete úplne pracovať.. podľa toho čo pisete, toho psa ste nenaučili nič, ma separacnu úzkosť a nevie ani vypnúť, bohužiaľ psy s adhd to treba naučiť a musia mať režim a oddychovať, a to že mu budem dávať viac a viac aktivity nie je riesenie.. píšete že sa nedá nijako motivovat, ale motivácia sú základné potreby.. on nezerie? aj vaša pozornosť je motivácia.. k tomu že bol na výcviku, nie je tréner ako tréner . Skúste Dolný Kubín.. vedia pracovať aj s takýmito psami

colsami
19. jún 2025
@zuzana211

@zuzana211 no neviem, ja ich teda nijako vyrazne nesledujem tuto psiu skolu v Dolnom Kubine, ale vzhladom na to ze sa pohybujem v roznych kynologickych "komunitach", neuslo mojej pozornosti, ze mali nejednu "kauzu" kedy pes od nich prisiel zlomeny, zniceny, chory, alebo inak poznaceny. Navyse medzi profi vycvikarmi tak dobre meno nemaju. Ale uznavam, maju krasnu reklamu, prezentaciu i priestory.

Skoda ze autorka doteraz nenapisala odkial je, ked sme sa jej na to viaceri pytali...

jumama
19. jún 2025

Presne toto poznam - my byvame na vysokom poschodi a ked ide pes po ulici, nas to pocuje. Pozna pokdla kroku psov, aj ich majitelov. Zbada panicku huskyho alebo yorka a pohladom hlada, kde su psy....

saraxyz
20. jún 2025

A Stano Farkaš sa ti nepozdáva?že by si sa ho skúsila opýtať